Про регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки


 

УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Друга сесія)
РІШЕННЯ

 

від 25.12.2015. № 49-2/2015

м. Івано-Франківськ

 

Про регіональну цільову програму
соціального захисту і підтримки
дітей-сиріт та дітей, позбавлених
батьківського піклування, захисту
їх житлових прав, попередження
дитячої бездоглядності
та безпритульності на 2016-2020 роки

 

Заслухавши та обговоривши проект регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки, схвалений розпорядженням обласної державної адміністрації від 07.10.2015 року № 657, відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Затвердити регіональну цільову програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки (далі – Програма) (додається).
  2. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Г. Карп), виходячи з можливостей дохідної частини обласного бюджету, при формуванні проектів обласного бюджету на 2016-2020 роки передбачати кошти на реалізацію заходів Програми.
  3. Встановити, що бюджетні призначення для реалізації заходів Програми на кожен рік передбачаються щорічно при формуванні обласного бюджету і затверджуються рішенням обласної ради про бюджет на відповідний бюджетний період.
  4. Рекомендувати районним, міським радам міст обласного значення, районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення розробити і затвердити цільові програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

Голова обласної ради                                                    Олександр Сич

 

 

 

 

Затверджено
рішенням обласної ради
від 25.12.2015.№ 49-2/2015

 

Регіональна цільова програма
соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей,
позбавлених батьківського піклування,
захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності
на 2016-2020 роки

 

 

Замовник Програми:
Начальник служби у справах дітей
обласної державної адміністрації                                       І. Ковалик

 

Керівник Програми:
Заступник голови
обласної державної адміністрації                                       І. Пасічняк

 

 

Паспорт
регіональної цільової програми
соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей,
позбавлених батьківського піклування,
захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності
та безпритульності на 2016-2020 роки

 

  1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): служба у справах дітей обласної державної адміністрації
  2. Розробник Програми: служба у справах дітей обласної державної адміністрації
  3. Термін реалізації Програми: 5 років
  4. Етапи фінансування Програми: 2016 – 2020 роки
  5. Очікувані обсяги фінансування Програми (тис. грн.): 22204,0
РокиОчікувані обсяги фінансування
Всьогов т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджетРайонні і міські бюджетиінші
джерела
2016-202022204,013420,08784,0
в т.ч.
20163880,02310,01570,0
20174210,02530,01680,0
20184480,02710,01770,0
20194697,02855,01842,0
20204937,03015,01922,0
  1. Очікувані результати виконання Програми:

Подолання дитячої бездоглядності і безпритульності, запобігання соціальному сирітству, розвиток сімейних форм виховання, поліпшення матеріально-технічної бази закладів соціального захисту дітей, забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом.

  1. Термін проведення звітності: звіт про виконання Програми подається обласній раді щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом, відповідно до поставлених мети та завдань.

 

 

 

 

Замовник Програми:
Служба у справах дітей
обласної державної адміністрації                                       І. Ковалик

 

 

Керівник Програми:
Заступник голови
обласної державної адміністрації                                       І. Пасічняк

 

Обгрунтування доцільності затвердження
регіональної цільової програми
соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей,
позбавлених батьківського піклування,
захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності
та безпритульності на 2016-2020 роки

 

Загальні положення

Відповідно до Закону України “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” органами виконавчої влади та місцевого самоврядування організована робота з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

В області проживає 292473 дитини, з яких 1535 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою попередження соціального сирітства службами у справах дітей забезпечено раннє виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, та стовідсоткове внесення інформації про цих дітей в Єдину інформаційну аналітичну систему “Діти” (ЄІАС “Діти”).

Традиційною і пріоритетною для області формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є опіка/піклування. Із 1535 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1212 перебуває під опікою, піклуванням. Також, 118 дітей – у 82 прийомних сім’ях і 50 дітей – у 9 дитячих будинках сімейного типу.

Впродовж січня-серпня 2015 року в сім’ї громадян влаштовано 176 дітей, з них під опіку, піклування влаштовано 123 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створено 7 прийомних сімей (влаштовано 13 дітей-сиріт), 4 дитячих будинки сімейного типу (влаштовано 20 дітей-сиріт).

Всього сімейними формами виховання охоплено 1380 дітей вищезгаданої категорії, що складає 90%.

Лише 155 дітей перебувають в інтернатних, спеціальних, та інших державних закладах для дітей, що складає 10%.

Усиновлення в області є однією із пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок якого вони набувають прав рідних дітей та позбуваються статусу дитини-сироти.

В поточному році усиновлено 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Службами у справах дітей ведеться постійна робота щодо встановлення статусу дітям, позбавленим батьківського піклування. Службою у справах дітей облдержадміністрації здійснюється щотижневий моніторинг з цих питань.

414 дітей перебувають на обліку служб у справах дітей як такі, що опинились у складних життєвих обставинах.

З метою соціальної реабілітації дітей, які потрапили у складні життєві обставини, збережено мережу закладів соціального захисту дітей. Зокрема, забезпечено діяльність 2 таких закладів: у м. Івано-Франківську – обласного та у с. Мединя Галицького району – міжрегіонального центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

У закладах за 8 місяців 2015 року отримали соціально-психологічну допомогу 166 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах (у 2014 році – 125 дітей).

Служби у справах дітей у взаємодії з підрозділами кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в області та органами освіти у І півріччі 2015 року провели 327 профілактичних заходів (рейдів) “Діти вулиці”, “Вокзал”, “Сім’я”, “Підліток” тощо. Під час рейдів виявлено 238 дітей, з них вилучено – 40, попереджено – 198.

Із загальної кількості вилучених дітей: 10 – повернено в сім’ю (створено умови для перебування в сім’ї дитини), 2 – до навчальних закладів, 28 – влаштовано в обласний та міжрегіональний центри.

Під час рейдів виявлено 23 підлітки, які вживали спиртні напої. Виявлено 36 порушень правил торгівлі спритними напоями та тютюновими виробами. Попереджено 20 та ініційовано притягнення до відповідальності 23 посадових осіб.

Взято під особливий контроль здобуття повної середньої освіти дітьми, які не навчалися тривалий час або не навчалися взагалі у загальноосвітніх закладах, не приступили до навчання чи систематично залишають навчальні заклади. Щорічно восени організовується рейд “Урок”.

Вжито ряд заходів щодо вирішення житлових проблем дітей.

За 8 місяців 2015 року з обласного бюджету виділено кошти
в сумі 1424,0 тис. грн. для забезпечення житлом (шляхом співфінансування)
24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа
(у 2014 році з обласного бюджету на цю ціль виділено 738,0 тис. грн.).

На теперешній час 241 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, мають житло на праві власності, 1183 – на праві користування.

Не мають житла 111 дітей цієї категорії у зв’язку з тим, що втратили його через незалежні від них причини або їхні батьки житла не мали.

Заходами цієї Програми передбачено вирішити зазначені вище проблеми.

 

Мета Програми

Умови, що сьогодні склалися, призвели до такого соціального явища, як безпритульність і бездоглядність дітей, соціальне сирітство.

Основною причиною цього є неспроможність сім’ї виконувати виховні функції. Асоціальна поведінка батьків, зловживання алкоголем, ухилення від виховання дітей, жорстоке поводження з дітьми призводять в кінцевому результаті до позбавлення їх батьківських прав.

Значна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не мають житла у зв’язку з тим, що воно було відсутнє в їх батьків, або вони втратили його через незалежні від них причини (батьки продали житло, покинули новонароджених дітей у закладах охорони здоров’я тощо).

Мета Програми полягає в подоланні дитячої бездоглядності та безпритульності, запобіганні дитячому сирітству, розвитку сімейних форм виховання дітей, створенні умов для всебічного розвитку та виховання дітей, забезпеченні житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

В області налагоджено облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які не мають житла, або потребують поліпшення житлових умов.

 

Основні завдання Програми

  1. Підвищення ефективність діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань захисту дитинства, удосконалення статистичного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
  2. Попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.
  3. Розвиток сімейних форм виховання дітей.
  4. Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які його не мають або втратили з незалежних від них причин, потребують його покращення.
  5. Забезпечення належного утримання дітей в закладах соціального захисту дітей.

 

Фінансове забезпечення Програми

Реалізація заходів Програми здійснюється за рахунок обласного, районних і міських бюджетів та позабюджетних джерел фінансування.

Бюджетні призначення для реалізації заходів Програми передбачаються щорічно при формуванні обласного бюджету, виходячи із можливостей його дохідної частини, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування.

Прогнозовані обсяги фінансування регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки за рахунок бюджетних коштів та позабюджетних джерел наведені в паспорті Програми.

 

Очікувані результати

Виконання Програми дасть змогу забезпечити:

– підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань захисту дитинства, удосконалення статистичного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

– покращення умов утримання дітей в закладах соціального захисту дітей;

– першочергове влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України;

– профілактику алкоголізму і наркоманії серед неповнолітніх, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності;

– здійснення контролю за дотриманням житлових і майнових прав неповнолітніх, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

– вирішення проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які його не мають або втратили з незалежних від них причин, потребують його покращення;

– інформування громадськості з питань подолання дитячої бездоглядності і безпритульності, захисту прав дітей, в т.ч. житлових, розвитку сімейних форм виховання, пропаганди здорового способу життя серед неповнолітніх тощо.

 

 

 

 

Начальник служби у справах дітей
обласної державної адміністрації                                       Іван Ковалик

 

 

Додаток
до регіональної цільової програми
соціального захисту і підтримки
дітей-сиріт та дітей, позбавлених
батьківського піклування,
захисту їх житлових прав,
попередження дитячої бездоглядності
та безпритульності на 2016-2020 роки

 

Перелік заходів,
обсяги та джерела фінансування регіональної цільової програми

 

Назва замовника: Служба у справах дітей облдержадміністрації

Назва програми: Регіональна цільова програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки


з/п
Найменування заходуВиконавецьТермін виконанняОрієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)Очікувані результати
рокивсьогов т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджетРайонні і міські бюджетиінші джерела
1Проаналізувати на засіданнях колегій, координаційних рад, нарадах, семінарах стан виконання положень Конвенції ООН про права дитини, законів України “Про охорону дитинства», “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департаменти освіти і науки, охорони здоров’я, служба у справах дітей облдержадміністрації, головне управління Національної поліції в області2016-2020 січень щорічноАналіз стану виконання положень Конвенції ООН про права дитини, законів України “Про охорону дитинства”, “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” в районах та містах області
2Продовжувати контроль за діяльністю інтернатних закладів, закладів соціального захисту дітей, станом утримання та виховання в них дітей, вжити заходів щодо налагодження їх належного функціонуванняРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департаменти освіти і науки, соціальної політики, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Покращення умов утримання та виховання дітей в інтернатних закладах, закладах соціального захисту дітей
3Забезпечити виконання вимог законодавства щодо бронювання робочих місць для працевлаштування випускників освітніх закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуванняРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2016-2020 січень, щорічноЗабезпечення випускників освітніх закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, першим робочим місцем
4Забезпечити повноту внесення даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуван­ня, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, і громадян України, які бажають взяти їх на виховання в сім’ю, до єдиної інформаційно-аналітичної системи “Діти” (ЄІАС “Діти”)Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020201650.040,010,0Підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади з питань захисту дитинства, удосконалення статистичного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
201750.040,010,0
201850.040,010,0
201950.040,010,0
202050.040,010,0
5Здійснювати першочергове влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян, зокрема: усиновлювачів, під опіку та піклування, у прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу, іншеРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Забезпечення першочергового влаштування дітей в сім’ї громадян України
6Забезпечити своєчасне виявлення та облік сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, проведення оцінки потреб сімей та дітей, надання соціальних послугРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент соціальної політики, служба у справах дітей облдержадміністрації, обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді2016-2020Вирішення проблем сімей з дітьми, надання їм комплексної допомоги, попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми
7Забезпечити здійснення контролю за дотриманням культурно-розважальними закладами, комп’ютерними клубами нормативно-правових актів щодо порядку відвідування їх дітьми, заборони продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, розповсюдження наркотиків, пропаганди проституції, насилля, наркоманіїГоловне управління Національної поліції в області, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-20202016220,020.0200.0Профілактика алкоголізму і наркоманії серед дітей, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності
2017220,020.0200.0
2018220,020.0200.0
2019220,020.0200.0
2020220,020.0200.0
8Взяти на контроль здобуття повної загальної середньої освіти дітьми, які не навчались тривалий час або не навчались взагаліРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент освіти і науки, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Забезпечення здобуття дітьми повної загальної середньої освіти
9Здійснювати інформування громадськості про стан дотримання прав дітей, реалізацію державної політики з питань дітей через засоби масової інформаціїРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-20202016130.030.0100,0Забезпечення інформування громадськості про стан дотримання прав дітей, реалізацію державної політики з питань дітей
2017130.030.0100,0
2018130.030.0100,0
2019130.030.0100,0
2020130.030.0100,0
10Вжити заходів щодо створення центрів соціальної підтримки дітей і сімей, забезпечення їх функціонуванняРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2016-2020Забезпечення соціальної підтримки дітей та сімей
11Забезпечувати проведення навчань для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни та піклувальники (в т.ч. для підвищення їх кваліфікації)Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Забезпечення отримання кандидатами у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни та піклувальники належної кваліфікації для виховання дітей та підвищення їх кваліфікації
12Забезпечувати проведення семінарів і нарад з питань захисту прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуванняРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020201660.060.0Поліпшення роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування
201760.060.0
201860.060.0
201960.060.0
202060.060.0
13Вжити заходів для забезпечення повноцінної діяльності закладів соціального захисту дітейСлужба у справах дітей облдержадміністрації2016300,0300,0Здійснення поточного ремонту закладів, заміна та ремонт обладнання
2017300,0300,0
2018300,0300,0
2019300,0300,0
2020300,0300,0
14З метою створення належних умов для зміцнення фізичного, психічного здоров’я та соціального благополуччя дітей з кризових сімей, дітей з девіантною поведінкою та обдарованих підлітків, пропаганди здорового способу життя, профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії та токсикоманії у дитячому середовищі, масового залучення неповнолітніх до занять фізкультурою та спортом в позаурочний час забезпечити організацію заходів в рамках обласної акції “Спорт замість вулиць”Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департаменти освіти і науки, охорони здоров’я, управління молоді і спорту, служба у справах дітей облдержадміністрації, обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді2016-20202016230.030.0200.0Створення належних умов для зміцнення фізичного, психічного здоров’я та соціального благополуччя дітей з кризових сімей, дітей з девіантною поведінкою та обдарованих підлітків, пропаганди здорового способу життя, профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії та токсикоманії у дитячому середовищі, масового залучення неповнолітніх до занять фізкультурою та спортом
2017230.030.0200.0
2018230.030.0200.0
2019230.030.0200.0
2020230.030.0200,0
15Посилити контроль за дотриманням житлових і майнових прав неповнолітніх, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, організувати роботу по виявленню фактів незаконного відчуження житла, що належить дітям, в межах компетенції сприяти поновленню їх прав на житлоРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Здійснення контролю за дотриманням житлових і майнових прав неповнолітніх, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
16З метою забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не мають житла або втратили його з незалежних від них причин, здійснити моніторинг житла, яке пустує або виставлене на продаж, про що інформувати служби у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значенняВиконавчі комітети сільських, селищних, міських рад2016-2020 щорічно до 20 січняСтворення банку даних житла, яке може бути придбане для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
17Вирішити питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які його не мають або втратили з незалежних від них причин, в т.ч. щодо покращення умов проживання цих дітейОблдержадміністрація, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад2016-202020162580,01720,0860,0Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які його не мають або втратили з незалежних від них причин, покращення умов їх проживання
20172910,01940,0970,0
20183180,02120,01060,0
20193397,02265,01132,0
20203637,02425,01212,0
18Залучати до вирішення житлових проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, громадські та благодійні організації, фонди, меценатів тощоРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2016-2020Забезпечення реалізації житлових прав осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа
19Систематично організовувати проведення рейдів “Урок”, “Діти вулиці”, “Вокзал”, “Канікули” тощо з метою виявлення дітей, які займаються бродяжництвом, жебракують, вживають алкоголь, схильні до вчинення правопорушеньРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2016-2020Попередження негативних явищ серед дітей
20Організувати проведення в дитячих будинках, школах-інтернатах, професійних навчально-виховних закладах театральних вистав, концертів, виставок, творчих зустрічей вихованців закладів з літераторами і митцями. Систематично організовувати конкурси-огляди молодих талантів з метою відбору для навчання у спеціальних мистецьких закладах і дитячих школах естетичного виховання найобдарованіших дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуванняРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент освіти і науки, управління культури, національностей та релігій, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Створення належних умов виховання і навчання дітей, зокрема, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
21Забезпечити дієвий контроль за організацією роботи щодо захисту прав та інтересів дітей, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, розвитку сімейних форм виховання дітей в районах та містах обласного значенняСлужба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Подолання дитячої бездоглядності та безпритульності, розвиток сімейних форм виховання дітей в районах та містах обласного значення
22Забезпечити підготовку і проведення святкових заходів, конференцій, круглих столів, радіо- та телепередач, присвячених Дню захисту дітей, Дню усиновлення, Дню спільних дій в інтересах дітей та ін.Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент освіти і науки, управління культури, національностей та релігій, молоді і спорту, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-20202016160.060.0100.0Належне проведення святкових заходів, присвячених Дню захисту дітей, Дню усиновлення, Дню спільних дій в інтересах дітей та інших заходів
2017160.060.0100.0
2018160.060.0100.0
2019160.060.0100.0
2020160.060.0100.0
23Продовжувати співпрацю з громадськими, благодійними, релігійними, молодіжними, дитячими, спортивними організаціями, що працюють в інтересах дітей, з питань подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання, захисту прав та інтересів дітейРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент освіти і науки, управління молоді і спорту, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-2020Залучення громадськості до подолання дитячої бездоглядності і безпритульності, захисту прав та інтересів дітей
24Організувати виготовлення та розповсюдження інформаційних плакатів, календарів, буклетів, відеокасет, дисків з питань захисту прав та інтересів дітей, пропаганди здорового способу життя серед неповнолітніх тощоРайдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, департамент освіти і науки, управління молоді і спорту, служба у справах дітей облдержадміністрації2016-20202016150,050,0100,0Інформування громадськості з питань подолання дитячої бездоглядності і безпритульності, захисту прав дітей, пропаганда здорового способу життя серед неповнолітніх
2017150,050,0100,0
2018150,050,0100,0
2019150,050,0100,0
2020150,050,0100,0
25Всього 22 204,0 тис. грн.20163880,02310,01570,0 
20174210,02530,01680,0 
20184480,02710,01770,0 
20194697,02855,01842,0 
20204937,03015,01922,0 

 

 

Начальник служби у справах дітей
обласної державної адміністрації                                                                                         Іван Ковалик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]