Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцять п’ята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 29.05.2020. № 1457-35/2020
м. Івано-Франківськ

 

 

Про Програму розвитку
місцевого самоврядування
в Івано-Франківській області
на 2021 рік

 

 

Відповідно до законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад”, “Про державні цільові програми”, Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 106 “Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм”, враховуючи, що розвиток місцевого самоврядування є одним із пріоритетних напрямів державної політики України та з метою створення належних умов для підвищення ефективності діяльності місцевих рад, поліпшення їх матеріально-технічного забезпечення для вирішення нагальних потреб територіальних громад обласна рада

вирішила:

  1. Затвердити Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік (далі – Програма) (додаток 1).
  2. Виконавчому апарату обласної ради забезпечити організацію виконання Програми.
  3. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації при формуванні проєкту обласного бюджету на 2021 рік врахувати бюджетний запит обласної ради на виділення коштів для реалізації заходів Програми.
  4. Встановити, що бюджетні призначення для реалізації заходів Програми передбачаються при формуванні обласного бюджету і затверджуються рішенням обласної ради про бюджет на відповідний бюджетний період.
  5. Доручити голові обласної ради затвердити склад координаційної ради для узгодження дій між виконавцями, порядку взаємного інформування, визначення переможців конкурсів та виконавців окремих заходів Програми, до якої ввести представників обласної ради, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, установ та організацій, які беруть участь у виконанні Програми.
  6. Затвердити:

– Положення про обласний конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування (додаток 2);

– Положення про обласний конкурс “Громада кращого довкілля” (додаток 3);

– Положення про обласний конкурс “Краща спортивна громада” (додаток 4);

– Положення про обласний конкурс “Краща етнокультурна громада” (додаток 5);

– Положення про порядок використання коштів Підпрограми “Фонд обласної ради на виконання депутатських повноважень” (додаток 6);

– Положення про порядок відшкодування депутатам обласної ради витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю (додаток 7).

  1. З метою відзначення депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування за сумлінну працю у представницьких органах влади Прикарпаття, представників трудових колективів підприємств, установ, організацій області за високий професіоналізм та вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток області, а також з нагоди державних та професійних свят встановити такі нагороди обласної ради:

– Грамота голови Івано-Франківської обласної ради;

– Подяка голови Івано-Франківської обласної ради;

– відзнака “Цінний подарунок голови Івано-Франківської обласної ради” та затвердити Положення про них (додатки 8, 9, 10).

  1. Рекомендувати обласній державній адміністрації при підготовці проєкту програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік враховувати завдання і заходи Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік.
  2. Рекомендувати районним, міським радам міст обласного значення, радам об’єднаних територіальних громад розглянути питання щодо розробки та прийняття програм розвитку місцевого самоврядування районів, міст і об’єднаних територіальних громад на 2021 рік.
  3. Відповідно до законів України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” та “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, з метою оперативного інформування населення через засоби масової інформації про діяльність обласної ради та інших органів місцевого самоврядування області, утвердження свободи слова в Україні укласти угоди про співпрацю між обласною радою та засобами масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування (В. Мельничук).

 

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич


Додатки


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]