Стенограма пленарного засідання (07.12.2022)

С Т Е Н О Г Р А М А

ВІСІМНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
ВОСЬМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ
від 07.12.2022 р.

О.Сич. Доброго дня, шановні колеги, шановні присутні! У нас одна хвилина залишилась до початку сесії. Прошу зайняти свої робочі місця. Голови фракцій, забезпечте, будь ласка, присутність депутатів на своїх робочих місцях, поверніть їх з кулуарів, і будемо починати нашу роботу.

Шановні колеги! Розпочинаємо нашу роботу. Прошу увімкнути систему для реєстрації.

Отож, до обласної ради восьмого демократичного скликання обрано 84 депутати.

За результатами письмової реєстрації в сесійній залі присутні 61 депутат, відсутні – 23, з них: у відрядженні – 3, на лікарняному – 2, у відпустці – 1, з інших поважних причин – 8 депутатів, 9 – з невідомо яких причин,  цілком можливо, що вони ще долучаться до нас в процесі нашої роботи.

Відповідно до пункту 11.3. статті 11 Регламенту обласної ради депутати повинні зареєструватися за допомогою електронної системи. Тому я прошу увімкнути електронну систему, а депутатів – зареєструватися.

В залі присутні 56 депутатів. Сесія повноважна. Відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пункту 5.2. Регламенту обласної ради оголошую сесію відкритою.

(Звучить Гімн України).

(Звучить молитва).

Продовжуємо нашу роботу.

У сесії обласної ради бере участь голова обласної військової адміністрації Світлана Василівна Онищук.

Традиційно, як в умовах режиму воєнного часу обласне телебачення “Галичина” не транслює пряму трансляцію нашого пленарного засідання, однак буде її здійснювати в записі.

А я наполегливо, дозволю ще раз повторити: наполегливо прошу колег-депутатів і всіх присутніх утриматись  до завершення сесії від поширення в соціальних мережах інформації про нашу роботу.

Зараз прошу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять українських воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, і мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії московії проти України.

(Хвилина мовчання).

Дякую.

Шановні колеги! Сьогодні ми маємо, я навіть не знаю, як це назвати: професійне свято, бо професія – це заробіток для людей, для депутатів заробітку немає, вони працюють на громадських засадах, але з нашим святом – з Днем місцевого самоврядування. Я ще буду мати сьогодні окремий виступ, і у своєму виступі постараюся поєднати звіт із доповіддю до цього свята. А зараз лише скажу, що протягом всіх років незалежності України і навіть в найтемніші часи кримінального авторитарного режиму Януковича місцеве самоврядування було і залишається чи не єдиним острівцем демократії в Україні. Бо демократія – це влада народу, а влада народу є тоді, коли народ обирає. Тому я, вітаючи вас, бажаю, аби ви завжди були на висоті свого
завдання, принципово відстоювали інтереси громад, які ви представляєте, і принципово відстоювали інтереси місцевого самоврядування, бо воно є основою демократії в Україні.

А зараз з вашого дозволу я з приємністю надаю слово для привітання голові обласної
військової адміністрації – начальнику обласної військової адміністрації Світлані Василівні Онищук.

С.Онищук. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

Вельмишановний пане голово, шановна президіє, дорогі депутати обласної ради, шановні представники місцевого самоврядування, дорогі краяни!

Дозвольте мені щиросердечно привітати всіх з Днем місцевого самоврядування. Надзвичайно важливо, що саме сьогодні, 7 грудня, в День місцевого самоврядування, відбувається сесія Івано-Франківської обласної ради. І надзвичайно приємно, що це свято відзначають на державному рівні, адже це засвідчує величезну роль місцевого самоврядування в побудові вільної, незалежної, демократичної, правової європейської держави.

Ви знаєте, мені також була така нагода, велика честь, працюючи на посаді заступника голови обласної державної адміністрації вести реформу децентралізації. Це ключова реформа. Вона повністю змінила життя українців. І сьогодні, коли в державі складні часи, як сказав пан голова, темні часи, воєнні часи, ми побачили, наскільки успішно ця реформа пройшла в нашій області. Нам вдалося створити 62 територіальні громади, які сьогодні активно працюють для того, щоб розбудовувати рідний край, нашу область і загалом нашу державу.

Ми побачили, як з першого дня війни в кожній громаді створювались хаби для того, щоб допомагати людям, для того, щоб збирати продукти харчування, військову амуніцію, автомобілі і передавати на передову для наших захисників і захисниць, які зі зброєю в руках захищають кожен клаптик української землі, які вигонять з нашої рідної землі окупантів.

Ми справились дуже добре із завданням, коли в нашу область приїхало практично
150 тис. внутрішньо переміщених людей, тих людей, які від обстрілів втікали до нашої області, і саме тут вони знайшли надійний прихисток, тому що свої двері відкрила кожна територіальна громада для цих людей, які в біді.

Сьогодні кошти обласного бюджету спрямовані на ті заклади соціального спрямування, заклади охорони здоров’я, щоб примістити людей, людей з інвалідністю, дітей з інвалідністю, і вони знайшли тут, в нашій області, другу домівку.

Тому я хочу подякувати всім вам за спільну взаємну таку плідну роботу.

Сьогодні багато представників місцевого самоврядування пішли в лави Збройних Сил України, пішли в лави територіальної оборони для того, щоб захищати рідну землю.

Сьогодні багато з вас стали волонтерами, щоб допомагати на передові позиції нашим воїнам.

Тому я сьогодні вітаю вас, надзвичайно дякую кожному з вас, тому що частинку себе ви вкладаєте і наближаєте нашу перемогу: таку омріяну, за яку боролися наші діди, прадіди, і за яку сьогодні проливається кров кращих синів і дочок Української держави.

Зі святом вас! Миру, добра, найшвидшої перемоги! Бажаю вам міцного-міцного здоров’я, родинного тепла, родинного благополуччя! Зі святом! Слава Україні!

Голоси із залу. Героям слава!

(Оплески в залі).

О.Сич. Дякую за вітальні слова, Світлано Василівно! Дякую за добру, хорошу співпрацю на благо прикарпатської громади.

Шановні колеги! А зараз дозвольте нам разом зі Світланою Василівною, з моїми заступниками вручити нагороди, в тому числі і з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Н.Зорій. Відповідно до розпорядження голови обласної ради від 6 грудня 2022 року
№ 615-р за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток області, бездоганне виконання військового та службового обов’язків, проявлені доблесть і честь під час безпосередньої участі у веденні бойових дій та здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, з нагоди Дня Збройних Сил України та Дня місцевого самоврядування ювілейною медаллю “80 років Української Повстанської Армії” нагороджуються депутати обласної ради:

Мединський Микола Васильович.

(Оплески в залі).

Голос із залу. Служу Богу й Україні! Слава нації!

(Оплески в залі).

Н.Зорій. Федорців Сергій Іванович.

(Оплески в залі).

Також нагороджується Іваночко Михайло Степанович – перебуває у зоні бойових дій.

(Оплески в залі).

Очкур Ігор Васильович – перебуває у зоні бойових дій.

(Оплески в залі).

Понайда Олег Володимирович – перебуває у зоні бойових дій.

(Оплески в залі).

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради з метою вшанування проявленої доблесті і мужності у волонтерській діяльності, організації і наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги Збройним Силам України, іншим
військовим формуванням України для відсічі збройної агресії російської федерації, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності Української Держави, та з нагоди Дня місцевого самоврядування обласною відзнакою – медаллю “Доблесть Прикарпаття” нагороджуються депутати обласної ради:

Глинський Юрій Степанович.

(Оплески в залі).

Книшук Орися Володимирівна.

(Оплески в залі).

Семенюк Володимир Петрович.

(Оплески в залі).

Сивак Аріна Володимирівна.

(Оплески в залі).

Сіреджук Дмитро Дмитрович.

(Оплески в залі).

Шевченко Олександр Леонідович.

(Оплески в залі).

Також нагороджена Чаплинська Наталія Любомирівна, однак вона сьогодні відсутня з поважних причин.

(Оплески в залі).

Відповідно до розпорядження голови обласної ради від 6 грудня 2022 року № 616-р за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток області, волонтерську діяльність, організацію і надання матеріальної, фінансової та іншої допомоги Збройним Силам України та з нагоди Дня місцевого самоврядування Цінним подарунком голови Івано-Франківської обласної ради нагороджуються депутати обласної ради:

Іваськів Андрій Степанович.

(Оплески в залі).

Рудик Марія Олександрівна.

(Оплески в залі).

Подякою голови Івано-Франківської обласної ради нагороджуються депутати обласної ради:

Головчук Михайло Михайлович.

(Оплески в залі).

Грицюк Дмитро Онуфрійович.

(Оплески в залі).

Перцович Наталія Святославівна.

(Оплески в залі).

Яцишин Володимир Богданович.

(Оплески в залі).

Грамотою голови Івано-Франківської обласної ради нагороджуються депутати обласної ради:

Виноградник Тарас Теофілович.

(Оплески в залі).

Качур Олег Васильович.

(Оплески в залі).

Федоришин Володимир Євгенійович.

(Оплески в залі).

В.Гладій. Шановне товариство! До Дня Збройних Сил України, до Дня місцевого самоврядування, Дня благодійника, і так один за одним всі професійні свята відзначали Івано-Франківською обласною радою спільно з органами місцевого самоврядування Прикарпаття, була проведена, ви це всі знаєте, багато з вас брав безпосередньо активну участь, а багато хто навіть чемпіонами області ставав з різних видів спорту, була проведена спортивно-патріотична акція “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України”. Голова у своєму звіті більш детально зупиниться на проведенні даного заходу, а я хочу оголосити переможців в загальнокомандному заліку. Було 5 видів спорту: волейбол, футзал, шашки, шахи і настільний теніс. По кожному виду нагороди вручені, а тепер мова йде про загальнокомандне місце.

328 очок з усіх видів спорту та почесне ІІІ місце здобула збірна команда Рожнівської
сільської ради.

Запрошуємо Рожнівського сільського голову Сергія Радиша отримати нагороду.

(Оплески в залі).

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. 366 очок – почесне ІІ місце – присуджено збірній команді Делятинської селищної ради.

Запрошуємо Делятинського селищного голову Богдана Клим’юка отримати нагороду.

(Оплески в залі).

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. І увага, колеги! Найважливіший момент сьогоднішньої сесії. Найбільшу кількість очок – 368, а отже загальнокомандне І місце здобула збірна команда Івано-Франківської обласної ради.

(Оплески в залі).

Нагороду отримує голова обласної ради з рук голови обласної державної адміністрації.

(Оплески в залі).

О.Сич. Най добро не пропадає.

Шановні колеги! Після цих приємних митей продовжуємо нашу роботу.

Як вже оголосив Василь Іванович, з нагоди Дня Збройних Сил України та Дня місцевого самоврядування упродовж 27 листопада та 3 грудня 2022 року відбулася благодійна спортивно-патріотична акція “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України”. Захід організований з метою збору коштів на допомогу Збройним Силам України та внеску для
наближення перемоги у боротьбі з московським агресором за незалежність і територіальну цілісність України.

Головні завдання благодійної акції полягали в залученні депутатів рад усіх рівнів до благодійного збору коштів для потреб Збройних Сил України, посиленні співпраці органів місцевого самоврядування області, пропагуванні фізичної культури, спорту та здорового способу життя.

Із 62 територіальних громад та 6 районних рад до акції долучилися 3 районні ради, 26 сільських, селищних та міських рад, а також обласна рада. Частина громад не взяли участі у змаганнях, однак підтримали акцію, перерахувавши кошти благодійного внеску.

З вашого дозволу я зачитаю всіх учасників цієї благодійної акції і цих спортивних змагань.

Отож, Івано-Франківська обласна рада, до слова кажучи, наш благодійний внесок зібраний депутатами, повторюю, з особистих коштів, не з бюджетних, складає 133 тис. 200 гривень із загальних 500 тис. гривень, які ми перерахували для потреб 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Взяли участь в акції також Верховинська районна рада, Калуська районна рада, Косівська районна рада, міська рада Бурштинська, Галицька міська, Городенківська міська, Долинська міська, Івано-Франківська міська, Калуська міська рада, Коломийська міська рада, Косівська міська рада, Надвірнянська, Рогатинська, Снятинська, Тисменицька, Тлумацька і Яремчанська міські ради; громади: Більшівцівська селищна рада, Богородчанська селищна рада, Вигодська селищна рада, Войнилівська селищна рада, Делятинська селищна рада, Лисецька, Отинійська, Солотвинська, Старобогородчанська, Чернелицька селищні ради; сільські ради: Рожнівська і Ямницька.

Дякую всім учасникам змагань і цієї благодійної акції, сподіваюся, що наступного разу
кількість їхня буде значно більшою.

Усі переможці, як сказав Василь Іванович, нагороджені кубками, грамотами, а всі учасники благодійної акції подяками та медалями.

Я хотів би з вами порадитися, це у нас така, знаєте, добра традиція: для активних учасників спортивних змагань і спартакіад ми завжди виділяємо якусь невеличку субвенцію для
розвитку спортивної інфраструктури.

Є пропозиція, шановні колеги, переможцям у командних видах спорту, тобто з волейболу і футзалу, надати субвенцію в наступному бюджетному році за перше місце 450 тис. гривень, за друге місце – 300 тис. гривень, за третє – 200 тис. гривень.

В індивідуальних видах спорту, тобто теніс, шашки, шахмати, за перше місце –
50 тис. гривень, за друге – 40 тис. гривень, за третє – 30 тис. гривень.

Таким чином, ми зробили таким чином, що практично кожна громада мала право взяти участь у змаганнях, і навіть якщо вона не може виступити в командному виді спорту: з футболу чи з футзалу, але може виставити хоч би одного гравця в шахах, шашках чи тенісі, то навіть той гравець має можливість потенційно залучити для блага громади 50, 40 чи 30 тис. гривень.

І ще одне: пропозиція. Оскільки ми – Івано-Франківська обласна рада, і своєю діяльністю, і наше призначення таке є – об’єднувати спільні інтереси всіх громад, ми як переможці в жодному виді спорту, а ми стали чемпіонами у волейболі, ми не беремо жодної субвенції, натомість цю субвенцію візьме наступна команда, яка зайняла наступне місце, тобто, вона фактично стане призером.

Якщо ви не заперечуєте, то власне ми будемо працювати таким чином, щоб в бюджеті такі субвенції були закладені, а переможці їх отримали.

Наступне, привертаю вашу увагу, що у фойє сесійної зали діє виставка “Армія Нескорених”, присвячена 80-й річниці створення Української Повстанської Армії, яка покликана висвітлити організаційну структуру та діяльність УПА на території Івано-Франківської області. Особливу увагу зосереджено на створенні Воєнної Округи 4 “Говерля”, як складової УПА-Захід та її поділу на Тактичні Відтинки. Більша частина фотоматеріалів та документів демонструється вперше і невідома широкому загалу, тож я пропоную вам ознайомитись з цією виставкою.

Оголошення завершені.

Продовжуємо дальше нашу роботу.

Відповідно до пункту 12.1. Регламенту обласної ради після відкриття сесії перед затвердженням порядку денного відводиться до 15 хвилин для стислих (до 3 хвилин) виступів і заяв уповноважених представників депутатських фракцій з внесенням пропозицій, повідомлень без прийняття рішень по них.

Колеги, хто з уповноважених представників депутатських фракцій хоче виступити чи виголосити заяву? Є такі?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є. Будь ласка, запишіться.

Книшук Орися Володимирівна, будь ласка.

О.Книшук. Добрий день! Шановний пане голово, колеги-депутати! Перш за все вітаю вас з Днем місцевого самоврядування. Здоров’я нам, миру і перемоги!

Через обставини, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення окупантів, ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах і нестабільної ситуації у енергетичній системі, ми усі переживаємо непрості часи. Важко всім: бійцям на фронті, волонтерам, бізнесменам, мирним жителям в тилу. Тривогу підсилюють системні відключення електроенергії, які змушують міняти звичний ритм життя. Важко також і аграріям, сільськогосподарським товаровиробникам, фермерам, переробникам, іншим сферам виробництва, усім, хто через специфіку виробничого процесу потребує якщо не постійного, то бодай тривалішого енергозабезпечення.

Працівники аграрного сектору, фермери Прикарпаття через постійні аварійні відключення електроенергії просто не можуть ефективно вести бізнес, допомагати Збройним Силам України, годувати державу.

Рішенням обласної ради від 23 березня 2022 року, на першій сесії після повномасштабного вторгнення, в умовах воєнного стану ми схвалили звернення до сільськогосподарських товаровиробників та жителів області, яким закликали всіх аграріїв бути відповідальними перед майбутнім власним, перед народом, перед Української державою та зробити все надможливе, щоб засіяти землю максимально ефективними для продовольчої безпеки культурами, виростити та зібрати урожай.

Цей сільськогосподарський рік був героїчним для аграріїв, які попри все засіяли, виростили, зібрали врожай. А от довести до кондиції, переробити, зберегти своє стає критично важко.

Тому звертаємось сьогодні до голови обласної державної адміністрації – начальника
обласної військової адміністрації пані Світлани Онищук та до голови правління акціонерного товариства “Прикарпаттяобленерго” Олександра Бубена з проханням вжити заходів у цій критично складній ситуації та сформувати максимально прийнятний для аграріїв й інших виробників області графік відключення електроенергії.

Аграрії допомагали, допомагають і надалі будуть допомагати Збройним Силам України й українському народу. Сьогодні аграрії напевно готові допомагати й “Прикарпаттяобленерго” попри його приватну структуру, тільки для того, щоб стабілізувати ситуацію.

Спільними зусиллями ми здатні недопустити продовольчої та енергетичної кризи,  які стають… (Без мікрофона).

О.Сич. Продовжіть, будь ласка.

О.Книшук. …які стають реальними загрозами для українського суспільства. Водночас хочу відзначити, що неодноразово на засіданні постійної комісії з аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій порушувались питання щодо збільшення фінансування комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області.

Зважаючи на це, прошу, пане голово, надати протокольне доручення обласній державній адміністрації підготувати й подати на розгляд чергового пленарного засідання обласної ради проект рішення про внесення змін до зазначеної комплексної програми з метою збільшення її фінансування, передбачивши додаткові заходи програми щодо часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам закупівлі джерел альтернативного живлення (генераторів, акумуляторів чи інших пристроїв) для забезпечення стабільної роботи агропромислового комплексу області.

Дякую. Слава Україні!

О.Сич. Героям слава! Світлано Василівно, будь ласка.

С.Онищук. Шановна пані Орися! Ви справді підняли… бо я по першому питанню хочу розказати ситуацію, дуже важливе питання. Ми всі спостерігаємо зараз дуже складний час не тільки в нашій області, але й у всіх областях, яких стосується вимкнення світла.

Івано-Франківська військова адміністрація не впливає на графік включень і відключень світла. Але проблем є дуже багато.

Відповідно Івано-Франківською військовою адміністрацією напрацьований перелік підприємств, які забезпечують життєдіяльність області, і завтра буде проходити засідання Ради оборони, і весь цей перелік підприємств буде винесений на дане засідання для обговорення і прийняття рішення. Тому що є ті підприємства, які потребують, щоб постійно було включено світло, чи відповідна кількість годин підряд, тому ми особливо підійшли до цього питання, і завтра ми будемо його розглядати на Раді оборони.

О.Сич. Світлано Василівно, і принагідно, навіть посилаючись на це звернення, що оголосила депутат, колега, от, що до таких об’єктів слід включити очевидно й підприємства сільськогосподарської галузі. Тому що ви розумієте: коли ферма повна корів і треба доїти, доїльні апарати, і немає світла, і не тільки це, там є дуже багато різних нюансів, які варто врахувати.

А я принагідно, шановні колеги, хочу сказати, що, ну, спілкуючись з багатьма людьми, з депутатами, з виборцями, з представниками громад, я чую дуже багато нарікань на несправедливість. Людям значно легше переносити тяготи війни, якщо є справедливість, і якщо ці тяготи рівномірно розподілені між усіма: і між тим, що живе у квартирі, і між тим, що має триповерховий особняк. А так… невже ніхто цього не бачить?! На одній вулиці протягом критичного дня, продуктивного дня – з 6-ї до 10-ї, світло є тільки три години, а на другій вулиці тільки на 3 відключають. Одна громада “купається у світлі” навіть вдень, не виключають вуличне освітлення, поряд інша громада – повна темінь цілу добу.

Ну, знаєте, якщо так… Ми повинні це зрозуміти. Світлана Василівна все правильно каже: це приватна структура. Але якщо ця приватна структура, отримавши такий критичний, вкрай важливий у воєнний час ресурс як енергетика, не вміє справедливо нею розпоряджатись, то, можливо, ми на черговій сесії будемо приймати рішення-звернення до органів державної влади націоналізувати. Не вмієте розпоряджатися, віддайте назад в державу!

Ви колись на початку дев’яностих за копійки, задурно це хапнули, тепер, будь ласка, справедливо цим користуйтесь!

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Шановні колеги! Записаний до виступу Кукурудз Ростислав Степанович, будь
ласка.

Р.Кукурудз. Шановні колеги! Шановний пане голово! На минулому засіданні, на минулій сесії обласної ради ми багато часу приділили інформації щодо заборгованості по заробітній платі в медичних закладах нашої області. Навіть звучала пропозиція про те, щоб…

О.Сич. Депутат Гоголь, ви дестабілізуєте роботу цілого корпусу! Через вас нічого не чути! Тільки вас чути в залі!

Продовжуйте, будь ласка.

Р.Кукурудз. Дякую. Звучала пропозиція… перепрошую. Звучала пропозиція щодо заслуховування окремим питанням на наступній сесії цієї проблеми, проте десь не бачу в порядку денному цього питання, тому звертаюся до Світлани Василівни, звертаюся до вас, пане голово, з тим, щоб в пункті “Різне” ми послухали інформацію департаменту охорони здоров’я про те, як ситуація змінилась, яка динаміка по заборгованості по заробітній платі в медичних закладах області, і що змінилось властиво за останній місяць.

Ну, і десь каталізатором того питання була ситуація в обласній інфекційній лікарні, може би було доцільно й керівника цієї лікарні послухати особисто, як, які міри прийняті для подолання цієї заборгованості. Дякую.

О.Сич. Світлано Василівно, є прохання: дайте доручення, будь ласка, щоб в Різному заслухали це питання.

Колеги, приступаємо до формування проекту порядку денного.

Отже, 5 грудня 2022 року відбулося засідання президії обласної ради.

Президія рекомендувала внести на розгляд 18-ї сесії обласної ради 14 питань та питання “Різне”.

Проект порядку денного формувався з дотриманням термінів, встановлених Регламентом обласної ради, а також Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

Проєкти рішень проаналізовані на засіданнях постійних комісій обласної ради.

За результатами вивчення і розгляду постійними комісіями надано відповідні висновки та рекомендації.

Інформую вас про те, що до проекту порядку денного внесено 4 питання, які були запропоновані прямо на засіданні президії, зокрема:

– за номером 3 – про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2022 року. Це планове  питання;

– за номером 4 і 5 – про внесення змін до вже діючих обласних програм;

– за номером 9 – про припинення (реорганізацію) комунального підприємства.

Порядок денний та матеріали сесії, колеги, ви отримали під час реєстрації, частина депутатів їх отримала під час проведення засідання президії обласної ради.

Є пропозиція запропонований проект порядку денного взяти за основу.

Прошу визначитись.

За – 62, не голосували – 3: рішення прийнято.

Колеги, чи є пропозиції до проекту порядку денного?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є. Запишіться, будь ласка, для пропозицій.

Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Доброго дня, шановний пане голово, президіє! Прошу включити в порядок денний два питання, якщо ви не заперечуєте.

О.Сич. Давайте по черзі.

А.Яворський. Перше питання – “Про надання згоди на передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу державного закладу “Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій “Прикарпатський” Міністерства охорони здоров’я України”.

О.Сич. Колеги, питання розглянуто на засіданні комісії, на президії воно не набрало відповідної кількості голосів, тому голова комісії має право ставити його до порядку денного зараз. Поступила пропозиція. Прошу голосувати. Будь ласка.

Згода на прийом в обласну власність.

За – 58, не голосували – 7: рішення прийнято.

Нагадую, що згідно Регламенту для включення до порядку денного потрібна третина – 28 голосів.

Друге питання, будь ласка.

А.Яворський. Дякую. “Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський клінічний шкірно-венерологічний центр Івано-Франківської обласної ради” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

О.Сич. Аналогічно: питання озвучувалось на президії, не набрало відповідної кількості голосів, розглянуто на комісії. Є проект рішення, поданий обласною військовою державною адміністрацією. Прошу визначатись.

За – 55, не голосували – 10: рішення прийнято.

Наступне. Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький. Шановний пане голово! Сьогодні відбулося засідання постійної
депутатської комісії з питань бюджету, і є пропозиція: за рішенням комісії пропоную внести на розгляд сесії проект рішення обласної ради “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

О.Сич. Колеги, ставлю на голосування. Прошу визначатись.

За – 60, не голосували – 5: рішення прийнято.

Колеги, пропозиції проголосовані. Ставлю на голосування проект рішення в цілому з
врахуванням проголосованих пропозицій.

За – 64, не голосував – 1: рішення прийнято.

В.Гладій. Шановне товариство! Розпочинаємо розгляд питань порядку денного вісімнадцятої сесії обласної ради.

Розглядається питання “Про звіт голови обласної ради”.

Проєкт рішення номер 1 – на окремому аркуші, матеріали до звіту – в окремій брошурі.

Доповідає голова обласної ради Сич Олександр Максимович. Прошу.

О.Сич. Шановні колеги! Сьогодні є практично нагода двічі виступати, але я це поєднав в одному виступі: одне – це доповідь до Дня місцевого самоврядування, друге – це мій звіт.

Я попросив би трошки більше часу в межах 20-25 хвилин, аби я міг, скажемо, до Дня місцевого самоврядування озвучити специфіку діяльності обласної ради в сучасних умовах і особливо в умовах режиму воєнного часу, і як ми діяли в цьому контексті – друга частина, це вже буде звіт.

Звіт вам розданий, кожному з вас. Як і кожного разу, ми намагались максимально подати інформацію для того, щоби ви могли використовувати її у вашій роботі з виборцями, у ваших звітах.

Щодо мого бажання озвучити те, що я бажаю.

Отже, розвинуте і самодостатнє місцеве самоврядування – це лакмусовий папірець демократії в її європейському розумінні.

Цитую: “Місцеве самоврядування означає право і спроможність органів місцевого самоврядування в межах закону здійснювати регулювання та управління суттєвою часткою публічних справ, під власну відповідальність, в інтересах населення”, – так декларує стаття 3 Європейської хартії місцевого самоврядування.

А також, цитую: “Органи місцевого самоврядування є однією з головних підвалин будь-якого демократичного режиму”, – стверджує Преамбула Європейської хартії місцевого самоврядування.

23 червня 2022 р. Україна набула статус кандидата в члени  Європейського Союзу. Як
свідчить Опитувальник, який вищі органи державної влади заповнювали перед його набуттям, одним із головних критеріїв оцінки готовності держави стати членом ЄС є наявність в ній розвиненої демократії. 

Для остаточного набуття Україною членства в ЄС нашій державі доведеться ще провести значну кількість реформ. Й, очевидно, при остаточній оцінці її готовності до вступу не останню роль буде відігравати стан місцевого самоврядування й збалансованість всіх її складових частин – як на рівні громад, так і на рівні органів, що відображають спільні інтереси й зокрема обласних рад.

Маю переконання, що всі 30 років Незалежності в Україні, попри демократичні декларації, існував авторитарний політичний режим. В залежності від особи Президента, який завжди вирішально впливав на політичні процеси в державі й функціонування всіх гілок її влади, такий режим був більш ліберальним, чи менш ліберальним, чи жорстким, чи менш жорстким, але завжди залишався авторитарним.

В таких умовах місцеве самоврядування зазнало обмеження своїх повноважень. А це потягло за собою і зверхнє ставлення до нього з боку виконавчої вертикалі влади.

Указом Президента Леоніда Кучми в 1995 р. були ліквідовані виконавчі органи обласних та районних рад. Наголошую: Указом Президента. Пізніше це було закріплено в Конституції 1996 року.

Результати такого кроку:

перше, без власних виконавчих органів районні та обласні ради, що реалізовують спільні інтереси громад відповідно району і області,  не можуть повноцінно виконувати свої повноваження;

друге, це потягло за собою нестабільність у функціонуванні системи місцевих органів виконавчої влади. Адже призначення їх керівного складу вже залежало не від районних та обласних рад, що обиралися на п’ять років і на такий же термін призначали цей склад, а залежало від Уряду і Адміністрації Президента України і тих політичних коливань та впливів, які на столичному рівні завжди є вкрай мінливими, нестабільними.

Цілком закономірно, що в умовах обмеження повноважень районних та обласних рад виконавчі органи влади їх почали розглядати як “п’яте колесо” до державного управлінського “воза”.

Ситуація, на жаль, суттєво не змінилася і після Революції Гідності.

Незважаючи на голосні передвиборчі декларації під час дочасних президентських та парламентських виборів 2014 року за весь період каденції новообраних центральних органів влади районні та обласні ради так і не отримали права на формування власних виконавчих органів.

З 2014 року розроблялися законопроектні пропозиції щодо повернення такого права в комплексі з введенням інституту префекта. Однак його повноваження передбачалися навіть більші, аніж вони є тепер у голови державної адміністрації.

Красномовним прикладом другорядної ролі органів місцевого самоврядування став Закон про добровільне об’єднання громад. Адже відповідно до нього висновок про спроможність потенційної громади давала обласна адміністрація і його затверджував Кабінет Міністрів. Тобто, реформу місцевого самоврядування здійснювала вертикаль виконавчої влади, звівши
спочатку обласні ради до символічної ролі ухвалення спущеного згори плану об’єднання громад та внесення поточних змін до нього, а потім усунувши навіть від цього.

Не надто принципово змінилася ситуація і після 2019 року.

Обласні ради так і не отримали права на формування власних виконавчих органів, а районні ради, як ви бачите, зведені до жалюгідного стану.

Сьогодні є актуальною дискусія щодо доцільності взагалі існування районних рад. Але при цьому слід зауважити, що їх наявність передбачена Конституцією України і без відповідного внесення змін до неї ліквідація районних рад і навіть зведення до теперішнього жалюгідного стану є неправомірним кроком.

Окрім того, я дотримуюся позиції, що якщо існує рівень районного адміністративного поділу, то на цьому рівні має існувати й самоврядний орган влади, який відображає спільні інтереси тих громад, що входять до району. А якщо його немає, скажіть, будь ласка, а хто буде відображати спільні інтереси громад? Та ж не виконавча гілка влади!

Через відсутність в обласних рад власних виконавчих органів вони з усіх виборних органів в Україні перебувають в найгіршому становищі. За своїм призначенням обласні ради мають тільки ухвалювати рішення, але не здійснювати управлінських функцій. При цьому вони подібні до Верховної Ради України, однак з тою принциповою різницею, що Верховна Рада України  формує Кабінет міністрів, а обласна рада не формує виконавчий орган, тобто обласну державну адміністрацію.

Говорячи про забезпечення обласною радою спільних інтересів громад області, слід пам’ятати, що такі інтереси лежать також і в політичній площині. Обласна рада – це той вищий представницький орган області, який ґенерує спільне бачення всіх громад регіону на політичні процеси у державі і від їх імені надсилає таку позицію вищим органам державної влади. До таких політичних інтересів належить зокрема і законодавча політика в сфері реформування місцевого самоврядування.

Очевидно, саме така політична функція обласних рад непокоїть тих конструкторів майбутнього суспільно-державного ладу, які воліли б бачити місцеве самоврядування не самодостатньою гілкою влади в Україні поряд з виконавчою, законодавчою і судовою. Не дивуйтесь! Бо до якої тоді віднести місцеве самоврядування? До виконавчої? – Ні! До законодавчої? – Ні! До судової? – Ні! Це окремий тип влади, і його не хочуть бачити таким окремим, самодостатнім і намагаються звести до рівня слухняного знаряддя для імітації демократії в Україні.

Обласні ради для системи місцевого самоврядування в кожній області відіграють роль своєрідного політичного даху. І якщо забрати чи нейтралізувати цей дах, то громади якраз і можна перетворити на слухняне знаряддя імітації демократії для світу.

Обласна рада в умовах режиму воєнного стану: виклики і перспективи.

Війна однаковою мірою як формує виклики, так і дає можливості вибудовувати добрі перспективи. Очевидно, що в залежності від того, наскільки влучно сформовані відповіді на ці виклики. А тому війна є як викликом для місцевого самоврядування, так і дає можливості сформувати у створених нею умовах добрі перспективи для його післявоєнного розвитку.

Принаймні, якщо повернутися до попередньо виголошеної тези, що за європейськими
мірками наявність розвинутого і самодостатнього місцевого самоврядування є лакмусовим папірцем демократії і пропускним квитком у європейське співтовариство, то і державна влада в Україні, і громадянське суспільство мали б бути зацікавлені в тому, щоби в переможній Україні воно було розвинутим.

Перш за все постає питання, чи в умовах режиму воєнного стану мають функціонувати органи місцевого самоврядування? Бо на початковому етапі доводилось чути, що: яке місцеве самоврядування? Чекайте, війна!

Ні, неправда. На мою думку,  безсумнівно так: воно має функціонувати повноцінно. Звичайно ж за виключенням тих органів місцевого самоврядування, що перебувають в зоні бойових дій і в умовах ворожого оточення. Щодо цього є і відповідна правова база, й логіка функціонування виборних органів влади.

Правова база. Особливості функціонування органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у воєнний час визначає Закон України “Про правовий режим воєнного стану”. Відповідно до частини 2 статті 9 цього Закону “органи місцевого самоврядування здійснюють повноваження, надані їм Конституцією, цим та іншими законами”. Це я процитував.

Деяку плутанину з трактуванням повноважень обласних рад викликали останні новели до цього Закону і зокрема частина 3 статті 10. Цитую, даруйте, за дуже довгу цитату: “У разі утворення обласної та/або районної військової адміністрації на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення чи скасування, у разі тимчасової окупації або оточення адміністративного центру області або у разі прийняття Верховною Радою України за поданням Президента України відповідного рішення:

1) повноваження такої обласної та/або районної ради здійснюють відповідні обласні та районні військові адміністрації;

2) виконавчий апарат такої районної та обласної ради підпорядковується начальнику відповідної військової адміністрації;

3) відповідні районні та обласні ради не здійснюють свої повноваження;

4) комунальні підприємства, установи та організації, засновані на базі майна спільної власності територіальних громад району або області, підпорядковуються відповідній військовій адміністрації;

5) управління об’єктами спільної власності територіальних громад таких району та/або області здійснюється начальником відповідної районної та/або обласної військової адміністрації;

6) призначення осіб на посади та звільнення з посад, які здійснюються начальником районної військової адміністрації, погоджуються з начальником відповідної обласної військової адміністрації;

7) начальник обласної військової адміністрації, начальник районної військової адміністрації за погодженням з начальником відповідної обласної військової адміністрації може увільняти від виконання посадових обов’язків працівників виконавчого апарату такої районної та/або обласної ради (для таких працівників оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду)”. Кінець цитати.

Невідомо з яких причин – техніко-юридичних чи з причини злого умислу – перелік підстав для набуття обласними військовими адміністраціями таких повноважень написано через кому, а отже рівнорядно. І лишень зі змісту наступної частини четвертої  цієї статті стає зрозумілим, що насправді такі підстави, коли обласна військова адміністрація виконує повноваження обласної чи районної ради, настають лишень у разі прийняття рішення Верховною Радою України за  поданням Президента України. А для чого тоді писати через кому? Бо через кому можна зрозуміти, що як тільки створили обласну військову адміністрацію, обласна рада має припинити свої повноваження.

Працюючи у Верховній Раді України, я знаю, що там дуже професійне науково-експертне управління. Тому я вважаю, що все-таки друге: хтось намагався зі злим умислом саме так виписати цю частину Закону.

Після такого зрозуміння змісту статті 10 слід аналізувати і повноваження обласної військової адміністрації, виписані в частині 3 статті 15. Тобто, вони настають тільки після прийняття Верховною Радою України за поданням Президента України рішення про те, що повноваження конкретної обласної ради перебирає на себе обласна військова адміністрація. А до того часу всі ті повноваження, що виписані в цитованій частині 3 статті 15, обласна рада повноцінно виконує.

Слід звернути увагу на те, шановні колеги, що частина 5 статті 46 Закону про місцеве самоврядування врегульовує нормативну періодичність проведення сесій. Цитую: “Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал”.

Отож безпідставне нескликання головою обласної ради сесії раз у квартал створює підстави для рішення Верховної Ради України про дострокове припинення повноважень такої обласної ради. 

Я можу помилятися, але видається, що більшість обласних рад України такі підстави створили, порушивши терміни скликання сесій після початку повномасштабного вторгнення московії на територію України 24 лютого цього року.

Сьогодні вже надбанням громадськості стало відомо, які перепони на початковому етапі введення режиму воєнного стану чинилися, аби в областях не скликалися сесії обласних рад.

Одночасно з такими перепонами, слухайте уважно, комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, як дослідив це один із прикарпатських інтернет-ресурсів, збирав дані про те, чи працюють обласні ради.

Очевидно, такі дані мали стати підставою для прийняття Верховною Радою України окремих скандальних положень законопроекту № 7269 про внесення змін до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” в частині функціонування місцевого самоврядування. Нагадаю, тоді мова велася про припинення на час дії режиму воєнного стану діяльності практично всіх обласних рад, незалежно від того, перебувають вони чи ні у зоні бойових дій.

Ви розумієте, як це все робилося?

З одного боку, робили все можливе, щоб сесії не проводились, а з другого боку, робили це як підставу для того, щоби припинити взагалі функціонування обласних рад на час дії режиму воєнного стану.

Колеги, такі дії можна однозначно трактувати, як посягання під прикриттям війни на права місцевого самоврядування. Й, очевидно, що це йде врозріз із євроінтеграційними процесами в Україні та є шкідливою дією в той час, коли Україна отримала статус кандидата в члени і готується до вступу в ЄС.

Очевидно, що війна є дуже серйозним стресовим викликом для суспільства. В такий час воно шукає опори в авторитетних суспільних інституціях – у влади, церкви, Збройних Силах тощо.

Цілком очевидно, що серед органів влади найбільш органічним авторитетом для суспільства є виборна влада. Якщо абстрагуватися від частковостей, то загалом виборці під час виборів до місцевих органів влади схильні голосувати за добре знаних їм громадських авторитетів. А тому закономірно, що й в стресовий воєнний час виборці так само схильні в першу чергу йти саме до них за порадою, тобто до своєї виборної влади.

І це є ще один аргумент, що у воєнний час органи місцевого самоврядування треба не згортати і нівелювати, а розвивати й конструктивно використовувати для стабілізації ситуації в суспільстві.

Як функціонували ми в умовах режиму воєнного часу?

Власне, виходячи з усього вище наведеного, ми докладали зусиль до повноцінного функціонування Івано-Франківської обласної ради в умовах режиму воєнного часу.

Повна інформація про всі аспекти такої діяльності наведена в роздрукованому звіті, який, на жаль, впав. Не вдаючись до її довгого переказування, привертаю вашу увагу до порівняльної таблиці на останній сторінці за нашу діяльність протягом 2021-2022 років.

Із цієї таблиці видно, що алгоритм діяльності основних робочих органів в період воєнного часу майже не відрізнявся від мирного часу, а саме:

– несуттєво змінилася кількість проведених сесій обласної ради, засідань постійних депутатських комісій і президії;

– було на 234 рішень ухвалено менше, але це закономірно і пов’язано з тим, що в умовах режиму воєнного часу ряд повноважень самостійно виконує обласна військова адміністрація, а також деякі питання в цей період не підлягають розгляду на сесіях обласної ради;

– в умовах обмежень, що зумовлені режимом воєнного часу, також суттєво зменшився потік вхідної, вихідної документації та звернень громадян (відповідно: мінус 1479 вхідних документів, мінус 532 вихідних документів та мінус 505 звернень громадян). Знову ж таки закономірно, що це в умовах воєнного часу, коли наша діяльність дещо обмежена.

До найважливіших рішень протягом звітного періоду слід віднести:

– перше, бюджетні рішення щодо виділення коштів на потреби Збройних Сил України та правоохоронних органів, загалом це більше 20-ти рішень на загальну суму 41 млн 446 тис. гривень);

– друге, передача Збройним Силам України та іншим військовим підрозділам матеріальних цінностей зі спільної власності громад області, а це 6 транспортних засобів, 1 апарат УЗД; нерухомість площею 306,3 кв. м, ділова та дров’яна деревина об’ємом 355 кв. м;

– наступне, це бюджетні рішення для облаштування місць перебування внутрішньо переміщених осіб, загалом 67,5 млн гривень;

– наступне, це бюджетні рішення для облаштування бомбосховищ і укриттів, зокрема в закладах освіти на 6,4 млн гривень.

А окрім них, також рішення про проголошення 2022 року Роком 80-річчя Української
Повстанської Армії та схвалення відповідної регіональної цільової програми;

– наступне, рішення про заснування відзнаки “80-річчя Української Повстанської Армії”;

– наступне, прийняття у новій редакції Програми, даруйте за скорочену назву, соціального захисту учасників Революції Гідності і московсько-української війни;

– наступне, рішення про тимчасове звільнення орендарів від плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період дії правового режиму воєнного часу;

– звернення до центральних органів влади щодо неефективності реорганізації державних лісогосподарських підприємств шляхом створення державного спеціалізованого підприємства “Ліси України”;

– розгляд питання щодо проведення весняно-польових робіт на території області в умовах режиму воєнного стану;

– звернення до міжнародних інституцій щодо негайного закриття повітряного простору над Україною.

І сьогодні були питання: звернення щодо відновлення історичної справедливості та перейменування російської федерації на Московію.

Важливою складовою обласної ради були зусилля щодо організації благодійної та волонтерської діяльності.

Дуже вагомою і не облікованою є та, що її приватно здійснюють депутати обласної ради. Очевидно, настане час і вони самі за неї прозвітують перед виборцями. А сьогодні деяким з них ми вручили медалі “Доблесть Прикарпаття”.

Окрім неї, варто відзначити декілька цілеспрямовано організованих обласною радою заходів:

– перше, завдяки плідній співпраці з Опольським воєводством Івано-Франківська область отримала від нього благодійної допомоги на загальну суму 3,5 млн злотих, а це орієнтовно 30 млн гривень);

– друге, між Опольським воєводством та Івано-Франківською обласною радою укладено угоду щодо надання гуманітарної допомоги ним та його міжнародними партнерами для капітального ремонту Івано-Франківського обласного спеціалізованого кістково-туберкульозного санаторію “Смерічка”, що у Ворохті, в якому розміщені діти, евакуйовані з Харкова. А це будівельні матеріали та інвентар загалом на суму 105 тис. євро та 1 млн 50 тис. злотих);

– обласна рада, як ми вже сьогодні згадували, стала організатором  благодійної спортивно-патріотичної акції “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України”, під час якої було зібрано  на допомогу 10-й гірсько-штурмовій бригаді зібрано 500 тис. гривень.

Для відзначення зусиль благодійників, жертводавців та волонтерів обласна рада ухвалила рішення про заснування обласної відзнаки – медалі “Доблесть Прикарпаття”.

Колеги, окремо відзначу, що на потреби Збройних Сил України працівниками виконавчого апарату обласної ради було перераховано суму 1 057 770 гривень.

Не можу не відзначити вчергове, хоч ми про це сьогодні говорили, що п’ятеро наших колег-депутатів: троє з депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, а це М. Іваночко, О. Понайда і  С. Федорців, і по одному з депутатських фракцій “Європейська Солідарність” та “За Майбутнє”, а це І. Очкур і М. Мединський, беруть участь у здійсненні заходів з національної безпеки, оборони та відсічі збройної агресії московії проти України.   

Незважаючи на режим воєнного часу, ми докладали зусиль до збереження прозорості в діяльності обласної ради. Хоч з уваги на заходи безпеки в цей період не здійснювалася пряма трансляція сесійних засідань обласної ради, але обласне телебачення “Галичина” забезпечило їхню трансляцію в режимі запису, а засідання президії обласної ради та її постійних комісій обов’язково висвітлювалися і висвітлюються у Facebook обласної ради.

І з уваги на це, громадський рух “Чесно” визнав Івано-Франківську обласну раду найпрозорішою серед інших обласних рад. 

Колеги! За таку наполегливу і, на мою думку, успішну працю в умовах режиму воєнного стану висловлюю глибоку вдячність всім фракціям і кожному депутатові окремо!

Окремо дякую голові обласної військової адміністрації Світлані Василівні Онищук за
добру конструктивну співпрацю між нами особисто, а відповідно і між ОДА та обласною радою!

Ця добра співпраця є запорукою суспільного спокою та стабільності на Прикарпатті. А це є тим нашим спільним надбанням, яким ми вигідно відрізняємося від інших областей України і яким ми маємо право пишатися!

Дякую за увагу!

Слава Україні!

(Оплески в залі).

В.Гладій. Шановні колеги! Доповідь завершена. Чи є у вас запитання до голови обласної ради? Є, так? Прошу записатись.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Пане голово, перш за все, дякую вам за звіт, як голова комісії хочу подякувати за забезпечення діяльності нашої комісії, апарату обласної ради, що дійсно працювали продуктивно і виходячи з Регламенту обласної ради та Положення про роботу постійних комісій. Хочу вам подякувати за організацію роботи сесії обласної ради, а також роботу апарату обласної ради.

В той же час хочу задати питання, яке у вас відображено на 6 сторінці вашого звіту. Щодо того, що за звітний період ми прийняли 234 рішення, в тому числі 18 регіональних програм. Суть питання в тому… бо ви сказали, що у нас є певні ознаки імітації демократії, я би не хотів, щоб у нас були певні ознаки імітації бурхливої діяльності.

На попередній сесії, чи ще сесію одну назад ми заслуховували звіт керівника обласного управління лісового господарства щодо виконання програми. Звіт не прийнято.

Скажіть, будь ласка, ми будемо приймати звіт, будемо розглядати результати роботи по даній програмі чи ні? Дякую.

О.Сич. По плану ми повинні його розглядати, однак ви напевно орієнтуєтесь, що згідно наших повноважень не виконавчий апарат обласної ради готує такий проект рішення для розгляду, його готує обласна військова адміністрація. Коли обласна військова адміністрація його подасть, ми як завше забезпечимо повноцінний і всесторонній розгляд цього питання як на засіданні комісії обласної ради, так і на пленарному засіданні.

В.Гладій. Семенюк Володимир Петрович, прошу.

В.Семенюк – депутатська фракція політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”. Дякую. Шановний Олександре Максимовичу! Рішенням сесії обласної ради від 16.09.2022 року “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік” рекомендовано органам місцевого самоврядування спрямовувати кошти – 40 відс. на потреби Збройних Сил України. Ми розуміємо, що це зараз вкрай важливо – допомагають всі. Тому питання в слідуючому: чи є інформація в апараті обласної ради про виконання цього рішення, і чи спрямовувались ці кошти, в якій сумі і, звичайно, цікавить з обласного бюджету – скільки.

О.Сич. Ви, очевидно, орієнтуєтесь, що в місцевому самоврядуванні немає підпорядкованості, тому наші рішення мали рекомендаційний характер, ми не маємо жодних повноважень контролювати діяльність органів місцевого самоврядування. Ми не маємо інформації, хто і скільки з них з власного бюджету перераховує на користь Збройних Сил України. Можемо тільки мати епізодичну інформацію, яку я, припустимо, знаю, що мені цікаво… Коли ми, до речі, коли ми приймали рішення про виділення 15 млн гривень для придбання квартир для військовослужбовців 10-ї гірсько-штурмової бригади, яка дислокується в Коломиї, то ми консультувались з міським головою Коломиї, чи в них є така програма, і чи зможуть вони ці кошти використати. Так от вони нас проінформували, що у них є така програма, вони на неї виділили 70 млн гривень, зокрема на придбання квартир – 50 млн гривень. Але це такі, знаєте, тільки епізодичні… епізодичні інформації.

Я з вами погоджуюсь, що сьогодні деякі громади, в яких… ну, навіть не дислоковані, а приписані ті чи інші підрозділи Збройних Сил України, мають величезні доходи за рахунок сплати ПДФО від них, і це було б абсолютно справедливо і закономірно, щоб вони такі кошти виділяли.

Щодо нас, я вже вам озвучив цифру, що з обласного бюджету загалом протягом цього періоду ми виділили більше 46 млн гривень, а якщо враховуючи сьогодні сесію, то це вже буде 50 млн гривень і більше 50 млн гривень. Дякую.

В.Гладій. Дякую. Шановні колеги! Запитання завершені. Прошу, пане голово, присідати.

Чи є бажаючі виступити в обговоренні даного питання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає. Чи є, шановні колеги, у вас пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає. Даний проект рішення ставлю на голосування за основу та в цілому. Прошу голосувати.

О.Сич. У мене є оголошення. Оскільки тут є конфлікт інтересів, бо я ж не можу за власний звіт голосувати, я не беру участі у голосуванні.

В.Гладій. За – 62, не голосували – 4: рішення  прийнято.

О.Сич. Дякую, колеги, за таку одностайну підтримку і схвалення нашої спільної позитивної роботи.

Продовжуємо нашу роботу, а я бажаю, щоб вона була такою ж злагодженою і
конструктивною і в подальшому.

Розглядається питання “Про звернення обласної ради щодо відновлення історичної справедливості та перейменування російської федерації на Московію”.

Проект рішення номер 2 – в окремій брошурі.

Доповідає Гринечко Мар’яна Валеріївна – голова постійної комісії з питань культури, духовності та інформаційної політики.

Проект рішення напрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради постійною комісією з питань культури, духовності та інформаційної політики.

22 лютого 2022 року відбулося засідання президії обласної ради, яка рекомендувала зазначений проект рішення розглянути на тринадцятій сесії обласної ради 25 лютого 2022 року. Однак у зв’язку з введенням 24 лютого 2022 року воєнного стану в Україні пленарне засідання 13-ї сесії обласної ради було перенесено. Тому частина проектів були відкликані, в тому числі й цей проект рішення так само не розглядався.

М.Гринечко. Шановні колеги! Я коротко виступлю перед вами. Справді, як сказав Олександр Максимович, ми відтермінували даний проект рішення, дане звернення, і впродовж наступних сесій, які були вже після початку повномасштабного вторгнення, не пропонували вам до розгляду, оскільки вважали не зовсім доцільним скеровувати таке звернення у такий складний час для розгляду до керівництва держави.

Однак сьогодні, коли в українському суспільстві це питання набуває резонансу і вже звучить не тільки в Україні, але й на міжнародній арені, тому вважаємо зараз потрібним й актуальним його схвалити.

Цим зверненням ми закликаємо Президента України та Верховну Раду України відновити історичну справедливість і на всіх рівнях – державному, дипломатичному, офіційно-діловому спілкуванні – замість назви “російська федерація” чи “росія” використовувати історичну назву “Московія”, а громадян цієї держави відповідно найменувати “московитами”.

Дякую. Прошу підтримати.

О.Сич. Шановні колеги! Чи є запитання до доповідачки?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Дякую. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є зауваження, пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 56, не голосували – 10: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2022 року”.

Питання планове, внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 3 – в окремій брошурі.

Доповідає Мацькевич Ірина Богданівна – директорка департаменту фінансів обласної
адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету,
соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

І.Мацькевич. Доброго дня! Перш за все хочу щиро привітати з Днем місцевого самоврядування весь депутатський корпус обласної ради та всіх працівників органів місцевого самоврядування нашої області. Щиро бажаю вам всім миру, міцного здоров’я, добра, успіхів у справах та швидкої перемоги.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Мацькевич. На розгляд сесії вноситься проект рішення “Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2022 року”. За звітний період до обласного бюджету надійшло доходів
загального та спеціального фондів в сумі 2,2 млрд гривень. Із загальної суми надходжень
38 відс. – це кошти державного бюджету, які нам надійшли у вигляді міжбюджетних трансфертів.

Доходів загального фонду надійшло в сумі 1,2 млрд гривень, що складає 125 відс. до затверджених планових показників на початок року. Надходження податку на доходи фізичних осіб, питома вага надходжень до загального фонду обласного бюджету складає 80 відс., надійшло в сумі 972 млн гривень. І теж планові показники по даному виду надходжень виконано на 125 відс. або додатково надійшло 195 млн гривень.

Хочу зазначити, що збільшення надходжень по аналогічному податку відбулося за рахунок збільшення надходжень з грошового забезпечення військовослужбовців. Податку на прибуток підприємств, крім підприємств комунальної та державної форм власності, питома вага – 8 відс. надходжень. Надходжень до загального фонду обласного бюджету надійшло у розмірі 96,5 млн гривень, і надходження зменшились проти відповідного періоду минулого року на 10 відс., планові показники виконано на 94 відс.

О.Сич. Ірино Богданівно, я прошу вибачення.

Шановні колеги! Чи є потреба повну інформацію слухати? Вона у вас є роздана, на руках. Ви з нею ознайомлені. Немає потреби?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Давайте перейдемо до запитань, якщо є запитання.

Чи є запитання до доповідачки?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає? Є. Запишіться, будь ласка.

Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Д.Грицюк. Помилково.

О.Сич. Помилково. Кукурудз Ростислав Степанович.

Р.Кукурудз. Шановна Ірино Богданівно! Аналізуючи таблицю, яка додана до звіту, десь бачу, що загальний і спеціальний фонди разом виконані на 69 процентів. Така арифметика каже, що він мав бути виконаний за 9 місяців на 75, так? Дальше бачу, що найбільша прогалина є у спеціальному фонді, бо там у нас найскладніша ситуація.

Скажіть, будь ласка, які ваші прогнози щодо виконання бюджету, річного бюджету, і які заходи ми приймаємо для того, щоб ту прогалину по спеціальному фонду виконати чи заповнити. Дякую.

І.Мацькевич. Як ви дійсно побачили в додатках до проекту рішення, 69 відс. складають наші надходження до затвердженого річного плану з врахуванням змін.

Одночасно хочу зазначити, що це недовиконання відбулося за рахунок того, що нам не надходить субвенція  з державного бюджету на утримання та ремонт автомобільних доріг
загального призначення і тому це потягнуло, як ви зазначили, не 75 відс. би мало бути по аналогії, а 69 відс.

Щодо власних надходжень з обласного бюджету, ви чули, що у нас дохідна частина гарно виконується, є перевиконання, а щодо спеціального фонду, то невиконання у нас відбулося за 9 місяців, це зменшення надходжень по екологічному податку. Але вже аналізуючи надходження за 10 місяців, за 11 місяців, хочу зазначити, що річні надходження, річні заплановані надходження по екологічному податку будуть виконані. Вони вже виконані, так.

О.Сич. Дякую. Шановні колеги! Більше запитань немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ірино Богданівно, дякую.

Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”.

Внесено питання на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 4 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони
здоров’я та соціальної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, лаконічно про суть змін.

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановна президіє, шановні депутати!

Пропонується проект внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення
Прикарпаття”. Ми вносимо незначні зміни. Зміни попередньо були опубліковані, надані вам і роздані. Це ми передбачаємо, вносимо зміни, де прописуємо 3 млн гривень на лікування онкогематологічних пацієнтів, також ми вносимо зміни до програми – це лікування дитинки в нашій області з синдромом короткого кишечника, також на підтримку військових, військового госпіталю. Це в межах буде бюджетних призначень при надходженні фінансування. А також ми вносимо в програму при можливості бюджетних призначень пацієнтам з м’язевими дистоніями ти диспластичним синдромом.

Прошу вас підтримати ці зміни до програми.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань?  Дякую. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні, дати пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 52, не голосували – 13: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до програми розвитку та фінансової
підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки”.

Внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 5 – в окремій брошурі.

Доповідач – той же: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Аналогічно, лаконічно про суть змін.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Вносимо зміни в програму фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств. В попередній програмі у нас було закладено на 2022-2023 роки по 40 млн гривень, але у зв’язку з тим, що ми нашим лікувальним закладам допомагали, відповідно просто вносимо зміни і збільшуємо обсяги фінансування, при можливому фінансуванні на 80 млн гривень на 2022-2023 роки: 30 млн гривень – на 2022 рік і 50 млн гривень – на 2023 рік. Прошу підтримати.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідача? Запишіться, будь ласка.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Шановні колеги! На попередній сесії у нас було обговорення питання щодо фінансування закладів медицини в Івано-Франківській області, а саме погашення заборгованості заробітної плати. Виходячи з того, що вносяться зміни і там також передбачається підвищення або формування заробітної плати, на які об’єкти, а саме яким об’єктам буде передбачатись зміна по цій програмі по цих 30 млн гривень у 2022 році?

І.Дмитренко. На даний момент немає конкретних закладів, кому будуть передбачатись, ми просто вносимо зміни в паспорт програми для того, щоб можливо дофінансовувати їх.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Це саме питання, аналогічне.

Більше питань немає. Дякую.

Колеги, чи є бажаючі взяти участь в обговоренні, подати пропозиції?

Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

І.Дмитренко. Дякую.

О.Сич. За – 58, не голосували – 7: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Проект рішення – в окремій брошурі.

Доповідач: Мацькевич Ірина Богданівна – директорка департаменту фінансів обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій. Рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій.

Пропозиції вам також роздані.

В.Гладій. (Без мікрофона).

О.Сич. Розглядається додаткове питання, яке внесено під час засідання… під час самого пленарного засідання.

Будь ласка.

І.Мацькевич. Шановні депутати! На ваш розгляд вноситься проект рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Даний проект передбачає врахування в дохідній частині обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів в обсязі 93 млн гривень та спрямування їх ДП “Дороги Прикарпаття” для ремонту доріг згідно визначеного переліку.

Також даний проект рішення передбачає виділення коштів спеціального фонду обласного бюджету в сумі 3 млн гривень для надання допомоги Херсонському обласному бюджету та спрямування коштів в розмірі 63 млн гривень для придбання генераторів управлінню цивільного захисту та надзвичайних ситуацій.

Також даний проект рішення передбачає здійснення перерозподілу видатків по головних розпорядниках коштів обласного бюджету в межах затверджених сум та внесення змін до попередніх рішень обласної ради в частині уточнення назв заходів, на які спрямовувались… та уточнення сум, які передбачені на дані цілі.

Дякую за увагу.

О.Сич. Колеги, чи є запитання?

Немає. Є. Запишіться, будь ласка.

Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Ірино Богданівно, дякую за доповідь. Але я в продовження наших колег, які цікавились заборгованістю по охороні здоров’я, хочу запитання до вас. Чи ви знаєте і враховували, обговорювали, що станом на сьогодні є заборгованість по обласних закладах, а у нас є 6 цих закладів, заробітна плата, строки якої вже минули? Це складає близько 4,5 млн гривень, і прогнозована заборгованість до кінця року з врахуванням коштів НСЗУ, які надійдуть, а все ж таки буде недофінансування, складає близько 16,5 млн гривень.

Чи ви обговорювали вихід з цієї ситуації? Яким чином планується це все робити спільно з департаментом охорони здоров’я?

І.Мацькевич. Я знаю, що на даний час департаментом охорони здоров’я проводиться аналіз вказаної заборгованості щодо підтвердження її, дійсно, що вона така в них обліковується, і будуть напрацьовуватись заходи щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам
медичних установ, в яких є заборгованість, і за рахунок власних резервів, так і за рахунок, напевно, треба буде і з обласного бюджету.

Наразі поки що не можу по-іншому доповісти по даному питанню.

О.Сич. Колеги, я думаю, що для цього нам треба добрий фаховий аналіз. В нас ще буде до кінця цього року і цього місяця сесія, і ми при потребі можемо ще внести якісь зміни щодо виділення коштів. Але я не хочу виглядати некомпетентним, проте десь так орієнтуюсь, що в резервах НСЗУ так само є зарезервовані кошти на непередбачені витрати, в тому числі й на такі, про які ви говорите. То, напевно, цим же директорам, генеральним директорам цих наших підприємств варто працювати, не тільки ходити “з простягнутою рукою” до обласного бюджету, але й працювати з НСЗУ.

Шановні колеги! Більше запитань немає. Дякую. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні, подати пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є?

В.Гладій. (Без мікрофона).

О.Сич. Даруйте, у нас є пропозиції. Тому ще за основу.

Ви пропозицію чи обговорення?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Пропозицію. Я надам пізніше слово.

Колеги, ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 57, не голосували – 8: рішення прийнято.

Колеги, перш за все, ставлю на голосування пропозиції комісії. Вони вам роздані. Будь ласка, визначайтесь. Пропозиції постійної комісії.

За – 57, не голосували – 7: рішення прийнято.

Колеги, для виголошення пропозиції, будь ласка, запишіться. Можливо, ще хтось є, крім депутата, який підняв руку.

Депутович Іван Ілліч, будь ласка.

І.Депутович. Є пропозиція внести зміни до рішення обласної ради від 11.11.2022 року № 527-17/2022, а саме: зменшити бюджетні призначення по обласній раді для КП “БУДІНВЕСТ” по загальному фонду на виконання заходів регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки в сумі 52 тис. гривень по об’єкту “Поточний ремонт системи опалення для підготовки проведення опалювального сезону з метою забезпечення безперебійної роботи в приміщенні Калуського ліцею № 6 Калуської міської ради Калуського району” і спрямувати їх як субвенцію Калуському міському бюджету по спеціальному фонду в сумі 52 тис. гривень для придбання джерела резервного живлення для Калуського ліцею № 6 Калуської міської ради. Дякую.

О.Сич. Прозвучала пропозиція. Ставлю на голосування.

Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 7: рішення прийнято.

Колеги, ставлю проект рішення в цілому з врахуванням всіх пропозицій.

За – 58, не голосували – 7: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про Програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Івано-Франківській області на 2023-2027 роки”.

Проект рішення номер 6 – в окремій брошурі.

Доповідач: Адамчук Ігор Григорович – завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Адамчук. Шановний Олександре Максимовичу! Шановна президіє, шановні депутати!

Завершується виконання заходів Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Івано-Франківській області на 2018-2022 роки. Завдяки оперативній роботі депутатського корпусу завдання Програми до кінця року будуть виконані в повному обсязі. Протягом поточного року до Програми вчасно вносились зміни, що дало можливість невідкладно реагувати на ті виклики, які були спричинені війною, та забезпечити фінансування
пріоритетних напрямків безпеки і оборони.

Зокрема в рамках програми профінансовано заходи на суму близько 20 млн гривень, це в тому числі і придбання речового майна – 2,9 млн гривень, будівельних матеріалів – 1,5 млн гривень, генераторів – 1,1 млн гривень, оснащення банно-пральних комплексів для військових, придбання комп’ютерів, ноутбуків, оргтехніки для потреб в першу чергу підрозділів
протиповітряної оборони – 1,8 млн гривень, ну, й інші – електротовари, піхотні лопати тощо вже в меншій сумі. Здійснювалось фінансування проблемних пріоритетних напрямків, у першу чергу військових частин, які дислоковані або сформовані на території Івано-Франківської області.

Програма забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Івано-Франківській області на 2023-2027 роки розроблена відповідно до Конституції України, законів України “Про…

О.Сич. Ігоре Григоровичу, я прошу вибачення. Я дякую. Програма була подана вчасно, всі депутати її завчасно мали, розглядали.

Колеги, може перейдемо до запитань?

Чи є в когось запитання до змісту програми?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань? Дякую. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні чи подати пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 54, не голосували – 10: рішення прийнято.

Дякую вам.

І.Адамчук. Дякую.

О.Сич. Розглядається питання “Про схвалення концепції енергетичної ефективності Івано-Франківської області на 2023-2027 роки”.

Проект рішення номер 7 – в окремій брошурі.

Доповідач: Труханівський Юрій Михайлович – заступник директора департаменту – начальник управління інфраструктури департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, лаконічно.

Ю.Труханівський. Шановна президіє, шановні депутати! Сьогодні до вашого розгляду та підтримки пропонується проект рішення про затвердження концепції енергетичної ефективності Івано-Франківської області на 2023-2027 роки. Це не типовий проект рішення для розгляду на сесії обласної ради, він не передбачає конкретного фінансування, але визначає ціль всієї області на енергоефективність та пріоритетні напрямки, за якими енергоефективність буде досягнута.

Розробку концепції здійснювала робоча група, яка створена при обласній військовій адміністрації, до складу якої увійшли науковці, представники Держенергоефективності, Національної академії наук, міжнародних організацій, а також представники обласної ради. Були
представники всіх 6 фракцій обласної ради, і я вважаю, що це є беззаперечним свідченням і підтримкою того, що ми націлені на процеси енергоефективності, які є зараз дуже актуальними.

Дякую депутатському корпусу за активну роботу, і сподіваюся, що надалі буде активна робота в плані програм, які будуть розроблені на виконання цієї концепції. Ми очікуємо, що це буде в програмі, яка буде охоплювати бюджетні заклади, заклади житлово-комунальної сфери, багатоквартирного житлового фонду, відновлювальної енергетики, наукові дослідження в плані альтернативної енергетики, розвиток місцевого палива, екоіндустріальних парків.

Хочу також наголосити, що за результатами розгляду на профільній комісії обласної ради ми вже дещо скоригували свої плани і хочемо процес популяризації пришвидшити, враховуючи пропозиції, які були надані депутатам. Ми вже провели консультації з міжнародними організаціями і маємо певні напрацювання для того, щоб почати навчання в школах і садочках для того, щоб показати дітям яскраві приклади того, як зменшити температуру в одній, другій, третій окремо взятій квартирі, ми зможемо забезпечити теплом і енергією там, де цього бракує. Тобто, такі короткі ролики, навчальні брошури… ми будемо працювати.

Впродовж трьох місяців ми плануємо напрацювати вже першу програму, яка буде подана на сесію, і цей документ буде фундаментом для громад, для області, щоб рухатись в напрямку енергоефективності, розробляти далі цільові програми, пропонувати їх для фінансування обласною радою, міжнародними грантовими організаціями.

Дякую за увагу. Прошу підтримати.

О.Сич. Колеги, доповідь закінчена. Чи є запитання? Є. Запишіться, будь ласка.

Ткач Роман Володимирович.

Р.Ткач. Пане Юрію! Добре, що ви підняли це  питання. Воно дійсно зараз… тут немає що говорити, все-таки в десятку. Але дивіться. Замовник концепції – департамент. А хто розробник концепції? Тут написано “керівники”. Хто розробляв цю концепцію?

Ю.Труханівський. Концепція розроблялась робочою групою, створеною при обласній військовій адміністрації, але остаточний варіант був напрацьований на спільному засіданні, після того були додатково надані пропозиції членами робочої групи. Департаментом адміністрації опрацьована і подана на розгляд обласної ради, тобто, адміністрація.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Ні, ні, ні. А розробник – управління департаменту.

Ю.Труханівський. Ні, розробником все-таки є робоча група, яка частково координувалась департаментом. В робочу групу входили представники адміністрації, представники всіх 6 депутатських фракцій обласної ради.

О.Сич. Це було оголошено під час доповіді, друзі. Треба слухати уважно.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Давайте 30 секунд Ткачу ще.

Р.Ткач. Дивіться, дійсно, Олександре Максимовичу, добре, що за це взялись. Тоді, Миколо Васильовичу, тут написано другий пункт, що обласна військова адміністрація…  просто візьміть це під контроль. Бо насправді це дуже важливо, починаючи від вітрової енергетики і закінчуючи законсервованими скважинами і так далі, і так далі.

Тому прохання до вас, Миколо Васильовичу, ось цей термін, що тут вказаний, в нашому рішенні, хай дійсно вони попрацюють, і це треба серйозно до цього віднестись. Дякую.

О.Сич. А я би ще запропонував Юрію Михайловичу, напрацьовуючи програму, добре
контактувати з університетом нафти і газу…

Ю.Труханівський. Так, ми вже…

О.Сич. …тому що власне в контексті зокрема і законсервованих родовищ, і вітрової електроенергетики і будь-якої іншої альтернативної вони найбільш компетентні в нашій області.

Ю.Труханівський. Так, дякую, останнє засідання ми провели саме на їхній базі.

О.Сич. Чудово, чудово.

Ну, колеги, я думаю, що ви розумієте, що саме розуміння концепції передбачає, що це найзагальніші засади, а вже, скажемо, щодо цих засад будуть розроблені конкретні програми.

Колеги, чи є бажаючі взяти участь в обговоренні, подати пропозиції? Є. Запишіться, будь ласка.

Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький – депутатська фракція “Батьківщина”. Колеги, я так розумію, що у нас є й діюча програма енергозбереження, і програма енергоефективності, і навіть гроші ми на неї виділяли раніше. Тепер уже у нас буде концепція. Я так розумію, що всі ті, хто є суб’єктами провадження господарської діяльності у сфері енергетики, альтернативної енергетики, давно без нас, і без цієї концепції, без всіх наших концепцій і надалі будуть це робити. Тому бажаю успіхів, підтримую, голосувати буду, але суті я не зрозумів. Що це поможе, і кому що це дасть?

Доповідь слухав, не пропустив, розумію, не сприйняв. Дякую.

О.Сич. Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Хотів би зауважити наступне, що нова концепція, вона передує програмі, а програма передбачає розробку… Закон про енергоефективність України. Я би хотів подякувати  особисто Олександру Максимовичу Сичу – голові обласної ради і Василю Івановичу Гладію, що вони “підставили плечі“, змогли організувати формування робочої групи, в склад якої, як сказав доповідач, входили представники кожної фракції.

Шановні колеги! Ми виконуємо Закон України про енергоефективність. І я вважаю, що документ необхідний, хоча він трошки йде із запізненням, бо починали роботу ми ще 1 липня цього року. Тому звертаюся до вас за підтримкою, і ще раз дякую керівництву обласної ради, що були ініціаторами розробки даної концепції, а також провадження програми.

Хотів би зупинитись також на тому, доповідач не сказав, що активну участь у розробці концепції, а також і у розробці самої програми буде і приймали участь технічний університет, університет імені Короля Данила, а також Прикарпатський національний університет, наукове середовище Івано-Франківщини.

Прошу підтримати. Дякую.

О.Сич. Дякуємо за “дякуємо”, Тарасе Теофіловичу.

Колеги, ставлю на голосування проект рішення за основу і в цілому, оскільки не було
жодних пропозицій.

За – 57, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.11.2021
№ 286-10/2021 “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”.

Проект рішення номер 8 – на окремому аркуші.

Доповідає Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань депутатської
діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, Микола Васильович.

М.Палійчук. Шановні колеги! На ваш розгляд вноситься проект рішення про внесення змін, це стосується депутатів обласної ради, я не буду зачитувати, проект рішення у вас на руках. Прошу підтримати.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань. Чи є пропозиції до..? Немає запитань? Є пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Добре. Добре, запитань немає. Дякую, Микола Васильович.

Шановні колеги! Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні і висловити пропозиції? Бачу, що є. Запишіться, будь ласка.

Волошин Сергій Ярославович.

С.Волошин. Хочу повідомити про конфлікт інтересів і про те, що не буду брати участь у голосуванні.

О.Сич. Це ж не пропозиція. Я ж казав до пропозицій записатись.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Сивак Аріна Володимирівна.

А.Сивак. Добрий день! Оголошую про конфлікт інтересів і у розгляді участі брати не буду, голосувати не буду.

О.Сич. Ні, в розгляді треба брати, “у голосуванні не буду брати участь”.

А.Сивак. У голосуванні не буду брати участь. Дякую.

О.Сич. Приймається. Пліс Богдан Богданович.

Б.Пліс. Те саме: оголошую про конфлікт інтересів, участь у голосуванні брати не буду.

О.Сич. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Д.Дзвінчук. Аналогічно: конфлікт інтересів, у голосуванні участі брати не буду.

О.Сич. Дмитро Іванович, а якщо я  викладаю в університеті, у мене є конфлікт інтересів чи ні?

Д.Дзвінчук. Олександре Максимовичу, у вас конфлікт інтересів.

О.Сич. Шановні колеги! Оголошую про конфлікт інтересів, участі у голосуванні брати не буду, бо цих студентів я навчаю.

Дьоміна Наталія Миколаївна.

Н.Дьоміна. Також оголошую про конфлікт інтересів, не буду брати участі у голосуванні.

О.Сич. Зрозуміло.

Рудик Марія Олександрівна.

М.Рудик. Випадково.

О.Сич. Випадково. А я думав, що конфлікт інтересів.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Мірус Антоніна Петрівна.

А.Мірус. Аналогічно: оголошую про конфлікт інтересів, участі у голосуванні не братиму.

О.Сич. Бриндальський Андрій Петрович.

А.Бриндальський. Оголошую про конфлікт інтересів, не беру участі у голосуванні.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Що є?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Шевченко, теж конфлікт інтересів чи що? Включіть мікрофон.

О.Шевченко. Раз, раз. Оголошую, що конфлікту інтересів не маю, голосувати буду.

(Сміх у залі).

О.Сич. Колеги, оскільки інших… Є ще? Будь ласка, увімкніть мікрофон Левконович.

Н.Левконович. Заявляю про конфлікт інтересів, участі у голосуванні брати не буду.

О.Сич. Зрозуміло.

Колеги, оскільки не було зауважень до проекту рішення, пропозицій до проекту рішення, ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 48, не голосували – 17: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний дитячий санаторій “Сніжинка” Івано-Франківської обласної ради” (код ЄДРПОУ 01993196) шляхом приєднання як структурного підрозділу (реабілітаційного центру) до комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” (код ЄДРПОУ 01993256)”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 9 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань комунального майна та житлово-комунального господарства рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій. Пропозиції –  у цій же брошурі.

Будь ласка, Ігоре Анатолійовичу.

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановна президіє, шановні депутати! Пропонується проект рішення про припинення шляхом приєднання як структурного підрозділу санаторію “Сніжинка” до обласної дитячої клінічної лікарні.

В попередньому році ми вже напрацьовували матеріали про приєднання даного санаторію. Відповідно на даний момент вже є лист-погодження від керівника закладу про те, що він готовий не тільки зберегти всі робочі місця, а ще й додатково набрати новий штат для реабілітаційного центру. Він, у свою чергу, там буде провадити повністю реабілітацію маленьких діток. Відповідно даний проект рішення і все фінансування він повністю бере на своє утримання.

Прошу вас підтримати це.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідача?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Будь ласка, запишіться.

Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. Шановний Ігоре Анатолійовичу! Скажіть, ми зрозуміли, що “Сніжинку” чекає реорганізація і добрий шлях до розвитку. Скажіть, будь ласка, що ще з двома санаторіями ви думаєте на слідуючий рік? Чи є у них ситуація така сама плачевна по виплаті заробітної плати? І яка перспектива їхня, іменно ДОЗівських закладів, я маю на увазі?

І.Дмитренко. У нас є на балансі 4 санаторії, з яких “Сніжинку” ми зараз вже приєднуємо. Після того залишається ще санаторій з психоневрологічним напрямком. Це в Єзуполі, повністю заповнений і функціонує, і також є санаторій “Смерічка” у Ворохті, який в процесі, коли будуть завершені ремонтні роботи, повністю відновиться матеріально-технічна база. В майбутньому планується приєднання, як попередньо ми напрацювали по “Сніжинці”, так само буде і по “Смерічці”, буде віддалений структурний підрозділ обласної клінічної лікарні.

І є ще санаторій “Ясень”, який також… Загалом скажу так: всі наші санаторії зараз задіяні в прихистку внутрішньо переміщених діток з територій, де проводяться військові дії.

О.Сич. Одним словом, колеги, у нас було планове питання “Про реформування санаторно-курортної галузі”. От, ми його планували до війни. З початком війни ми не можемо його розглядати, оскільки у всіх санаторіях, як озвучив зараз директор департаменту, перебувають внутрішньо переміщені особи. Тому ми їх зараз рухати не можемо, але ми зобов’язані будемо до цього питання знову повернутись. Поки що нам запропонували рішення по двох санаторіях попередньо: той, що ми сьогодні приймаємо, і Ворохтянський ми мали так само передати
обласній лікарні як реабілітаційний центр. По двох інших поки що пропозицій не було. Тобто, це питання ще насправді над нами “висить”. Рано чи пізно війна закінчиться, внутрішньо переміщені особи будуть з них переведені, і треба думати, що з ними робити.

Ткач Роман Володимирович.

Р.Ткач. Пане голово! Ви майже відповіли мені на це питання. Я в принципі не проти приєднання… Тобто, фінанси, чи вистачить нам… що з іншими робити? Ну, я зрозумів тоді. Дякую.

О.Сич. В даному випадку…

Р.Ткач. Якщо так треба,  то голосуємо.

О.Сич. У даному випадку з обласного бюджету частково знімається тягар. Чому? Бо ми так передбачаємо, що і одна, і друга лікарня зможуть виробити пакет на реабілітацію, заключити угоду з НСЗУ і отримати кошти з державного бюджету. Тобто, вже будуть не з нашого, а з державного. Але це тільки два попередні. А що з двома іншими робити? То треба думати.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ну, може не зійдеться, але частково принаймні місцевий тягар знімемо.

Дякую, Ігоре Анатолійовичу.

Шановні колеги! Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні і висловити якісь пропозиції? Є. Будь ласка, запишіться.

Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький. Я думав, що коли я натисну останній, то буду говорити останній, але ні.

Мотиви – це одне, фактичні дії – це друге, а наслідки – це третє.

Загалом не відкидаючи ідеї доцільності по сучасній і по точній кон’юнктурі цього рішення, я розумію, що нам треба просто потім бути готовими, що ми будемо фінансову підтримку цим закладам, які візьмуть до себе ці санаторії, надавати вже в іншому розмірі, з іншими мотивами. Я не вірю в пакети реабілітаційні від НСЗУ по масштабу тих закладів і їх утримання. Енергоносії – це вже буде просто прямий наш обов’язок і зобов’язання зараз – це таке питання, а потім НСЗУ заставить нас в повному обсязі це давати і зупиняти, чи на зиму там ми діяти не зможемо. Я просто хочу, аби ті, хто складає і затверджує, а це не робить обласна рада, фінансові плани цих комунальних підприємств, я зараз говорю про обласну дитячу лікарню і обласну клінічну лікарню, ті, хто відповідає за їх виконання, і ті, хто в департаменті за цю роботу також відповідають, щоб вони “на березі” це правильно прораховували, але не потім нас ставили перед фактом, що насправді там все зросло, і все треба, і всього багато.

Я ще раз кажу: кон’юнктурно цей крок, напевно, виправданий. Але якщо ми не будемо відповідально на всіх етапах опрацьовувати весь процес, то потім ми будемо здивовані, до чого ми прийдемо.

Я дуже прошу, аби департамент відповідально до цього поставився. Дякую.

О.Сич. Дозвольте репліку. В разі невідповідального ставлення, ми маємо повне право закликати сюди і порекомендувати щось зробити стосовно тої людини голові обласної адміністрації.

О.Левицький. (Без мікрофона).

О.Сич. Ну, то треба настирливо захищати свої права і інтереси.

Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. Ще раз дивіться. Об’єднавчий процес – це дуже все добре і правильно.  Зараз йде у нас контрактування якраз по пакетах реабілітації. Для того, щоб ви зрозуміли на хвилиночку, що ми думали, що реабілітаційні пакети – це дуже легкі і на них легко законтрактурватись, то це трошки є неправда. Національна служба здоров’я перед нами поставила дуже великі вимоги до пакета. Значить, ми зараз у “Смерічці” чи “Сніжинці” маємо зробити
стаціонарне ліжко. Ви знаєте вимоги? 3 лікаря ФРМи, 5 лікарів, 4 там фізичних терапевти, 4 ерготерапевти, і дуже великий штат. Дуже великі вимоги зараз ставляться не тільки до кадрового потенціалу, а ставляться вимоги також і до навченого середнього персоналу, це асистенти фізичних ерготерапевтів.

На даний момент у нас все ж таки існує проблема з кадровим забезпеченням, ми всі це дуже добре знаємо. І ми сьогодні говоримо про ці три заклади чи чотири, які потенційно, я вже чую, мають стати всі реабілітаційними центрами. Так, це дуже складно і дуже важко. Так що коли будете приймати якісь рішення, то зважайте на це і думайте, чи годні вони законтрактуватись, чи не можуть, чи це знову стануть видатки на обласний бюджет. Треба чітко підходити і професійно до цих рішень, і хто до кого приєднується.

І хотілося би побажати, що коли ми що робимо, реалізовуємо, ми робимо краще для людей, особливо для колективу, який там працює. Бо деколи колектив не розуміє, що ми робимо з цими закладами, де ви чітко і прямо зараз поясните їм.

Ми сьогодні говорили, що треба бути чесним і справедливим перед кожним… перед собою спочатку, перед людьми, які працюють. Люди зараз хочуть мати засоби для існування. Люди в цих тяжких умовах… розумієте, забрати останній заробіток в людини – це також тяжко. Нам треба добре до цього відноситись. Так що хотів би закликати всіх пам’ятати, тому що у нас сьогодні буде ще не одне питання медичне. Дякую.

О.Сич. У мене таке, знаєте,  риторичне запитання. Заробіток передбачає роботу. А якщо людина нічого не робить, а приходить і отримує заробітну плату, як це називається? Заробіток чи соціальна допомога?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Палійчук Микола Васильович. Будь ласка.

М.Палійчук. Шановні колеги! Прошу підтримати дане рішення. Перед тим, як його виносити, було опрацьовано, зустріч з колективом була у санаторії “Сніжинка” і обговорено з керівником дитячої лікарні паном Тарасом Мельником. Він бачить, які пакети потрібно і можна буде отримати. І зі свого боку навіть гарантує, що жодної людини у санаторії скорочено не буде. В нього є діти, які лікуються і потребують реабілітації. І він має пакети в себе. Але щоб збільшити об’єм, на це санаторій йому згодиться.

Окрім того, так, у нас ще будуть інші об’єднання, і там, де ми об’єднуємо, нам напевно ще треба буде сісти, проаналізувати і, можливо, купити якесь додаткове обладнання, можливо, ліжка, які дадуть змогу отримувати більше пакетів і більше заробляти. Це при всіх об’єднаннях потрібно буде ще з бюджету виділити кошти на обладнання і також, можливо, на навчання персоналу. Прошу підтримати.

Також на комісії з питань майна я вніс пропозицію, що рішення вступає в силу з 01.04.2023 року, а потім на медичній комісії ми прийняли рішення, що не потрібно. Тому прошу, пане Богдане, з вашого дозволу ми знімемо цю пропозицію, бо юридично воно буде не зовсім правильно.

О.Сич. Шановні колеги! В продовження того, що казав Микола Васильович, знаєте, ми останні два чи три роки  добивались від департаменту якоїсь зв’язної відповіді: які у вас плани на ці санаторії? Тому що ми просто виплачували, ну, ніби заробітну плату, а насправді соціальну допомогу. Тому що санаторій той чи інший не працює або майже не працює, і департамент жодних пропозицій не подавав, що з ним дальше робити.

Так, ми сьогодні маємо ризики, що якщо ми передамо, то, можливо, він повноцінно зможе бути задіяний. Але принаймні хоч є якесь бачення. Ми ще й тоді казали: слухайте, якщо треба якось підсилити, може якусь апаратуру купити, може якесь обладнання купити, щоб він міг щось отримати, якийсь пакет, щоб не висів на наших плечах, кажіть, що.

Ніхто нічого не міг сказати. Так, сьогодні, якщо ми даємо, скажемо, санаторій як
структурний підрозділ лікарні, і лікарня скаже: будь ласка, підсильте нас, дайте таку-таку апаратуру, такий-такий інвентар, таке-то і таке-то обладнання, то ми принаймні будемо знати, що ми бачимо на виході. Бо просто платити заробітну плату, ну, це не вихід. Краще за ті гроші купити обладнання.

Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Дякую. Я в продовження, пане голово, й ваших слів, і Миколи Васильовича. Шановні колеги! Звісно передкрок до приєднання ми були напрацювали давно, і те, що від департаменту вимагали щось зробити, оскільки люди, які там були, працюють і хочуть працювати, ми з ними спілкувались. Вони справді готові до нових змін, готові йти перевчитись, готові ставати, але вони хочуть розуміти, що буде завтра.

Перед Мельником, обласною дитячою клінічною лікарнею, керівництвом, звісно, стоїть непростий шлях. Тут треба буде теж короткий період, десь допомогти, ми це всі розуміємо, тому що треба період, щоб навчити людей, зрозуміти справді згідно вимог контрактування, є потреба у придбанні ряду обладнання, і справді потреба у навчанні чи іншого персоналу, але іншого шляху немає. Або ми закриваємо його, або ми щось пробуємо робити там якісь інші речі, які перед державою зараз чітко стоять. Чому зараз держава ставить наголос на реабілітації? Зробивши три пакети реабілітаційні, держава зараз робить все для того, щоб в Україні реабілітація справді розвивалась, чи це доросла, чи дитяча. Вона досить гарно фінансується.

Давайте ми зробимо так, щоб колектив, який там є, і готовий до праці, і ми дали можливість, шанс все ж таки зробити все правильно, як би ми це хотіли бачити. Дякую.

О.Сич. Колеги, обговорення завершено.

Зауважень і пропозицій до проекту рішення не прозвучало. Оскільки та пропозиція, яка була від комісії, на комісії ж знята, тому я ставлю на голосування проект рішення за основу і в цілому.

За – 59, не голосували – 6: рішення прийнято.

Розглядається питання, внесене під час сесійного засідання, – “Про надання згоди на передачу із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу державного закладу “Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій “Прикарпатський” Міністерства охорони здоров’я України” (код ЄДРПОУ 01981589)”.

Проект рішення – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. (Без мікрофона).

О.Сич. Голосніше говоріть, у мікрофон.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Пропонується проект рішення про звернення до Міністерства охорони здоров’я про те, щоби передати на баланс Івано-Франківської обласної… Івано-Франківської громади санаторій “Прикарпатський”, який на даний момент є у підпорядкуванні Міністерства охорони здоров’я України.

Був лист-звернення до обласної ради і обласної державної адміністрації від Міністерства охорони здоров’я. Ми провели виїзну нараду, ми це обговорили питання і з керівником, і з профспілкою закладу, і з головою Яремчанської громади, обговорили і прийняли таке рішення, що ми підтримуємо позицію дозволу на те, що ми не заперечуємо про прийняття санаторію “Прикарпатський” в нашу громаду, Івано-Франківську. Прошу підтримати.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Запишіться.

Ткач Роман Володимирович.

Р.Ткач. Олександре Максимовичу, до вас. А що далі? Ну, ясно, що приймаємо, раз дають.

О.Сич. Ні, ні, очевидно, не до мене.

Р.Ткач. Ігоре Анатолійовичу! Ну, давайте все-таки  вже на цьому прикладі, бо ви через тиждень прийдете і скажете: давайте дамо знову чи обласній лікарні… Та вже підготуйте… Сьогодні голосуємо однозначно, раз нам віддають. Але зразу що дальше робити з цим? Бо виникає наступне питання: скільки це нам обійдеться фінансування на 2023 рік? Ми маємо такі кошти? Ну?

О.Сич. Шановні колеги! Дивіться…

Р.Ткач. Тобто, голосуємо, але які…

О.Сич. Перш за все, до нас звернулися із запитанням про готовність. Це не означає, що нам його передадуть. Ми відповідаємо: так, ми готові. Ну, не гоже, коли нам дають майно, його не брати. Так, звичайно, треба думати: або ми ж підсилимо знову ж такий якийсь наш заклад, або ж ми на території цього закладу повинні щось своє розвинути. Це багато землі, це багато майна, це своя традиція перебування дітей. Ну, звичайно, треба думати що.

Будь ласка, Микола Васильович.

М.Палійчук. Шановні колеги! Прошу підтримати дане питання. Ми з головою комісії Андрієм Яворським і керівником департаменту виїжджали в Яремче, зустрічались з представниками профспілки колективу, з головним лікарем, з депутатським корпусом міста і вони навіть просять, щоб ми прийняли. Тому що до Міністерства надійшов інший запит від Сєвєродонецької міської військової адміністрації з проханням передати. Міністерство у зв’язку з тим, що у нас на території, звернулося до нас: ви хочете приймати? Якщо хочете, ми розглянемо, чи ви згідні приймати. Згідні – розглянемо, якщо не згідні, ми розглянемо і передамо його в Сєвєродонецьку. Територію… Дивіться. Це Україна, але Сєвєродонецьк… таких прикладів нема. Я не кажу, що таке може бути, але він має утримувати і платити заробітну плату. Або ми… ми зараз передали “Сніжинку”, частина коштів вивільниться, можемо якийсь час утримувати, хоча цей санаторій заробляє.

Вони кажуть, що вони хочуть оздоровлювати своїх людей там. Ми кажемо: добре, наш санаторій, платіть гроші і оздоровлюйте своїх людей і не тільки із Сєвєродонецька, а й з Миколаєва, з Харкова, Херсона, інших прифронтових чи окупованих, чи звільнених територій. Але якщо в один момент Сєвєродонецьк каже: а у нас уже немає грошей, чи якесь є рішення суду, і його забирають, через суд віддають якійсь третій фірмі, і ми втратимо великий гарний комплекс на території м.Яремче. Я вважаю, що це буде погано.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

М.Палійчук. Дивіться: це ще не передача. Це ми даємо дозвіл, що ми приймаємо. Бюджет санаторію у 2022 році – 60 млн гривень. Це школа, це 240 працівників, це діти…

Р.Ткач. (Без мікрофона).

М.Палійчук. Це… дивіться, але вони заробляють, це бюджет із заробітками. Деталі ми не розглядали. Але я також задавав ці питання.  Питання передачі окремої, це ще буде інакше, умови передачі. Це все процес переговорів для керівництва обласної адміністрації, обласної ради з Міністерством. Але ми даємо згоду.

О.Сич. До речі, Ростислав Степанович зробив репліку, а у мене виникла цікава, хороша ідея, він каже: а хіба Сєвєродонецьк – це не Україна? До речі, класна ідея. А давайте ми три наші санаторії віддамо у Сєвєродонецьк, якщо не маємо, що з ними робити. Це ж Україна? Україна. Давайте віддамо. Або кому? Або в Херсон. Правда? Можна розглянути таке питання. Три санаторії, з якими ми не можемо дати ради, можемо передати в Сєвєродонецьк. Хлопці дадуть їм раду, не переживайте.

Тому ваші думки, Ростиславе Степановичу, бувають деколи дуже мудрі, вони наштовхують на креатив.

Дебенко Ігор Богданович.

І.Дебенко – депутатська фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Ігоре Анатолійовичу, на продовження того, про що говорив Микола Васильович, власне, однозначно згоду потрібно давати, як на мене. Але  стосовно умов передачі, то нам передають безкоштовно, чи так, як в цьому листі Міністра відзначається, що ми за це будемо повинні щось заплатити? Все-таки вартість визначається шляхом проведення незалежної оцінки майна.

І.Дмитренко. Поки що, на даний момент, оцінка проводиться не нашим коштом, коштом Міністерства охорони здоров’я. На даний момент ми просто надаємо згоду на те, що ми приймаємо до нас на баланс.

О.Сич. Згідно Закону державне майно безплатно не передається. Навіть символічну ціну, але треба заплатити.

І.Дмитренко. Там ще є ряд питань, з якими треба звертатись до Кабінету Міністрів, до департаменту, до Міністерства фінансів…

О.Сич. Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький. Я також думаю, що згоду ми можемо надати. Але я пам’ятаю, як ми з обласної власності передавали безоплатно об’єкти і світ не вибухнув. То якщо я думаю, що попросимо і будемо над цим працювати вже в контексті безпосередньої передачі, то все-таки, щоб ми, ну, не те, щоби директиви на переговори видали комусь і виробили, але я би хотів, щоб ми “на березі” і публічно зафіксували ті позиції, з якими виходити всі ті, хто буде мати на це право, а не одноосібно і самостійно це вирішував. Може на комісії, може якимись сесійними рішеннями, ще в якийсь спосіб. Бо то воно так виходить, що хтось буде вести переговори, а потім прийдемо в зал і будемо це цілій громаді області розказувати.

А те, як ми навантажуємо комунальні некомерційні підприємства новим майном, це все дуже добре, єдине, що потім все одно ми за це й платимо.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович, будь ласка.

Р.Кукурудз. Шановний Ігоре Анатолійовичу! Я повернуся до листа за підписом Міністра, де в одному з абзаців написано, що санаторії власне не входять до переліку об’єктів, які безоплатно передаються з державної в комунальну власність. Тобто, однозначно цим сказано, що за це треба буде платити гроші. Чи ми готові їх платити, чи ми знаємо приблизно, які це будуть гроші? Чи ми можемо… чи буде ще наступне наше рішення про те, що умовно за мільйон ми готові, а за 300 млн гривень ми не готові, бо у нас тих грошей немає.

То як би перше питання. І друге, взагалі що далі? Тому що попереднім рішенням ми санаторій умовно обласного бюджету переводимо на фінансування через НСЗУ до державного бюджету, тут ми робимо все навпаки. Якийсь такий у нас дисонанс у наший діях відчувається. Я хочу розуміти, що далі з цим санаторієм. Чи є у вас бачення і вашого департаменту? Дякую.

І.Дмитренко. Стосовно фінансування на даний момент ще немає бачення, скільки буде коштувати і оцінка, і саме майно. Після того, як вже буде проведена оцінка, тоді ми вже будемо бачити суми, і обов’язково, я думаю, що ми винесемо це питання на сесію обласної ради і ми це питання обговоримо, і приймемо рішення, куди нам рухатись дальше.

О.Сич. Колеги, жодна копійка без вашого відома нікуди не виділяється все одно, так чи інакше. Якщо треба буде виділити щось на компенсацію, ви будете про це знати. Але одну хвильку, зараз про майбутнє буде говорити Ігор Анатолійович, але знову ж таки… Колеги, ми просто даємо згоду. Процедура вже дасть нам зрозуміти і щодо вартості майна, компенсації, балансової вартості і розрахунку утримання… Може це і не треба буде робити нічого.

Щодо майбутнього, вже кілька разів вас питали.

І.Дмитренко. Майбутнє – це, в першу чергу, оздоровлення дітей не тільки в нашій області, і дорослих, але й з інших областей на платній основі. Це основне, за рахунок чого можна “наливати” бюджет санаторіїв.

О.Сич. Може й це вихід, може, скажемо, оздоровчий табір. Припустимо, ми школу-інтернат у Микуличині ліквідували, а зробили оздоровчий табір, який приймає дітей з України, заробляє гроші. Може й так, але це треба прораховувати, це так сказати, скажемо, в двох словах, очевидно, що неможливо.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Я вважаю, що дане питання не підготовлено, особливо представником, який зараз доповідає. Чому? Тому що там йде посилання на лист від 12 вересня 2022 року. З вересня місяця можна було напрацювати прогнозовані показники, що даний об’єкт буде складати для обласного бюджету на наступний період. Але дійсно мої колеги і Роман Ткач, Ростислав Кукурудз звернули увагу, які “безоплатно не передаються”. Яка буде оцінка? З
вересня місяця можна вже було знати, яка попередньо буде оцінка.

Але важлива наступна фраза, яку пише Віктор Ляшко: “Однак для повноцінної реалізації потенціалу санаторію необхідна залученість місцевих ресурсів як кадрових, так і організаційних та матеріальних”. А вони звідки там зараз, ті ресурси? Не місцеві?

Наступне питання щодо Сєвєродонецька. Я розмовляв з нашими колегами з
Сєвєродонецька, немає офіційного звернення щодо придбання даного об’єкту на свій баланс. Тому в обговоренні ми продовжимо це питання. Дякую.

О.Сич. Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. Ігоре Анатолійовичу, частково питання, ті, що поставлені, я вже почув. Я цей шлях вже пройшов: з державної передавали в комунальну власність на базі створеного госпіталю ветеранів війни. Дякую.

Але ще раз. Дивіться: при передачі ви не чули від МОЗу ціль і зміна цільового призначення буде, чи не буде? Якщо не буде, значить, ми приймемо комплекс, який зобов’язаний бути медичним тільки закладом.

І.Дмитренко. Ні, прив’язки до цільового використання санаторію не буде, але вже після того, як буде оцінка, буде вже вирішено, тоді ми вже на місцевому рівні разом з вашою
підтримкою будемо все вирішувати дальше.

О.Сич. Колеги, тільки власник розпоряджається власністю. Тому ніхто нам не може диктувати, що буде з ним після того, коли ми його приймемо, тоді ми будемо вирішувати, що на його базі робити.

Так само, до речі, як з вами колись.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Дали з вами раду? Дали.

Шановні колеги! Запитання завершились. Дякую, Ігоре Анатолійовичу.

Колеги, чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. А, не було записано? Ну, під час обговорення тоді вже скажете, даруйте.

Я не знаю, як ви записувались, але у мене на моніторі немає.

Колеги, запишіться для обговорення.

Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Я добавлю до Миколи Васильовича слів.

Колеги, це є перший крок для того, щоб ми цей заклад визначили: або він залишається в нашій громаді, або власником може стати хто завгодно, хто би хотів.

Це є власність МОЗу. Звісно, передача є непроста, звісно, що це буде стояти ряд питань щодо подальшого. Яке бачення дальше? Ми спілкувались з колективом. Колектив теж готовий ставати на інший шлях розвитку, в той же час зберегти оздоровлення дітей, оздоровлення дітей не тільки нашої області, але й інших областей. Керівник чітко розуміє, напрацьований  план. Але ми цей план зараз не можемо розказувати, тому що ми не бачимо, що буде дальше з боку МОЗу і його подальші дії.

Якщо ми не напишемо цього листа-звернення, що ми готові, то справді відбудеться те, що потім ніхто нашу думку чути не буде. Буде чи інша область, прийде, чи Сєвєродонецьк, чи не Сєвєродонецьк, це вже друге буде питання. Ми говоримо зараз за перший крок від нашої… зробити. А дальше ми будемо вирішувати, що робимо, яка база там буде щодо оздоровлення, як там буде здійснюватись оздоровлення, і яким чином ми будемо це втілювати в життя і… Колектив готовий стати до нових змін. Дякую.

О.Сич. Микола Васильович Палійчук.

М.Палійчук. У Яремчі два санаторії дитячих: “Сніжинка”, яку ми передали до дитячої лікарні, і “Прикарпатський”. Їм двом не вистачало дітей. У “Прикарпатському” кращі умови, і там багато дітей, і вони оздоровлюються. І він, в тому числі, заробляв на себе.

Що стосується балансової вартості, десь 12,5 млн гривень, зі слів керівника закладу, – балансова вартість санаторію. Те, що було чи не було Сєвєродонецька, була ціла делегація, яка оглядала санаторій, яка замовила і проплатила оцінку за санаторій, скільки він буде коштувати. Вони повним ходом працюють. А мотивуючим рішенням Міністерство передасть, тому що область не дала згоди. В тому чи іншому рішенні ми думаємо про людей наших. Коли ми передаємо “Сніжинку”, для того, щоб зберегти колектив, щоб він працював, але вже в складі обласної лікарні як філія, реабілітаційний центр.

Даний санаторій ми хочемо зберегти як санаторій для оздоровлення дітей з області і з цілої України, який буде надавати не менше послуг, ніж є до сьогоднішнього дня.

О.Сич. Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. …але скажу ще таке, маленьку репліку.

Шановні депутати! Шановні колеги! Шановні всі, що ми тут слухаємо сьогодні! Скажіть, будь ласка, ці всі такі болючі соціальні питання чогось вони знаходять якийсь такий резонанс, і спілкування тільки в сесійній залі. Та може ці питання якось обговорювати до того, спілкуватись, говорити, щоб цього не було. Тому що санаторіїв дуже багато є: 4 ДОЗівських, 4 МОЗівських. Наскільки я розумію, Міністр охорони здоров’я сказав, що він щиро хоче віддати 3 заклади. Але треба чітко прийняти по них рішення, щоб ми тут не сперечались. Частина людей розуміє, про що ми говоримо, частина не розуміє.

Я закликав би всіх якось це наперед… З 12.09 це рішення винесли, ми вносимо тільки сьогодні на сесію обласної ради. Добре. Дякую.

О.Сич. Я не розумію, Андрій Михайлович Яворський. А що, на комісії не було розмови по цьому питанню? Чи ви хочете, щоб ми загальногромадське слухання організували по кожному питанню?  Нема питань! Можемо по кожному питанню розглядати загальногромадськими слуханнями.

Колеги, всі, хто хотів по цьому питанню говорити, говорили. Тому, ну, не підтасовуйте факти тут прямо на сесії.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Шановні колеги! Питання дійсно важливе, і добре, що знаходиться такий об’єкт на території Івано-Франківської області, працюють громадяни, самозабезпечуються, платять податки. Але в той же час… (свист)… це вороги свистять.

Я пропоную: питання – недовивчене, його доопрацювати, департаменту дати прогнозовані показники, дати ще раз відповідь трудового колективу і підготувати матеріали повноцінно на наступну сесію.

Голос із залу. (Без мікрофона).

Т.Виноградник. Олександр, я ж тебе не перебивав, коли ти говорив.

В той же час я хочу сказати, що Міністр охорони здоров’я Ляшко звернувся у вересні місяці. Треба звернути увагу. І  до сьогоднішнього дня жодного матеріалу немає. Хоча я би хотів на сесії від керівника департаменту почути відповідь на звернення Міністра, яке дано до 15-го числа, а саме: забезпечення технічним станом генераторів електроенергії на об’єктах охорони здоров’я, запасу пального, наявності належних джерел водозабору, наявність резервуарів чистої води і далі, і далі, 18 пунктів. До 15-го числа треба дати відповідь.

Ні, ми говоримо як з державної власності взяти в місцеву! І обгрунтовуємо. А чого ж ми тоді передавали драмтеатр в державну власність? Бо ми не могли утримувати. Якщо держава не фінансує, давайте заслухаємо, чи фінансується цей санаторій. А яка заборгованість по заробітній платі? А що робиться з трудовим колективом? Ми ж нічого не знаємо.

Тому я пропоную доопрацювати це питання і винести на розгляд сесії, яка відбудеться
23-го числа.

А згоду треба давати. Але вона має бути прийнята всіма і обгрунтована. Дякую.

О.Сич. Тобто, я зрозумів зі слів Тараса Теофіловича, що ми повинні тут заслухати, на сесії, Міністра, нехай дасть відповідь. Правда?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Маладєц! Гарна пропозиція. Я не проти, якщо це в наших повноваженнях: заслухати Міністра на сесії.

Левкович Андрій Васильович.

А.Левкович. Шановні колеги! Давайте без негативу, а на позитиві. Дивіться: дуже цікава ситуація. Ми даємо попередню згоду. Ну, напевно, коли до нас звертались, нам давали якісь дані, тобто, який баланс того стану, яка заробітня плата, заборгованість. Ми беремо санаторій з проблемами чи без проблем ми беремо його? Яка… Тобто, яка ситуація взагалі? Ми нічого не знаємо. Навіть на якусь попередню згоду ми би мали мати якусь… хоча би мінімальні дані, так? Ми не годні забезпечити “Сніжинку”, дітьми наповнити, так? А ми беремо ще один санаторій? Ну, тобто, цікава ситуація. Дякую.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Миколо Васильовичу, будь ласка.

М.Палійчук. Я просто дам відповідь. Там боргів жодної копійки немає. Кошти на рахунках є. Балансова вартість приблизно 2,5 млн гривень, зі слів керівника. Діти є, бо кращі умови, як у “Сніжинці”. І якщо ми зараз не приймемо рішення, вони скажуть: ага, область не відповіла, за мовчазною згодою передає може в Сєвєродонецьк, може в іншу адміністративну одиницю, потім вони… Сєвєродонецьк не зможе утримувати і продадуть, чи по рішенню суду за борги віддадуть. І ми як обласна рада вже не вплинемо на цей процес. Тому прохання велике – підтримати.

О.Сич. Шановні колеги! Обговорення завершено. Не було пропозицій до проекту рішення. Всі, хто записались, мали можливість висловитись, висловились, вдогонку немає чого доганяти, пропозицій до проекту рішення не було, ставлю на голосування за основу і в цілому.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Треба записуватись, пані. У мене на моніторі немає вашого запису. Я не знаю, як ви записувались. Може в когось іншого, не в мене.

За – 52, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання, внесене на сесії обласної ради, – “Про припинення (реорганізацію) комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” та комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський клінічний шкірно-венерологічний центр Івано-Франківської обласної ради” шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення – в окремій брошурі.

Доповідач – той самий: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Пропонується проект рішення про об’єднання трьох закладів в один – фтизіопульмонологічний центр шляхом приєднання.

Значить, метою цього всього є те, що по стратегії Міністерства охорони здоров’я і
напрямком, куди рухається охорона здоров’я загалом в Україні і в області, монопрофільні лікувальні заклади в майбутньому будуть уже недофінансовані, їм буде не вистачати коштів на фінансування і утримання того штату, який зараз у них в даний момент є.

Відповідно даним проектом рішення ми винесли на сесію для того, щоб об’єднати ці всі заклади, зробити його сильним, функціональним, надавати якісну медичну допомогу і в повному обсязі. Прошу вас  підтримати.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідача?

Запишіться, будь ласка, для запитань.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Саша, з тобою потім поговорю.

Шановні колеги!

О.Сич. Що за розборки? Поговоримо…

Т.Виноградник. Або скажіть ви, як ведете засідання, щоб не коментував кожного виступаючого.

О.Сич. Ну, негарно, негарно.

Т.Виноградник. Наступне питання у мене. Дивіться: на попередній сесії обласної ради голова обласної ради давав вам вказівку, щоб ви підготували для нас  аналітичну довідку щодо стану справ з фінансуванням і утриманням закладів охорони здоров’я.

По даному питанню ми не бачимо довідки, яка перспектива подальша в економічному плані, в плані щодо збереження потенціалу кадрового, людей, і який профіль буде, напрямок даного закладу, який об’єднується. Нажаль, в матеріалах, які ви надали, тут немає. Дякую.

І.Дмитренко. По профілю, значить, попередньо ми все обговорювали і на медичних комісіях, і інформацію також для обговорення я висвітлював медичній комісії стосовно
заборгованості загалом і стратегію розвитку. Дане питання ми обговорили.

Друге питання. Даним об’єднанням буде зроблено те, що ми підсилимо матеріально-технічну базу, залишаться лікарі працювати в лікувальних закладах, за рахунок тільки адміністративно-господарської частини оптимізуються штати. Нам просто треба рятувати, і ми зі слабких закладів робимо один великий сильний заклад.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович.

Р.Кукурудз. Шановний Ігоре Анатолійовичу!  Два питання. Перше, чи можете ви мені сказати власне точково по цих трьох закладах, який стан заборгованості по заробітній платі по них? То перше питання.

І друге, окей, я пізніше в обговоренні його…

І.Дмитренко. Загалом по шкірно-венерологічному диспансеру на даний момент, на п’ятницю не було ніякої заборгованості, вчора я спілкувався з керівником закладу, і вона озвучила, що там є фінансування з НСЗУ – мінус 500 тис. гривень. Відповідно на кінець року у неї буде заборгованість, але ще прогнозовано вона буде профінансована.

По інфекційній лікарні, якщо бюджет складає орієнтовно 10 млн гривень, то вона буде недофінансована на мінус  500 тис. гривень.

По інфекційній лікарні, загалом бюджет фінансування складає близько 40 млн гривень, близько 40 млн гривень, зараз, на даний момент по інфекційній лікарні прострочена заборгованість – 1 млн 500 тис. гривень, плюс додатково з економії коштів з проведених закупівель також ми зекономили кошти на комісіях ВЛК, було прийнято рішення і погоджено на медичних комісіях, щоби додатково інфекційній лікарні виділити 1 млн 950 тис. гривень на погашення заробітної плати. І я на попередній сесії казав, що було 1 млн 600 тис. гривень.

О.Сич. Ну, якщо у вас час по Регламенту не закінчився…

Р.Кукурудз. І друге  питання. Так основною як би точкою реформи, чи основним способом реформи є зменшення кількості персоналу, так? І вже ходять такі чутки в медичній спільноті і по місту Івано-Франківську, що в результаті цієї реформи є намір звільнити близько 200 лікарів. Підтвердьте або спростуйте цю інформацію.

І.Дмитренко. У мене на даний момент такої інформації немає. Буде економія тільки за рахунок… ще раз кажу, те, що попередньо вже проговорювали, ми неодноразово зустрічались з керівниками, хто, що і як бачив стратегію розвитку, тобто, вже є напрацювання попередні, ще не остаточні, але стратегія йде до того, що, в першу чергу, економія буде за рахунок адміністративно-господарської діяльності, тобто, лікарі залишаються.

О.Сич. Ну, я не думаю, що адміністративного персоналу є 200 людей.

І.Дмитренко. Вже керівник буде вирішувати питання, хто… буде об’єднання лабораторій, буде об’єднання поліклінік… Тобто, всі лікарі… Ми не можемо втратити те, що лікарі, які працюють і заробляють кошти для лікувального закладу, для утримання, щоб вони були звільнені.

О.Сич. Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. Дивлюся цифри цих трьох закладів і у мене математика не сходиться.

Контрактування туберкульозного диспансеру – 53 млн гривень, інфекційної – 28 млн гривень, шкірвен – 11 млн гривень, те, що не отримали на початок року.  Хочуть вони 66 млн гривень, інфекційна – 128 млн гривень, шкірвен – 22 млн гривень. Обласний бюджет додав 20.
120 млн гривень видатків вони планували на цей рік. Тобто, планували 200 млн гривень, отримали зразу з нашим обласним бюджетом 120 млн гривень. Що пропонуєте на той рік? Вже мінус 80 млн гривень у їхній довідці.

Три об’єднані заклади, що вам дасть економія? Скільки посад, і ці посади, що ви скорочуєте, це господарка, бухгалтерія і кадри. Ну, це сама нижча заробітна плата.

Ви вже спрогнозували, якщо ви об’єднаєте, скільки ви вивільните коштів? Вони хотіли 200 млн гривень, ми їм додали 20 млн гривень цим трьом закладам, – 120 млн гривень.

І.Дмитренко. Ми попередньо опрацьовували економію, і у нас получилось, що ми зекономимо орієнтовно 15-20 млн гривень на рік, якщо ми об’єднаємо ці всі заклади. Видаткову частину… і все додаткове фінансування.

Відповідно ми мусимо, бо монопрофільні заклади вони просто не виживуть. Ми їх об’єднуємо і робимо з них сильнішими.

О.Сич. Володимире Євгенійовичу! Ви, коли плануєте особисте життя от на рік, вам треба 3 млн гривень, бо ви хочете поїхати на Багами, купити машину, а у вас у заробітку тільки мільйон. Що ви робите? Ну, скорочуєте, на Багами ви не їдете, машину не купуєте.

Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький. Шановні колеги! Саме рішення може й варто підтримати, раз це так в контексті безперспективності монопрофільних закладів, але я також почитав ці довідки, все зрозуміло. А стратегічний план розвитку підприємства є? Ми ж пам’ятаємо перипетії з призначенням керівника інфекційної лікарні і всі ці події. Хтось за його виконання звітує, не звітує, взагалі не буде звітувати? Ми просто даємо можливість “вийти з води”, чи що ми робимо?

Фінансовий план комунального некомерційного підприємства кожного з цих трьох існує, не існує? Хто його затверджував? Ми розуміємо, хто його затверджував. За його виконання ми щось можемо запитати, чи нас можуть тільки поінформувати, що згідно фінансового плану мало бути стільки-то, а є стільки-то.

Тому я пропоную, щоб ми і на комісіях, і в подальшому знайшли спосіб, і обласна
державна адміністрація нам подала пропозиції на розгляд, як…

О.Сич. Продовжіть, будь ласка.

О.Левицький. …як ми не просто слухаємо і погоджуємось, а як ми на основі об’єктивного й адекватного аналізу, реальної інформації приймаємо відповідальні рішення. Будь ласка, в тому числі й департаменту ці доручення прошу дати.

І.Дмитренко. Добре. Дякую. Буде виконано.

О.Сич. Ви зрозуміли, так? Треба відповідально працювати. Працюйте, бо інакше буде біда.

Ткач Роман Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Я не можу дати доручення, він мені не підпорядковується, я не можу дати доручення.

Р.Ткач. Шановні колеги! Я у вас попрошу хвилиночку уваги. Я абсолютно підписуюсь під кожним словом Олександра Михайловича. І, Світлано Василівно, звертаюся до вас, дивіться. Зараз без політики, без нічого. Розумієте? Унікальні підприємства. Я вже казав: такої інфекційної лікарні ніде в сусідів немає. Я не знаю, як голосувати. Я, дивлячись вам в очі, хочу зараз почути вашу думку як керівника виконавчої влади області. Ви підтримуєте це рішення? Якщо ви підтримуєте, послухайте, я завершую. Якщо ви підтримуєте, я буду голосувати.

Ви розумієте, ви бачите, які непереконливі відповіді. Я більше нічого не говорю. Ось це все цифри.

Дуже добре сказав Олександр Михайлович. Що далі? Там долі людей. Це унікальні монопрофільні  підприємства. Дивіться: інфекційна лікарня. Слава Богу, що  пройшов COVID. А якщо завтра щось стається? (Без мікрофона).

О.Сич. Включіть мікрофон Ткачу, бо в нього голос надірветься.

Р.Ткач. Це так, як у військовий час танк, щоб ми мали чим стріляти, весь час, коли немає війни, той танк треба підтримувати. Так само тут, інфекційна лікарня. Чого приєднання, а не об’єднання?  Тому я хочу зараз почути від вас, що ви маєте як голова виконавчої влади області сказати: шановні депутати, я беруся за контроль і за виконання цього рішення. Тому коли прийде певний період і треба буде зробити якісь висновки, ми будемо знати, до кого звертатись. Дякую вам.

С.Онищук. Дякую. Шановні колеги! Справді дуже багато сьогодні питань підняли власне по цьому питанню, яке ми розглядаємо. Для мене, хочу вам відповісти також, дивлячись в очі, як голови військової адміністрації головне завдання, щоб кожен заклад ефективно працював, щоб люди отримували заробітню плату, гідну плату, щоб ми навіть у такий важкий час військовий, щоб ми не боргували цю заробітню плату. Відповідно я прийняла також правильні управлінські рішення, щоб ми створили комісію, фахівців, залучені відповідні депутати обласної ради, щоб вивчили діяльність цих закладів, і щоб ми сьогодні могли професійно всі разом в сесійному залі приймати такі рішення. Це є важливе рішення для діяльності, для життєдіяльності нашої області. Тому кожне рішення приймається в цьому залі сесійно, незважаючи навіть на те, що воєнний час. Тому є голова комісії, є керівник департаменту, є ціла комісія, яка працювала і напрацьовувала рішення. Для мене також важливо, чи справді працюють ці заклади, чи є відповідна кількість людей, яка отримує послуги, чи треба поїхати і подивитись, чи після обіду заклад закритий і взагалі не працює, і куди ці кошти йдуть. Дуже багато питань. Тому комісія професійна має нам відповісти на ці всі питання і  приймати рішення разом.

Комісія прийняла рішення.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

С.Онищук. …про оптимізацію.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

С.Онищук. Я перепрошую.

О.Сич. Про об’єднання.

С.Онищук. Про об’єднання.

О.Сич. Слово “оптимізація” дуже широке, воно що хочеш означає: і скорочення, і приєднання, і об’єднання. В даному випадку…

Р.Ткач. (Без мікрофона).

С.Онищук. Комісія розглянула, відповідно мені представила всі матеріали. Я з ними ознайомилась, і я сьогодні підтримую рішення комісії для того, щоб ці три заклади ефективно працювали на теренах Прикарпаття. Для мене важливо, щоб не було жодного скорочення
медичного  працівника, який працює. І якщо працює декілька…

О.Сич. Не перебивайте, будь ласка, хоч голову обласної адміністрації! Ну!

С.Онищук. Шановне товариство!

О.Сич. Не маєте поваги до колег? Не перебивайте голову!

С.Онищук. Для мене важливо, щоб всі рішення, які ми приймаємо, були узгоджені і були на користь нашої області. Тому що якщо є дискусійні питання, якщо потрібно щось допрацювати, я згідна, щоб ми разом доопрацювали, і це рішення було ефективне для нашої області.

Якщо є питання, прозвучало 200 людей скорочення, ну, ні голова комісії, ні члени комісії, ні в жодній довідці я цього не прочитала, звіт і всі матеріали.

О.Сич. Ну, є плітки, є довідки. Знаєте, є різна інформація. Ви ж знаєте, як то буває.

С.Онищук. Дякую вам.

О.Сич. Тобто, в довідках немає, в плітках є: скорочення 200 людей. Чим вам користуватись? Думайте самі.

Колеги, дивіться: ну, даруйте, що я таку сентенцію виставлю, але влада – це не тільки повноваження, це відповідальність. Ми як обласна рада тішимось нашими повноваженнями, ну, давайте будемо нести відповідальність. Ми одночасно, знаєте: так, тяжкі часи, тяжкий бюджет, тим більше у воєнний час, не вистачає грошей. Ми час від часу зустрічаємось з відповідальністю прийняти якесь рішення, об’єднати, скоротити тощо. Знаєте, ми хочемо… ми хочемо і аби заклади не чіпати навіть, якщо вони не працюють, і одночасно мати гроші на розвиток. Так не буває. Або ми з вами погоджуємось, тому що у нас немає великого мішка грошей, або ми з вами погоджуємось, що ми нічого не реформуємо, все дотуємо, і вибачайте, на розвиток ми нічого не беремо, і ви ніяких пропозицій на розвиток не подаєте. Або ж якщо ми хочемо, щоб у нас були гроші на розвиток, давайте думати, як ефективно використовувати. Якщо заклад не працює, якщо в ньому немає дітей, клієнтів тощо, то або ми просто зарплату платимо ні за що, або ми думаємо, що з ним робити. Так, це відповідальність, відповідальність – це важка ноша. Але вибачайте, така наша місія.

Колеги, запитання завершені. Дякую, Ігоре Анатолійовичу.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Є. Запишіться, будь ласка.

Але записуйтесь, а не потім кажуть: я записувався, а насправді не записувався, тому що думка виникла поговорити.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Голово, підтримую вашу позицію з того, що треба брати відповідальність і оптимізовувати, рахувати і заробляти. В той же час, коли керівник департаменту каже, що у нас три недопрацюючих підприємства, а як казав мій колега Ростислав Кукурудз, як з трьох калік можна зробити одного здорового. Ну, дивне задається питання. Але ми кажемо, що ми фінансуємо, дотуємо, не дотуємо.

Ну, дивіться: за цей рік ми обласній клінічній лікарні фінансували 36 млн гривень, обласній дитячій лікарні… одну секундочку, – 16 млн гривень, обласний заклад з надання паліативної допомоги – 1 млн гривень, кардіологічний центр – 10 млн гривень, в той же час клінічний центр екстреної допомоги – нуль, шкірвендиспансер – нуль, стоматологічна клініка – нуль. По них ми не піднімаємо питання. Там, значить, все добре. Дивно якось получається.

Я знову ж таки апелюючи до того, що ви на минулій сесії дали прохання і доручення, щоб керівник департаменту підготував нам аналітичну довідку про стан речей фінансовий, що треба доукомплектовувати, а для цього робити відповідно дорожню карту. На жаль, ви також
правильно сказали: засідала комісія. І дякуючи голові адміністрації, вона підтримала рішення. Покажіть матеріали комісії, де вони напрацювали стратегію, куди ми йдемо і чого досягаємо. Адже треба також розуміти, що повноцінну відповідальність несе департамент адміністрації. Комісія носить рекомендаційний характер. Дякую.

О.Сич. Федоришин Володимир Євгенійович.

В.Федоришин. Шановні депутати! Шановна президіє! Не забувайте, що сьогодні кінець року, і контрактування вже почалось кожного медичного закладу зокрема.

Якщо ми сьогодні приймаємо якесь рішення, все одно ці заклади до кінця року зобов’язані законтрактуватись, аж тоді буде прийнято по них рішення. Тому що при об’єднанні, при злитті, при перетворенні кошти мають злитись і тоді розуміти загальну проблему нежиттєздатності цих трьох закладів. Це перше, що я би хотів сказати.

І заклади, вони точно мають право законтрактуватись, незалежно від монопрофільності, тому що МОЗ дозволяє на слідуючий рік, дає їм три місяці часу. І ми можемо 1 січня вже побачити їхні суми.

Але я би хотів ще раз по цифрах. От, наприклад, туберкульозний диспансер на початку року законтрактувався на 53 млн гривень, хоче до кінця року мати 66 млн гривень. Ну, цифра менш-більш реальна. Мінус 13 млн гривень – можна якось з видатками справитись.

Інфекційна лікарня 28 млн гривень законтрактувала на початок 2022 року. Хоче 128 млн гривень. Не зрозуміло згідно їхньої довідки.

І шкірвен має 11,5 млн гривень законтрактовано від Національної служби здоров’я, хоче до кінця року по їхніх запитах 22 млн гривень, те, що я говорив. Цифра – вперта річ.

І ми, коли ці цифри об’єднуємо, ми зразу розуміємо масштаби кризи або відсутності коштів по фінансуванню цих закладів. А це відображається, в першу чергу, у фінансуванні заробітної плати, тому що видатки закладу 80 відс. – це заробітна плата, 20 відс. – це тільки на їхній розвиток. Це вже менш-більш успішний заклад.

Дякую.

О.Сич. А я хочу добавити. А це ще можна слідкувати і про ефективність управління
керівника, а чи він вміє рахувати взагалі? Чи він просто видає бажане за дійсне?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Бо я собі можу “намалювати” доходи, розумієте, на 120 млрд гривень, але якщо я заробляю, розумієте, 1 млн гривень, то звідки мені взяти 120 млрд гривень?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. То немає чого дурити людей. Бо коли кожен з них йшов на конкурс, то обіцяв, що у нього буде “рай на землі”, а тепер не годен собі ради дати. Головне – стати директором, взяти собі зарплату у 8 разів вищу, ніж положено, а “раю” немає.

Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Пане голово, дякую. Слова “рай“ справді для інфекційної лікарні немає. І треба визнати: ситуація в іншому.

Ми сьогодні справді, напрацювавши, тривалий час обговорюючи це питання ще від
початку року щодо якихось висновків щодо пошуків шляхів, і ніхто нікого в цій залі…  точно я беру якусь на себе відповідальність щодо подальших кроків.

Але я точно впевнений, що спільно тими, хто брав участь в обговоренні, і з керівником, до якого це приєднується, оскільки теж буде для нього непросте питання, ми точно не руйнуємо і не закриваємо ніякий заклад. Ми не знищуємо напрацьоване, те, що наші батьки робили, і ми не робимо якісь кардинальні болючі речі. І ми добре слухаємо МОЗ, що говорить, і чуємо перспективи. І ми хочемо, щоб об’єднаний заклад, який буде новий, щоб він справді мав можливість добрих пакетів контрактування і збільшення кількості пакетів контрактування. Відповідно це збільшення коштів.

Три керівники, які є, вони будуть, і вони будуть сідати за один стіл, і будуть працювати над розвитком цієї однієї структури, а не один керівник. Ми говоримо про медичний персонал, щоб він мав гідну зарплату, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів, а не так, як зараз відбувається, що велика кількість працівників, вона простоює, або економія відбувається в цих установах за рахунок того, що вони сидять вдома у відпустках без збереження заробітної плати.

Ми говоримо про те, що пацієнти, які хочуть прийти в гарні умови, хочуть перебувати в гарних умовах, і ми розуміємо, що вони теж на це заслуговують.

Справді, я дякую тим працівникам інфекційної чи шкірвендиспансеру, чи туберкульозного, які у свій час пандемії приклали великі зусилля для того, щоб рятувати наших… і їм за це велика дяка, і ми повинні зберегти їх же, дати їм гідну заробітну плату.

Ми говоримо так само про консультативний прийом працівниками, які зараз, нагадую вам, що згоріло приміщення в інфекційній лікарні, і зараз люди перебувають, прийом здійснюють взагалі у застарілих, ще часів 90-их років чи 80-их років у старих приміщеннях. Якщо би хтось хотів поїхати, поїдьте і подивіться.

Ми говоримо про розгортання на вул. Короля Данила потужного консультативного поліклінічного прийому для всіх інфекційних захворювань: це туберкульоз, це інфекція, це шкірвензахворювання, це денний стаціонар в тому числі, а наближені пацієнти, що стосується
стаціонару, вони були наближені біля реанімаційних відділень, де потребують це вимоги НСЗУ.

Дійсно нашим наступним кроком залишається підтримка, це фінансування на покращення матеріально-технічної бази. Дякую.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович.

Р.Кукурудз. Шановний пане голово, шановна Світлано Василівно! В першу чергу, приношу свої вибачення, що вас перебив. Вибачте. Були емоції. Перепрошую.

Ну, ми, звичайно… я особисто і колеги, ми абсолютно свідомі того, що ці заклади і той стан справ, який є в цих закладах, він потребує реформування, тому ми власне і були за те, щоб це питання сьогодні розглянути.

Але дуже дивує насправді форма. Тому що якщо матеріали появляються за дві години до того моменту, коли треба приймати рішення, то дуже важко насправді його прийняти об’єктивно і дуже важко його прийняти зважено. Але незважаючи на те, за ті дві години мені вдалося отримати власне ту аналітичну довідку, про яку сьогодні багато згадується. І дивіться: сьогодні у нас заборгованість по заробітній платі є насправді у фтизіодиспансері 5,8 млн гривень, в інфекційній лікарні – 1,5 млн гривень, і поруч з тим її немає, наприклад, в шкірвендиспансері. Тому той наратив, який тут постійно звучить про те, що монопрофільні заклади, вони… це основна причина їх неуспішності, мені здається, не має жодних підстав.

Насправді я підтримую голову, що підстави має та думка, що керівник, якщо він на своєму місці, він дає собі раду, якщо керівник неефективний, то які би там гроші не були, скільки би там у нього грошей не було, рано чи пізно ті гроші у нього закінчуються, і він доводить заклад до банкрутства, що й відбувається.

Тому… і третя річ, про яку хотів сказати. Дійсно, це нове підприємство чи новостворене підприємство, хотілося би бачити його програму, хотілося би почути ту думку: будуть там скорочені люди і скільки їх буде скорочено. Тому що то, ну, насправді, особисто для мене дуже важливо, це для мене дуже важливо, бо це в більшій своїй частині мешканці міста Івано-Франківська, це наші виборці, це люди, які віддали нам свої голоси, дали нам право вирішувати їхню долю, і поки програма стратегічного розвитку нового підприємства не з’явиться перед нами, мені здається, що голосувати за це рішення завчасно. Тому як одна з пропозицій: ми маємо сесію 23-го, давайте доопрацюємо це питання, давайте почуємо відповіді на всі питання, які сьогодні звучали в залі, і тоді цю програму приймемо. Дякую.

О.Сич. Ростиславе Степановичу, у мене є пропозиція. Дійсно, прикро щось за дві години до початку розгляду отримувати матеріали. Може ви за 2 роки ще не зрозуміли систему нашої роботи, то я вам пораджу. Дивіться: якби ви прийшли на президію, то ви би отримали матеріали три дні назад. Якби ви цікавились цим питанням, то ви від представника вашої фракції в комісії з питань охорони здоров’я отримали б матеріали тиждень назад. А зрозуміло, що мати тиждень для опрацювання і дві години – це дві абсолютно великі різниці, як кажуть в Одесі.

Дьоміна Наталія Миколаївна.

Н.Дьоміна – депутатська фракція політичної партії “Європейська Солідарність”. У мене коротко такі коментарі.

По-перше, в чому бачу ефективність об’єднання, так? Тому що монопрофільні заклади, як ми всі розуміємо, мають менше шансів підписати… тобто, меншу кількість тих… законтрактуватись пакетів через НСЗУ, через те, що не мають певної спроможності. Якщо ж заклад буде багатопрофільним, так як це передбачається, є шанс підписати більше пакетів і відповідно заробляти більше коштів. Що стосується, як казав пан Роман Ткач, і я його абсолютно підтримую, рахую, що такий пакет, як готовність до інфекційних, особливо небезпечних захворювань, він є важливим. Власне в тому і є суть інфекційної служби і служби соціально значущих захворювань зокрема – бути готовими. Чому ми не мали до цього часу цього пакету, я говорю зокрема про інфекційну лікарню, бо не були… не відповідали тим вимогам.

Якщо буде об’єднання, ми можемо також цей пакет брати і знову ж таки посилювати, і бути готовими до любої пандемії, не дай Бог.

Ще один момент, який хочу сказати, що стосується штатів.

На жаль, так всі керівники – це не те, що там чиясь вина, коли контрактувались всі керівники вищеперелічених закладів, вони були змушені набирати у свій штат певних лікарів, певних спеціальностей, тому що так передбачено вимогами НСЗУ.

Якщо врахувати, що багато пакетів дублюється, то відповідно відпаде необхідність набирати надлишкову кількість людей, і таким самим чином “роздувати штати” відповідного закладу. Ось.

І що ще я хотіла додати? Те, що Андрій Михайлович сказав, дуже ефективно обговорювали ми це, було б створити на базі на вул. Короля Данила амбулаторно-поліклінічне відділення, тому що всі три заклади, про які ми говоримо, мають свої поліклініки, і коли вони будуть розміщені в одному місці, – це є комплексний підхід, це надання інтегрованої допомоги в одному місці, і так, як звучало раніше, зараз поліклінічне відділення в інфекційній лікарні працює в неадекватних умовах, які просто є недопустимими. Я дякую.

О.Сич. Ну, Наталія Миколаївна вже перейшла, скажемо так, до перспектив роботи даного закладу. Ми поки що обговорюємо тільки створення.

Левицький Олександр Михайлович.

О.Левицький – депутатська фракція “Батьківщина”. Я не почув ні в чиїх виступах якогось заперечення проти реформування і зміни існуючого стану справ, бо він, як мінімум, неналежний, недостатній і незадовільний по факту, а разом з тим, ви зрозумійте: якщо ми створюємо, є чиясь пропозиція, то добре, щоб все-таки до створення ми бачення про те, якою буде доля і стратегія розвитку цього закладу, ми це мали. Вже тоді ми побачимо, як ті, хто буде претендувати на посади, скажімо так, будуть це пропонувати втілити, хоча ми розуміємо, що механізм, через який це рішення приймається і що ним передбачається, там керівник уже буде зразу. Я не претендую.

Тому мова про те, що у нас є фінансові плати, у  нас є стратегія розвитку кожного закладу. Ви що хочете мені сказати, що вони не мали на трьох десять пакетів, а тепер у них на одного стане 15 пакетів? Не буде цього. Це зрозуміло. Монопрофільні заклади передбачають те, що вони можуть укласти з НСЗУ тільки те, що вони можуть укласти з НСЗУ. Від їхнього злиття у них більше можливостей укладати з НСЗУ не виявиться.

Те, що ми, ну, наприклад, я, я голосую “за”, розумію, що ми це робимо, але я хочу розуміти, чому ми це робимо. Не тільки тому, що з нею буде добре, а як буде, що буде і коли буде. Це має відповідь давати департамент, який подавав проект рішення і готував, його ж не просто обласна державна адміністрація подає, є хтось суб’єкт розробки проекту рішення. І тому я питаю: голова обласної ради має право подавати протокольні доручення кожного разу, коли є на це воля залу. Протокольні доручення департаменту: керівникам подати інформацію про те, як вони троє всі керували, всі троє, як вони керували, як вони виконували стратегічні плани розвитку закладів, з якими вони в цей зал приходили перед їх призначенням, як виконані фінансові плани, як врегульовані трудові спори і конфлікти у цих підприємствах, бо так є, там є питання з виплатою заробітної плати і так далі, не як закрити питання, а як врегульовані трудові спори і конфлікти з колективом, з працівниками, а не як об цих працівників “витерли ноги”, в них ті, хто це зробили. Вони ще, слава Богу, знають, про кого йде мова. І головне: наші настанови нехай будуть органу управління, чи якщо ради, то ради, про те, яким це має бути. Бо потім ми зіткнемось із ситуацією, що грошей немає, пакети підписали, нам все одно недостатньо, підписали ми 10 з 10-ти, які мали по окремо, а тепер в одній структурі підписали і все. Ну, і про поліклініку спільного прийому я погано уявляю, добре, що хоч не в одному кабінеті ми це плануємо робити. Дякую.

О.Сич. Ну, а що? Добре би було в одному кабінеті, всіх разом: чоловіків, жінок…

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Палійчук Микола Васильович.

М.Палійчук. Шановні колеги! На даний час в трьох закладах працює 126 лікарів. 200 ніяк не скоротять.

Голос із залу. (Без мікрофона).

М.Палійчук. Дальше. Питання реформи це не підняли тепер чи вчора, ще рік тому напрацьовували і дивились, бо йде реформа в системі охорони здоров’я, як об’єднати. І такий варіант був, і його розглядали, і з медичною комісією, з департаментом обговорювали. Але сказали: давайте дамо рік часу, нехай попрацюють, можливо, буде якийсь керівник сильніший, може щось придумає, а там для того… для пакету треба 4 реаніматологи, там анестезіологи, і вони понабирали штат, отримали пакет, але пакет передбачає тільки медикам зарплату, і адміністрації, і всім, і медикаменти, і так дальше. Тому не вистачає коштів.

Чи буде скорочення? Так, буде, як мінімум двох генеральних директорів буде скорочено, буде скорочено заступників, буде інший штат скорочено. Чи буде ефект? Звичайно, що буде ефект, тому що, окрім цього, що ми зараз робимо, ми створюємо нове підприємство, об’єднуємо, так як іншим, як казав колега-депутат, ми давали фінансування іншим закладам, чи обласна лікарня, чи дитяча лікарня, ми питали: цей рентгенапарат що тобі дає? Дає такий пакет, і я його за рік-півтора відроблю. Дайте мені, каже головний лікар обласної лікарні, кошти на обладнання для того, щоб робити операції на перепонці на вухо тим хлопцям, які контужені, і ми зразу отримаємо кошти величезні через пакет. Ми їм даємо, вони отримують новий пакет.

Так само тут. Нам потрібно, перше: погасити заборгованість, потім сісти зі спеціалістами, з медиками, напрацювати, яке обладнання треба купити, щоб вони мали можливість отримувати ті пакети, виділити кошти, купити, і тоді воно може запрацювати на себе і заробляти.

Але друге питання. Якщо ми можемо перекладати, зараз перекладемо, то ми втратимо знову рік. Дальше, ми не зробили це цього року, 20 млн гривень – борги по заробітній платі у нас вже є.

Також хочу ще підтримати колегу-депутата, який сказав за стоматполіклініку. Світлана Василівна, також потрібно якийсь проект рішення чи щодо об’єднання, бо там 3 млн гривень боргу на сьогоднішній день уже існує. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Я це вже говорив, повторюю ще раз. Ми неодноразово, коли стикались з неефективністю роботи якогось закладу, ми казали: та ми готові вже якось там знайти якісь гроші для підсилення матеріальної бази і апаратуру, тільки скажіть, куди він має рухатись, бо просто давати на проїдання заробітну плату одну, – це неефективно. І коли у нас вимальовується якась стратегія, ну, давайте будемо думати: дійсно, якщо ми, скажемо, якщо ми об’єднаємо… Я, до речі, не сприймаю, я вважаю це маніпулятивним прийомом казати: йой, якщо три каліки об’єднати, один здоровий не стане. Ну, тоді не треба було нам ОТГ об’єднувати, але чомусь з 10 “калік” час від часу нормальні ОТГ получаються, правда? Чому? Бо йде об’єднання ресурсів, і їх ефективне використання. Тому й тут, перш за все, буде об’єднання ресурсів і використання під одним началом. Це вже буде плюс.

Але якщо ви бачите чітко дорожню карту і стратегію, так, ми готові підсилити, готові дати там якихось пару мільйонів на закупівлю якогось обладнання, якогось інвентаря, лиш би дати можливість самостійно заробляти і стати на власні ноги. А так, ну, звичайно, нехай собі жевріє, можна нічого не робити, нехай собі жевріє, хай вмирає. Може й так.

Колеги, не було пропозицій, зауважень. Тому я ставлю за основу і в цілому. Прошу визначатись.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Є пропозиція?

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Олександре, прошу передбачити, щоб можна було закласти 20 секунд, 30 секунд, бо каже 30, а говорить 3 хвилини, бо немає по Регламенту, машина зразу дає 3 хвилини. Розумієте чи ні? Давайте 30 секунд.

Р.Ткач. Олександре Максимовичу, після ваших слів логічно було б… чи приєднання, чи об’єднання, – це формалістика. Нехай би тоді ми тут, на сесії, затвердили нового керівника цього об’єднаного закладу, хай би він прийшов сюди, на трибуну, розписав би трагедію… стратегію, перепрошую…

О.Сич. Трагедій не треба, стратегію.

Р.Ткач. Трагедія вже є. Розписав би стратегію, і ми би тоді знали, що на протязі пів року, року, тобто, формально ми сьогодні приєднуємо, але в цьому рішенні вписати… (Без мікрофона).

О.Сич. Добавте ще 5 секунд.

Р.Ткач. …що після об’єднавчих процесів формально юридичних ми будемо тут, на сесії, затверджувати нового керівника цієї установи. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Ставлю на голосування. Прошу визначатись.

За – 50, проти – 1, не голосували – 14: рішення прийнято.

Шановні колеги! У нас 12 год. 55 хвилин, пропоную закінчити без перерви. Не заперечуєте? Залишилось декілька питань.

Ми багато часу затратили на останнє питання.

Розглядається питання “Про безоплатну передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 10 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального
господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановна президіє, шановні депутати! Пропонується проект рішення про передачу автомобіля ЗІЛ 2004 року з нульовою балансовою вартістю. Це до нас… для військових. До нас звернувся Калуський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки Міністерства…

О.Сич. Колеги, автомобіль ЗІЛ, нульова балансова вартість, потребують військові.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 48, не голосували – 17: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний
фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 11 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони
здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії.

Що передаємо?

І.Дмитренко. Передаємо електричні плити Тисменицькій територіальній громаді для ліцею.

О.Сич. Дві електричні плити для ліцею Тисменицької територіальної громади. Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Пропозиції?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Як для Тисмениці, то зразу голосуємо.

За – 49, не голосували – 16: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про надання комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської
обласної ради” дозволу на списання майна”.

Проект рішення номер 12 – в окремій брошурі.

Доповідач – той же: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони
здоров’я обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони
здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 51, не голосували – 13: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про виконання постанови Верховного Суду у справі
№ 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.

Проект рішення номер 13 – на окремому аркуші.

Доповідач: Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Зазначений проект також розглядала постійна комісія обласної ради з питань екології,
 раціонального природокористування та розвитку туризму, однак рішення не прийняла.

Чи є запитання до Василя Івановича?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 13, проти – 1, утримався – 1, не голосували – 32: рішення прийнято… рішення не
прийнято.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Не прийнято.

Шановні колеги! Питання “Про депутатські запити”. Оскільки депутатських запитів не поступало, проекту рішення в такому разі немає, ми не могли раніше зняти, тому що згідно нашого Регламенту депутатські запити поступають навіть в час проведення сесії, тому є пропозиція питання з розгляду.

Хто за те, щоб питання зняти з порядку денного? Прошу голосувати.

За – 37, не голосували – 16: рішення прийнято.

Шановні колеги! Питання “Різне”. Чи є у когось з депутатів потреба висловити якісь думки? Є. Будь ласка, запишіться.

Ще було питання по зарплаті, департамент охорони здоров’я мав проінформувати після висловлення думок депутатами.

Ніхто не записався?

В.Гладій. Книшук Орися.

О.Сич. Включіть, будь ласка, Книшук Орися Володимирівна.

О.Книшук. Пане голово, даруйте, можливо, я не почула, але знову хочу повернутись до серйозної ситуації з енергопостачанням. Розумію, що ситуація може ускладнитись, і фермери, і сільськогосподарські виробники купують зараз і генератори, і акумулятори. Особливо тяжко це молодим, починаючим фермерам, тому  їм необхідна підтримка.

Зважаючи на це, прошу ще раз надати протокольне доручення обласній державній адміністрації і подати на розгляд чергового пленарного засідання обласної ради проект рішення про внесення змін до комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області з метою збільшення їх фінансування, передбачивши
додаткові заходи програми щодо часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам закупівлі джерел альтернативного живлення (генераторів чи інших пристроїв) для забезпечення стабільної роботи агропромислового комплексу.

О.Сич. Шановні колеги! Я думаю, ви не заперечуєте, щоб ми протокольно це оформили, і щоби на наступну сесію обласної ради… Світлано Василівно, візьміть це до уваги, щоб департамент агропромислового комплексу підготував зміни… внесення змін до відповідної програми, в тому числі передбачивши і підпункт на закупівлю генераторів для допомоги агровиробникам нашої області.

Шановні колеги! Я одночасно вас зразу ж інформую, і Світлано Василівно, й ви візьміть до відома. Ми попередньо плануємо наступну сесію провести 23 грудня, і головним питанням порядку денного мав би бути проект рішення про бюджет. Тому всі, будь ласка, плануйте свою роботу, от, а в тому числі і підрозділи обласної державної адміністрації, якщо треба якісь проекти рішень подати, будь ласка, завчасно їх подайте для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Колеги, більше ніхто не записався до виступу. Отже, у нас ще було питання, на самому початку ми поставили, щоби в Різному нас проінформували про стан виплати заробітної плати в галузі охорони здоров’я, наскільки я пам’ятаю. Так?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Будь ласка, Ігор Анатолійович, до трибуни.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. 29-го?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи може на Католицьке Різдво?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. На наше Різдво?

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановні депутати! Станом на 02.12 по закладах охорони здоров’я загалом заборгованість складає з нарахуванням податків, а також з поточною заборгованістю 20 млн 453 тис. гривень. Загалом по закладах обласного підпорядкування протермінування…

О.Сич. Шановні колеги! Нас попереджають, що нібито замінування приміщення, тому дуже лаконічно повідомте нам інформацію, будемо закінчувати сесію.

І.Дмитренко. Попереднього разу було сказано, що 8 млн гривень була протермінована заборгованість, на сьогоднішній момент заборгованість зменшилась до 4,5 млн гривень. Загалом за даний період часу буде ще погашена Національною службою здоров’я поточна заборгованість – 12 млн гривень та нарахування податків – 3 млн 948 тис. гривень. Також додатково погашення заборгованості буде відбуватись за рахунок 49-го пакету на фінансування з
Національною службою здоров’я України, і також буде перекрита заборгованість по заробітній платі із зекономлених коштів по тендерних закупівлях в позабюджетних надходженнях. Так попередньо все включено.

О.Сич. Шановні колеги! Ми змушені завершити нашу роботу. Даруйте, але ми не можемо знати, наскільки інформація про замінування, скажемо, це знову ж таки черговий фейк чи для залякування, чи реальне замінування, тому ми вичерпали порядок денний сесії. Я сесію оголошую закритою.

(Звучить Гімн України).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич

 

Консультант                                                                                              Галина Кубік