Відбулася ХХІІ сесія обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 22 червня 2018 року, відбулася ХХІІ сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. Перед початком роботи голова обласної ради Олександр Сич спільно з головою ОДА Олегом Гончаруком вручили дипломи переможцям міжобласного конкурсу ініціатив карпатських громад, премії імені Б. Бойка в галузі журналістики, державні нагороди та обласні відзнаки.

Опісля депутати виступили із заявами від фракцій та затвердили порядок денний, до якого внесли 74 проекти рішень.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні та економічні питання депутати прийняли низку звернень до центральних органів державної влади. Вони стосуються розроблення Державної комплексної програми розвитку Галича, необхідності судових позовів у міжнародно-правові інституції щодо стягнення з Російської Федерації відшкодування репресованим українцям завданих матеріальних та моральних збитків, припинення політичних переслідувань українських громадян в Російській Федерації, надання Івано-Франківському обласному українському музично-драматичному театру ім. Івана Франка статусу “національний”, запобігання погіршенню надання екстреної (швидкої) медичної допомоги населенню на догоспітальному етапі, підвищення оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги, збільшення медичної субвенції з Державного бюджету України на 2018 рік, необхідності вжиття заходів з метою недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю за земельні ділянки, надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничовидобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, забезпечення соціальної справедливості в засадах оплати праці працівників бюджетної сфери, стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, необхідності додаткового фінансування ремонту доріг загального користування та мостів в Івано-Франківській області, припинення приватизації об’єкта незавершеного будівництва “Перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій”. Окрім цього, депутати схвалили заяву про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу про визнання Православної Церкви в Україні Автокефальною.

Депутатський корпус також затвердив звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2018 року та вніс зміни до головного фінансового документу області на поточний рік.

Разом з цим депутати схвалили звіт про виконання у 2017 році обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року, внесли зміни до десяти діючих програм та прийняли 5 нових. Серед них, зокрема, програма з виконання робіт із землеустрою для забезпечення оформлення права на землі лісового фонду на 2018-2020 роки, регіональна цільова програма “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки та інші.

Водночас були затверджені обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів і молодших спеціалістів у 2018 році для професійно-технічних навчальних закладів області, погоджено ліміти використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2018 рік. Також внесено зміни до низки рішень обласної ради, зокрема, щодо розподілу бюджету розвитку обласного бюджету, фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, перспективного плану формування територій громад області та реформування редакції газети “Галичина”.

Серед інших питань, які отримали схвалення депутатського корпусу – проекти рішень, які регулюють майнові та земельні відносини, затвердження статутів медичних закладів та призначення керівників обласних установ.