Олександр Сич: Нові шкільні автобуси – це наш внесок у розвиток територіальних громад області

На площі Соборності в Івано-Франківську відбулося урочисте вручення нових шкільних автобусів вісьмом територіальним громадам області. 12 автобусів закупили для новоутворених опорних шкіл. Загальна вартість транспортних засобів – 28 мільйонів гривень, з них понад 7 мільйонів – кошти обласного бюджету.

Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, згідно з положенням Міністерства освіти України, громади які мають понад 40 тисяч мешканців, мали б давати 30% співфінансування, а де менше 40 тисяч населення – 10%, для гірських – 5%.

Нині, коли мова йде про реорганізацію освіти, про створення опорних шкіл, то без автобусів не обійтися. Однак, практично жодна громада в нашій області немає достатнього фінансового ресурсу, аби винайти гроші для співфінансування. Тому 7 мільйонів 250 тисяч гривень з обласного бюджету – це внесок обласної ради в розвиток територіальних громад області“, – акцентував Олександр Сич.

Відзначимо, що до кінця року також планується придбання ще двох шкільних повнопривідних автобусів для шкіл, які знаходяться в гірській місцевості.