Міжнародний Олімпійський Комітет оголосив конкурс для розвитку спорту та активного суспільства

Оголошено Конкурс заявок на отримання гранту Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) для розвитку спорту та активного суспільства.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я кожна четверта доросла людина в світі та більше 80% підлітків недостатньо займаються фізкультурою. Низька фізична активність часто стає причиною для розвитку різних захворювань.

Спорт може відігравати фундаментальну роль, особливо для молодших поколінь, не тільки як фактор здоров’я, але і як важливий чинник для соціальних змін.

Заявки на отримання гранту можуть подавати неурядові організації (НУО), міжнародні, національні спортивні федерації до 14 грудня, а переможці будуть оголошені протягом перших кількох місяців 2019 року.

Розмір гранту – 20 тис. швейцарських франків.

Щоб мати право на отримання грантів, проекти мають відповідати наступним критеріям:

– соціальна адаптація біженців через спорт та фізичну активність;

– сприяння гендерній рівності на всіх рівнях спорту;

– розвиток спорту та фізичного виховання у міських умовах;

– залучення молоді та людей похилого віку до фізкультури.

Водночас, проекти повинні демонструвати ключові елементи, а саме: довгостроковість; спорт або фізкультура як ефективні інструменти для вирішення соціальних проблем; використання доступних громадських територій та / або спортивних споруд для пропагування фізкультури; довгострокові партнерства для підтримки проекту; і / або наявність плану моніторингу.

Детальніше про Конкурс можна дізнатись за посиланням: https://www.olympic.org/news/applications-for-the-sport-and-active-society-development-grants-are-now-open?fbclid=IwAR2P-oocJ-N8OMdR35FyOVrFsyXTlpTk251zN9YaabH-yNSYM0v9Jl_g9SQ