На 17-у сесію обласної ради винесено майже сорок питань

На чергову сімнадцяту сесію обласної ради восьмого демократичного скликання винесено майже сорок питань. Такий проект порядку денного до розгляду депутатського корпусу рекомендувала президія обласної ради.

На початку засідання депутатам запропоновано схвалити три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються присвоєння звання Герой України командиру Окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї механізованої бригади Збройних Сил України Олегові Куцину (посмертно), зупинення дії ступеня локалізації державних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану, внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18 (зі змінами).

До порядку денного сесії також рекомендовано включити питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік та до Регламенту Івано-Франківської обласної ради.

Свій звіт про роботу колегам представлять постійні комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку і з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Разом з цим департамент соціальної політики обласної державної адміністрації поінформує депутатський корпус про стан надання соціальних послуг в області.

Низка проектів рішень стосуються регулювання майнових відносин, внесення змін до чотирьох обласних програм та затвердження чотирьох нових програм.