Про звернення обласної ради щодо розгляду законопроєкту № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять третя сесія)

РІШЕННЯ

 

від 20.12.2019. № 1370-33/2019
м. Івано-Франківськ

 

 

Про звернення обласної ради
щодо розгляду законопроєкту
№ 2178-10 “Про внесення змін
до деяких
законодавчих
актів України
 щодо обігу земель

сільськогосподарського
призначення”

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України В. Зеленського, Голови Верховної Ради України Д. Разумкова щодо розгляду законопроєкту № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України В. Зеленському, Голові Верховної Ради України Д. Разумкову, народним депутатам України від області, обласним радам.
  3. Звернення розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 20.12.2019. № 1370-33/2019

Президенту України
В. Зеленському

Голові Верховної Ради України
Д. Разумкову

Народним депутатам України
від області

 

Звернення

 

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, відстоюючи інтереси мешканців Прикарпаття, обурені процесом підготовки законопроєкту № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” до другого читання.

Сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики розглядає законопроєкт № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” у другому читанні із запропонованими 4,5 тисячами поправок.

Водночас бачимо, що на засіданнях Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики саботується належний розгляд обґрунтованих пропозицій до згаданого законопроєкту. Пропонується в авральному режимі, без жодних правил, запустити ринок землі, який суперечить запитам та принципам українського суспільства.

В черговий раз наголошуємо, що підтримуємо модель формування ринку землі через розвиток фермерських господарств та категорично проти розвитку моделі латифундії, присутності іноземного капіталу у володінні землями сільськогосподарського призначення.

Вважаємо, що створення ринку землі в Україні має формуватися через широке публічне обговорення покрокового запровадження прозорого і цивілізованого обігу земель виключно в інтересах українського суспільства, але проти формату, в якому його пропонував Уряд, в тому числі альтернативний законопроєкт запропонований головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики М. Сольським.

Максимальним завданням держави, запускаючи ринок землі, є захист національних інтересів своїх громадян, аграріїв і фермерів.

В умовах загроз державності та незалежності України, майбутнього нації та враховуючи патову ситуацію, вимагаємо:

– відхилити законопроєкт № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”, що знаходиться на розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, як антиукраїнський;

– продовжити дію мораторію на вільний обіг земель сільськогосподарського призначення до 01 січня 2021 року.

 

Прийнято на тридцять третій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
двадцятого грудня 2019 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]