Відбулася онлайн нарада з головами районних та обласних рад з нагальних питань територіальної організації влади

Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провів онлайн нараду з керівниками органів місцевого самоврядування з регіонів України на тему “Актуальні питання реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади”.

До порядку денного внесені питання стосовно виконання Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, як дорожньої карти децентралізації. Обговорювали необхідні кроки для впровадження реформи на субрегіональному та регіональному рівні, а також процесу формування укрупнених адміністративно-територіальних одиниць. Також йшлося про рівень комунікації центральних органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування у ході впровадження реформи.

Керівники районних та обласних рад висловили спільне занепокоєння нехтуванням інтересів громад та порушенням норм Конституції у питаннях формування нового адміністративно-територіального устрою країни. А найбільшою, за словами спікерів, є відверте нехтування центральної влади інтересами громад в областях.

За результатами заходу будуть напрацьовані відповідні рішення та пропозиції.