ПРОТОКОЛ № 44 тридцять п’ятої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання


29 травня 2020 року
Зал засідань Івано-Франківської 
обласної ради (IV поверх)

 

 

Засідання розпочалося о 10.05 год.,

завершилося – о 14.35 год.

 

Усього обрано депутатів – 84:

присутні – 70,

відсутні – 14 (список додається).

 

 

 

Державний Гімн України

 

Молитва “Отче наш”

 

 

 

На сесії присутні:

голова обласної державної адміністрації Федорів Віталій Васильович, заступники голови обласної державної адміністрації, директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації – доповідачі з питань порядку денного тридцять п’ятої сесії, керівники правоохоронних органів (списки додаються).

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

С. Басараб – заступник голови обласної ради,

В. Федорів – голова обласної державної адміністрації

 

 

Голова обласної ради О. Сич і присутні на сесії привітали з днем народження депутата обласної ради Левицького Олександра Михайловича.

 

Голова обласної ради О. Сич поінформував, що з нагоди 30-ї річниці
Івано-Франківської обласної ради демократичного скликання видано розпорядження про нагородження Грамотою голови Івано-Франківської обласної ради депутатів Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів першого демократичного скликання, придбано вибрані твори Василя Стефаника та виготовлено ювілейні відзнаки із символікою області. Зазначив також, що згадані вище відзнаки надіслані депутатам обласної ради першого демократичного скликання з подякою за їх громадянську позицію, щоденну жертовну працю і вагомий внесок у розбудову Прикарпатського краю та Української держави.

 

З нагоди цієї пам’ятної дати присутні на сесії привітали депутатів
Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів першого демократичного скликання.

 

Присутні на сесії вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв російсько-української війни, зокрема шістьох працівників роти міліції особливого призначення при управлінні Міністерства внутрішніх справ України в
Івано-Франківській області – старших лейтенантів міліції Безпалька Петра Васильовича та Семанюка Василя Васильовича, старшого сержанта міліції Яков’яка Віктора Петровича, старшого прапорщика Шарабуряка Володимира Богдановича, старшини міліції Остап’юка Петра Володимировича, прапорщика Лисенчука Володимира Васильовича, які загинули 29 травня 2014 року поблизу міста Слов’янська Донецької області внаслідок обстрілу та збиття гелікоптера Мі-8МТ Національної гвардії України.

 

Голова обласної ради О. Сич акцентував увагу депутатів обласної ради на необхідності подання до 1 червня 2020 року, згідно із Законом України
“Про запобігання корупції”, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік шляхом її заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

 

 

СЛУХАЛИ:Заяви депутатських фракцій в обласній раді:
ВИСТУПИВ:О. Атаманюк – депутат обласної ради – акцентував увагу керівництва обласної державної адміністрації на необхідності належного забезпечення засобами індивідуального захисту медичних працівників області в умовах пандемії, спричиненої коронавірусною хворобою.

 

Присутні на сесії вшанували хвилиною мовчання пам’ять медичних працівників, які віддали своє життя у боротьбі за життя і здоров’я жителів області.

 

ВИСТУПИли:В. Кифорук – депутат обласної ради – звернувся із заявою до голови обласної ради О. Сича та голови обласної державної адміністрації В. Федоріва про вирішення питання щодо продовження, як виняток, терміну реєстрації Коломийської районної інфекційної лікарні в Національній службі здоров’я України.
Голова обласної ради О. Сич зауважив, що функції з управління та бюджетування Коломийської районної інфекційної лікарні належать до відання обласної державної адміністрації.
С. Никорович – депутат обласної ради – звернувся до голови обласної державної адміністрації В. Федоріва про врегулювання питання щодо забезпечення виплати заробітної плати працівникам бібліотечної сфери Богородчанського району;
М. Піцуряк – депутат обласної ради – оприлюднив звернення депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті Івано-Франківську при підготовці обласною державною адміністрацією пропозицій щодо проєкту адміністративно-територіаль­ного устрою субрегіонального рівня області.
Голова обласної ради О. Сич поінформував депутатів про те, що до обласної ради звернулася обласна державна адміністрація з проханням:– перенести розгляд питання “Про Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Івано-Франківській області” на ІV квартал 2020 року, оскільки проєкт зазначених Правил було розроблено та направлено обласною державною адміністрацією на погодження у Морську адміністрацію України ще у травні 2019 року. У жовтні 2019 року облдержадміністрація повторно звернулася до Морської адміністрації України із запитом про надання висновків щодо згаданого проєкту, однак представники Морської адміністрації повідомили, що нормативний документ опрацьовується;– внести на розгляд обласної ради проєкт рішення “Про внесення змін до Комплексної регіональної цільової програми розвитку водного господарства в області на період до 2021 року” після ухвалення Верховною Радою України змін до Закону України “Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року”;– перенести розгляд питання “Про діяльність ДП “Івано-Франківський облавтодор ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” на ІІІ квартал 2020 року, оскільки справа про банкрутство ДП “Івано-Франківський облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” знаходиться на розгляді у Господарському суді Івано-Франківської області.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного тридцять п’ятої сесії обласної ради за основу:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний тридцять п’ятої сесії обласної ради прийнято за основу.
ВИСТУПИВ:О. Сич – голова обласної ради – оголосив заяву депу­тата обласної ради О. Ситник від 25.05.2020 року щодо відкликання її заяви про дострокове припинення повно­важень депутата обласної ради від 06.11.2019 року.
Зважаючи на викладене, голова обласної ради О. Сич поставив на голосування пропозицію про вилучення з порядку денного тридцять п’ятої сесії питання
“Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради О. Ситник”.
ГОЛОСУВАЛИ:За вилучення з порядку денного тридцять п’ятої сесії питання “Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради О. Ситник”:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 3.Пропозиція прийнята.
ВИСТУПИВ:С. Никорович – депутат обласної ради – подав пропозицію додатково внести до порядку денного тридцять п’ятої сесії проєкт рішення “Про звернення обласної ради щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті
Івано-Франківську”.
ГОЛОСУВАЛИ:За внесення до порядку денного тридцять п’ятої сесії питання “Про звернення обласної ради щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті Івано-Франківську ”:“За” – 41, “проти” – 0, “утрималось” – 3.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного тридцять п’ятої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний тридцять п’ятої сесії обласної ради прийнято в цілому.

 

 

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на
2020 рік
Доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
виступив:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1438-35/2020 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про посилення профілактичного впливу і протидії проявам наркоманії, пияцтва, алкоголізму та тютюнокуріння серед населення області
Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступив:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1439-35/2020 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України
 Доповідала:Н. Чаплинська – голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів анти­терористичної операції на Сході України та їх сімей
ВИСТУПИв:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію голови обласної ради О. Сича:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1440-35/2020 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про хід виконання регіональної програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2016-2020 роки
 Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1441-35/2020 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про виконання у 2019 році Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року
 Доповідав:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступив:М. Піцуряк – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1442-35/2020 додається).
6.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 20.12.2019. № 1333-33/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році”
(зі змінами)
Доповідав:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію доповідача – начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації А. Пліхтяка:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1443-35/2020 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами)
Доповідав:В. Рачкевич – заступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1444-35/2020 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення
Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016, (зі змінами)
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1445-35/2020 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2018-2021 роки” (зі змінами)
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 63, “проти” – 1, “утрималось” – 1.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1446-35/2020 додається).
10.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1447-35/2020 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”
 Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1448-35/2020 додається).
12.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)
ДОПОВІДАв:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1449-35/2020 додається).
13.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Антикорупційної програми Івано-Франківської обласної ради на 2019-2020 роки та Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради
(зі змінами)
ДОПОВІДАВ:С. Басараб – заступник голови обласної ради
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1450-35/2020 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 02.03.2018. № 819-20/2018 “Про програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки”
ДОПОВІДАВ:І. Дебенко – генеральний директор обласного телеба­чення “Галичина”
Депутат обласної ради І. Дебенко заявив, що не буде брати участі у голосуванні у зв’язку з наявністю у нього конфлікту інтересів.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1451-35/2020 додається).
15.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 03.07.2015. № 1686-37/2015, (зі змінами)
ДОПОВІДАв:В. Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1452-35/2020 додається).
16.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до плану діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік
доповідав:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1453-35/2020 додається).
17.СЛУХАЛИ:Про комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2021-2025 роки
ДОПОВІДАв:В. Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 47, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1454-35/2020 додається).
18.СЛУХАЛИ:Про затвердження регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітек­тури Івано-Франківської області на 2021-2025 роки
ДОПОВІДАв:В. Рачкевич – заступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції не прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 60, “проти” – 1, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1455-35/2020 додається).
19.СЛУХАЛИ:Про Програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки
 Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:О. Сич – голова обласної ради,М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1456-35/2020 додається).
20.СЛУХАЛИ:Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік
ДОПОВІДАВ:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1457-35/2020 додається).
21.СЛУХАЛИ:Про обрання представників до складу поліцейської комісії № 28 Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України
ДОПОВІДАВ:С. Басараб – заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 60, “проти” – 1, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1458-35/2020 додається).
22.СЛУХАЛИ:Про обрання представника до складу постійної поліцейської комісії Управління поліції охорони в Івано-Франківській області
ДОПОВІДАВ:С. Басараб – заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималось” – 3.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1459-35/2020 додається).
23.СЛУХАЛИ:Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рога­тинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску
ДОПОВІДАв:С. Басараб – заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 27, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
Рішення не прийнято.
24.СЛУХАЛИ:Про подання до Верховної Ради України щодо перейменування села Брустурів Космацької сільської ради об’єднаної територіальної громади Косівського району на село Брустури Космацької сільської ради об’єднаної територіальної громади Косівського району
ДОПОВІДАв:В. Мельничук – голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1460-35/2020 додається).
25.СЛУХАЛИ:Про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Яковини Миколи Михайловича
ДОПОВІДАв:В. Мельничук – голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1461-35/2020 додається).
26.СЛУХАЛИ:Про звіт директора Регіонального центру народного мистецтва “Гуцульська ґражда”
доповідав:В. Лосюк – директор Регіонального центру народного мистецтва “Гуцульська ґражда”
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1462-35/2020 додається).
27.СЛУХАЛИ:Про продовження трудових відносин з директором Регіонального центру народного мистецтва “Гуцульська ґражда”
доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1463-35/2020 додається).
28.СЛУХАЛИ:Про звільнення ректора Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Зуб’яка Романа Миколайовича
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1464-35/2020 додається).
29.СЛУХАЛИ:Про звільнення директора комунального вищого навчального закладу “Прикарпатський лісогосподар­ський коледж” Черневого Юрія Івановича
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голова обласної ради О. Сич зауважив, що депутат обласної ради Ю. Черневий не бере участі у голосуванні у зв’язку з наявністю у нього конфлікту інтересів.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1465-35/2020 додається).
30.СЛУХАЛИ:Про укладення контракту з директором фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради Янишівським Мирославом Яросла­вовичем
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступив:С. Никорович – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1466-35/2020 додається).
31.СЛУХАЛИ:Про укладення контракту з директором Черченської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради Шемберко Надією Тарасівною
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1467-35/2020 додається).
32.СЛУХАЛИ:Про призначення генерального директора комуналь­ного некомерційного підприємства “Івано-Франків­ська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”
 Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:О. Атаманюк, О. Токарчук, Р. Білик, Р. Ткач – депутати обласної ради,М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Пропозиція не прийнята.
ВИСТУПИВ:О. Левицький – депутат обласної ради – звернувся до голови обласної ради О. Сича з проханням повернутися до голосування за пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради О. Левицького повернутися до голосування за пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
Повторно за пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики до проєкту рішення “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”:“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
33.СЛУХАЛИ:Про призначення начальника обласного комуналь­ного підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”
ДОПОВІДАв:О. Сич – голова обласної ради
виступили:Т. Виноградник, М. Королик – депутати обласної ради,В. Гладій – перший заступник голови обласної ради, голова наглядової ради обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”,О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 42, “проти” – 1, “утрималось” – 0.Проєкт рішення за основу не прийнято.
34.СЛУХАЛИ:Про підтримку орендарів майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона­вірусної хвороби (COVID-19)
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1468-35/2020 додається).
35.СЛУХАЛИ:Про оренду майна спільної власності територіаль­них громад сіл, селищ, міст області
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 52, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1469-35/2020 додається).
36.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 13.12.2019. № 1320-33/2019 “Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 5,29 кв. м на вул. Тринітарській, 13 у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:Б. Кобилянський – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1470-35/2020 додається).
37.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 13.12.2019. № 1321-33/2019 Про приватизацію нежитлового приміщення першого поверху площею 4,66 кв. м на вул. Тринітарській, 13 у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 47, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1471-35/2020 додається).
38.СЛУХАЛИ:Про надання товариству з обмеженою відповідаль­ністю Фірма Контакт згоди на здійснення невідємних поліпшень орендованого майна
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:Б. Кобилянський – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 24, “проти” – 0, “утрималось” – 8.
Рішення не прийнято.
39.СЛУХАЛИ:Про надання підприємцю Хоминцю Павлу Анатолійовичу згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:Б. Кобилянський – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 21, “проти” – 0, “утрималось” – 5.
Рішення не прийнято.
40.СЛУХАЛИ:Про передачу адміністративних будівель спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Шевченка, 16 у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1472-35/2020 додається).
41.СЛУХАЛИ:Про передачу нежитлових будівель спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Староміській, 90 у м. Коломиї
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1473-35/2020 додається).

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив обідню перерву у пленарному засіданні тридцять п’ятої сесії.

 

Перерва (12.05 год. – 13.05 год.)

 

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів поіменну реєстрацію депутатів обласної ради, присутніх на пленарному засіданні тридцять п’ятої сесії після перерви:

Присутні 54 депутати обласної ради.

 

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на сесії присутні 56 депутатів обласної ради.

 

42.СЛУХАЛИ:Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську
Доповідав:В. Костишин – директор комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 39, “проти” – 0, “утрималось” – 4.
Рішення не прийнято.
43.СЛУХАЛИ:Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Франків­ську
Доповідав:В. Костишин – директор комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна
виступив:С. Никорович – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1474-35/2020 додається).
44.СЛУХАЛИ:Про надання у постійне користування земельних ділянок на вул. Гетьмана Мазепи, 114 в м. Івано-Франківську
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 45, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1475-35/2020 додається).
45.СЛУХАЛИ:Про припинення права постійного користування
та надання земельної ділянки на вул. Степана Бандери, 77 у м. Івано-Франківську
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1476-35/2020 додається).
46.СЛУХАЛИ:Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2020 рік
Доповідав:О. Ярошик – заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства
виступили:С. Никорович – депутат обласної ради,І. Приймак – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1477-35/2020 додається).
47.СЛУХАЛИ:Про скасування статусу території (об’єкта) природно-заповідного фонду
Доповідав:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1478-35/2020 додається).
48.СЛУХАЛИ:Про створення філії Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобрин­ського
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1479-35/2020 додається).
49.СЛУХАЛИ:Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської облас­ної ради”
Доповідав:С. Федорців – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 41, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
50.СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму забезпе­чення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської облас­ної ради” на 2020-2024 роки
Голова обласної ради О. Сич зазначив, що питання
“Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франків­ської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки” необхідно зняти з розгляду, оскільки не прийнято рішення “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Центра­лізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.
Голосували:За зняття з розгляду питання “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Центра­лізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”:“За” – 29, “проти” – 0, “утрималось” – 2.Пропозиція прийнята.
ВИРІШИЛИ:Зняти з розгляду на тридцять п’ятій сесії питання “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”.
51.СЛУХАЛИ:Про зміну типу та найменування закладів освіти комунальної форми власності
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 45, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1480-35/2020 додається).
52.СЛУХАЛИ:Про припинення діяльності Яблунівської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 38, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
53.СЛУХАЛИ:Про припинення діяльності Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франків­ської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 35, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
54.СЛУХАЛИ:Про припинення діяльності Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Івано-Франківської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступили:О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу,В. Попович – депутат обласної ради

 

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів поіменну реєстрацію депутатів обласної ради, присутніх на пленарному засіданні тридцять п’ятої сесії:

Присутні 42 депутати обласної ради.

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на сесії присутні 46 депутатів обласної ради.

 

Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
Рішення не прийнято.
виступив:Депутат обласної ради М. Піцуряк заявив про зарахування його голосу як “за” при голосуванні за прийняття проєкту рішення “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” (питання 49 порядку денного тридцять п’ятої сесії).
55.СЛУХАЛИ:Про передачу на баланс та в оперативне управління нерухомого майна Тлумацької спеціальної загально­освітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 41, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
56.СЛУХАЛИ:Про надання згоди на передачу юридичної особи публічного права “Русівський літературно-меморіальний музей Василя Стефаника”
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 40, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
57.СЛУХАЛИ:Про надання згоди на передачу нерухомого майна
Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, націо­нальностей та релігій обласної державної адміністрації
виступив:В. Попович – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1481-35/2020 додається).
58.СЛУХАЛИ:Про затвердження передавального акта комуналь­ного закладу “Івано-Франківська станція швидкої медичної допомоги” та Статуту комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” в новій редакції
Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1482-35/2020 додається).
59.СЛУХАЛИ:Про надання дозволу комунальному некомерцій­ному підприємству “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” на списання майна
Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 44, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1483-35/2020 додається).
60.СЛУХАЛИ:Про надання комунальному некомерційному підприємству “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” дозволу на списання майна
Доповідала:І. Кобельська – виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
61.СЛУХАЛИ:Про надання Снятинському психоневрологічному інтернату дозволу на списання майна
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 45, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1484-35/2020 додається).
62.СЛУХАЛИ:Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради С. Радиша
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 13, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
63.СЛУХАЛИ:Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Н. Іваніва
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 16, “проти” – 1, “утрималось” – 1.
Рішення не прийнято.
64.СЛУХАЛИ:Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради П. Книшука
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 11, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
65.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 40, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
66.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті Івано-Франківську
Доповідав:С. Никорович – депутат обласної ради
виступив:О. Левицький – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 26, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення за основу не прийнято.
виступив:І. Дебенко – депутат обласної ради – подав пропозицію повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про депутатські запити”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради І. Дебенка повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про депутатські запити”:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
виступив:М. Королик – депутат обласної ради – вніс пропозицію повернутися до голосування за проєкти рішень
“Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупі­вельна організація Івано-Франківської обласної ради” та “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франків­ської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради М. Королика повернутися до голосування за проєкти рішень
“Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупі­вельна організація Івано-Франківської обласної ради” та “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франків­ської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”:“За” – 32, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
виступив:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради – запропонував повернутися до голосування за проєкт рішення “Про надання згоди на передачу юридичної особи публічного права “Русівський літературно-меморіальний музей Василя Стефаника”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію першого заступника голови обласної ради В. Гладія повернутися до голосування за проєкт рішення “Про надання згоди на передачу юридичної особи публічного права “Русівський літературно-меморіальний музей Василя Стефаника”:“За” – 45, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
виступив:С. Никорович – депутат обласної ради – звернувся з пропозицією повернутися до голосування за проєкт рішення “Про звернення обласної ради щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті Івано-Франківську”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради С. Никоровича повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про звернення обласної ради щодо включення Богородчанського району до складу нового району з центром у місті Івано-Франківську”:“За” – 26, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція не прийнята.
виступив:О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу – подав пропозицію повернутися до голосування за проєкти рішень “Про припинення діяльності Яблунівської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”, “Про припинення діяльності Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” та “Про припинення діяльності Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Івано-Франківської обласної ради”
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси повернутися до голосування за проєкти рішень “Про припинення діяльності Яблунівської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”, “Про припинення діяльності Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” та “Про припинення діяльності Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ сту­пенів № 2 Івано-Франківської обласної ради”:“За” – 39, “проти” – 1, “утрималось” – 1.Пропозиція прийнята.
виступив:С. Басараб – заступник голови обласної ради – вніс пропозицію повернутися до голосування за проєкт рішення “Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію заступника голови обласної ради С. Басараба повернутися до голосування за проєкт рішення “Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську”:“За” – 40, “проти” – 1, “утрималось” – 1.Пропозиція прийнята.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміні­стративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську” за основу і в цілому:“За” – 40, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” за основу і в цілому:“За” – 40, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
Голова обласної ради О. Сич зауважив, що проєкт рішення “Про регіональну цільову програму забезпе­чення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупі­вельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки” не ставиться на голосування, оскільки
не прийнято рішення “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Центра­лізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про припинення діяльності Яблунівської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради” за основу і в цілому:“За” – 39, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
Рішення не прийнято.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про припинення діяльності Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” за основу і в цілому:“За” – 39, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
Рішення не прийнято.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про припинення діяльності Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Івано-Франківської обласної ради” за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1485-35/2020 додається).
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про надання згоди на передачу юридичної особи публічного права “Русівський літературно-меморіальний музей Василя Стефаника” за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1486-35/2020 додається).
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про депутатські запити” за основу і в цілому:“За” – 45, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1487-35/2020 додається).
виступив:Б. Ленігевич – депутат обласної ради – звернувся з пропозицією повернутися до голосування за проєкт рішення “Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради Б. Ленігевича повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську”:“За” – 38, “проти” – 0, “утрималось” – 2.Пропозиція прийнята.
виступив:М. Королик – депутат обласної ради – запропонував повернутися до голосування за проєкти рішень
“Про створення комунального підприємства Івано-Фран­ківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” та
“Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франків­ської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради М. Королика повернутися до голосування за проєкти рішень
“Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупі­вельна організація Івано-Франківської обласної ради” та “Про регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франків­ської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” на 2020-2024 роки”:“За” – 28, “проти” – 0, “утрималось” – 2.Пропозиція прийнята.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміні­стративні приміщення будівлі на вул. Шашкевича, 2 у м. Івано-Франківську” за основу і в цілому:“За” – 34, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” за основу і в цілому:“За” – 29, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
Рішення не прийнято.
67.СЛУХАЛИ:Різне
М. Іваночко – депутат обласної ради – заявив про рішучі наміри націоналістичних організацій відстоювати українську мову як один із ключових факторів державної незалежності та національної безпеки, а також закликав усіх, кому небайдужа доля України, захищати основи української нації та державності.

 

Голова обласної ради Сич Олександр Максимович оголосив тридцять п’яту сесію обласної ради закритою.

Державний Гімн України

 

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]