Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем захисника України, 78-ою річницею створення УПА та Днем українського козацтва

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості, присвячені Дню захисника України, 78-ій річниці створення УПА та Дню українського козацтва. З цієї нагоди від імені всього депутатського корпусу голова обласної ради Олександр Сич привітав ветеранів Української повстанської армії та учасників російсько-української війни.

“Споконвіків Матінка Божа своїм Покровом завжди оберігала українську націю, бо ми козацького роду. Пречиста  Богородиця особливе пошанування мала серед козаків і оберігала їх. Вітаю сьогодні таких нечисленних вояків Української повстанської армії. Це ваше свято, бо цей день символічно проголошений Днем створення УПА. Вітаю офіцерів, сержантів та всіх військовослужбовців Збройних сил України і українських військових формувань. Завжди при виконанні свого священного обов’язку залишайтеся неушкодженими. А якщо Бог дарує випробування полем бою, повертайтеся живими з нього. Я не можу побажати, щоби закінчилася війна, бо немає в цьому сенсу, адже будь-які перемовини з Росією не вартують ані часу, ані паперу, на якому вони фіксуються. Натомість бажаю, аби українська армія мала таке озброєння і таку увагу держави, щоби якнайменше наражати наших хлопців і дівчат на небезпеку і найбільше вражати ворога”, – підкреслив Олександр Сич.

З нагоди відзначення Дня захисника України керівники області вручили державні та обласні відзнаки прикарпатським військовослужбовцям та батькам українських захисників.