ПРОТОКОЛ № 8


Засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій

Від 02.09.2021. № 8
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії – 7 чол.

Присутніх членів комісії – 6 чол.
(О. Книшук, Д. Лащук, О. Ганиш, В. Князевич А. Сивак, М. Іваночко)

 

Головувала – голова постійної комісії Орися Книшук

У засіданні комісії брали участь:

Прокопів Анатолій Іванович –  начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради;

Вінтонович Степан Васильович – заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації;

Гурський Роман Йосипович – начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області;

Івашків Михайло Степанович – юрисконсульт «Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття»;

Івасюк Юрій Юрійович – керівник відділу розвитку гірських території Всеукраїнської асоціації громад;

Куцалаба Наталія Василівна – заступник директора з господарської роботи Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради;

Бардяк Євгенія Мар’янівна – депутат обласної ради.

 

Запропонований наступний проєкт порядку денного засідання комісії.

 

  1. Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та надання її Долинському обласному центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради.

Доповідає: Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради.

  1. Про виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області станом на 01.09.2021 р.

Доповідає: Вінтонович Степан Васильович – заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

  1. Про розгляд звернень обласної ради, які напрацьовані постійною комісією обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій.
  1. Різне

 

Виступила: О. Книшук проінформувала про те, що до обласної ради надійшли додаткові питання для розгляду на засіданні комісії, а саме

  • про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області.
  • про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання Регіональної цільової програми проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів в Івано-Франківській області на 2021-2022.

Запропонувала включити до проекту порядку денного запропоновані питання та розглянути після питання № 2.

Вирішили: Схвалити проєкт порядку денного засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій за основу та в цілому із додатковими питаннями.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 1.

Слухали: Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та надання її Долинському обласному центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради.

Доповідав: Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, Н. Куцалаба

Вирішили: Погодити проєкт рішення обласної ради «Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та надання її Долинському обласному центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради» в користування мисливських угідь та рекомендувати до розгляду на сесії обласної ради.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 2.

Слухали: Про виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області станом на 01.09.2021 р.

Доповідав: Вінтонович Степан Васильович – заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, А. Сивак, Є. Бардяк, М. Івашків

Вирішили: Інформацію про виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області станом на 01.09.2021 р. взяти до відома.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 3.

Слухали: Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області.

Доповідав: Вінтонович Степан Васильович – заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук.

Вирішили: Погодити зміни до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області, а саме

480 тис. грн.. з Фінансової підтримки новостворених сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів перекинути (п. 1 з.п.) на Часткове співфінансування проектів, в тому числі і міжнародних, на розвиток фермерства та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (п. 9 з.п.);

200 тис. грн.. з Часткового відшкодування новоствореним фермерським господарствам сімейного типу вартості придбаної техніки та обладнання, великої рогатої худоби, овець та кіз (п. 6 з.п.) на Часткове співфінансування проектів, в тому числі і міжнародних, на розвиток фермерства та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (п. 9 з.п.);

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – .

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 4.

Слухали: Про внесення змін до календарного плану заходів на 2021 рік на виконання Регіональної цільової програми проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів в Івано-Франківській області на 2021-2022.

Доповідав: Гурський Роман Йосипович – начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

В обговоренні взяли участь: О. Книшук.

Вирішили: Погодити календарний план заходів на 2021 рік на виконання Регіональної цільової програми проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів в Івано-Франківській області на 2021-2022, а саме

300 тис. грн. на Придбання ветеринарних препаратів, діагностикумів, дзезасобів та спеціального лабораторного обладнання (п. 1 з.п.)

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – .

За результатами голосування рішення прийнято.

 

Питання № 5.

Слухали: Про розгляд звернень обласної ради, які напрацьовані постійною комісією обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій.

Взяли до відома інформацію про розгляд звернень обласної ради, які напрацьовані постійної комісією обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій.

 

Питання № 6 Різне.

Слухали: О. Книшук запропонувала на черговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій заслухати інформацію про функціонування ринку землі сільськогосподарського призначення на території Івано-Франківської області.

В обговоренні взяли участь: О. Книшук, А. Прокопів, М. Івашків.

Вирішили: надати протокольне доручення Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) та головному управлінню Держгеокадастру в Івано-Франківській області проінформувати на черговому засіданні постійної комісії питання про основні проблеми та особливості функціонування ринку землі в області та шляхи їх вирішення.

Голосували: «За» – 6, «Проти» – 0, «Утримались» – 0.

За результатами голосування рішення прийнято.

 

 

Голова
постійної комісії                                                                                        Орися Книшук

Секретар засідання                                                                           Ольга Ганиш

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]