ПРОТОКОЛ № 12


 

УКРАЇНА

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Постійна комісія обласної ради
з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування


Протокол № 12

 засідання постійної комісії обласної ради
з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

від 08.02.2017 року

м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 5 чол.

Присутні 3 депутати: В. Мельничук, О. Фрик, В. Скрипничук.

 

Брали участь у роботі комісії:

Р. Панасюк – регіональний координатор з питань децентралізації в Івано-Франківській області;

Ю. Івасюк – виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад;

І. Торконяк – заступник начальника управління з організаційної роботи облдержадміністрації – начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування;

Л. Зикова – начальник відділу розробки та супроводу регіональних програм управління регіонального розвитку департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В. Срібняк – Глибоківський сільський голова Богородчанського району;

Н. Бойчук–  Текучанський сільський голова Косівського району;

О. Мельник – депутат Майданської сільської ради Тисменицького району;

Я. Мельник – професор кафедри загального та германського мовознавства  Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника;

Я. Надворняк – завідувач навчально-методичного відділу Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;

М. Гуменяк – начальник відділу бухгалтерського обліку та матеріально-технічного забезпечення виконавчого апарату обласної ради;

М. Вань – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;

ЗМІ

Голова постійної комісії: В. Мельничук

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про зміну назви Матеєвецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області на Матеївецьку сільську раду.
  2. Про перейменування села Глибока Богородчанського району Івано-Франківської області на Глибоке.
  3. Про перейменування села Текуче Косівського району Івано-Франківської області на село Текуча.
  4. Про врегулювання статусу населеного пункту Ценжів Тисменицького району Івано-Франківської області.
  5. Про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної ради України Волошинського Б.І.
  6. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).
  7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 “Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” (зі змінами).
  8. План роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2017 рік.
  9. Про переліки заходів на 2017 рік регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області.
  10. Різне.
  11. Слухали: В. Мельничука про зміну назви Матеєвецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області на Матеївецьку сільську раду.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик, Р. Панасюк, Ю. Івасюк.

Вирішили: У зв’язку з утворенням Матеївецької об’єднаної територіальної громади відправити матеріали щодо зміни назви зазначеної сільської ради на доопрацювання.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

 

  1. Слухали: В. Срібняка про перейменування села Глибока Богородчанського району Івано-Франківської області на Глибоке.

Виступили: В. Скрипничук, В. Мельничук, О. Фрик.

Вирішили: Підтримати клопотання Богородчанської районної та Глибоківської сільської рад і рекомендувати обласній раді порушене питання розглянути на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: Н. Бойчук про перейменування села Текуче Косівського району Івано-Франківської області на село Текуча.

Виступили: В. Скрипничук, В. Мельничук.

Вирішили: Підтримати клопотання Косівської районної та Текучанської сільської рад і рекомендувати обласні        раді порушене питання розглянути на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: О. Мельник про врегулювання статусу населеного пункту Ценжів Тисменицького району Івано-Франківської області.

Виступили: Я. Мельник, В. Мельничук, В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: 1. Відправити матеріали щодо врегулювання статусу населеного пункту Ценжів Тисменицького району Івано-Франківської області на доопрацювання в частині надання необхідних рішень Тисменицької районної ради, Майданської сільської ради, протоколу зборів мешканців населеного пункту з приводу порушеного питання.

  1. Доручити обласній державній адміністрації опрацювати порушене питання та подати до обласної ради висновки і рекомендації щодо його врегулювання.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: Я. Надворняк про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної ради України Волошинського Б.І.

Виступили: В. Скрипничук, В. Мельничук.

Вирішили: Підтримати клопотання Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України
Волошинського Б.І. та рекомендувати обласній раді розглянути порушене питання на черговій сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: Л. Зикову про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами).

Виступили: В. Скрипничук, В. Мельничук, О. Фрик, І. Торконяк, Р. Панасюк.

Вирішили: 1. Підтримати проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами) та рекомендувати його на розгляд чергової сесії обласної ради.

  1. Обласній державній адміністрації до проектів рішень обласної ради щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад області надавати інформацію про соціальні та фінансово-економічні показники громад, які утворюються (населення, площа, освіта, медицина, фінансові ресурси тощо), копії документів місцевих рад про згоду на входження до потенційної ОТГ, решту документації, оформленої належним чином.
  2. Доручити обласній державній адміністрації поінформувати обласну раду про виконання рішень обласної ради з приводу відновлення статусу села Устеріки Верховинського району.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: В. Мельничука про внесення змін до рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 “Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” (зі змінами).

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: 1. Підтримати проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 “Про Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки” (зі змінами) та рекомендувати його на розгляд чергової сесії обласної ради з врахуванням пропозицій:

  1. У підпункті 1.4. проекту рішення вилучити останній абзац.
  2. Із підпунктів 1.6., 1.7. проекту рішення вилучити слова “відповідний відділ” , із підпункту 1.8. вилучити слова “відповідним відділом”, залишивши в цих підпунктах слова “виконавчий апарат обласної ради” у відповідному відмінку.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

 

  1. Слухали: В. Мельничука про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2017 рік.

Виступили: В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: Підтримати проект рішення “Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2017 рік” та рекомендувати його на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Слухали: М. Гуменяк про переліки заходів на 2017 рік регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області.

Виступили: В. Мельничук, В. Скрипничук, О. Фрик.

Вирішили: Доручити виконавчому апарату обласної ради доопрацювати переліки заходів на 2017 рік регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Івано-Франківській області та програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області і розглянути їх на черговому засіданні комісії.

Голосували:

“за” – 3

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято

  1. Різне.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                  Василь Мельничук

 

 

Секретар постійної комісії                                               Олексій Фрик

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]