В обласному центрі відбулися урочистості з нагоди 33-ї річниці відновлення Незалежності України

Напередодні Дня Незалежності України в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочисті заходи. Розпочалися вони з виконання державного гімну та молитви за Україну “Боже великий, єдиний”.

З державним святом прикарпатців привітав перший заступник голови обласної ради Василь Гладій. “Завтра ми будемо відзначати 33-ту річницю відновлення Незалежності України. Це наше найбільше державне свято. Багато поколінь українців сотні років боролися за незалежність України і у 1991 році ми її відновили – раз і назавжди! Сьогодні одинадцятий рік російсько-української війни, третій рік повномасштабного вторгнення і сьогодні ми захищаємо нашу незалежність та нашу державність. Я низько вклоняюся нашим захисникам і захисницям, бо саме завдяки їхньому подвигу ми можемо відзначати День Прапора та День Незалежності, ми маємо Україну і є українською нацією!” – наголосив Василь Гладій.

З нагоди Дня Незалежності України Василь Гладій та голова ОДА/ОВА Світлана Онищук вручили прикарпатцям державні та обласні нагороди.