В Івано-Франківську вшанували пам’ять захисників України

У День пам’яті захисників України в Меморіальному сквері Івано-Франківська вшанували всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Хвилиною мовчання та спільною молитвою присутні пом’янули всіх полеглих воїнів у російсько-українській війні. Опісля керівники області та міста поклали соняхи як символ пам’яті захисників України до могил військовослужбовців.
“У цей день ми згадуємо кожного українця, який віддав своє життя у боротьбі за незалежність України, за відстоювання її кордонів. Ми вшановуємо їхню пам’ять і водночас гордимося, що є такі люди, бо якщо б не вони, сьогодні не було б нашої держави. Дякуємо кожній родині і схиляємо голови перед кожним захисником, який загинув у війні з московським окупантом”, – сказав керуючий справами обласної ради Михайло Королик.
День пам’яті захисників України встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.