Відкриття тематичної експозиції та спецпогашення поштової марки: у Івано-Франківську вшановують 110-річчя Легіону УСС

У Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери урочисто відкрили експозицію “Легіон Українських Січових Стрільців”. Серед експонатів – світлини Січових Стрільців з приватних колекцій і документи про формування та їх бойовий шлях. На створення нової експозиції з обласного бюджету було спрямовано понад триста тисяч гривень.

Сьогодні, коли тисячі українських захисників і захисниць боронять незалежність нашої держави, не має сумніву у потребі плекання бойових мілітарних традицій українського народу. Свого часу творці Легіону УСС мріяли, що в умовах Першої світової війни постане Українська держава, яка буде мати свою армію, а її зав’язком стане Легіон Українських Січових Стрільців. На вшанування річниці з часу його утворення ми провели урочисту сесію, сприяли у виданні тематичної серії книг і створення експозиції у цьому музеї, заснували ювілейну медаль обласної ради“, – сказав на відкритті експозиції голова обласної ради Олександр Сич.

За висвітлення історії Українського січового стрілецтва в експозиціях Олександр Сич нагородив обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери ювілейною медаллю обласної ради “Легіону УСС-110”. Такою ж медаллю нагороджено розробника дизайну тематичної поштової марки, професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Богдана Губаля.

Процедуру спецпогашення поштової марки, присвяченої 110-ій річниці від часу утворення Легіону Українських Січових Стрільців, провели після відкриття експозиції на території музею за участі керівників області.