Про функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Вісімнадцята сесія)
РІШЕННЯ

 

від 27.10.2017. № 645-18/2017
м. Тлумач

 

Про функціонування  системи
охорони здоров’я в умовах
децентралізації та добровільного
об’єднання територіальних громад

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши та обговоривши інформацію щодо функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та добровільного об’єднання громад, проаналізувавши проблеми та невирішені питання організації медичної допомоги населенню в об’єднаних територіальних громадах,  обласна рада

вирішила:

  1. Взяти до уваги інформацію щодо функціонування системи охорони здоров’я в умовах децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад.
  2. Головам об’єднаних територіальних громад області рекомендувати:

2.1. Забезпечити раціональний розподіл та  використання коштів медичної субвенції для покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу населенню, придбання медичного обладнання та автотранспорту.

2.2. Вжити заходів щодо запровадження економічної мотивації праці медичних працівників закладів первинного рівня та створення їм належних житлово-побутових умов з метою запобігання плинності медичних кадрів.

2.3. Забезпечити заклади первинного рівня комп’ютерною технікою та інтернет-зв’язком для створення електронного реєстру пацієнтів та переходу до електронної медицини.

  1. 3. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (М. Стовбан) надавати фахову консультативну допомогу новоствореним об’єднаним територіальним громадам в організації медичної допомоги та вирішенні проблемних питань.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

 

Голова обласної ради                                                          Олександр Сич

 


Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]