Протокол № 1


Протокол № 1
засідання постійної комісії обласної ради
з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

22 грудня 2015 року
м. Івано-Франківськ

 

                                                                                   Присутні:

                                                                                   Остап Дзеса, Олександр Левицький,

Михайло Королик, Іван Візінський, Андрій Іваськів, Богдан Ленігевич, Наталія Чаплинська

 

Запрошені:

Мирон Матейко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Віталій Перевізник – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;

Микола Паламарчук – заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи;

Василь Антоняк – начальник господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення;

Володимир Попович – директор департаменту економіки обласної державної адміністрації;

Володимир Ілійчук – заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації;

Галина Карп – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Світлана Борушок – начальник управління майна спільної власності територіальних громад області обласної ради

 

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документаційного забезпечення та контролю виконавчого апарату обласної ради;

Володимир Малий – виконавчий директор Івано-Франківської обласної організації підприємців, роботодавців, орендарів;

Засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про обласний бюджет на 2016 рік.
  2. Про положення про постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу.
  3. 3. Про утворення комісії з питань приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця”.
  4. Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки.
  5. Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки.
  6. Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік.
  7. Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік.
  8. Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року.
  9. Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
  10. Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  11. Різне.

 

Члени комісії проголосували порядок денний за основу та в цілому одноголосно.

 

  1. Слухали: Про обласний бюджет на 2016 рік.

            Доповідає: Галина Карп

            Виступили: Василь Гладій, Олександр Левицький, Наталія Чаплинська

Вирішили: 1. Доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації розглянути можливість збільшення видатків у 2016 році та наступні роки на:

– реалізацію заходів регіональної цільової програми індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки;

– фінансування заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області;

– програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки, в тому числі на розробку та встановлення системи для голосування “Рада” в залі засідань на четвертому поверсі адмінбудівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.

  1. Погодити проект рішення “Про обласний бюджет на 2016 рік” з врахуванням пропозицій комісії і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про положення про постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу.

Інформує: Остап Дзеса

Виступили: Олександр Левицький, Михайло Королик

Вирішили: взяти за основу положення про постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу шостого демократичного скликання, доопрацювати і подати пропозиції, зауваження та доповнення для узагальнення, обговорення та прийняття.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про утворення комісії з питань приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця”.

            Доповідає: Мирон Матейко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації

            Виступили: Олександр Левицький, Наталія Чаплинська

            Вирішили:

  1. Доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації надати депутатам інформацію про технічні характеристики на цілісний майновий комплекс державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця”.
  2. Пропонувати до складу комісії з питань приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця” включити члена комісії Чаплинську Наталію Любомирівну.
  3. У пункті 4 проекту рішення контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійні комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк) та з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса).
  4. Погодити проект рішення “Про утворення комісії з питань приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного закладу “Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіально-галузевого об’єднання “Львівська залізниця” з врахуванням пропозицій та доповнень комісії і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки.

Доповідає: Віталій Перевізник

Виступили: Михайло Королик, Олександр Левицький

 

Вирішили:

  1. Доручити директору комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” В. Перевізнику надати членам комісії інформацію про хід виконання програми у 2015 році та надалі інформувати про виконання запропонованої програми.
  2. Погодити проект рішення “Про регіональну цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки” з врахуванням пропозиції комісії і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки.

Інформує: Василь Гладій

Вирішили: погодити проект рішення “Про Програму забезпечення діяльності Івано-Франківської обласної ради на 2016-2018 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік.

Доповідає: Микола Паламарчук

Виступили: Михайло Королик, Андрій Іваськів, Олександр Левицький

Вирішили:

  1. Доручити начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації В. Стебницькому надати членам комісії інформацію про хід виконання програми у 2015 році та надалі інформувати про виконання запропонованої програми.
  2. Погодити проект рішення “Про цільову програму фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік” з врахуванням пропозиції комісії і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік.

Доповідає: Василь Антоняк

Вирішили: погодити проект рішення “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2016 рік” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року.

Доповідає: Володимир Попович

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили:

  1. Доручити департаменту економіки обласної державної адміністрації до сесійного засідання подати депутатам обласної ради довідку про хід виконання програми розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області за 2015 рік; подавати на погодження комісії перелік заходів з реалізації програми та інформацію про хід виконання програми.
  2. Запропонувати до складу регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку області заступника голови постійної комісії Левицького Олександра Михайловича.
  3. Надати членам комісії план заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року, затверджених рішенням обласної ради від 26.06.2015. № 1680-37/20.
  4. Погодити проект рішення “Про програму розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2020 року” з врахуванням пропозицій та доручень комісії і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

Доповідає: Володимир Ілійчук

Виступили: Олександр Левицький, Михайло Королик, Василь Гладій

Вирішили:

  1. Доручити департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації подати членам комісії інформацію про пооб’єктний розподіл коштів, який планувався на 2015 рік на будівництво, реконструкцію та модернізацію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області та фактичні витрати, які були проведені на зазначені цілі у 2015 році; проект пооб’єктного розподілу коштів на будівництво, реконструкцію та модернізацію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури області на 2016 рік.
  2. Підтримати рішення постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, комунікацій, дорожнього та житлово-комунального господарства та доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації розглянути можливість значного збільшення видатків у 2016 році та наступні роки на фінансування заходів програми.
  3. Погодити проект рішення “Про затвердження Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року” з врахуванням пропозицій комісії і пропонувати його на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (лист управління майна спільної власності територіальних громад області обласної ради від 22.12.2015. № 225/0804/007).

Доповідає: Світлана Борушок

Виступили: Михайло Королик, Іван Візінський, Андрій Іваськів, Олександр Левицький

 

 

Вирішили:

  1. Погодити перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що передаються в оренду, зазначених у пунктах 1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13 додатку до листа. Об’єкти, зазначені у пунктах 2; 7 (частина приміщень першого поверху загальною площею 23,46 кв.м обласного клінічного онкологічного диспансеру на вул. Медичній, 17 у м. Івано-Франківську; частину приміщень другого поверху загальною площею 20,0 кв.м Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні на вул. Сагайдачного, 66 у м. Івано-Франківську) додатку до листа передати на один рік.
  2. Питання оренди об’єктів, зазначених у пунктах 8; 9 (цілісний майновий комплекс на вул. Ботанічній, 28а у м. Івано-Франківську та частини приміщень першого поверху загальною площею 51,7 кв.м обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна на вул. Тринітарській, 11 у м. Івано-Франківську) додатку до листа розглянути на наступному засідання комісії з участю орендарів об’єктів, у зв’язку із заборгованістю по орендній платі.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Різне

Вирішили:

Доручити управлінню майна спільної власності територіальних громад області обласної ради підготувати та надати членам комісії:

– нормативно-правові акти, що стосуються питань майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

  • перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;
  • включити в склад конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності

    для здійснення незалежної оцінки вартості майна спільної власності

    територіальних громад сіл, селищ, міст області членів комісії Івана Візінського та Андрія Іваськіва.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

Голова постійної комісії                                                                       Остап Дзеса

 

Секретар комісії                                                                                        Михайло Королик

 

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]