ПРОТОКОЛ № 9


ПРОТОКОЛ № 9

засідання постійної комісії обласної ради

з питань захисту прав людини, законності, правопорядку,

антикорупційної політики, люстрації та очищення влади

 

від 06.10.2016 р.                                                                                           м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 6 осіб

 

Присутні: 5 осіб

(Т. Виноградник,

С. Федорців, М. Ерстенюк,

Б. Дідик, О, Р. Осташук)

 

а також:

І. Кудибін – позаштатний радник голови обласної ради, член комісії від учасників АТО,

І. Депутович – директор Перегінської ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Р. Стоцький – начальник відділу освіти Рожнятівської РДА,

Й. Федин – пенсіонер,

О. Корній – пенсіонер,

Б. Павлюк – пенсіонер,

В. Гриньків, І. Гриньків, В. Гриньків – члени сім’ї Гриньків,

Т. Вінтоняк – начальник відділу з питань виплати пенсій головного управління Пенсійного фонду в Івано-Франківській області,

Л. Ханець – заступник начальника відділу прокуратури Івано-Франківської області,

С. Сікора – начальник відділу містобудування та архітектури Богородчанської РДА,

І. Шевчук – заступник начальника управління містобудування та архітектури департаменту будівництва та житлово комунального господарства Івано-франківської ОДА,

Л. Прокіпчук – в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС

Г. Канюк – начальник відділу культури Богородчанської РДА,

Н. Помазан – головний спеціаліст відділу культури Богородчанської РДА

Р. Вуйцін – головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА,

І. Опалко – начальник відділу позашкільної освіти департаменту освіти Івано-Франківської ОДА,

Т. Блаженко – представник від батьків учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1,

А. Якубяк – представник УДМС в Івано-Франківській області.

Р. Заремба – Богородчанський селищний голова.

 

 

Вів засідання комісії Тарас Виноградник – голова комісії.

 

Тарас Виноградник – запропонував включити в порядок денний розгляд листа про звернення до голови обласної ради “Щодо надання на розгляд комісії проектів рішень Івано-Франківської обласної ради”.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

“за” – одноголосно.

 

Комісія розглянула і затвердила

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про повторний розгляд депутатського звернення Никоровича Святослава Ігоровича від 14 липня 2016 року № 23 щодо руйнування пам’яток, які мають історичне значення в селищі Богородчани.

Запрошені: депутат обласної ради С. Никорович, представник управління культури облдержадміністрації, представник департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, представник Богородчанської РДА, голова Богородчанської селищної ради, громадський активіст Йосип Федин.

         Інформує: пенсіонер – Йосип Федин.

        

  1. Про повторний розгляд листа УДМС в Івано-Франківській області від 05.08.2016 року № 4322 щодо врегулювання ситуації перебування в Україні іноземців на період навчання.

         Запрошений: представник УДМС в Івано-Франківській області.

         Інформує: представник УДМС в Івано-Франківській області.

 

  1. Про повторний розгляд питання щодо законності призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями.

         Запрошені: Закалінський Михайло Володимирович, Козюберда Володимир Віталійович, представник Івано-Франківської митниці ДФС.

         Інформує: в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС.

 

  1. 4. Про повторний розгляд питання щодо розташування торгових точок з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в межах територій навчальних закладів в Івано-Франківській області та м. Івано-Франківську, зокрема.

Запрошені: представник департаменту освіти облдержадміністрації та представник ДФС в Івано-Франківській області.

         Інформує: представник департаменту освіти облдержадміністрації.

 

  1. 5. Про розгляд листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 10.08.2016 року № 4366 щодо врегулювання конфліктної ситуації по відношенню до сім’ї Гриньків.

         Запрошені: представник облдержадміністрації.

         Інформує: представник облдержадміністрації.

 

  1. 6. Про розгляд звернення Новака Яреми Володимировича
    від 12.08.2016 року щодо діяльності окремих службових осіб прокуратури
    Івано-Франківської області.

         Запрошені: Новак Ярема Володимирович, представник прокуратури області.

         Інформують: представник прокуратури області.

 

  1. Про розгляд звернення Голови Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців Яреми Терешкуна від 18.08.2016 року № 4508 щодо вирішення питання доплати до пенсій реабілітованим.

         Запрошені: представник головного управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області та представник департаменту соціальної політики облдержадміністрації, голова Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців Ярема Терешкун

         Інформують: Тарас Виноградник – голова комісії.

 

  1. Про розгляд заяви Павлюка Богдана Петровича від 09.08.2016 року № 1515 щодо дотримання норм законодавства при закупівлі квартири в 2005 році в м. Калуш для певних категорій осіб.

         Запрошені: представник прокуратури області, заявник Павлюк Богдан Петрович.

         Інформує: представник прокуратури області.

 

  1. Про розгляд звернення батьків учнів 1-В класу Перегінської
    ЗОШ I-III ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області щодо надання учням можливості вивчення англійської мови.

         Запрошені: Директор Перегінської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та представник департаменту освіти облдержадміністрації.

         Інформує: Тарас Виноградник – голова комісії.

 

  1. Про розгляд листа про звернення до голови обласної ради “Щодо надання на розгляд комісії проектів рішень Івано-Франківської обласної ради”.

Інформує: Тарас Виноградник – голова комісії.

 

         Різне.

 

ВИСТУПИЛИ:

М. Ерстенюк – запропонував розглянути першим питання порядку денного звернення батьків учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ I-III ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області щодо надання учням можливості вивчення англійської мови.

Тарас Виноградник – голова комісії, поставив пропозицію на голосування.

ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про розгляд звернення батьків учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ IIII ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області щодо надання учням можливості вивчення англійської мови.

 

ВИСТУПИЛИ:

Т. Виноградник, С. Федорців, Т. Блаженко.

 

         ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Направити до департаменту освіти Івано-Франківської ОДА копію звернення батьків учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ I-III ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області “Щодо надання учням можливості вивчення англійської мови” для розгляду за належністю та рекомендувати опрацювати звернення батьків і інформацію за результатами розгляду подати комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова для прийняття висновків та рекомендацій комісії.

2) Направити звернення батьків учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ I-III ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області “Щодо надання учням можливості вивчення англійської мови” на розгляд постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

3) Рекомендувати дирекції Перегінської ЗОШ I-III ступенів № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області переглянути навчальний план на навчальний рік для учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ I-III та виконати вимоги статті 15 Закону України “Про загальну середню освіту” в частині врахування варіативної складової при формуванні навчальних планів і про прийняте рішення повідомити в місячний термін постійну комісію обласної ради з питань захисту прав людини, законності правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

 

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

 

  1. Про повторний розгляд депутатського звернення Никоровича Святослава Ігоровича від 14 липня 2016 року № 23 щодо руйнування пам’яток, які мають історичне значення в селищі Богородчани.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців, Й. Федин, Р. Заремба.

 

 

         ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Звернутися до Богородчанської РДА про надання інформації щодо відчуження та укладення договору оренди окремо стоячої будівлі в’їздової брами Домініканського монастиря що в селищі Богородчани Богородчанського району та переходу права власності на вказаний об’єкт.

2) Рекомендувати прокуратурі Івано-Франківської області провести перевірку законності відчуження та укладення договору оренди щодо окремо стоячої будівлі в’їздової брами Домініканського монастиря в селищі Богородчани Богородчанського району та законності добудови окремих об’єктів на території вищезазначеного монастиря і при виявленні порушень норм законодавства України вжити прокурорського реагування.

3) Рекомендувати управлінню культури, національностей та релігії
Івано-Франківської ОДА провести перевірку законності відчуження та укладення договору оренди щодо окремо стоячої будівлі в’їздової брами Домініканського монастиря що в селищі Богородчани Богородчанського району та законності добудови окремих об’єктів на території вищезазначеного монастиря і за результатами проведеної перевірки надати в місячний термін інформацію.

 

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про повторний розгляд листа УДМС в Івано-Франківській області від 05.08.2016 року № 4322 щодо врегулювання ситуації перебування в Україні іноземців на період навчання.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців.

 

        

     ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Рекомендувати Управлінню Державної міграційної служби в
Івано-Франківській області на наступне засідання комісії розробити та надати на розгляд комісії проект рішення “Про звернення до Голови Верховної Ради України А. Парубія щодо законодавчого врегулювання ситуації перебування в Україні іноземців на період навчання”.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про повторний розгляд питання щодо законності призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, Л. Прокіпчук, С. Федорців.

 

         ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Повторно звернутися до ГУ ДФС в Івано-Франківській області та
Івано-Франківської митниці державної фіскальної служби в
Івано-Франківській області щодо надання вичерпної інформації про процедуру призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями, їх стажування, автобіографічних даних, декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014-2015 роки та копій документів трудової книжки.

2) У зв’язку з можливою наявністю корупційної складової в процесі призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями, звернутися до Прокуратури Івано-Франківської області як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції з вимогою перевірки правомірності та законності призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями, наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів в призначенні Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями та можливого отримання неправомірної вигоди посадовими особами ГУ ДФС в Івано-Франківській області за призначення Закалінського Михайла Володимировича на посаду першого заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС та Козюберди Володимира Віталійовича на посаду заступника начальника – начальника відділу боротьби з митними правопорушеннями.

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про повторний розгляд питання щодо розташування торгових точок з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в межах територій навчальних закладів в Івано-Франківській області та м. Івано-Франківську, зокрема.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців.

        

     ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Звернутися до ГУ ДФС в Івано-Франківській області щодо надання інформації про проведені перевірки щодо розташування відповідно до вимог норм чинного законодавства України закладів торгівлі яким надані ліцензії на продаж алкогольних, слабоалкогольних та тютюнових виробів.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про розгляд листа Івано-Франківської облдержадміністрації від 10.08.2016 року № 4366 щодо врегулювання конфліктної ситуації по відношенню до сім’ї Гриньків.

 

ВИСТУПИЛИ:

Т. Виноградник, С. Федорців, Т. Боринський, В. Гриньків.

 

         ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Доручити голові постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади, Т. Винограднику, повторно внести на розгляд президії обласної ради проект рішення поданий облдержадміністрацією “Про звернення обласної ради”, який стосується врегулювання конфліктної ситуації по відношенню до сім’ї Гриньків.

 

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

 

  1. 7. Про розгляд звернення Новака Яреми Володимировича
    від 12.08.2016 року щодо діяльності окремих службових осіб прокуратури Івано-Франківської області.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців, Л. Ханець.

 

         ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Звернутися до Прокуратури Івано-Франківської області щодо надання інформації щодо законності діяльності окремих службових осіб прокуратури Івано-Франківської області в частині виконання вимог доручення Генеральної прокуратури України від 26.10.2015 року та повного, всебічного та об’єктивного розгляду фактів, викладених п. Я.В. Новаком в заяві до народного депутата України Добродомова Д.Є з приводу дій та рішень судді Коломийського міського суду, що направлена до Прокуратури Івано-Франківської області для розгляду.

 

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. 8. Про розгляд звернення Голови Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців Яреми Терешкуна від 18.08.2016 року № 4508 щодо вирішення питання доплати до пенсій реабілітованим.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців.

 

         

     ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Направити звернення Голови Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців Яреми Терешкуна від 18.08.2016 року № 4508 на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків та постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

2) Яремі Терешкуну на засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків подати всі право установці документи про організацію, поіменний список членів організації та звіт про діяльність організації в 2016 році.

3) Рекомендувати головному управлінню юстиції в Івано-Франківській області провести перевірку щодо діяльності Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців та надати інформацію щодо зазначеної організації постійній комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

4) Рекомендувати департаменту соціальної політики облдержадміністрації розробити проект рішення “Про встановлення доплати до пенсій політичним спецпоселенцям” та подати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. 9. Про розгляд заяви Павлюка Богдана Петровича від 08.2016 року № 1515 щодо дотримання норм законодавства при закупівлі квартири в 2005 році в м. Калуш для певних категорій осіб.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, Б. Павлюк, С. Федорців, М. Ерстенюк, Л. Ханець.

 

       

 

 ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Направити копію звернення Павлюка Богдана Петровича до Калушської міської ради щодо забезпечення інтересів Павлюка Богдана Петровича, які були порушені при забезпеченні житлом в 2005 році та про результати розгляду повідомити комісію в місячний термін.

2) Направити копію звернення Павлюка Богдана Петровича до департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА щодо забезпечення інтересів Павлюка Богдана Петровича, які були порушені при забезпеченні житлом в 2005 році та про результати розгляду повідомити комісію в місячний термін.

3) Направити копію звернення Павлюка Богдана Петровича до Івано-Франківської обласної прокуратури для перевірки фактів викладених у зверненні та поновлення прав Павлюка Богдана Петровича в порядку прокурорського реагування.

 

         ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

  1. Про розгляд листа про звернення до голови обласної ради Щодо надання на розгляд комісії проектів рішень Івано-Франківської обласної ради.

 

         ВИСТУПИЛИ:

 

Т. Виноградник, С. Федорців.

        

     ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ:

 

1) Направити на розгляд голові обласної ради схвалений комісією лист “Щодо надання на розгляд комісії проектів рішень Івано-Франківської обласної ради”.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

         “за” – одноголосно.

 

 

Різне.

 

 

 

Голова комісії                                                                 Тарас Виноградник

 

Секретар комісії                                                      Михайло Ерстенюк

 

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]