Протокол № 96 засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків


 

від 08.11.2019 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 12 чол.

Присутні: М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, П.Книшук, Г.Макота, В.Попович, Б.Соляник

 

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

В.Гладій – перший заступник голови обласної ради;

М.Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Ю.Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова;

В.Федорів – заступник голови обласної державної адміністрації;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

В.Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В.Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації;

І.Кобельська – в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

О.Гуменяк – заступник начальника управління – начальник відділу дозвільної діяльності управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації;

О.Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації;

А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

В.Корженьовський – директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

 

 

Брали участь у роботі комісії:

Н.Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

М.Гринечко – начальник відділу патронатної служби голови обласної ради;

представники засобів масової інформації;

представники батьківського комітету учнів Раковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Богородчанського району.

 

Голова постійної комісії: М.Палійчук

 

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

 

Порядок денний:

 

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради з приводу фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”.
  2. Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.
  3. Про проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  6. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  7. Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.
  8. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.
  9. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (зі змінами)”.
  10. Про календарний план заходів на 2019 рік Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
  11. Про погодження розпорядження облдержадміністрації та обласної ради від 24.10.2019. № 532/591-р.
  12. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами)”.
  13. Про перерозподіл бюджетних призначень по службі у справах дітей облдержадміністрації.
  14. Про спрямування частини залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року.
  15. Про перерозподіл видатків по галузі “Охорона здоров’я”.
  16. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.
  17. Про зміну назв об’єктів у переліку закладів загальної середньої освіти для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов.
  18. Про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на
    2017-2021 роки”.
  19. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
  20. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.
  21. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.
  22. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2018-2021 роки.
  23. Про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 20-25 травня 2019 року на окремих територіях Івано-Франківської області.
  24. Про стан фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та коштів державного фонду регіонального розвитку.
  25. Про стан виконання робіт та фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
  26. Різне.

 

  1. Слухали: М.Палійчука про проєкт рішення обласної ради “Про звернення обласної ради з приводу фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій”.

Виступили: І.Данів, М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проект рішення “Про звернення обласної ради з приводу фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М.Піцуряка про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

Виступили: І.Мацькевич, М.Палійчук.

Вирішили: департаменту фінансів облдержадміністрації підготувати на розгляд тридцять другої сесії обласної ради проєкт рішення “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) департаменту фінансів облдержадміністрації доопрацювати проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік” з врахуванням змін, прийнятих постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків на засіданні 8 листопада 2019 року;

2) рекомендувати внести доопрацьований проєкт рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1.  Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Ю.Черневий з пропозицією внести зміни до кошторисних призначень КВНЗ “Прикарпатський лісогосподарський коледж” на 2019 рік, а саме зменшити кошторисні призначення за КЕКВ 2274 “Оплата природного газу” на суму 570,525 тис. гривень та відповідно збільшити кошторисні призначення за КЕКВ 3000 “Капітальні видатки” на суму 570,525 тис. гривень.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 31.10.2019 року № 1248/0/2-19/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету за КБКД 41037000 субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів 22 грудня 2019 року в сумі 1577,3 тис. гривень, субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад 22 грудня 2019 року в сумі 103,5 тис. гривень та субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів в сумі 8,1 тис. грн. і спрямувати їх як субвенції:

Коломийському районному бюджету на перші вибори депутатів та голови Корницької сільської об’єднаної територіальної громади Коломийського району – 167,5 тис. гривень, Підгайчиківської сільської об’єднаної територіальної громади Коломийського району – 221,4 тис. гривень, Гвіздецької селищної об’єднаної територіальної громади Коломийського району – 270,3 тис. гривень, та Коломийському районному бюджету – 2,2 тис. гривень на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів;

Надвірнянському районному бюджету на перші вибори депутатів та голови Пасічнянської сільської об’єднаної територіальної громади Надвірнянського району – 391,1 тис. гривень та Надвірнянському районному бюджету – 2,5 тис. гривень на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів;

Рожнятівському районному бюджету на перші вибори депутатів та голови Дубівської сільської об’єднаної територіальної громади Рожнятівського району – 369,6 тис. гривень та Рожнятівському районному бюджету – 1,6 тис. гривень на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів;

Тисменицькому районному бюджету на перші вибори депутатів та голови Єзупільської селищної об’єднаної територіальної громади Тисменицького району – 157,4 тис. гривень та Тисменицькому районному бюджету – 1,8 тис. гривень на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів;

Ямницькому сільському бюджету на додаткові вибори депутатів Ямницької сільської об’єднаної територіальної громади Тисменицького району в сумі 103,5 тис. гривень.

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Новицької сільської об`єднаної територіальної громади в сумі 563,0 тис. гривень за КБКД 41052400 “Субвенція з місцевого бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517362 “Виконання інвестиційних проектів в рамках формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад” для співфінансування проекту “Прибудова спорткомплексу до школи в с. Новиця Калуського району (коригування кошторисної документації)”.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 563,0 тис. гривень.

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Тисменицького районного бюджету в сумі 50,0 тис. гривень за КБКД 41052300 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в області) за кодом бюджетної програми 1517363 “Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” для співфінансування проекту “Народний дім на 80 місць по
    вул. Б. Хмельницького в с. Пшеничники Тисменицького району – нове будівництво”.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 50,0 тис. гривень.

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати їх департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації:

за кодом бюджетної програми 1517322 “Будівництво медичних установ та закладів”:

з Косівського районного бюджету в сумі 20,0 тис. гривень для реалізації проекту “Амбулаторія монопрактики сімейної медицини участок Село-2 с. Річка Косівського району – нове будівництво” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

за кодом бюджетної програми 1517330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності”:

з Косівського районного бюджету в сумі 94,480 тис. гривень для співфінансування об`єктів:

– “Капітальний ремонт з влаштуванням туалетних приміщень Пістинської ЗОШ І-ІІІ ст. Косівської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) – 20,250 тис. гривень;

– “Капітальний ремонт туалетних приміщень Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. Косівської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) – 24,460 тис. гривень;

– “Капітальний ремонт туалетних приміщень Баня-Березівської ЗОШ І-ІІ ст. Косівської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) – 22,950 тис. гривень;

– “Капітальний ремонт туалетних приміщень Великорожинського НВК “ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ” Косівської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) – 26,820 тис. гривень.

з Долинського районного бюджету в сумі 30,0 тис. гривень для співфінансування об`єкту “Капітальний ремонт туалетних приміщень Якубівської ЗОШ І ст. Долинської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

з Коломийського районного бюджету в сумі 15,5 тис. гривень для співфінансування об`єкту “Капітальний ремонт туалетних приміщень Воронського ліцею Коломийської районної ради” (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області).

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень по обласній раді, а саме: по Програмі розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0110180 “Інша діяльність у сфері державного управління” на суму 61,0 тис. гривень, та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0110170 “Підвищення кваліфікації депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування” в сумі 61,0 тис. гривень.
  2. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1195-30/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

у додатку 5 по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)” позицію “Добудова санвузла та гардеробної в НВО с. Уторопи Косівського району Івано-Франківської області – 1140,750 тис. гривень” вилучити;

у додатку 6 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” доповнити бюджетом Яблунівської селищної ради об`єднаної територіальної громади та позицією “Добудова санвузла та гардеробної в НВО с. Уторопи Косівського району Івано-Франківської області (нове будівництво) (коригування кошторисної частини) – 1140,750 тис. гривень”.

  1. Внести зміни до протоколу засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 22.10.2019 року № 95, а саме підпункт 1 пункту 4 вилучити.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

2) відповідно до пропозиції депутата обласної ради Ю. Черневого погодити перерозподіл бюджетних призначень по департаменту освіти, науки та молодіжної політики, зокрема за кодом бюджетної програми 0611120 “Підготовка кадрів вищими навчальними закладами I-II рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами)” збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 570,525 тис. гривень та відповідно зменшивши їх по загальному фонду (видатки споживання).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 570,525 тис. гривень.

 

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019 року № 1284/0/2-19/01-132:

  1. Зменшити обсяг субвенції з Калуського міського бюджету по загальному фонду за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” на суму 53,9 тис. гривень та відповідно зменшити бюджетні призначення по департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611070 “Надання загальної середньої освіти спеціальними загальноосвітніми школами-інтернатами, школами та іншими навчальними закладами для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку” на суму 53,9 тис. гривень, в тому числі на оплату праці – 28,75 тис. гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 6,25 тис. гривень (на утримання групи для дітей дошкільного віку із затримкою психічного розвитку на базі Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2).
  2. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Болехівського міського бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 108,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611060 “Забезпечення належних умов для виховання та розвитку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках” в сумі 108,0 тис. гривень, в тому числі на оплату праці – 87,3 тис. гривень (на утримання групи для дітей дошкільного віку на базі Долинського дитячого будинку “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради).
  3. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Делятинської селищної ради об`єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 200,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для Служби автомобільних доріг в області) для проведення поточного дрібного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення
    Н-09 Мукачево-Львів на ділянці км 209+020 – 395+660.
  4. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Угринівської сільської об`єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1000,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1517330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” для будівництва об`єкту “Зовнішня побутова каналізація. Вул. Незалежності № 1 – № 372 с. Угринів, вул. Світла-Карпатська, Івасюка с. Клузів Тисменицького району Івано-Франківської області (нове будівництво)”.
  5. Зменшити бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни” на суму 500,0 тис. гривень згідно з додатком 1.
  6. Збільшити бюджетні призначення департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 500,0 тис. гривень за кодом бюджетної програми 1517330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” для проведення робіт на об`єкті “Обласний драматичний театр імені Івана Франка в м. Івано-Франківську – реконструкція”.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 500,0 тис. гривень.

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень по обласній раді, а саме: по Програмі розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0118410 “Фінансова підтримка засобів масової інформації” на суму 195,0 тис. грн., та відповідно збільшити їх по Програмі розвитку та оновлення матеріально-технічної бази ОТБ “Галичина” на 2018-2022 роки по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0118410 “Фінансова підтримка засобів масової інформації” в сумі 195,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 195,0 тис. гривень

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 21.12.2018. № 1038-26/2018 “Про обласний бюджет на 2019 рік”, а саме:

1) у додатку 7 “Перелік переможців дев’ятого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за рахунок надходжень до загального фонду обласного бюджету”:

вилучити позицію “Печеніжинська селищна рада об’єднаної територіальної громади Коломийського району “Підтримка розвитку сільського господарства Печеніжинської ОТГ шляхом збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції” по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 500,0 тис. гривень;

2) у додатку 3:

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” зменшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” (на виконання Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на
2016-2020 роки) по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 500,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх обласній раді по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0110180 “Інша діяльність у сфері державного управління” на виконання Регіональної цільової програми забезпечення діяльності комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна на 2016-2020 роки на суму 500,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 17.05.2019. № 1126-28/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

у додатку 9:

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам”:

по Коломийському районному бюджету позицію “Освітлення спортивного майданчика в с. Саджавка Коломийського району – 30,0 тис. гривень” вилучити;

доповнити розпорядником коштів “Бюджет м. Коломиї” та позицією “Освітлення спортивного майданчика в с. Саджавка – 30,0 тис. гривень”.

у додатку 10:

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам”:

по Коломийському районному бюджету позицію “Капітальний ремонт приміщення храму Воскресіння Христового ПЦУ в с. Воскресинці Коломийського району – 50,0 тис. гривень” вилучити;

доповнити розпорядником коштів “Бюджет м. Коломиї” та позицією “Капітальний ремонт приміщення храму Воскресіння Христового ПЦУ в с. Воскресенці – 50,0 тис. гривень”.

у додатку 11:

по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області):

у позиції “Капітальний ремонт холу і вестибюлю Брошнів-Осадського народного дому Брошнів-Осадської селищної ради об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області” обсяг фінансування “726,000” замінити на “716,000”;

доповнити позицією “Реконструкція з добудовою приміщень спортзалу, їдальні, актової зали, майстерні та класних кімнат до Кадобнянської гімназії Брошнів-Осадської селищної ради об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 10,000 тис. гривень”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.07.2019. № 1160-29/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме у додатку 1:

по головному розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) позицію “Капітальний ремонт дитячого майданчика в с. Тужилів Калуського району – 80,0 тис. гривень” вилучити;

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції місцевим бюджетам” доповнити розпорядником коштів “Бюджет Войнилівської селищної об`єднаної територіальної громади” та позицією “Зміцнення матеріально-технічної бази КНП “Войнилівський центр первинної медико-санітарної допомоги Войнилівської селищної ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області – 80,0 тис. гривень”.

  1. Внести зміни до протоколу засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 22.10.2019 року № 95, а саме абзац 7 підпункту 2 пункту 5 вилучити.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступили: В.Попович, Б.Кобилянський, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019 року № 1290/0/2-19/01-132:

  1. Збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету в сумі 15000,163 тис. гривень, у тому числі:

– податок та збір на доходи фізичних осіб – 14267,928 тис. гривень;

– податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності – 130,0 тис. гривень;

– плата за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 452,235 тис. гривень;

– частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету – 150,0 тис. гривень.

  1. Збільшити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету згідно з додатком 2, а саме:

– управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації в сумі 1528,8 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 1228,8 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 300,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 300,0 тис. гривень.

– управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 500,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 500,0 тис. гривень.

– департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 1933,335 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 1933,335 тис. гривень.

– департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 2867,828 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 2867,828 тис. гривень.

– департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 100,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 100,0 тис. гривень.

департаменту фінансів облдержадміністрації для надання субвенцій з обласного бюджету в сумі 8070,2 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 2197,7 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 5872,5 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 5872,5 тис. гривень.

  1. Зменшити бюджетні призначення департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1517442 “Утримання та розвиток інших об`єктів транспортної інфраструктури” в сумі 5247,765 тис. гривень, передбачені на виконання заходів регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об`єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року та відповідно збільшити їх головним розпорядникам коштів обласного бюджету згідно з додатком 3, а саме:

– департаменту соціальної політики облдержадміністрації в сумі 2485,1 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 1640,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 845,1 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 1640,0 тис. гривень.

– департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації в сумі 1688,0 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 572,5 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 1115,5 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 572,5 тис. гривень.

– департаменту освіти облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 300,0 тис. гривень.

– обласна державна адміністрація по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 200,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 200,0 тис. гривень.

– обласна рада по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 148,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 148,0 тис. гривень.

– департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 426,665 тис. гривень.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 2

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Слухали: Про усунення недоліків у новозбудованій та введеній в експлуатацію Раковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Богородчанського району.

Виступили: В.Рачкевич, І.Мацькевич, М.Палійчук.

Вирішили:

1) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації підготувати та подати постійній комісії інформацію про недоліки, виявлені після введення в експлуатацію Раковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Богородчанського району та подати пропозиції щодо їх усунення;

2) департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації подати пропозиції щодо забезпечення Раковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів необхідною матеріально-технічною базою за рахунок коштів Програми розвитку Івано-Франківщини на 2016-2023 роки.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Виступили: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019 року № 1291/0/2-19/01-132:

  1. Зменшити бюджетні призначення департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712151 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров`я” на суму 985,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх управлінню облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0220180 “Інша діяльність у сфері державного управління” на виконання заходів регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2017-2019 роки в сумі 985,0 тис. гривень.
  2. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 12.07.2019. № 1160-29/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме: у додатку 1 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по бюджету Делятинської селищної об`єднаної територіальної громади:

позицію “Капітальний ремонт системи опалення приміщення дошкільного підрозділу Делятинського ліцею № 2 Делятинської ОТГ – 250,0 тис. гривень” вилучити;

доповнити позиціями:

– “Капітальний ремонт (заміна дверних блоків) в приміщенні дошкільного підрозділу Делятинського ліцею № 2 Делятинської ОТГ – 50,0 тис. гривень”;

– “Капітальний ремонт спортивного майданчика в смт. Делятин Делятинської селищної ради ОТГ Івано-Франківської обл. – 200,0 тис. гривень”.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1195-30/2019 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік”, а саме:

у підпункті 3 пункту 10 по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації” по Косівському районному бюджету:

абзац “доповнити позицією по спеціальному фонду “Капітальний ремонт моста на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Яблунів – Космач км (5+400) (в тому числі виготовлення кошторисної документації) – 200,0 тис. гривень”

викласти в такій редакції: “доповнити позицією по спеціальному фонду “Співфінансування об`єкту “Добудова незавершеного будівництва спортивного корпусу школи в с. Старий Косів Косівського району Івано-Франківської області – нове будівництво (в тому числі коригування проектно-кошторисної документації” – 200,0 тис. гривень”.

  1. Внести зміни до протоколу засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 22.10.2019 року № 95, а саме: абзац 7 підпункту 1 пункту 5 доповнити словами наступного змісту “(для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

 

Голосували (лист ОДА від 04.11.2019. № 1262/0/2-19/01-132):

“за” – 0

“утримались” – 2

“проти” – 1

Рішення не прийнято.

 

  1. Слухали: В. Рачкевича про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (зі змінами)”.

Виступили: В.Попович, М. Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1054-27/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” (зі змінами)” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про календарний план заходів на 2019 рік Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

Виступили: В.Попович, М.Піцуряк, О.Сич, М.Палійчук.

М.Кузьма з пропозицією внести зміни до календарного плану заходів на 2019 рік (для виготовлення ПКД), а саме, по заходу “Капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування місцевого значення О090602 Калуш – Осмолода …” зменшити видатки на суму 90,72 тис. гривень та відповідно спрямувати кошти в сумі 90,72 тис. гривень на об’єкт “Проведення авторського нагляду за відновлення металевого моста через річку Чечва на автомобільній дорозі Пійло – Довге Калуське Калуського району …”.

 

Голосували за пропозицію депутата обласної ради М.Кузьми:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 22.10.2019. № 1172/0/2-19/01-132 та пропозиції депутата М. Кузьми погодити календарний план заходів на 2019 рік Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року згідно з додатком 4;

2) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації та ДП “ДОРОГИ ПРИКАРПАТТЯ” на наступне засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків подати пропозиції щодо виділення коштів на  ремонт автомобільної дороги Чукалівка – Богородчани за рахунок коштів дорожнього фонду.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Гуменяк про погодження розпорядження облдержадміністрації від 24.10.2019. № 532/591-р.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 01.11.2019 року № 1253/0/2-19/01-132 погодити розпорядження облдержадміністрації від 24.10.2019. № 532/591-р “Про внесення змін до розпорядження обласної державної адміністрації та обласної ради від 27.03.2019 року № 111/175-р (зі змінами)”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Гуменяк про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами)”.

Виступив: М.Палійчук.

О.Гуменяк, П.Книшук та М.Піцуряк з пропозиціями внести додаткові зміни до Переліку природоохоронних заходів для здійснення фінансування за рахунок планових надходжень коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році.

Вирішили:

1) внести зміни до Переліку природоохоронних заходів для здійснення фінансування за рахунок планових надходжень коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році, а саме:

– зменшити бюджетні призначення:

по розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації” зменшити бюджетні призначення на суму 380,0 тис. гривень та відповідно вилучити з Переліку такі природоохоронні заходи:

“Проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення території с. Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) (для Дністровського басейнового управління водних ресурсів) – 170,0 тис. гривень”;

“Проведення заходів для боротьби з шкідливою дією вод р. Болохівка в с. Верхня Верхнянської сільської ради об’єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області (в т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) (для Дністровського басейнового управління водних ресурсів) – 210,0 тис. гривень”;

– збільшити бюджетні призначення:

по розпоряднику коштів “Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації” по природоохоронному заходу “Нове будівництво берегозакріплювальних споруд р. Кропивник в с. Старий Мізунь урочище “Сірки” по вул. Кобринської (біля господарства Яцків Л. В.) Долинського району Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) (для Дністровського басейнового управління водних ресурсів)” на суму 97,8 тис. гривень;

по Космацькому сільському бюджету об’єднаної територіальної громади по природоохоронному заходу “Нове будівництво берегозакріплювальних споруд на уч. Гига, с. Прокурава Космацької сільської ради об’єднаної територіальної громади Косівського району Івано-Франківської області, Бюджет Космацької ОТГ” на суму 178,25 тис. гривень;

по Косівському районному бюджету по природоохоронному заходу “Нове будівництво протизсувних і протиселевих споруд, а також проведення заходів на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів біля господарства Крамара Володимира Івановича в м. Косові Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації)” на суму 103,95 тис. гривень.

– по Матеївецькому сільському бюджету об’єднаної територіальної громади:

вилучити з Переліку природоохоронний захід ” Нове будівництво очисних споруд та каналізаційних мереж в с. Матеївці Матеївецької сільської ради обʼєднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 1368,0 тис. гривень;

доповнити Перелік природоохоронними заходами такого змісту:

“Проведення заходів для боротьби з шкідливою дією вод річки Косачівка в с. Матеївці Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) – 568,0 тис. гривень”;

“Проведення заходів для боротьби з шкідливою дією вод річки Верхівець в с. Матеївці Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) – 150,0 тис. гривень”;

“Проведення заходів для боротьби з шкідливою дією вод на території с. Замулинці Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) – 99,7 тис. гривень”;

“Проведення заходів для боротьби з шкідливою дією вод річки Березівка в с. Дебеславці Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (в т. ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) – 500,0 тис. гривень”;

2) управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації доопрацювати проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами)”;

3) рекомендувати внести доопрацьований проєкт рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019. № 1056-27/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році” (зі змінами)” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради;

– по Богородчанському районному бюджету назву природоохоронного заходу “Придбання спецтехніки для збору та перевезення твердих побутових відходів в селищі Солотвин Богородчанського району” замінити на “Придбання спецтехніки (трактора) для збору та перевезення твердих побутових відходів в селищі Солотвин Богородчанського району”.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Ковалика про перерозподіл бюджетних призначень по службі у справах дітей облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019 року № 1292/0/2-19/01-132 погодити перерозподіл бюджетних призначень на 2019 рік по службі у справах дітей облдержадміністрації, а саме:

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 270,0 тис. гривень, в тому числі за:

кодом бюджетної програми 0913111 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, що опинились в складних життєвих обставинах” на суму 237,0 тис. гривень в т. ч. на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на суму 237,0 тис. гривень;

кодом бюджетної програми 0913112 “Заходи державної політики з питань дітей та їх соціального захисту” на суму 33,0 тис. гривень;

збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 270,0 тис. гривень за кодом бюджетної програми 0193111 “Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, що опинились в складних життєвих обставинах” на суму 270,0 тис. гривень, в тому числі на оплату праці – 165,0 тис. гривень;

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Кобельську про спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 01.11.2019 року № 1256/0/2-19/01-132 погодити спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який склався станом на 01.01.2019 року:

 по загальному фонду, департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719490 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду” по спеціальному фонду в сумі 4000,0 тис. гривень для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості (існуючі амбулаторії).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 4000,0 тис. гривень;

по спеціальному фонду (видатки розвитку), департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719490 “Субвенція з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду” по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 2000,0 тис. гривень для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості (існуючі амбулаторії), згідно з додатком 5.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: І.Кобельську про перерозподіл видатків по галузі “Охорона здоров’я”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019 року № 1289/0/2-19/01-132:

  1. Погодити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на 2019 рік, а саме:

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми:

0711140 “Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти” в сумі 130,0 тис. гривень, в тому числі оплата праці – 100,0 тис. гривень;

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 110,0 тис. гривень;

0712050 “Медико-соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування” – 100,0 тис. гривень;

0712070 “Екстрена та швидка медична допомога населенню” – 80,0 тис. гривень;

0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на виконання заходів комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020” – 260,0 тис. гривень

– збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми:

0711120 “Підготовка кадрів вищими навчальними закладами І-ІІ рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами) на суму 130,0 тис. гривень;

0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” – 190,0 тис. гривень;

– збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми:

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 360,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 360,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” згідно з додатком 6.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на
    2016-2023 роки” (зі змінами)”.

Виступили: В.Попович, М. Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки” (зі змінами)” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: А.Сташківа про зміну назв об’єктів у переліку закладів загальної середньої освіти для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов.

Виступили: В.Попович, О.Сич, І.Данів, М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.11.2019. № 1288/0/2-19/01-132:

1) погодити внесення змін до назв об’єктів у переліку закладів загальної середньої освіти для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов згідно з додатком 7;

2) вилучити пункт 6 з протоколу засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків від 22.10.2019. № 95.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О.Оклієвича про проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки”.

Виступили: В.Попович, М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки” на розгляд тридцять другої сесії обласної ради.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 19.09.2019. № 997/0/2-19/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки згідно з додатком 8.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2019 рік обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки згідно з додатком 8.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення згідно з додатком 9.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на
    2018-2021 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 18.10.2019. № 1156/0/2-19/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2019 рік обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2018-2021 роки згідно з додатком 10.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Стебницького про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 20-25 травня 2019 року на окремих територіях Івано-Франківської області.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) інформацію про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 20-25 травня 2019 року на окремих територіях Івано-Франківської області, надану листом обласної державної адміністрації від 06.11.2019. № 8508/1/1-19/01-132, взяти до відома;

2) обласній державній адміністрації щотижнево інформувати постійну комісію обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 20-25 травня 2019 року на окремих територіях Івано-Франківської області, за формою таблиці, поданою листом облдержадміністрації від 06.11.2019. № 8508/1/1-19/01-132.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про стан фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та коштів державного фонду регіонального розвитку.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) інформацію про стан фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та коштів державного фонду регіонального розвитку, взяти до відома;

2) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації щотижнево інформувати постійну комісію обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків про стан фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та коштів державного фонду регіонального розвитку у формі таблиці, при цьому зазначити розпорядника коштів, назву об’єкта, вартість виконаних робіт, залишок невикористаних коштів, відсоток виконаних робіт, назву підрядної організації, відповідальну особу за технічним наглядом тощо.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Рачкевича про стан виконання робіт та фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) інформацію про стан виконання робіт та фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам взяти до відома;

2) департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації щотижнево інформувати постійну комісію обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків стан виконання робіт та фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у формі таблиці, при цьому зазначити розпорядника коштів, назву об’єкта, вартість виконаних робіт, залишок невикористаних коштів, відсоток виконаних робіт, назву підрядної організації, відповідальну особу за технічним наглядом тощо.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Різне.

 

26.1. Слухали: І.Даніва про використання коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) департаменту фінансів облдержадміністрації надати постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків інформацію про обсяги залишків коштів обласного бюджету, які не розподілені або не використовуються головними розпорядниками коштів обласного бюджету;

2) департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації надати пояснення постійній комісії обласної ради з питання бюджету, фінансів та податків щодо неефективного використання коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у 2019 році, в т. ч. залишку коштів, який склався станом на 01.01.2019 року.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

26.2. Слухали: Про заходи з боротьби із борщівником Сосновського.

Виступили: В.Попович, І.Данів, М.Палійчук.

Вирішили: управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації розробити та подати на розгляд обласної ради проєкт регіональної цільової програми боротьби з борщівником Сосновського.

 

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                   Микола Палійчук

 

Секретар постійної комісії                                                               Микола Кузьма


Додаток


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]