ПРОТОКОЛ № 10


Протокол № 10
засідання постійної комісії обласної ради
з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 

 

18.05.2016 р.                                                                              м. Івано-Франківськ

                                                                                                                     

Всього членів комісії: 8

Присутні: 8

(М. Піцуряк, М. Дроняк,О. Атаманюк, Н.Іванів, О. Кисилиця, І.Яремин, Р. Білик, М. Ілюк)

Запрошені:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Матейко Мирон Федорович – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

Яворський Віталій Львовичзатупник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

представники Вільної профспілки медиків Коломиї;

Данилюк Іван Гаврилович – жжитель с. Ясень Рожнятівського району;

Федоришин Володимир Євгенович – головнимй лікар цілісного майнового комплексу державного закладу Вузлова лікарня станції Коломия Державного територіального-галузевого обєднання Львівська залізниця;

Стовбан Микола Петрович – заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

Токарчук Олег Володимирович – депутат обласної ради, головний лікар Коломийської дитячої лікарні;

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації;

Засоби масової інформації.

 

 

 

Порядок денний

засідання постійної комісії обласної ради

з питань охорони здоровя та соціальної політики

 

18 травня 2016 р.

14.00 год. в 500 каб.

 

 

І. Питання, які передбачається розглянути

 на пятій сесії обласної ради
сьомого демократичного скликання

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.

Доповідає: Мирон Матейко

 

  1. Про проект рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2913 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверинітету та територіальної цілісності України, та інших громадян/, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 обласної ради № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

Доповідає: Віталій Яворський

 

  1. Про проект рішення “Про створення комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни”.

Доповідає: Володимир Федоришин

 

ІІ. Про розгляд листів та звернень

 

  1. Про календарний план заходів на 2016 рік регіональної цільової Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2020 року та комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.

Доповідає: Мирон Матейко

 

  1. Інформація про незабезпеченість призначеннями на виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я та соціального захисту області в розрізі районів та міст.

Інформують:

Вікторія Гринів, Мирон Матейко,

 

  1. Про звернення головного лікаря комунального закладу “Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій “Смерічка”.

        Доповідає: Манолій Піцуряк

 

  1. Про стан виконання висновків та рекомендацій постійної комісії  обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики за період з 17.12.2015 р.
    по 05.05.2016 р.

Інформує: Манолій Піцуряк

 

  1. Про звернення громади греко-католицької церкви “Святих первоверховних апостолів Петра і Павла” с. Ясень Рожнятівського району.

Доповідає: Л. Данилюк

 

 

 

СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.

 

 Доповідав:Мирон Матейко

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк. М. Дроняк, О. Атаманюк, Н. Іванів,
О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик,

 

 ВИРІШИЛИ:Проект рішення ’’Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020’’ погодити та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради

 

  Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

2.СЛУХАЛИ:Про проект рішення “Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2913 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, сувериніттету та територіальної цілісності України, та інших громадян/, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 обласної ради № 1259-28/2014 (зі змінами)”.

 

 Доповідав:Віталій Яворський

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, М. Матейко, В. Федоришин, М. Дроняк,
О. Атаманюк, Н. Іванів,О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:Проект рішення ““Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2913 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, сувериніттету та територіальної цілісності України, та інших громадян/, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014 обласної ради № 1259-28/2014 (зі змінами)” погодити та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

3.СЛУХАЛИ:Про проект рішення “Про створення комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни”.

 

 Доповідав:Мирон Матейко

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, В. Федоришин, М. Дроняк, О. Атаманюк,  Н. Іванів,О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:1. Пропозиція Олега Атаманюка: пункт 5 викласти в наступній редакції: “Уповноважити департамент охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації укласти контракт з керівником комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни” терміном на 5 років.

 

“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

2. Проект рішення “Про створення комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни” погодити та рекомендувати винести на розгляд президії та сесії обласної ради

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

4.СЛУХАЛИ:Про календарний план заходів на 2016 рік регіональної цільової Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2020 року та комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”.

 

 Доповідали:Мирон Матейко, Віталій Яворський, Вікторія Гринів

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атамнюк, Н. Іванів,
О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:Перерозподілити кошти в сумі 7,2 млн.грн з регіональної цільової Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2020 року на комплексну програму “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020” на заходи по закупівлі високовартісного медичного обладнання та виробів медичного призначення для районних лікувально-профілактичних закладів області. Зобов’язати комісію з розробки вихідних даних департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації подати потребу в такому обладнанні з метою узгодження з постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики номенклатури зазначеного медичного обладнання.

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

5.СЛУХАЛИ:Інформація про незабезпеченість призначеннями на виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я та соціального захисту області в розрізі районів та міст.

 

 Доповідав:Вікторія Гринів, Мирон Матейко

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк, Н. Іванів,
О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:1. Департаменту фінансів облдержадміністрації та департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації підготувати та подати на розгляд обласній раді проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради” до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Народних депутатів України щодо незабезпеченості призначеннями на виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я та соціального захисту області в розрізі районів та міст

2. Обласній державній адміністрації, районним та міським радам при перевиконанні бюджету першочергово спрямувати кошти на виплату заробітної плати

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

6.СЛУХАЛИ:Про звернення головного лікаря комунального закладу “Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій “Смерічка”.

                                                               

 Доповідав:Манолій Піцуряк

 

 Виступили:В. Гладій, М. Дроняк, Атаманюк, Н. Іванів, О. Кисилиця,
М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик, Р. Мисюга

 

 ВИРІШИЛИ:Доручити департаменту фінансів облдержадміністрації та департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації вишукати кошти в сумі 189,486 тис. грн. для встановлення пожежної сигналізації в комунальному закладі “Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій “Смерічка”.

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

7.СЛУХАЛИ:Про стан виконання висновків та рекомендацій постійної  комісії  обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики за період з 17.12.2015 р. по 05.05.2016 р.

 

 Інформував:Манолій Піцуряк

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк,О. Атаманюк, Н. Іванів,
О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:Інформацію взяти до відома та ознайомлення

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів .

 

8.СЛУХАЛИ:Про звернення громади греко-католицької церкви “Святих первоверховних апостолів Петра і Павла” с. Ясень Рожнятівського району стосовно вирішення питання передачі земельної ділянки із користування обласного дитячого санаторію “Ясень” імені Митрополита Андрея Шептицького Рожнятівського району церковній громаді

 

 

 Доповідав:Любомир Данилюк

 

 Виступили:В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Атаманюк,Н. Іванів,
О. Кисилиця, М. Ілюк, І. Яремин, Р. Білик

 

 ВИРІШИЛИ:1. Доручити департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату обласної ради у встановленому законом порядку вирішити дане питання та  про результати розгляду проінформувати заявників.

 

2. Підтримати звернення громади греко-католицької церкви “Святих первоверховних апостолів Петра і Павла” с. Ясень Рожнятівського району.

 

 Голосували:“ЗА” – 8 депутатів,

“ПРОТИ” – 0 депутатів”,

“УТРИМАЛИСЬ” – 0 депутатів

 

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                     Манолій Піцуряк

 

 

 

Секретар постійної комісії                                                                Олег Атаманюк

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]