ПРОТОКОЛ № 11


 

УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

П Р О Т О К О Л № 11

засідання постійної комісії обласної ради

з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства

 

від 09.02.2017р.

м. Івано-Франківськ

14:00, каб. 500

 

Всього членів комісії – 9 осіб

Були присутні на засіданні:

Білик

Роман Павлович

– голова постійної комісії

Станіславський

Богдан Миколайович

– секретар постійної комісії

Голіней
Юрій Дмитрович

– член постійної комісії

Мазур

Юрій Йосифович

– член постійної комісії

Шувар

Андрій Йосифович

– член постійної комісії
Брали участь у засіданні:
Табанець
Жанна Петрівна
– директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
Подошва
Сергій Валерійович
– директор департаменту промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
Дорошенко
Микола Петрович
– начальник управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації – головний архітектор області
Андріїшин
Іван Петрович
– виконуючий обов’язки директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації
Жирун
Роман Миколайович
– юрист-консульт обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі
Балагура
Леся Іванівна
– заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації
Рачук

Тетяна Михайлівна

– заступник начальника управління соціальних гарантій департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник відділу пільг і компенсаційних виплат
Чумакевич
Леонід Володимирович
– начальник пасажирського сектору ВП “Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень”
Гавриляк
Іван Федорович
– голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства
Гавриляк
Роман Володимирович
– голова ГО “Прикарпатська асоціація автомобільних перевізників”
Баран
Володимир Васильович
– приватний підприємець, перевізник
Стасюк
Іван Васильович
– директор Калуського АТП, перевізник
Гарат
Роман Михайлович
– приватний підприємець, перевізник
Боборикін
Андрій Володимирович
– приватний підприємець, перевізник
Чомко
Степан Степанович
– заступник голови ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих і зниклих безвісти у зоні АТО”
Драганчук
Павло Іванович
– Загвіздянський сільський голова Тисменицького району
Маланюк
Руслан Романович
– позаштатний радник голови обласної ради, уповноважений представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна організація учасників та ветеранів АТО”
Вань
Марія Анатоліївна
– заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради
Представники засобів масової інформації.

Порядок денний:

1.СЛУХАЛИ:Про підвищення тарифів на пасажирські перевезення у січні поточного року, а також неврегульовану ситуацію із відшкодуванням витрат на пільгове перевезення окремих категорій населення в області.
Доповідав:С. Подошва – директор департаменту промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.
Виступили:Р. Білик, Р. Гарат, С. Чомко, І. Стасюк, Т. Рачук, Ж. Табанець, Л. Чумакевич, І. Гавриляк, Б. Станіславський, Ю. Мазур, А. Боборикін.

 

 

ВИРІШИЛИ:1. Інформацію представників обласної державної адміністрації, автомобільних та залізничних перевізників, громадських організацій щодо підвищення тарифів на пасажирські перевезення, а також неврегульовану ситуацію із відшкодуванням витрат на пільгове перевезення окремих категорій населення в області прийняти до відома.

2. Доручити обласній державній адміністрації опрацювати питання монетизації пільг окремим категоріям громадян на проїзд в автомобільному та залізничному транспортах і подати розрахунки, висновки та пропозиції з цього приводу до обласної ради.

3. Доручити обласній державній адміністрації вишукати кошти для виплати компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

 

2.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки.
Доповідав:І. Андріїшин – виконуючий обов’язки директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.
Співдоповідав:Р. Жирун – юрист-консульт обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі
Виступили:Р. Білик, Б. Станіславський, Ю. Мазур.
ВИРІШИЛИ:1. Погодити проект рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки” і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради сьомого демократичного скликання з врахуванням пропозицій комісії:

1. Контроль покласти на заступника голови обласної ради С. Басараба.

2. Пункт 2 проекту рішення викласти у наступній редакції:

Рекомендувати районним державним адміністраціям, районним радам, виконавчим комітетам міських рад (міст обласного значення), радам об’єднаних територіальних громад, департаменту агропромислового розвитку, департаменту фінансів обласної державної адміністрації при формуванні обласного та місцевих бюджетів на відповідні роки передбачати кошти на реалізацію програми “Власний дім” з врахуванням запитів обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

3. У переліку заходів, обсяги та джерела фінансування регіональної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2016-2020 роки (додаток 2 до програми) графу “Виконавець” заходу 1. “Надання пільгових довгострокових кредитів індивідуальним сільським забудовникам в обсягах наявних ресурсів” доповнити словами “ради об’єднаних територіальних громад”.

2. Доручити обласному фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (Т. Гаврилко) подати на чергове засідання постійної комісії звіт про діяльність фонду та витрати на його утримання за 2016 рік.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

 

3.СЛУХАЛИ:Про виконання рішення обласної ради від 17.01.2012. № 420-12/2012 “Про регіональну цільову програму містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2012-2016 роки”.
Доповідав:М. Дорошенко – начальник управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації – головний архітектор області.
Виступили:Р. Білик.
ВИРІШИЛИ:Погодити проект рішення “Про виконання рішення обласної ради від 17.01.2012. № 420-12/2012 “Про регіональну цільову програму містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2012-2016 роки” і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради сьомого демократичного скликання.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

 

 

 

4.СЛУХАЛИ:Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2017 рік.
Інформував:Р. Білик – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
Виступили:Б. Станіславський.
ВИРІШИЛИ:Погодити проект рішення “Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2017 рік ” і рекомендувати його на розгляд президії та сесії обласної ради сьомого демократичного скликання.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

 

5.СЛУХАЛИ:Про календарний план заходів на 2017 рік Програми енергозбереження для населення Івано-Франківської області на 2015-2018 роки.
Доповідала:Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.
Виступили:Ю. Голіней, Б. Станіславський, Ю. Мазур.
ВИРІШИЛИ:Погодити календарний план заходів на 2017 рік Програми енергозбереження для населення Івано-Франківської області на 2015-2018 роки відповідно до листа обласної державної адміністрації від 27.01.2017 р. № 75/0/2-17/01-132.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято

 

6.СЛУХАЛИ:Про календарні плани заходів на 2017 рік регіональних цільових програм ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2017-2019 роки та паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-франківської області на 2016-2020 роки.
Доповідав:М. Дорошенко – начальник управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації – головний архітектор області.
Виступили:Б. Станіславський, Р. Білик.
ВИРІШИЛИ:Погодити календарні плани заходів на 2017 рік регіональних цільових програм ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2017-2019 роки та паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-франківської області на 2016-2020 роки відповідно до листа обласної державної адміністрації від 27.01.2017 р. № 87/5/1-17/01-132.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято

 

7.Розгляд листів та звернень:
7.1.СЛУХАЛИ:Про лист облдержадміністрації щодо передачі об’єкта незавершеного будівництва оздоровчого комплексу “Прикарпаття”.
Інформував:Р. Білик – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
Виступили:Ю. Мазур, Б. Станіславський.
Депутати постійної комісії інформацію облдержадміністрації щодо передачі об’єкта незавершеного будівництва оздоровчого комплексу “Прикарпаття” прийняли до уваги.
7.2.СЛУХАЛИ:Про звернення до Генеральної прокуратури України мешканця м. Городенка М. Осадчука.
Інформував:Р. Білик – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
Виступили:Ю. Голіней, Ю. Мазур, Б. Станіславський.
Депутати постійної комісії звернення до Генеральної прокуратури України мешканця м. Городенка М. Осадчука прийняли до уваги.

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                              Роман Білик

 

 

 

 

Секретар постійної комісії                                           Богдан Станіславський

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]