Протокол № 114 засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків


від 08.09.2020 року
м. Івано-Франківськ

Всього членів комісії: 12 чол.

Присутні: М.Палійчук, Б.Кобилянський, М.Кузьма, І.Данів, В.Дудкевич, О.Мельниченко, Д.Сіреджук

 

Запрошені:

О.Сич – голова обласної ради;

С.Басараб – заступник голови обласної ради;

Н.Іванів – Брошнів-Осадський селищний голова об’єднаної територіальної громади, депутат обласної ради;

І.Мацькевич – директор департаменту фінансів облдержадміністрації;

Г.Магулій – директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В.Рачкевич – заступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації;

В.Корженьовський – директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації;

І.Кобельська – в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

А.Сташків – заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації;

І.Загірняк – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації;

В.Артим – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації;

О.Зрайко – начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації;

С.Вінтонович – заступник директора департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

 

Брали участь у роботі комісії:

Р.Микитин – заступник начальника відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

С.Водвуд – консультант відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату обласної ради;

М.Гринечко – начальник патронатної служби голови обласної ради.

 

Голова постійної комісії: М.Палійчук

Секретар постійної комісії: М. Кузьма

Порядок денний:

  1. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І півріччя 2020 року”.
  2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
  3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
  4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
  5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.
  6. Про погодження розпорядження облдержадміністрації від 06.08.2020. № 418 “Про спрямування субвенції з державного бюджету”.
  7. Про календарний план заходів на 2020 рік регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
  8. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.
  9. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2017-2021 роках.
  10. Про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
  11. Про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
  12. Про проєкт рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2021 рік”.
  13. Про проєкт рішення обласної ради “Про виконання регіональної цільової програми книговидання на 2016-2020 роки, регіональну цільову програму підтримки книговидання на 2021 рік”.
  14. Про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову комплексну програму “Культура Івано-Франківщини на 2021-2027 роки”.
  15. Про проєкт рішення обласної ради Про регіональну цільову програму “Духовне життя” на 2021-2025 роки.
  16. Про внесення змін до бюджетних призначень управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
  17. Про внесення змін до бюджетних призначень управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
  18. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки.
  19. Про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021-2025 роки”.
  20. Про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021-2025 роки”.
  21. Про проєкт рішення обласної ради “Про Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області у 2021-2025 роках”.
  22. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.
  23. Різне.

 

  1. Слухали: І.Мацькевич про проєкт рішення обласної ради “Про виконання обласного бюджету за І півріччя 2020 року”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про виконання обласного бюджету за І півріччя 2020 року” на розгляд тридцять сьомої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили:

1) відповідно до листа обласної державної адміністрації від 25.08.2020 року № 1024/0/2-20/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з Верховинського районного бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 5,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1917461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для поточного ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090203 Верхній Ясенів – Голови км 0+000 – км 5+663 в Івано-Франківській області.
  2. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” та спрямувати їх департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету”, а саме з:

 бюджету Рожнівської сільської об`єднаної територіальної громади в сумі 10,0 тис. гривень для капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090811 Рожнів – Кути;

бюджету Верхнянської сільської об`єднаної територіальної громади в сумі 5,0 тис. гривень для капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090606 Верхня – Станькова – Довгий Войнилів у Івано-Франківській області.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 31.07.2020. № 1505-36/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме:

у підпункті 3.2. пункту 3 назву об`єкту “Капітальний ремонт мостового переходу через р. Сівка по вул. Залізнична в с. Креховичі Рожнятівського району Івано-Франківської області (коригування)” замінити на “Благоустрій території місцевого кладовища з влаштуванням пішохідних доріжок в селищі Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади. Капітальний ремонт”.

у додатку 3:

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації”:

по бюджету Заболотівської селищної об`єднаної територіальної громади вилучити позицію “Благоустрій території Заболотівського ліцею Заболотівської ОТГ. Капітальний ремонт. – 100,0 тис. гривень”.

по бюджету Брошнів-Осадської селищної об`єднаної територіальної громади:

вилучити позицію “Капітальний ремонт освітлення пішохідних переходів по вул. 22 Січня (біля Храму Вознесіння Господнього, біля автостанції в смт. Брошнів-Осада, біля адміністративних приміщень селищної ради, біля магазину “Наш край”) в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 149,900 тис. гривень”;

доповнити позиціями “Капітальний ремонт освітлення пішохідного переходу по вул. 22 Січня (біля адміністративних приміщень селищної ради) в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 49,96665 тис. гривень”; “Капітальний ремонт освітлення пішохідного переходу по вул. 22 Січня (біля магазину “Наш край”) в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 49,96665 тис. гривень”; “Капітальний ремонт освітлення пішохідного переходу по вул. 22 Січня (біля Храму Вознесіння Господнього) в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області – 49,96670 тис. гривень”;

по головному розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)” доповнити позицією “Благоустрій території Заболотівського ліцею Заболотівської ОТГ. Капітальний ремонт. – 100,0 тис. гривень”.

у додатку 4:

по головному розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:

у позиції “Капітальний ремонт – благоустрій території Брошнів-Осадського ліцею на вул. 22 Січня, 55 в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Рожнятівського району Івано-Франківської області” обсяг фінансування “400,000” замінити на “357,300”;

у позиції “Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Б. Хмельницького в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської селищної ради об`єднаної територіальної громади Івано-Франківської області обсяг фінансування “300,000” замінити на “251,860”;

доповнити позиціями:

“Благоустрій території місцевого кладовища з влаштуванням пішохідних доріжок в селищі Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади. Капітальний ремонт. – 77,000 тис. гривень”;

“Капітальний ремонт – благоустрій прибудинкової території між будинками № 1 та № 2 на вул. Прикарпатській в смт. Брошнів-Осада Брошнів-Осадської об`єднаної територіальної громади Рожнятівського району Івано-Франківської області – 13,840 тис. гривень”.

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації”:

по Долинському районному бюджету:

вилучити позицію по загальному фонду (видатки споживання) “Поточний ремонт приміщення кухні ЗДО “Теремок” по вул. Степана Бандери, 10 в м. Долина Івано-Франківської області – 40,000 тис. гривень”.

по бюджету Долинської міської об`єднаної територіальної громади”:

доповнити позицією по загальному фонду (видатки споживання) “Поточний ремонт приміщення кухні ЗДО “Теремок” по вул. Степана Бандери, 10 в м.Долина Івано-Франківської області – 40,000 тис. гривень”.

по Тисменицькому районному бюджету вилучити позиції по загальному фонду (видатки споживання):

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви святого Архистратига Михаїла с. Тязів Тисменицького району – 9,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Різдва Христового с. Сілець Тисменицького району – 9,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Христа Спаса с. Павлівка Тисменицького району – 5,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Святого Миколая с. Павлівка Тисменицького району – 5,000 тис. гривень”.

доповнити бюджетом Ямницької сільської об`єднаної територіальної громади та позиціями по загальному фонду (видатки споживання):

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви святого Архистратига Михаїла с. Тязів Тисменицького району – 9,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Різдва Христового с. Сілець Тисменицького району – 9,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Христа Спаса с. Павлівка Тисменицького району – 5,000 тис. гривень”;

“На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання матеріалів та проведення ремонтних робіт церкви Святого Миколая с. Павлівка Тисменицького району – 5,000 тис. гривень”.

по бюджету Івано-Франківської міської об`єднаної територіальної громади:

назву об`єкту “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання будівельних матеріалів для монастиря ЗВС УГКЦ на вул. Сухомлинського, 14 в м. Івано-Франківську)” замінити на “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання будівельних матеріалів для монастиря ЗВС УГКЦ на вул. Вербова, 32А в с. Крихівці Івано-Франківської міської ради)”;

назву об`єкту “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання будівельних матеріалів для церкви Пресвятої Трійці УГКЦ на вул. Вербова, 32А в с.Крихівці Івано-Франківської міської ради)” замінити на “На виконання заходів регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки (придбання будівельних матеріалів для церкви Пресвятої Трійці УГКЦ на вул. Сухомлинського, 14 в м. Івано-Франківську)”.

у додатку 5:

по Долинському районному бюджету:

вилучити позиції по спеціальному фонду (видатки розвитку) “Будівництво храму Святителя Миколая в м. Долина – 10,000 тис. гривень”, “Відновлення храму УГКЦ Святого Михаїла по вул. Стуса в м. Долина – 5,000 тис. гривень”.

вилучити позицію по загальному фонду (видатки споживання) “Благоустрій церковного подвір`я церкви Різдва Матері Божої с. Церківна УГКЦ Долинського району – 20,000 тис. гривень”.

по бюджету Долинської міської об`єднаної територіальної громади

доповнити позиціями по спеціальному фонду (видатки розвитку): “Придбання будівельних матеріалів для храму Святителя Миколая в м. Долина – 10,000 тис. гривень”, “Придбання будівельних матеріалів для храму УГКЦ Святого Михаїла по вул. Стуса в м.Долина – 5,000 тис. гривень”.

доповнити бюджетом Витвицької сільської об`єднаної територіальної громади та позицією по загальному фонду (видатки споживання) “Благоустрій церковного подвір`я церкви Різдва Матері Божої с.Церківна УГКЦ Долинського району – 20,000 тис. гривень”.

по бюджету Івано-Франківської міської об`єднаної територіальної громади:

назву об`єкту “Будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці по вул. Крихівецькій, 97а с.Крихівці Івано-Франківської міської ради” замінити на “Релігійній громаді “Успіня Матері Божої УГКЦ с.Крихівці (для будівництва храму Покрови Пресвятої Богородиці по вул. Криховецькій, 97а в с. Крихівці Івано-Франківської міської ради)”;

назву об`єкту “Будівництво храму “Святителя Василія Великого” ПЦУ в районі вул. Галицька-Витвицького біля дамби р. Бистриця-Солотвинська в м. Івано-Франківську” замінити на “Будівництво храму Ікони “Спас Чорнобильський” Івано-Франківської-Галицької єпархії Української Православної церкви (Православної Церкви України) міста Івано-Франківська”.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

2) відповідно до пропозицій депутатів обласної ради погодити внесення змін до рішень обласної ради, а саме:

І) від 31.07.2020. № 1505-36/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”:

у додатку 3:

по розпоряднику коштів “Бюджет Заболотівської селищної об’єднаної територіальної громади” позицію “Благоустрій території Заболотівського ліцею Заболотівської ОТГ. Капітальний ремонт. – 100 тис. гривень” – вилучити;

по розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)” доповнити позицією “Благоустрій території Заболотівського ліцею Заболотівської ОТГ. Капітальний ремонт. – 100 тис. гривень”;

по розпоряднику коштів “Бюджет міста Яремче” назву об’єкта “Зміцнення матеріально-технічної бази Яремчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (придбання обладнання для спортивного залу)” замінити на “Виготовлення та експертиза проектно-кошторисної документації на монтаж обладнання у спортивному залі Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1”;

у додатку 4:

по розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області:

вилучити позиції:

капітальний ремонт (реставрація фундаменту та сходів) Будинку культури в селі Малий Рожин Косівського району – 45,0 тис. гривень;

капітальний ремонт (заміна вікон і дверей) Будинку культури в селі Малий Рожин Косівського району – 42,0 тис. гривень;

капітальний ремонт фасаду Будинку культури в селі Малий Рожин Косівського району – 49,0 тис. гривень;

доповнити перелік позицією “Капітальний ремонт Будинку культури в селі Малий Рожин Косівського району – 136,0 тис. гривень”

у додатку 5 по розпоряднику коштів “Бюджет Коломийської міської об`єднаної територіальної громади” назву об’єкта “Поточний ремонт парафіяльного будинку церкви Воскресіння Христового в с. Воскресинці Коломийської ОТГ” замінити на “Придбання будівельних матеріалів для ремонту парафіяльного будинку церкви Воскресіння Христового в с. Воскресинці Коломийської ОТГ”.

У додатку 7 до рішення обласної ради від 13.12.2019. № 1296-33/2019 “Про обласний бюджет на 2020 рік” по проєкту “Громада кращого дозвілля” (с. Черніїв) (бюджет Івано-Франківської міської ради об’єднаної територіальної громади) зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) на суму 200,0 тис. гривень та відповідно збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 200,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 200,0 тис. гривень.

ІІ) від 29.05.2020. № 1438-35/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме кошти в сумі 100,0 тис. гривень, передбачені відповідно до пункту 4.3 рішення селищному бюджету Брошнів-Осадської ОТГ для відновлення вузькоколійної залізниці від селища Брошнів-Осада до села Осмолода спрямувати по спеціальному фонду (видатки розвитку).

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 100,0 тис. гривень.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 03.09.2020 року № 1065/0/2-20/01-132:

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з бюджету Івано-Франківської міської об`єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 500,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для Служби автомобільних доріг в області) по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1917461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-09-06 Івано-Франківськ – Надвірна на ділянці км 0+000 – км 26+745″.
  2. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Болехівського міського бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 1300,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917330 “Будівництво інших об`єктів комунальної власності” для співфінансування об`єкту “Капітальний ремонт водопроводу по вул. Д. Галицького в м. Болехів Івано-Франківської області”.
  3. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Рожнятівського районного бюджету за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 10,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги Рожнятів – Липовиця в межах с. Нижній Струтинь, с. Верхній Струтинь, с. Спас, с. Луги, с. Суходіл, с. Липовиця Рожнятівського району Івано-Франківської області.
  4. Врахувати у доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенцію з Калуської міської об`єднаної територіальної громади за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету” в сумі 50,0 тис. гривень та спрямувати її департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917369 “Реалізація проектів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров`я у госпітальних округах” для співфінансування проєкту “Капітальний ремонт відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (приміщення під ангеографічну систему, цифровий рентгенапарат, приймальний бокс для автомобілів невідкладної допомоги та фасадного рішення) по вул. Медична, 6 в м. Калуш”.
  5. Зменшити бюджетні призначення управлінню міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 2517622 “Реалізація програм і заходів в галузі туризму та курортів” в сумі 3,0 тис. гривень, передбачених на виконання заходів комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки.
  6. Збільшити бюджетні призначення департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для ДП “Дороги Прикарпаття”) по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 1917461 “Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету” для капітального ремонту а/д О091401 Тлумач – Лісна Тарновиця км 2+500 – км 5+000 Івано-Франківської області.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 3,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 31.07.2020. № 1505-36/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме:

у додатку 4:

по головному розпоряднику коштів “Департамент фінансів облдержадміністрації”:

по Верховинському районному бюджету:

назву об`єкту “Зміцнення матеріально-технічної бази Красноїльського ДНЗ “Дударик” Верховинської районної ради” замінити на “Зміцнення матеріально-технічної бази Красноїльської сільської ради”;

назву об`єкту “Зміцнення матеріально-технічної бази амбулаторії в с. Ільці” замінити на “Зміцнення матеріально-технічної бази ПОЗ в с. В.Ходак”;

назву об`єкту “Зміцнення матеріально-технічної бази Верховинської ЦРЛ” замінити на “Зміцнення матеріально-технічної бази КМП “Верховинська районна лікарня Верховинської районної ради”.

по Галицькому районному бюджету:

у позиції “Зміцнення матеріально-технічної бази (придбання меблів, комп`ютерної техніки та медичного обладнання) Дубовецькій амбулаторії, КНП Галицький центр ПМСД” обсяг фінансування по спеціальному фонду (видатки розвитку) “100,000” замінити на “52,000”, кошти в сумі 48,000 тис. гривень спрямувати по загальному фонду (видатки споживання);

у позиції “Придбання комп`ютерної техніки та медичного обладнання для Маріямпільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Галицького району” обсяг фінансування по спеціальному фонду (видатки розвитку) “100,000” замінити на “58,000”, кошти в сумі 42,000 тис. гривень спрямувати по загальному фонду (видатки споживання).

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду в сумі 90,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 29.05.2020. № 1438-35/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме підпункт 4 пункту 1.2. вилучити.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.09.2020 року № 1072/0/2-20/01-132:

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання), зменшивши їх за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 650,0 тис. гривень та відповідно збільшивши за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенції з обласного бюджету міському бюджету Коломийської міської об’єднаної територіальної громади в сумі 650,0 тис. гривень на фінансову підтримку КНП “Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради Івано-Франківської області”.
  2. Здійснити розподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 3000,0 тис. гривень для надання дотації з обласного бюджету на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам органів місцевого самоврядування (в першу чергу для недопущення виникнення небюджетної заборгованості із вказаних виплат) Богородчанському районному бюджету в сумі 100,0 тис. гривень, Верховинському районному бюджету – 1350,0 тис. гривень, Галицькому районному бюджету – 300,0 тис. гривень, Городенківському районному бюджету – 100,0 тис. гривень, Косівському районному бюджету – 900,0 тис. гривень, Тлумацькому районному бюджету – 250,0 тис. гривень.
  3. Зменшити бюджетні призначення, передбачені департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719150 “Інші дотації з місцевого бюджету” на суму 7046,7 тис. гривень та відповідно збільшити їх департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) – на суму 7046,7 тис. гривень, з них за кодами бюджетних програм:

0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” – 5220,0 тис. гривень;

0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” 1826,7 тис. гривень, в тому числі на відшкодування виплати пенсій, призначених на пільгових умовах – 1526,7 тис. гривень, на технічне обслуговування медичного обладнання КНП “Прикарпатський клінічний онкологічний центр ІФОР” – 300,0 тис. гривень.

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень в межах заходів обласної Програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, зменшивши бюджетні призначення департаменту соціальної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” (організація сімейного відпочинку учасників АТО/ООС, членів їх родин та сімей загиблих) на суму 400,0 тис. гривень та відповідно збільшивши їх департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” на суму 400,0 тис. гривень на лікування зазначеної пільгової категорії першочергово у медичних закладах області та інших областей (згідно з медичними показами – пільгове зубопротезування).
  2. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 31.07.2020. № 1505-36/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме:

– в абзаці 5 пункту 5.7. рішення цифри “230,98150” замінити цифрами “786,650”;

– у додатку 5 по бюджету Коломийської міської об`єднаної територіальної громади назву об`єкту “Придбання будматеріалів для будівництва Собору Святого Апостола і Євангеліста Іоана Богослова в м. Коломия, площа Привокзальна, 14” замінити на “Придбання будматеріалів для Релігійної громади Української Православної Церкви Київського Патріархату у м.Коломия, площа Привокзальна, 14”.

  1. Здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на 2020 рік, а саме:

6.1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодами бюджетних програм:

0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” в сумі 100,0 тис. гривень;

0712050 “Медико-соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування” – 50,0 тис. гривень;

0712060 “Створення банків крові та її компонентів” – 100,0 тис. гривень.

6.2. Збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712070 “Екстрена та швидка медична допомога населенню” на суму 250,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 250,0 тис. гривень.

6.3. Зменшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0712070 “Екстрена та швидка медична допомога населенню” на суму 250,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх за кодом бюджетної програми 0712060 “Створення банків крові та її компонентів” на суму 250,0 тис. гривень.

  1. Погодити внесення змін до рішення обласної ради від 21.02.2020. № 1385-34/2020 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”, а саме:

у додатку 3:

по розпоряднику коштів “Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації (для управління капітального будівництва в Івано-Франківській області)”:

у позиції “Капітальний ремонт приміщення відділення стаціонарного догляду в с. Данильче, територіального центру соціального обслуговування Рогатинського району, Івано-Франківської області” обсяг фінансування “85,000” замінити на “80,000”;

доповнити позицією “Реконструкція ЗОШ І-Ш ступенів з будівництвом корпусу на 14 учбових класів, котельні та адміністративних приміщень в с. Чорний Потік Надвірнянського району. Коригування” – 5,000 тис. гривень”.

  1. Здійснити перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, передбачених на підтримку окремих закладів охорони здоров’я, які надають первинну, вторинну (спеціалізовану), третинну (високоспеціалізовану) та екстрену медичну допомогу за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, та закладів, які передбачено передати з державного бюджету у комунальну власність, по загальному фонду (видатки споживання), зменшивши бюджетні призначення департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719430 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету” на суму 650,0 тис. гривень та відповідно збільшивши їх департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) на суму 650,0 тис. гривень за кодами бюджетних програм:

0712010 “Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню” – 260,0 тис. гривень;

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 347,0 тис. гривень;

0712100 “Стоматологічна допомога населенню” – 43,0 тис. гривень.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Мацькевич про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.09.2020 року № 1077/0/2-20/01-132 здійснити перерозподіл бюджетних призначень:

– по управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 2918110 “Підпрограма утримання обласної системи оповіщення та функціонування мобільно-оперативної групи обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту” зменшивши їх по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 45,0 тис. гривень та відповідно збільшити по загальному фонду (видатки споживання) на суму 45,0 тис. гривень.

При цьому зменшити передачу коштів із загального фонду (видатки споживання) до спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму 45,0 тис. гривень;

– по управлінню міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 2517630 “Реалізація програм і заходів в галузі зовнішньоекономічної діяльності”, зменшивши їх по загальному фонду (видатки споживання) на суму 42,6 тис. гривень та відповідно збільшивши їх по спеціальному фонду (видатки розвитку) на суму 42,6 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 42,6 тис. гривень.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: Г.Магулій про погодження розпорядження облдержадміністрації від 06.08.2020. № 418 “Про спрямування субвенції з державного бюджету”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 11.08.2020 року № 978/0/2-20/01-132 погодити розпорядження обласної державної адміністрації від 11.08.2020. № 418 “Про спрямування субвенції з державного бюджету”.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Рачкевича про календарний план заходів на 2020 рік регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 28.07.2020 року № 927/0/2-20/01-132 погодити календарний план заходів на 2020 рік регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року згідно з додатком 1.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Корженьовського про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 20.08.2020 року № 1016/0/2-20/01-132:

  1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813102 “Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання” на суму 470,0 тис. гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв) та відповідно збільшити їх по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 470,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 470,0 тис. гривень.

  1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 2922,0 тис. гривень.
  2. Збільшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813241 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 50,0 тис. гривень (оплата комунальних послуг та енергоносіїв).
  3. Збільшити бюджетні призначення за кодом бюджетної програми 0813242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на суму 2872,0 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 1600,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 1272,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) на суму 1272,0 тис. гривень.

  1. Зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0813241 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення” на 230,0 тис. гривень та відповідно збільшити їх по загальному фонду (видатки споживання) на оплату праці.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В.Корженьовського про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2017-2021 роках.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 03.09.2020 року № 1067/0/2-20/01-132 погодити внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2017-2021 роках згідно з додатком 2.

 

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Кобельську про перерозподіл бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 28.08.2020 року № 1033/0/2-20/01-132:

  1. Здійснити розподіл залишку коштів за медичною субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації шляхом їх перерозподілу, а саме:

– зменшити бюджетні призначення по загальному фонду (видатки споживання) за кодами бюджетних програм:

0712010 “Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню” – 0,02403 тис. гривень;

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 49,22235 тис. гривень;

0712030 “Лікарсько-акушерська допомога вагітним, породіллям та новонародженим” – 4,74249 тис. гривень;

0712040 “Санаторно-курортна допомога населенню” – 0,13684 тис. гривень;

0712050 “Медико-соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування” – 0,00545 тис. гривень;

0712070 “Екстрена та швидка медична допомога населенню” – 3,34716 тис. гривень;

0712120 “Інформаційно-методичне та просвітницьке забезпечення в галузі охорони здоров’я” – 0,00064 тис. гривень;

0712130 “Проведення належної медико-соціальної експертизи (МСЕК)” – 17,39010 тис. гривень;

0712142 “Програми і централізовані заходи боротьби з туберкульозом” на виконання заходів програми протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2017-2020 роки – 0,00916 тис. гривень;

0712144 “Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет” на виконання заходів комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020” – 0,00016 тис. гривень;

0712151 “Забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я” – 16,91516 тис. гривень;

0712152 “Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я” в сумі 165,16252 тис. гривень, зокрема, на виконання заходів комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020” – 162,01640 тис. гривень, обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення – 3,145 тис. гривень, регіональної цільової програми запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2016-2020 роки – 0,00112 тис. гривень.

– збільшити бюджетні призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодами бюджетних програм:

0712020 “Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню” – 70,0 тис. гривень;

0712120 “Інформаційно-методичне та просвітницьке забезпечення в галузі охорони здоров’я” – 186,95606 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 256,95606 тис. гривень.

  1. Внести зміни до календарного плану заходів на 2020 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” згідно з додатком 3.
  2. Погодити календарний план заходів на 2020 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”, а саме:

– програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2020-2021 роки згідно з додатком 4.

 – програми фінансової підтримки комунального підприємства “Обласний аптечний склад ” на 2020-2021 роки згідно з додатком 5;

– регіональної цільової програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2020 року згідно з додатком 6.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: А.Сташківа про внесення змін до бюджетних призначень департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 28.08.2020 року № 1063/0/2-20/01-132:

  1. Здійснити передачу бюджетних призначень, передбачених на 2020 рік, а саме: зменшити бюджетні призначення департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” на суму 1 000,0 тис. гривень на виконання заходів Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки та відповідно збільшити їх департаменту фінансів облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам для здійснення фінансової підтримки організації навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів приватної форми власності в сумі 1 000,0 тис. гривень, зокрема:

– бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади – 960,0 тис. гривень (Івано-Франківський приватний навчально-виховний комплекс “Католицька загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія святого Василія Великого” – 400,0 тис. гривень, Приватна початкова школа “Католицька школа святого Василія Великого” – 350,0 тис. гривень, Приватна школа-садок “Перша ластівка” – 210,0 тис. гривень);

– бюджету Коломийської міської об’єднаної територіальної громади – 40,0 тис. гривень (Коломийська приватна гімназія “Католицька школа святого Папи Івана Павла ІІ”).

  1. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень,

передбачених у 2020 році департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом:

зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 0611030 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 100,0 тис. гривень;

кодом бюджетної програми 0611060 “Забезпечення належних умов для виховання та розвитку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках” на суму 161,16 тис. гривень (в т. ч. оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 11,16 тис. гривень);

збільшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 0613140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” на суму 161,16 тис. гривень;

збільшення їх обсягу по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611030 “Надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку” на суму 100,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 100,0 тис. гривень.

  1. Врахувати в доходах спеціального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів за КБКД 41053900 “Інші субвенції з місцевого бюджету”, а саме з:

– Бурштинського міського бюджету в сумі – 77,8 тис. гривень,

– Верховинського районного бюджету – 60,5 тис. гривень,

– бюджету Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади – 22,6 тис. гривень,

та спрямувати їх департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації по спеціальному фонду (видатки розвитку) за кодом бюджетної програми 0611162 “Інші програми та заходи у сфері освіти” для співфінансування видатків на закупівлю сучасних меблів та комп’ютерного обладнання на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.

  1. Врахувати в доходах загального фонду обласного бюджету субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти у 2020 році за КБКД 41033800 в сумі 1 680,0 тис. гривень, та спрямувати її департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 0611110 “Підготовка кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти” в сумі 1 680,0 тис. гривень, з них по загальному фонду (видатки споживання) – 100,0 тис. гривень, по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 1 580,0 тис. гривень.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 1 580,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до переліку заходів на 2020 рік Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки згідно з додатком 7.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: І.Загірняка про проєкт рішення обласної ради “Про Регіональну цільову програму розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області у 2021 рік”.

Виступив: М. Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про Регіональну цільову програму розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області у 2021 рік” на розгляд тридцять сьомої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Артима про проєкт рішення обласної ради “Про виконання регіональної цільової програми книговидання на 2016-2020 роки, регіональну цільову програму підтримки книговидання на 2021 рік”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати внести проєкт рішення “Про виконання регіональної цільової програми книговидання на 2016-2020 роки, регіональну цільову програму підтримки книговидання на 2021 рік” на розгляд тридцять сьомої сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Федорака про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову комплексну програму “Культура Івано-Франківщини на 2021-2027 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати затвердити регіональну цільову комплексну програму “Культура Івано-Франківщини” тільки на 2021 рік.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Федорака про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму “Духовне життя” на 2021-2025 роки”.

Виступив: М. Палійчук.

Вирішили: рекомендувати затвердити регіональну цільову програму “Духовне життя” тільки на 2021 рік”.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В.Федорака про внесення змін до бюджетних призначень управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Виступили: М.Палійчук, О. Сич.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 03.09.2020. № 1062/0/2-20/01-132:

1.Здійснити передачу бюджетних призначень на 2020 рік шляхом зменшення бюджетних призначень управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014082 “Інші заходи в галузі культури і мистецтва” на виконання регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки на суму 38,8 тис. гривень та відповідно збільшення бюджетних призначень управлінню облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення за кодом бюджетної програми 0220180 “Інша діяльність у сфері державного управління” по загальному фонду (видатки споживання) на суму 38,8 тис. гривень на виконання регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки.

  1. Здійснити в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених у 2020 році управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації, перерозподіл видатків шляхом зменшення їх обсягу по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на суму 470,0 тис. гривень та відповідно збільшення їх обсягу:

по загальному фонду (видатки споживання) за:

кодом бюджетної програми 1011120 “Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти” на суму 40,0 тис. гривень для зміцнення матеріально-технічної бази;

кодом бюджетної програми 1014040 “Забезпечення діяльності музеїв i виставок” на суму 40,0 тис. гривень для завершення ремонтних робіт історико-краєзнавчого музею “Гуцульщина” в смт. Верховина, філії Івано-Франківського краєзнавчого музею;

по спеціальному фонду (видатки розвитку) за:

кодом бюджетної програми 1014030 “Забезпечення діяльності бібліотек” на суму 70,0 тис. гривень для зміцнення матеріально-технічної бази;

кодом бюджетної програми 1014040 “Забезпечення діяльності музеїв i виставок” на суму 320,0 тис. гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації Музею мистецтв Прикарпаття.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 390,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до календарного плану заходів по управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 1014020 “Фінансова підтримка філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій” на проведення культурно-мистецьких заходів, на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки згідно з додатком 8 та регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на
    2018-2021 роки згідно з додатком 9.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: В. Федорака про внесення змін до бюджетних призначень управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Виступили: М. Палійчук, О. Сич.

Вирішили: відповідно до листа обласної державної адміністрації від 07.09.2020. № 1075/0/2-20/01-132:

  1. Здійснити передачу бюджетних призначень на 2020 рік шляхом зменшення бюджетних призначень управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації по загальному фонду (видатки споживання) за кодом бюджетної програми 1014082 “Інші заходи в галузі культури і мистецтва” на виконання регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки на суму 250,0 тис. гривень та відповідно збільшення бюджетних призначень департаменту фінансів облдержадміністрації за кодом бюджетної програми 3719770 “Інші субвенції з місцевого бюджету” для надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам, зокрема:

по загальному фонду (видатки споживання):

бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади – на суму 150,0 тис. гривень для придбання матеріалів Івано-Франківського Архієпархіального Управління Української Греко-Католицької Церкви;

по спеціальному фонду(видатки розвитку):

бюджету Коршівської сільської ради об’єднаної територіальної громади – на суму 100,0 тис. гривень для придбання будівельних матеріалів для релігійної громади Успення Пресвятої Діви Марії Коломийсько-Чернівецької Єпархії Української Греко-Католицької Церкви с. Коршів Коломийського району Івано-Франківської області.

При цьому здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду на суму 100,0 тис. гривень.

  1. Внести зміни до календарного плану заходів на 2020 рік, затвердженого рішеннями вищезазначених комісій на виконання регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки згідно з додатком 10.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: О.Зрайка про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки.

Виступив: М. Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа облдержадміністрації від 01.09.2020 року № 1056/0/2-20/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на
2016-2020 роки згідно з додатком 11.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: О.Зрайка про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку туризму в Івано-Франківській області на 2021-2025 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати затвердити регіональну цільову програму розвитку туризму в Івано-Франківській області тільки на 2021 рік.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: О.Зрайка про проєкт рішення обласної ради “Про регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області на 2021-2025 роки”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати затвердити регіональну цільову програму розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області тільки на 2021 рік.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: С.Вінтоновича про проєкт рішення обласної ради “Про Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області у 2021-2025 роках”.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: рекомендувати затвердити Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області тільки на 2021 рік.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  1. Слухали: С.Вінтоновича про внесення змін до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.

Виступив: М.Палійчук.

Вирішили: відповідно до листа облдержадміністрації від 12.08.2020 року № 991/0/2-20/01-132 погодити зміни до календарного плану заходів на 2020 рік комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки згідно з додатком 12.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

  

Голова постійної комісії                                                                    Микола Палійчук

Секретар постійної комісії                                                               Микола Кузьма


Додаток


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]