ПРОТОКОЛ № 12


ПРОТОКОЛ № 12
засідання постійної комісії обласної ради
з питань
аграрної політики та земельних відносин

 

від 24.11.2016. № 12
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії – 6 чол.

Присутніх членів комісії – 4 чол.

Відсутні

Михайло Вітенко – відрядження;

Богдан Тимофійчук – поважна причина.

Головував – голова постійної комісії Іван Приймак

У засіданні комісії брали участь:

Cергій Басараб – заступник голови обласної ради

Наталія Зорій – консультант організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради

Представники засобів масової інформації

Запрошені:

Олійник Роман Романович заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

Мельничук Геннадій Олександрович завідувач сектором мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства

Лущак Михайло Миколайович – голова Івано-Франківської обласної організації УТМР

Генза Юрій Ярославович – голова Галицької районної організації УТМР

Герула Михайло Іванович – представник ГО “Мисливців і рибалок “Прикарпаття” Тисменицького району

Андріїшин Іван Петрович – виконувач обовязків директора департаменту агропромислового розвитку ОДА

Чумбей Володимир Васильович – голова фермерського господарства “Плеяда” Надвірнянського району

Собчук Анатолій Володимирович – заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області

Васьків Іван Володимирович – начальник відділу організації протиепізоотичних заходів головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

Депутати проголосували за обрання секретарем засідання – Святослава Никоровича

Порядок денний:

1. Про звернення Тисменицької районної організації українського товариства мисливців та рибалок від 30.09.2016. № 01-13 та від 07.11.2016. № 01-17, звернення колективу Тисменицької районної організації УТМР від 22.09.2016. № Ко-13/1703 щодо порушень у матеріалах на закріплення мисливських угідь ГО “Мисливців і рибалок “Прикарпаття” та відповідь облдержадміністрації від 16.11.16. № 7760/1/1-16/01-132 щодо розгляду звернення В.М. Герули.

Доповідає: Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

2. Про надання у користування мисливських угідь Івано-Франківському мисливсько-риболовному виробничому підприємству обласної організації УТМР.

Доповідає: Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

3. Про надання в користування мисливських угідь Галицькій районній організації УТМР.

Доповідає: Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

4. Про лист обласної державної адміністрації щодо виконання рекомендацій постійної комісії від 08.08.2016. стосовно розробки програми встановлення меж населених пунктів області, а також можливої участі Івано-Франківської області у пілотному проекті інвентаризації земель за рахунок коштів державного бюджету чи міжнародних організацій.

Доповідає: Собчук Анатолій Володимирович – заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області

5. Про протокольні доручення, надані головою обласної ради на Х сесії 21.10.2016.

Доповідає: Приймак Іван Васильович – голова постійної комісії

6. Про пропозиції до плану роботи обласної ради на 2017 рік.

Доповідає: Приймак Іван Васильович – голова постійної комісії

7. Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки.

Доповідає: Іван Володимирович Васьків – начальник відділу організації протиепізоотичних заходів головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

8. Про звернення Чумбея В.В. – голови фермерського господарства “Плеяда” Надвірнянського району, з приводу відшкодування за знищені стихією посіви.

Доповідають: Чумбей Володимир Васильович – голова фермерського господарства “Плеяда”

Андріїшин Іван Петрович – в.о. директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації

9. Різне.

1.СЛУХАЛИ:Про звернення Тисменицької районної організації українського товариства мисливців та рибалок від 30.09.2016. № 01-13 та від 07.11.2016. № 01-17, звернення колективу Тисменицької районної організації УТМР від 22.09.2016. № Ко-13/1703 щодо порушень у матеріалах на закріплення мисливських угідь ГО “Мисливців і рибалок “Прикарпаття” та відповідь облдержадміністрації від 16.11.16. № 7760/1/1-16/01-132 щодо розгляду звернення В.М. Герули.
Доповідав:Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства
Виступили:І.Приймак, С.Никорович, О.Загурський
ВИРІШИЛИ:Рекомендувати обласному управлінню лісового та мисливського господарства надати всім авторам звернень фахові відповіді по суті питань. При формуванні документів на погодження Держлісагентсву щодо ведення лісового чи мисливського господарства вживати в межах компетенції та чинного законодавства заходи, які б унеможливлювали конфліктні ситуації на етапі прийняття рішень обласною радою.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
2.СЛУХАЛИ:Про надання у користування мисливських угідь Івано-Франківському мисливсько-риболовному виробничому підприємству обласної організації УТМР.
Доповідав:Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства
Виступили:І.Приймак, С.Никорович, О.Загурський, Д.Грицюк
ВИРІШИЛИ:Погодити надання у користування мисливських угідь Івано-Франківському мисливсько-риболовному виробничому підприємству обласної організації УТМР та рекомендувати проект рішення на розгляд сесії обласної ради.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
3.СЛУХАЛИ:Про надання в користування мисливських угідь Галицькій районній організації УТМР.
Доповідав:Олійник Роман Романович – заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства
Виступили:І.Приймак, Д.Грицюк, С.Никорович, О.Загурський
ВИРІШИЛИ:Погодити надання у користування мисливських угідь Галицькій районній організації УТМР та рекомендувати проект рішення на сесію обласної ради.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
4.СЛУХАЛИ:Про лист обласної державної адміністрації щодо виконання рекомендацій постійної комісії від 08.08.2016. стосовно розробки програми встановлення меж населених пунктів області, а також можливої участі Івано-Франківської області у пілотному проекті інвентаризації земель за рахунок коштів державного бюджету чи міжнародних організацій.
Доповідав:Собчук Анатолій Володимирович – заступник начальника головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області
Виступили:І.Приймак, С.Никорович, О.Загурський, С.Басараб
ВИРІШИЛИ:Рекомендувати обласній державній адміністрації подати в обласну раду проект рішення про внесення змін до п.1,2,3 додатку 1 регіональної цільової програми заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області до 2020 року, зазначивши обсяг, вартість робіт, джерела фінансування та передбачені кошти для розробки проектів землеустрою та робіт з інвентаризації земель.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
5.СЛУХАЛИ:Про протокольні доручення, надані головою обласної ради на Х сесії 21.10.2016. щодо розгляду питання раціонального формування обсягів державних замовлень на підготовку кадрів у професійно-технічних закладах області, зокрема робітних спеціальностей для сільського та лісового господарства.
Доповідав:Приймак Іван Васильович – голова постійної комісії
Виступили:С.Никорович, О.Загурський, Д.Грицюк
ВИРІШИЛИ:Розглянути питання на виїзному засіданні постійної комісії на базі державного навчального закладу “Городенківський професійний ліцей”, яке планується провести в лютому 2017 року.Рекомендувати департаменту агропромислового розвитку та департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації підготувати на розгляд постійної комісії інформацію про хід виконання рішення обласної ради про обсяги замовлення кадрів для галузей сільського та лісового господарства у професійно-технічних навчальних закладах області на 2016-2017 навчальний рік та стосовно обсягів відповідних замовлень на 2017-2018 навчальний рік.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
6.СЛУХАЛИ:Про пропозиції до плану роботи обласної ради на 2017 рік.
Доповідав:Приймак Іван Васильович – голова постійної комісії
Виступили:С.Никорович, О.Загурський, Д.Грицюк
ВИРІШИЛИ:Доручити голові постійної комісії напрацювати та подати листа з пропозиціями до плану роботи обласної ради на 2017 рік.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
7СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки.
Доповідали:Васьків Іван Володимирович – начальник відділу організації протиепізоотичних заходів головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській областіАндріїшин Іван Петрович – в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА
Виступили:С.Никорович, О.Загурський, І.Приймак
ВИРІШИЛИ:Погодити проект рішення “Про регіональну цільову програму проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2017-2018 роки” та рекомендувати на розгляд сесії обласної ради.Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.
8СЛУХАЛИ:Про звернення Чумбея В.В. – голови фермерського господарства “Плеяда” Надвірнянського району, з приводу відшкодування за знищені стихією посіви.
Доповідали:Чумбей Володимир Васильович – голова фермерського господарства “Плеяда”Андріїшин Іван Петрович – в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА
Виступили:С.Никорович, О.Загурський, І.Приймак, Д.Грицюк
ВИРІШИЛИ:Рекомендувати обласній державній адміністрації та Надвірнянській районній державній адміністрації розглянути можливість компенсації заявнику завданих стихією збитків за рахунок коштів резервного фонду обласного та Надвірнянського районного бюджетів. Голосували:За – 4 , Проти – немає, Утримались – немає .Прийнято.

Голова постійної комісії Іван Приймак

Секретар засідання Святослав Никорович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]