ПРОТОКОЛ № 15


Протокол № 15

засідання постійної комісії обласної ради

з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю,
розвитку малого і середнього бізнесу

 

14 грудня 2016 року

м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький, Михайло Королик, Іван Візінський

Запрошені: Ярослав Паранюк – заступник голови обласної державної адміністрації;

Валерій Крецул – заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації;

Ганна Качур – заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації – начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери;

Вікторія Гринівська – начальник відділу департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації;

Назарій Іванів – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації;

Юрій Гунін – заступник начальника управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

Оксана Іванус – юрисконсульт  управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації;

Тарас Юрчило – орендар приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату обласної ради;

 

В роботі комісії беруть участь:

Сергій Басараб – заступник голови обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради;

Володимир Малий – виконавчий директор обласної організації підприємців, роботодавців та орендарів;

Засоби масової інформації

 

Порядок денний:

  1. Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.
  2. Про обласний бюджет на 2017 рік.
  3. Про затвердження “Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території Івано-Франківської області”.
  4. Про затвердження нової редакції Статуту ОКП “Західбудсервіс”.
  5. Про затвердження нової редакції Статуту Калуського коледжу культури і мистецтв.
  6. Про передачу в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

Питання 1, 2 порядку денного розглядалися спільно з постійними комісіями обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування та з питань депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

Присутні депутати обласної ради

– з постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Мельничук, Василь Скрипничук, Ольга Галабала;

– з постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту Михайло Торб’як, Михайло Іваночко, Сергій Радиш.

 

  1. Слухали: Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.

Доповідає:  Ярослав Паранюк

Виступили: Василь Мельничук, Олександр Левицький, Остап Дзеса, Михайло Іваночко,

Василь Скрипничук зазначив, що по звіту голови обласної державної адміністрації має доповідати голова обласної державної адміністрації і покинув засідання

Вирішили:

  1. Доручити голові обласної державної адміністрації у звіті подати інформацію щодо:

– стану доріг в області та забезпечити участь у сесійному засіданні  обласної ради начальника Служби автомобільних доріг в області В. Буджака;

  • незабезпеченості коштами на виплату заробітної плати по галузі “освіта” та “охорона здоров’я”;
  • заборгованості з виплати заробітної плати працівникам сільських рад;
  • порівняльних показників між запланованими завданнями та їх виконанням.
  1. Погодити проект рішення “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації” з врахуванням пропозицій членів комісій і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно (члени постійних комісій обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу та з питань депутатської діяльності, етики та регламенту).

У постійній комісії з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування під час голосування був відсутній кворум.

 

До участі в роботі засідань комісій долучився заступник голови постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Скрипничук.

 

  1. Слухали: Про обласний бюджет на 2017 рік.

Доповідає: Ганна Качур

Виступили: Василь Скрипничук, Андрій Пліхтяк, Василь Мельничук, Остап Дзеса, Олександр Левицький, Ольга Галабала, Михайло Іваночко, Вікторія Гринівська

Вирішили:

  1. Доручити обласній державній адміністрації передбачити в обласному бюджеті на 2017 рік:

– 1 (Один) мільйон гривень на капітальний ремонт та реконструкцію комунального закладу “Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни”;

– 100 (Сто) тисяч гривень на заробітну плату працівникам та захищені статті Івано-Франківського краєзнавчого музею.

  1. Доповнити проект рішення “Про обласний бюджет на 2017 рік” пунктом:

“Погоджувати з постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса) переліки заходів щодо реалізації у 2017 році регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року, регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року, регіональної цільової програми “Духовне життя” на 2016-2020 роки”.

  1. Доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації опрацювати механізм погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам сільських рад області та подати пропозиції щодо позитивного вирішення цього питання.
  2. Погодити проект рішення “Про обласний бюджет на 2017 рік” і пропонувати на розгляд постійних комісій, президії та сесії обласної ради з врахуванням пропозицій комісії.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження “Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території Івано-Франківської області”.

Доповідає: Андрій Пліхтяк

Виступили: Остап Дзеса, Олександр Левицький, Сергій Басараб

Вирішили:

  1. Пропонувати у пункті 2 проекту рішення контроль за виконанням рішення покласти також на постійну комісію обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.
  2. Пропозиції фракції партії “ВОЛЯ” до проекту Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території Івано-Франківської області прийняти до відома і направити на опрацювання в управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.
  3. Пункт 2.12. та 3.5. Положення доповнити умовою щодо укладення з місцевою радою угоди про соціально-економічну співпрацю.
  4. Привести пункти 2.16., 2.8., 3.6., 3.7., 3.15. Положення у відповідність до Регламенту обласної ради.
  5. У пункті 2.18. та 3.16. Положення зазначити, що на пленарному засіданні доповідає відповідальна особа – суб’єкт подання проекту рішення, а не голова постійної комісії обласної ради.
  6. Пункти 2.22. і 2.7. вилучити з Положення.
  7. Привести пункт 3.4. Положення у відповідність до норм чинного законодавства.
  8. Доповнити пункт 3.8. Положення умовою “надання гірничого відводу можливе тільки після укладення з місцевою радою угоди про соціально-економічну співпрацю”.
  9. Пункт 4.1. Положення доповнити абзацом “невиконання угоди про соціально-економічну співпрацю”.
  10. Повернути обласній державній адміністрації проект рішення “Про затвердження “Порядку розгляду обласною радою питань щодо користування надрами на території Івано-Франківської області” на доопрацювання з врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради та приведення Порядку у відповідність до Регламенту обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

Олександр Левицький покинув засідання.

 

  1. Слухали: Про затвердження нової редакції Статуту ОКП “Західбудсервіс”.

Доповідали: Назарій Іванів, Василь Даниш, Юрій Гунін

Вирішили:

  1. Відхилити проект рішення “Про затвердження нової редакції Статуту обласного комунального підприємства “Західбудсервіс” у зв’язку з необхідністю доопрацювання питання щодо діяльності підприємства.
  2. Доручити департаменту будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації (Н. Іванів) спільно з управлінням об’єктами спільної   власності   територіальних   громад    області (В. Даниш) опрацювати механізм ліквідації обласного комунального підприємства “Західбудсервіс” та подати обласній раді узгоджений проект рішення.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження нової редакції Статуту Калуського коледжу культури і мистецтв.

Доповідає: Оксана Іванус

Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження нової редакції Статуту Калуського коледжу культури і мистецтв” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

 Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про передачу в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл,  селищ,   міст   області   (лист    управління об’єктами спільної  власності   територіальних   громад    області   від 14.12.2016. № 234/08-04/001).

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Михайло Королик, Тарас Юрчило

Вирішили: погодити перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що передаються:

  • в оренду згідно з додатком 1. Погодити передачу в оренду об’єктів, зазначених у пунктах 3, 4 при умові погашення заборгованості з орендної плати.
  • в оренду на умовах конкурсу (аукціону) згідно з додатком 2.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

Голова постійної комісії                                                Остап Дзеса

 

 

Секретар постійної комісії                                             Михайло Королик

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]