ПРОТОКОЛ № 16


ПРОТОКОЛ № 16

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

14 вересня 2016 р.

 

Присутні члени комісії:

Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Володимир Магаль, Михайло Якимчук

 

Відсутні: Андрій Іваськів, Оксана Тебешевська

 

Беруть участь у засіданні:

Сергій Басараб – заступник голови обласної ради

 

Запрошені:

Сергій Федорців – депутат обласної ради

Ольга Галабала депутат обласної ради

 

Ріяфет Гасимов – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Віталій Пернаровський – заступник начальника Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів

Юрій Качак –представник громадської спілки

“Івано-Франківська обласна асоціація учасників та

ветеранів АТО”

 

Головував:

Заступник голови комісії  Олександр Матусевич

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про скасування рішення обласної ради від 30.09.2011. № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про Дністровський регіональний ландшафтний парк”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання дочірньому підприємству «Івано-Франківський облавтодор” відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” у користування ділянки надр”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання комунальному підприємству “Житловик” у користування ділянки надр”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти Максимець-Бистрицької площі, Надвірнянський район).
  6. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти, газу сланцевих товщ Ліщинської площі, Рогатинський район).
  7. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовищ газу природного, конденсату, нафти Ілемківсько-Лолинської площі, Долинський та Рожнятівський райони).
  8. Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.
  9. Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.
  10. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”.
  11. Різне.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про скасування рішення обласної ради від 30.09.2011. № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області”.

Доповідав: Роман Михайлюк

 

Виступили: Ігор Шевчук, Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Олег Токарчук, Михайло Якимчук, Володимир Магаль, Ольга Галабала

 

Вирішили рекомендувати:

  1. Пункт 3 проекту рішення обласної ради “Про скасування рішення обласної ради від 30.09.2011. № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області” викласти в такій редакції:

“3. Обласній державній адміністрації, Івано-Франківському обласному управлінню водних ресурсів за два місяці розробити механізм врегулювання відносин у сфері руслоочистки та руслорегулювання”.

  1. Обласному управлінню водних ресурсів, державній екологічній інспекції в області спільно з представниками депутатського корпусу області, органів місцевого самоврядування, громадськості, фахівцями у сфері геології та журналістами на всіх об’єктах, де проводились чи проводяться руслоочисні і руслорегулювальні роботи, перевірити стан виконання робіт, а у разі виявлених порушень нарахувати компенсацію за завдані збитки, виробити механізми їх усунення та анулювати на здійснення робіт у випадку наявності достатніх підстав.
  2. Проект рішення обласної ради “Про скасування рішення обласної ради від 30.09.2011. № 245-9/2011 “Про Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області” із запропонованими комісією змінами внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про Дністровський регіональний ландшафтний парк”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

Виступили: Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Андрій Левкович, Олександр Матусевич

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про Дністровський регіональний ландшафтний парк” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання дочірньому підприємству «Івано-Франківський облавтодор” відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” у користування ділянки надр”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

Юрій Ходаковський – директор дочірнього підприємства “Івано-Франківський облавтодор” відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”

Анатолій Кобаса – директор кар’єру

 

Виступили: Володимир Магаль, Андрій Левкович, Ольга Галабала, Олександр Матусевич

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання дочірньому підприємству «Івано-Франківський облавтодор” відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” у користування ділянки надр” не підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання комунальному підприємству “Житловик” у користування ділянки надр”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Андрій Левкович, Олександр Матусевич

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання комунальному підприємству “Житловик” у користування ділянки надр” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти Максимець-Бистрицької площі, Надвірнянський район).

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Олег Токарчук, Андрій Левкович

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти Максимець-Бистрицької площі, Надвірнянський район) не підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти, газу сланцевих товщ Ліщинської площі, Рогатинський район).

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Володимир Магаль, Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Ігор Шевчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовища газу природного, конденсату, нафти, газу сланцевих товщ Ліщинської площі, Рогатинський район) не підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовищ газу природного, конденсату, нафти Ілемківсько-Лолинської площі, Долинський та Рожнятівський райони).

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Володимир Магаль, Андрій Левкович, Ольга Галабала, Олександр Матусевич, Ігор Шевчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання ПАТ “Укргазвидобування” у користування ділянки надр” (промислова розробка родовищ газу природного, конденсату, нафти Ілемківсько-Лолинської площі, Долинський та Рожнятівський райони) не підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Ольга Галабала

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про переоформлення ТДВ “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску, що знаходиться на території Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  0  Проти – 0    Утримались – 6

НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Ольга Галабала

Олександр Матусевич зачитав лист прокуратури Івано-Франківської області від 22.08.2016. № 04/2/2-1051-16 з цього питання.

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про надання ТДВ “Рогатинпісок” гірничого відводу з метою розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на території Стратинської сільської ради (0,5 км на схід від хутора Москалі) Рогатинського району Івано-Франківської області” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  0  Проти – 0    Утримались – 6

НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році”.

Доповідав: Ріяфет Гасимов

 

Виступили: Олександр Матусевич, Олег Токарчук, Андрій Левкович

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 119-4/2016 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2016 році” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  6  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Різне.

 

Заступник

голови комісії                                                                 Олександр Матусевич

 

 

 

Секретар комісії                                                             Андрій Левкович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]