ПРОТОКОЛ № 18


 

УКРАЇНА

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Протокол № 18

 

засідання постійної комісії обласної ради

з питань гуманітарної політики та свободи слова

 

від 01.03. 2017 р.                                                          м. Івано-Франківськ.

 

Всього членів комісії: 8 осіб.

Присутні: 6

Ю. Черневий – голова комісії.

С. Адамович – заступник голови комісії.

Присутні члени комісії:

А. Мироняк, А. Романюк, М. Рудик, І. Тринів

Відсутні: Д. Дзвінчук – відрядження,
І. Оробець– п/п.

У роботі комісії брали участь:

В. Гладійперший заступник голови обласної ради.

В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області.

Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку , промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

В. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

В. Джигіта – начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

В. Кіріндас – начальник відділу молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.

В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

В. Олексюк  – директор Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

 

Вів засідання Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Комісія розглянула і затвердила порядок денний:

 

Порядок денний:

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2016 рік і програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік”
  2. Про проект рішення обласної ради “Про зміну найменування Яворівського центру народного мистецтва “Гуцульська гражда” та затвердження Статуту в новій редакції”
  3. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Калуської спеціалізованої загальноосвітньої школи–інтернату I-III ступенів №1 Івано-Франківської обласної ради”.
  4. 4. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради”.

5 Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано–Франківського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради”.

  1. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Рогатинської дитячо-юнацької спортивної школи Івано-Франківської обласної ради”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради”.
  3. Про затвердження календарного плану заходів на 2017 рік обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки.
  4. Про затвердження календарного плану заходів на 2017 рік регіональної цільової Програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
  5. Різне.

 

1.СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2016 рік і програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік”

 

 Доповідала:Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку , промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий, М. Рудик, А. Романюк, В. Будзак,

А. Мироняк.

 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2016 рік і програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік” і внести на розгляд

сесії обласної ради.

 Голосували:“ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особи, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 особа.

Рішення прийнято.

2.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про зміну найменування Яворівського центру народного мистецтва “Гуцульська гражда” та затвердження Статуту в новій редакції”

 

 Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про зміну найменування Яворівського центру народного мистецтва “Гуцульська гражда” та затвердження Статуту в новій редакції” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:” ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

3.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Калуської спеціалізованої загальноосвітньої школи–інтернату I-III ступенів №1 Івано-Франківської обласної ради”
 Доповідав:І. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Калуської спеціалізованої загальноосвітньої школи–інтернату I-III ступенів №1 Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
  

Голосували:

 

“ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

4. Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради”.

 

 Доповідав:І. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий, В. Гладій.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної “Про затвердження у новій редакції Статуту Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії.
 Голосували:“ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” -0 осіб.

Рішення прийнято.

5.СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано–Франківського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради”.
 Доповідав:І. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 ВиступилиЮ. Черневий, В. Даниш.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано–Франківського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

6.СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Рогатинської дитячо-юнацької спортивної школи Івано-Франківської обласної ради”.

 

 ДоповідавІ. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 ВиступилиВ. Гладій, Ю. Черневий.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Рогатинської дитячо-юнацької спортивної школи Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

7.СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради”.

 

 Доповідала:І. Будзак – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про затвердження у новій редакції Статуту Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Івано-Франківської обласної ради” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:ЗА” –6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

8.СЛУХАЛИ:Про затвердження календарного плану заходів на 2017 рік обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки.
 Доповідав:В. Кіріндас – начальник відділу молодіжної політики департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 Виступили:М. Рудик – член комісії, яка запропонувала конкретно вказати кошти і категорії дітей, яким будуть надані путівки для оздоровлення. В минулому році батьки нарікали на незадовільні санітарні умови у відпочинкових закладах. Департаменту необхідно перевірити всі заклади в яких будуть відпочивати діти.

А. Романюк – член комісії зауважив, що не можна подавати комісії на розгляд просто загальну цифру, потрібно конкретизувати, в тому числі зазначити на обласні установи освіти, яким будуть виділені путівки.

С. Адамович – заступник голови комісії запропонував перевірити умови надання послуг відпочинковими установами і кошти конкретизувати.

А. Мироняк – член комісії запропонував при закупівлі путівок правильно прописати вимоги для учасників тендеру. Зауважив, що питання не підготовлене належним чином.

І. Будзак – зазначив, що вимоги для учасників тендеру прописуються, однак путівки закуповуються за найнижчою ціною, а в наявності умови проживання не відповідають вимогам. Розподіл путівок будемо проводити за участю комісії.

Ю. Черневий – запропонував перевірити дитячі заклади відпочинку області. Департаменту освіти, науки та молодіжної політики надати депутатам в робочому порядку інформацію:

– конкретизувати розподіл коштів для придбання путівок;

– розподіл путівок по районах і обласних закладах освіти;

– вказати категорії дітей, які будуть забезпечені путівками;

– зробити порівняльний аналіз з минулим роком.

 Вирішили:Погодити календарний план заходів на 2017 рік обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки.
 Голосували:ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

9.СЛУХАЛИ:Про затвердження календарного плану заходів на 2017 рік регіональної цільової Програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
 Доповідав:В. Джигіта – начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
 Виступили:М. Рудик.
 Вирішили:Погодити календарний план заходів на 2017 рік регіональної цільової Програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.
 Голосували:ЗА” – 6 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

10.СЛУХАЛИ:Різне.

С. Адамович- заступник голови комісії повідомив, що за дорученням комісії доопрацював звернення і пропонує змінити назву проекту рішення виклавши його в такій редакції: “Про звернення обласної ради щодо непродуманого запровадження інтегрованих навчальних курсів”.

Відповідно пункт 1 проекту рішення викласти в такій редакції Схвалити звернення обласної ради до Міністерства освіти і науки України щодо непродуманого запровадження інтегрованих навчальних курсів у шкільній освіті” (додається).

 

 

 

 

 

 

 

Голова комісії                                                         Юрій Черневий

 

Заступник голови комісії                                     Сергій Адамович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]