ПРОТОКОЛ № 18


 

УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

П Р О Т О К О Л № 18

засідання постійної комісії обласної ради

з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства

 

від 21.02.2018 р.

м. Івано-Франківськ

14:00, каб. 512

 

Всього членів комісії – 8 осіб

Були присутні на засіданні:

Білик

Роман Павлович

– голова постійної комісії 

Павлів

Роман Михайлович

– заступник голови постійної комісії 

Вітенко
Микола Іванович

– член постійної комісії 

Голіней
Юрій Дмитрович

– член постійної комісії 

Мазур
Юрій Йосифович

– член постійної комісії 
  
Брали участь у засіданні:
Табанець
Жанна Петрівна
– директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
Петришин
Людмила Михайлівна
– начальник відділу енергоефективності та енергозбереження управління промислової та енергетичної політики департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
Нижник
Володимир Іванович

 

– начальник управління капітального будівництва департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури

 

 

Лисаківська
Наталія Романівна
– головний спеціаліст відділу планування територій та координації проектної діяльності управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
Салига
Олекса Васильович
– директор “Житлово-експлуатаційного будівельно-виробничого підприємства “МЖК Експрес-24”
Терешкун
Ярема Антонович
– голова Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців
Маланюк
Руслан Романович
– позаштатний радник голови обласної ради, уповноважений представник громадської спілки “Івано-Франківська обласна організація учасників та ветеранів АТО”
Вань
Марія Анатоліївна
– заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради
Засоби масової інформації

 

 

Порядок денний:

 

1.Слухали:Про науково-технічний потенціал регіону та перспективи застосування альтернативної енергетики на Івано-Франківщині.
 Доповідала:Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.
 Виступили:Р. Білик, Ю. Мазур.
 Вирішили:1. Проект рішення обласної ради “Про науково-технічний потенціал регіону та перспективи застосування альтернативної енергетики на Івано-Франківщині” підтримати та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

2  Рекомендувати обласній державній адміністрації проводити форуми, створювати інвестиційні площадки з метою залучення інвесторів для видобутку і застосування геотермальної енергії, використовуючи законсервовані і недіючі нафтові свердловини на території області.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

2.Слухали:Про виконання регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки.
 Доповідав:В. Нижник – начальник управління капітального будівництва департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури.
 Виступили:Р. Білик, М. Вітенко, Р. Маланюк.
 Вирішили:Проект рішення обласної ради “Про виконання регіональної цільової програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2013-2017 роки” підтримати та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

3.Слухали:Про виконання обласної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки.
 Доповідав:В. Нижник – начальник управління капітального будівництва департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури.
 Виступили:Р. Білик.
 Вирішили:Проект рішення обласної ради “Про виконання обласної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки” підтримати та рекомендувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

4.Слухали:Про календарні плани заходів на 2018 рік Регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки та Регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2017-2019 роки.
 Доповідала:Н. Лисаківська – головний спеціаліст відділу планування територій та координації проектної діяльності управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.
 Виступили:М. Вітенко, Ю. Мазур, Р. Білик.
 Вирішили:Погодити календарні плани заходів на 2018 рік Регіональної цільової програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки та Регіональної цільової програми ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2017-2019 роки відповідно до листа обласної державної адміністрації від 08.02.18 р. №224/7/1-18/01-132.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

5.Слухали:Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Гречанюка Петра Дмитровича.
 Доповідав:О. Салига – директор “Житлово-експлуатаційного будівельно-виробничого підприємства “МЖК Експрес-24”.
 Виступили:М. Вітенко, Р. Павлів.
 Вирішили:Підтримати клопотання директора “Житлово-експлуатаційного будівельно-виробничого підприємства “МЖК Експрес-24” щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України голови товариства з обмеженою відповідальністю “Житлово-експлуатаційне будівельно-виробниче підприємство “МЖК Експрес-24”, Заслуженого будівельника України, депутата Івано-Франківської міської ради п’ятого та сьомого демократичних скликань Гречанюка Петра Дмитровича та рекомендувати проект рішення “Про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Гречанюка Петра Дмитровича” розглянути на президії та сесії обласної ради.

Голосували:

за – 5 (п’ять)

проти – 0 (нуль)

утрималось – 0 (нуль)

Рішення прийнято.

6. Різне.
6.1.Слухали:Про звернення Запорізької обласної ради щодо повернення до державного регулювання цін на продукти харчування.
 Інформував:Р. Білик – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
Депутати звернення Запорізької обласної ради щодо повернення до державного регулювання цін на продукти харчування взяли до уваги.
6.2.Слухали:Про звернення п. Я. Терешкуна щодо фінансування з обласного бюджету вартості робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення монументу жертвам політдепортацій у місті Івано-Франківську.
 Доповідав:Я. Терешкун – голова Івано-Франківської обласної організації політичних спецпоселенців.
 Виступили:Р. Білик, М. Вітенко, Р. Павлів, Ю. Мазур, Ю. Голіней.
1. Депутати звернення п. Я. Терешкуна щодо фінансування з обласного бюджету вартості робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення монументу жертвам політдепортацій у місті Івано-Франківську взяли до уваги.

2. Рекомендували голові Івано-Франківської обласної організації політичних
спецпоселенців Я. Терешкуну звернутись до Івано-Франківської міської ради з проханням підтвердити чинність рішення Івано-Франківської міської ради від 28.09.06 № 363 “Про встановлення пам’ятника жертвам політдепортацій в
м. Івано-Франківську” .

3. У випадку підтвердження чинності згаданого вище рішення Івано-Франківської міської ради, Я. Терешкуну звернутись до обласної державної адміністрації та постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків з проханням виділити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення монументу жертвам політдепортацій у місті Івано-Франківську.

 

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                              Роман Білик

 

 

Протокол вела                                                              Марія Вань

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]