ПРОТОКОЛ № 22


ПРОТОКОЛ № 22

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

 

21 березня 2017 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Оксана Тебешевська, Михайло Якимчук, Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Олег Токарчук

 

Відсутні: Андрій Іваськів

 

Запрошені:

Ріяфет Гасимов – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, питних підземних вод Королівської ділянки (св. № 11420) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Верховинський завод мінеральних вод “Буркут” у користування ділянки надр”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Гаврилівська площа).
  4. Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Мостище-Крехівська площа).
  5. Про Перелік природоохоронних заходів для здійснення фінансування за рахунок планових надходжень коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році.
  6. Різне.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, питних підземних вод Королівської ділянки (св. № 11420) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Олександр Матусевич, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання у користування ділянки надр з метою вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, питних підземних вод Королівської ділянки (св. № 11420) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  7  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Верховинський завод мінеральних вод “Буркут” у користування ділянки надр”.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Олександр Матусевич, Михайло Якимчук, Оксана Тебешевська

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Верховинський завод мінеральних вод “Буркут” у користування ділянки надр” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

 

Голосували: ЗА –  7  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Гаврилівська площа).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Оксана Тебешевська

 

Вирішили рекомендувати:

  1. До сесії обласної ради подати документи соцпакету між товариством з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” та сільськими радами на території яких буде проводитися видобування корисних копалин Гаврилівської площі нафти, газу природного, конденсату.

Голосували: ЗА –  7  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Гаврилівська площа) підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

Голосували: ЗА –  5  Проти – 0    Утримались – 2

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Мостище-Крехівська площа).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Олег Токарчук, Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Оксана Тебешевська, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

  1. До сесії обласної ради подати документи соцпакету між товариством з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” та сільськими радами на території яких буде проводитися видобування корисних копалин Мостище-Крехівської площі нафти, газу природного, конденсату.

Голосували: ЗА –  7  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Проект рішення обласної ради “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Мостище-Крехівська площа) підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

Голосували: ЗА –  5  Проти – 0    Утримались – 2

 

  1. Слухали: Про Перелік природоохоронних заходів для здійснення фінансування за рахунок планових надходжень коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році (додається).

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Олег Токарчук, Ігор Шевчук, Олександр Матусевич, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

Погодити уточнення до Переліку природоохоронних заходів для здійснення фінансування за рахунок планових надходжень коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році та рекомендувати внести на розгляд президії і сесії обласної ради.

Голосували: ЗА –  7  Проти – 0    Утримались – 0

 

  1. Слухали:

Різне.

Виступили М. Якимчук та І. Шевчук з пропозицією:

До наступного розгляду питань “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Мостище-Крехівська площа) та “Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Західнадрасервіс” у користування ділянки надр” (Гаврилівська площа) запросити голів сільських рад Долинського, Калуського Богородчанського, Надвірнянського, Коломийського, Тисменицького районів, на території яких знаходиться Мостище-Крехівська площа нафти, газу природного, конденсату та Гаврилівська площа нафти, газу природного, конденсату.

 

– Звіт про виконання Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року.

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Вирішили взяти до відома.

 

– Розглянули лист Національного природного парку “Гуцульщина” щодо кандидатури від обласної ради до складу координаційної ради НПП “Гуцульщина”.

Вирішили рекомендувати депутата обласної ради Олександра Матусевича.

 

– Розглянули заяву Ковтуна М.І. щодо призначення на посаду директора комунального підприємства “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”.

У зв’язку з тим, що заява надійшла з запізнення і комісія підтримала на попередньому засіданні кандидатуру І. Шумеги, вирішили залишити заяву для надання відповіді з врахуванням розгляду питання на сесії обласної ради.

 

 

 

Голова комісії                                                                 Андрій Левкович

 

 

 

 

Заступник голови комісії                                              Олександр Матусевич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]