ПРОТОКОЛ № 22


Протокол № 22

засідання постійної комісії обласної ради

з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю,
розвитку малого і середнього бізнесу

 

29.11.2017 р.

м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький, Михайло Королик, Іван Візінський, Богдан Ленігевич

Запрошені:

Богдан Кобилянський – заступник голови обласної державної адміністрації;

Орест Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації;

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Олександра Микитин – провідний спеціаліст департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Микола П’ятковський – начальник водолазної служби управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації;

Василь Тимків – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області обласної ради;

Сергій Подошва – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації;

Анатолій Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Сергій Басараб – заступник голови обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради;

орендарі приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради (м. Надвірна, вул. Сірика, 1);

засоби масової інформації

 

Порядок денний:

 

  1. Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.
  2. Про надання дозволу на списання медичного обладнання Комунальному закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр”.
  3. Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.
  4. Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту.
  5. Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Надра Прикарпаття”.
  6. Про внесення змін до регіональної цільової програми фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки.
  7. Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки.
  8. Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном.
  9. Про продовження терміну дії договору на безоплатне користування нерухомим майном на вул. Відоняка, 11а у м. Калуші.
  10. Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську.
  11. Про план діяльності обласної ради з підготовки проектіа регуляторних актів на 2018 рік.
  12. Про перерозподіл бюджетних призначень за загальним фондом (видатки споживання) на 2017 рік по департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації та про календарний план заходів на 2017 рік “Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік”.
  13. Про надання експертного висновку щодо впливу регуляторного акта – проекту рішення Івано-Франківської обласної ради “Про затвердження Порядку надання земельних ділянок із земель спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.
  14. 14. Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  15. Різне

Пропозиції до плану роботи обласної ради та постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу на 2018 рік.

 

 

            Голова комісії О. Дзеса перед розглядом питань порядку денного засідання  запропонував розглянути звернення депутата обласної ради О. Федишиної від 28.11.2017. № 74-220 та орендарів (18 підписів) приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній від 21.11.2017. щодо врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з підняттям розмірів орендної плати за приміщення через покращення орендарями стану орендованого майна.

Під час обговорення виступили В. Гладій, О. Левицький, В. Даниш.

В результаті обговорення голова комісії О. Дзеса доручив начальнику управління об’єктами спільної власності територіальних громад області обласної ради надати обгрунтовану відповідь на звернення депутату обласної ради О. Федишиній та орендарям приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній.

Члени комісії одноголосно підтримали пропозицію.

 

 

  1. Слухали: Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації.

Доповідає: Богдан Кобилянський

Вирішили: звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації прийняти до відома та пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання дозволу на списання медичного обладнання Комунальному закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр”.

Доповідає: Олександра Микитин

Вирішили: погодити проект рішення “Про надання дозволу на списання медичного обладнання Комунальному закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.

Доповідає: Микола П’ятковський

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту.

Доповідає: Орест Оклієвич

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили:

  1. Погодити проект рішення “Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. Доручити начальнику управління  спорту  обласної  державної адміністрації О. Оклієвичу до сесії обласної ради уточнити чи не буде проблем з реєстрацією Статуту у зв’язку з відсутністю директора школи.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Надра Прикарпаття”.

Доповідає: Андрій Пліхтяк

Вирішили: погодити проект рішення “Про утворення обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Надра Прикарпаття” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до регіональної цільової програми фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки.
Доповідає: Василь Тимків

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми фінансової підтримки комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” на 2016-2018 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки.
Доповідає: Василь Тимків

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2016-2018 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

  1. Слухали: Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про укладення з комунальним підприємством обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять” договору на безоплатне користування нерухомим майном” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про продовження терміну дії договору на безоплатне користування нерухомим майном на вул. Відоняка, 11а у м. Калуші.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про продовження терміну дії договору на безоплатне користування нерухомим майном на вул. Відоняка, 11а у м. Калуші” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Остап Дзеса, Василь Гладій

Вирішили: погодити проект рішення “Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про план діяльності обласної ради з підготовки проектіа регуляторних актів на 2018 рік.

Доповідає:  Василь Гладій

            Виступили:

            Олександр Левицький запропонував звернутися до обласної державної адміністрації щодо підготовки проекту рішення про функціонування в області дорожнього фонду та повернутися до розгляду питань щодо надання в користування надр та гірничих відводів.

Андрій Пліхтяк

Вирішили: погодити проект рішення “Про план діяльності обласної ради з підготовки проектіа регуляторних актів на 2018 рік” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про перерозподіл бюджетних призначень за загальним фондом (видатки споживання) на 2017 рік по департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації та про календарний план заходів на 2017 рік “Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік” (лист ОДА від 23.10.2017. № 1071/0/2-170/01-132).

Доповідає: Сергій Подошва

Вирішили: погодити перерозподіл бюджетних призначень за загальним фондом (видатки споживання) на 2017 рік по департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації та календарний план заходів на 2017 рік “Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік”.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про надання експертного висновку щодо впливу регуляторного акта – проекту рішення Івано-Франківської обласної ради “Про затвердження Порядку надання земельних ділянок із земель спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

Доповідає: Анатолій Прокопів

            Вирішили: надати експертний висновок щодо впливу регуляторного акта – проекту рішення Івано-Франківської обласної ради “Про затвердження Порядку надання земельних ділянок із земель спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. 14. Слухали: Про оренду приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній.

Виступили: орендарі приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату  Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній, О. Дзеса, В. Гладій, М. Королик, І. Візінський, Б. Ленігевич, В. Даниш

Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області обласної ради в семиденний термін утворити робочу групу, залучивши відділ правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради та двох представників від орендарів, для вирішення питання оплати за оренду приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату  Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній відповідно до чинного законодавства, розробити проект рішення і внести на розгляд сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

Заступник голови комісії О.Левицький покинув засідання комісії.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (листи управління об’єктами спільної власності територіальних громад області обласної ради від 24.11.2017. № 212/08-04/001 та від 28.11.2017. № 218/08-04/001).

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити перелік об’єктів спільної власності територіальних громад області, що передаються:

– в оренду згідно з додатком 1 до листа управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 24.11.2017. № 212/08-04/001, за винятком об’єкта, зазначеного у пункті 6 – приміщення загальною площею 455,7 кв.м Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради на вул. Сірика, 1 у м. Надвірній у зв’язку із заборгованістю по оплаті за оренду приміщень.

– в оренду на умовах конкурсу (аукціону) згідно з додатками 2 до листів управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 24.11.2017. № 212/08-04/001 та від 28.11.2017. № 218/08-04/001;

– в суборенду згідно з додатком 3 до листа управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 24.11.2017. № 212/08-04/001.

Голосували: За – одноголосно.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                              Остап Дзеса

 

 

 

Секретар постійної комісії                                                                      Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]