ПРОТОКОЛ № 23


ПРОТОКОЛ № 23

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

 

4 травня 2017 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Михайло Якимчук, Володимир Магаль, Ігор Шевчук, Андрій Іваськів

 

Відсутні: Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

 

Запрошені:

Ріяфет Гасимов – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проведення комплексу робіт для недопущення екологічної катастрофи на території Калуського гірничопромислового району”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про виконання у 2016 році Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” (зі змінами).
  4. Про проект рішення обласної ради “Про стан поводження з побутовими відходами в Івано-Франківській області”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.03.2017. № 467-13/2017 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2017 році”.
  6. Про розгляд кандидатури М. Ковтуна на призначення директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”.
  7. Про розгляд звернення депутата обласної ради Ольги Галабали та розробленого нею проекту рішення обласної ради “Про резервування для наступного заповідання природних ландшафтів річок Черемош, Чорний Черемош та Білий Черемош”.
  8. Різне.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проведення комплексу робіт для недопущення екологічної катастрофи на території Калуського гірничопромислового району”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Олександр Матусевич, Андрій Іваськів, Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проведення комплексу робіт для недопущення екологічної катастрофи на території Калуського гірничопромислового району” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: За –  6  Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про виконання у 2016 році Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про виконання у 2016 році Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: За –  6 Проти –  0   Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” (зі змінами).

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. № 59-2/2015 “Про Обласну програму охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” (зі змінами) підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: За –  6  Проти –  0   Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про стан поводження з побутовими відходами в Івано-Франківській області”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Андрій Іваськів, Михайло Якимчук

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про стан поводження з побутовими відходами в Івано-Франківській області” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: За –  6  Проти –  0   Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.03.2017. № 467-13/2017 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2017 році”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Ігор Шевчук, Андрій Іваськів, Андрій Левкович, Володимир Магаль

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.03.2017. № 467-13/2017 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2017 році” підтримати та рекомендувати внести на розгляд президії та сесії обласної ради.

 

Голосували: За –  6  Проти –  0   Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про розгляд кандидатури М. Ковтуна на призначення директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”.

Доповідав: Андрій Левкович

Виступив: Михайло Ковтун

 

Вирішили рекомендувати:

Інформацію Михайла Ковтуна взяти до відома.

Висновки комісії щодо призначення директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича прийняти на наступних засіданнях комісії.

 

Голосували: За –  6  Проти –  0   Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про розгляд звернення депутата обласної ради Ольги Галабали та розробленого нею проекту рішення обласної ради “Про резервування для наступного заповідання природних ландшафтів річок Черемош, Чорний Черемош та Білий Черемош”.

 

Доповідав: Андрій Пліхтяк

Ознайомив присутніх, що з порушеного депутатом обласної ради Ольгою Галабалою питання, є діюче рішення Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів від 15 березня 1994 року “Про резервування природних територій і об’єктів з метою наступного їх заповідання”. Відповідь обласної державної адміністрації з пропозиціями щодо проекту рішення надана депутату обласної ради та обласній раді. Однак, як зауважив доповідач для прийняття такого рішення необхідна згода місцевих рад.

 

Виступили: Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Володимир Магаль, Андрій Іваськів

 

Вирішили рекомендувати:

Управлінню екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації опрацювати діюче рішення Івано-Франківської обласної Ради народних депутатів від 15 березня 1994 року “Про резервування природних територій і об’єктів з метою наступного їх заповідання” і проект рішення обласної ради, розроблений Ольгою Галабалою, та запропонувати на розгляд обласної ради узгоджений проект рішення, актуальний до сьогодення, а також звернутись до місцевих рад для отримання необхідних погоджень.

 

Голосували: За –  6  Проти –  0   Утримались – 0

 

 

 

 

Голова комісії                                                                 Андрій Левкович

 

 

 

 

Секретар комісії                                                             Андрій Іваськів

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]