ПРОТОКОЛ № 25


 

УКРАЇНА

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

Протокол № 25

засідання постійної комісій обласної ради

 з питань гуманітарної політики та свободи слова

 

від 24.10. 2017 р.                                                          м. Івано-Франківськ.

 

Всього членів комісії: 8 осіб.

Присутні: 7

Ю. Черневий – голова комісії.

С. Адамович – заступник голови комісії.

– секретар комісії.

Присутні члени комісії: Д. Дзвінчук А. Мироняк, А. Романюк, М. Рудик, І. Тринів.

Відсутні: І. Оробець – змагання.

У роботі комісії брали участь:

В. Гладійперший заступник голови обласної ради.

С. Басараб – заступник голови обласної ради.

Б. Кобилянський – заступник голови облдержадміністрації.

О. Тебешевська- депутат обласної ради.

О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.

В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

В. Гринівська – начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації.

І. Гаврилюк – начальник відділу департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

І. Зельманович – начальник відділу соціально-економічного розвитку департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

В. Гергелюк – керівник громадської організації “Наш Захід”.

В. Іваночко – член історико-краєзнавчого об’єднання “Моє місто”.

Вів засідання Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

 

Комісія розглянула і затвердила порядок денний:

 

Порядок денний:

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проголошення 2018 року роком “Просвіти” в Україні”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації ”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про проголошення 2018 року Роком Західноукраїнської Народної Республіки”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території держави”.
  6. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.

7 Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. №46-2/2015 “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки ”.

  1. Про проект рішення обласної ради “Про затвердження регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2017-2021 роки”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про звільнення директора Музею мистецтв Прикарпаття”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу) ”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова”.
  6. Про лист облдержадміністрації від 22.11.2017 № 1190/0/2-17/01-132 про внесення змін до календарного плану культурно-мистецьких заходів на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки.

Доповідає: В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

  1. Різне.

 

 

1.СЛУХАЛИ:Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проголошення 2018 року роком “Просвіти” в Україні”.

 

 ДоповідалаО. Тебешевська – депутат обласної ради.
 Виступили:Ю. Черневий, А. Романюк.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо проголошення 2018 року роком “Просвіти” в Україні”.

 

 Голосували:“ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 осіб, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

2.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації  щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації ”.

 

 ДоповідавБ. Кобилянський – заступник голови обласної державної адміністрації
 Виступили:С. Адамович, Д. Дзвінчук, А. Романюк, І. Тринів, Ю. Черневий, С. Басараб, В. Гладій.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації  щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

3.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”.
 Доповідала:В. Гринівська – начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації.
 Виступили:В. Гладій, Д. Дзвінчук, Ю. Черневий.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

4.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про проголошення 2018 року Роком Західноукраїнської Народної Республіки”.
 Доповідав:С. Адамович – заступник голови постійної комісії.
 Виступили:Ю. Романюк, Ю Черневий.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради“Про проголошення 2018 року Роком Західноукраїнської Народної Республіки” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:

 

” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

5.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території держави”.

 

 Доповідав:С. Адамович- заступник голови постійної комісії.
 Виступили:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради, який запропонував доопрацювати проект рішення зробивши акцент на створенні Єдиної помісної церкви.

Д. Дзвінчук – член комісії зауважив, що назва проекту рішення не відповідає Конституції України, адже Церква відділена від держави і Президент не може її заборонити. Звернення актуальне, однак воно має мати інші акценти. Маємо зрозуміти, що політичним шляхом ми не об’єднаємо церкву. Звернути увагу, в тому числі і віруючих на антиукраїнську позицію Церкви Московського патріархату.

А. Романюк – член комісії зазначив, що існування на наших теренах церкви Московського патріархату є абсурдним. Ця церква – практично ворожа агентурна мережа, яка діє на території області.

 

 Вирішили:1. Рекомендувати автору звернення депутату обласної ради В. Поповичу доопрацювати проект рішення з такими змінами:

– назву проекту рішення викласти в такій редакції “Про звернення обласної ради про антиукраїнську діяльність Української православної церкви Московського патріархату на території держави”;

– звернення направити: Президенту України П. Порошенку, Верховній Раді України, Службі Безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України, Ієрархам Українських Церков, вірним Української православної церкви Московського патріархату;

2. У тексті звернення наголосити на:

– антиукраїнській діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території держави;

– акцентувати на необхідності створення єдиної помісної
церкви в Україні.

 

 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

6.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)”.

 

 Доповідав:І. Гаврилюк – начальник відділу департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.
 Виступили:А. Мироняк, Ю. Черневий запропонували підтримати проект рішення обласної ради.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)” і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

7.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. №46-2/2015 “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки ”.

 

 Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий, В. Гладій.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 25.12.2015. №46-2/2015 “Про обласну програму “Теплий заклад культури Прикарпаття” на 2016-2020 роки ” і внести на розгляд сесії обласної ради.

 

 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

8.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про затвердження регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2017-2021 роки”.
 Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
 Виступили:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради, який запропонував змінити терміни дії програми на 2018-2021 роки.

С. Адамович – заступник голови комісії зазначив, що проект програми поданий управлінню культури національностей та релігій облдержадміністрації майже рік тому, однак програма подається на затвердження тільки в кінці року. Тому підтримую пропозицію щодо зміни терміну дії програми. Одночасно пропоную додати пункт по археології, який чомусь вилучений. Кошти на археологію передбачити забравши з пункту “Прощі”, адже ці заходи фінансуються з програми “Духовне життя”. Не можна досліджувати територію Успенського Собору і будувати нову Церкву. На всіх наукових конференціях на цей факт вказують.

В. Гергелюк – запропонував у розділі програми  “Виконавці” долучити громадські організації.

 Вирішили:1. Доручити начальнику управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації
В. Федораку внести зміни в проект рішення:

– змінити терміни дії програми на 2018-2021 роки;

– доповнити програму заходами щодо проведення археологічних досліджень території с. Крилос.

2. Підтримати проект рішення обласної ради “Про затвердження регіональної цільової програми “Відродження Галича як давньої столиці України” на 2017-2021 роки” з доповненнями і внести на розгляд сесії обласної ради.

 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

9.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про звільнення директора Музею мистецтв Прикарпаття”.

 

 Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
   
 Виступили:Ю. Черневий, Д. Дзвінчук.
 Вирішили:1. Підтримати проект рішення обласної ради “Про звільнення директора Музею мистецтв Прикарпаття” і внести на розгляд сесії обласної ради.

2. Начальнику управління культури В. Федораку підготувати матеріали щодо нагородження директора Музею мистецтв Прикарпаття М. Дейнеги за багаторічну плідну працю та значний особистий внесок у розвиток музейної справи.

 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

10.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту”.
 Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту облдержадміністрації.
 Виступили:М. Рудик, А. Мироняк, Ю. Черневий.
 Вирішили:1. Підтримати проект рішення обласної ради “Про утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту” і внести на розгляд сесії обласної ради.

2. Доручити начальнику управління спорту облдержадміністрації О. Оклієвичу підготувати аналіз роботи спортивних шкіл області і заслухати це питання на засіданні комісії.

11.Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу).
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради.
 Виступили:О. Оклієвич, С. Басараб, А. Мироняк – запропонували підтримати проект рішення і внести на розгляд сесії обласної ради.
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу)” і внести на розгляд сесії обласної ради .
 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

 Слухали:Про проект рішення обласної ради “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова”.
 Доповідав:Ю. Черневий – голова постійної комісії.
 Виступили:С. Адамович, Д. Дзвінчук, М. Рудик, А. Мироняк, А. Романюк.,
 Вирішили:Підтримати проект рішення обласної ради “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова” і внести на розгляд сесії.
 Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

 Слухали:Про лист облдержадміністрації від 22.11.2017 № 1190/0/2-17/01-132 про внесення змін до календарного плану культурно-мистецьких заходів на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки.
 Доповідав:В. Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.
 Виступили:Ю. Черневий.
 Вирішили:Погодити внесення змін до календарного плану культурно-мистецьких заходів на виконання регіональної цільової програми “Культура Івано-Франківщини” на 2016-2020 роки.
.Голосували:” ЗА” – 7 осіб,

“ПРОТИ” – 0 особа, “УТРИМАЛИСЬ” – 0 осіб.

Рішення прийнято.

14Слухали:Різне.

 

Голова комісії                                                         Юрій Черневий

 

Заступник голови

комісії                                                                            Сергій Адамович

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]