ПРОТОКОЛ № 31


 

УКРАЇНА

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Постійна комісія обласної ради
з питань охорони здоров’я та соціальної політики


Протокол № 31

засідання постійної комісії обласної ради
з питань
охорони здоров’я та соціальної політики

 

від 17.04.2018 року

м. Івано-Франківськ

 

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні: М. Піцуряк, О. Кисилиця, М. Дроняк, В. Кифорук, І. Яремин, М. Сухоцький, М. Ілюк

Запрошені:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Яворський Віталій Львович – заступник директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Клим Мирослава Іллівна – заступник начальника управління Держпраці в Івано-Франківській області;

ЗМІ.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради.

 

Голова постійної комісії: М. Піцуряк

 

Секретар постійної комісії: О. Кисилиця

 

 

Порядок денний

засідання постійної комісій обласної ради
з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 

  1. Про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області та проблемні питання.
  2. Про стан виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період
    з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення ( зі змінами) за 2017 рік.
  3. Про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики.
  4. Про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соціального захисту населення області.
  5. Про стан виконання обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (зі змінами) за 2017 рік.
  6. Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016 (зі змінами).
  7. Про внесення змін до календарного плану заходів на 2018 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” та про спрямування залишку коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
  8. Про звернення до Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо запобігання знищенню екстреної медичної допомоги, збільшення оплати праці працівникам системи екстреної медичної допомоги, збільшення медичної субвенції Державного бюджету України на 2018 рік.

 

 

 

 

 

  1. Слухали: М. Клим про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області та проблемні питання.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, В. Федорів, М. Ілюк

Вирішили: 1) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації спільно з управлінням Держпраці в Івано-Франківській області організувати навчання-симінар із керівниками закладів охорони здоров’я області,  головними бухгалтерами та працівниками кадрової та економічної служби про проблемні питання, які виникають під час перевірок, які проводить управління Держпраці в Івано-Франківській області відповідно до чинного законодавства про працю.

2) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації посилити контроль щодо першочергового спрямування коштів на виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області.

3) інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Яворського про стан виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення ( зі змінами) за 2017 рік.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про стан виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення ( зі змінами) за 2017 рік” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 3. Слухали: В. Яворського про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики/

Виступили: : В. Гладій, М. Піцуряк

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про основні напрямки роботи в області у сфері соціальної політики” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 6

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 4. Слухали: В. Яворського про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соціального захисту населення області.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк

Вирішили:  підтримати поданий проект рішення “Про реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ сфери соціального захисту населення області” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 5. Слухали: В. Яворського про стан виконання обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
    на 2017-2021 роки (зі змінами) за 2017 рік.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк

Вирішили:  підтримати поданий проект рішення “Про стан виконання обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки (зі змінами) за 2017 рік” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Яворського про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
    на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016 (зі змінами).

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, В. Кифорук, І. Яремин, М. Ілюк

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 23.12.2016. № 402-12/2016 (зі змінами)” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Федоріва про внесення змін до календарного плану заходів на 2018 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” та про спрямування залишку коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, О. Кисилиця, М. Дроняк, В. Кифорук,
І. Яремин, М. Сухоцький, М. Ілюк

Вирішили: погодити внесення змін до календарного плану заходів
на 2018 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я” та  спрямування залишку коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, який склався станом на 01.01.2018 року, департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації (додається).

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: О. Кисилицю про проект звернення до Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо запобігання знищенню екстреної медичної допомоги, збільшення оплати праці працівникам системи екстреної медичної допомоги, збільшення медичної субвенції Державного бюджету України на 2018 рік.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, В. Кифорук, І. Яремин,
М. Сухоцький, М. Ілюк

Вирішили: доопрацювати поданий проект звернення до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України від області щодо запобігання знищенню екстреної медичної допомоги, збільшення оплати праці працівникам системи екстреної медичної допомоги, збільшення медичної субвенції Державного бюджету України на 2018 рік і повторно розглянути на черговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Голосували:

“за” – 7

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Голова постійної комісії                                                        Манолій Піцуряк

 

Секретар постійної комісії                                                     Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]