ПРОТОКОЛ № 32


ПРОТОКОЛ № 32

засідання постійної комісії обласної ради

з питань екології та раціонального

природокористування

07.02.2018 р.

 

Присутні члени комісії:

Андрій Левкович, Олександр Матусевич, Андрій Іваськів Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Ігор Шевчук Володимир Магаль, Михайло Якимчук

 

Брали участь:

Сергій Басараб – заступник голови обласної ради

 

Запрошені:

Марія Савка – перший заступник

голови ОДА

Жанна Табанець – директор

департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації

Андрій Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

 

Головував:

Голова комісії  Андрій Левкович

 

Порядок денний

 

  1. Про проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації”.
  2. Про проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2017 рік”.
  3. Про проект рішення обласної ради “Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік”.
  4. Про проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році”.
  5. Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.
  6. Про проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.
  7. Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”.
  8. Різне. Розгляд листів та звернень.

– Про звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо розподілу коштів екологічного податку;

– Про відповідь Державної регуляторної служби України щодо проекту рішення обласної ради “Про затвердження Порядку проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках Івано-Франківської області”;

– інформація Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації щодо виконання протоколу № 26 від 09.08.2017 року постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування;

– про депутатське звернення депутата обласної ради О. Федишиної.

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації”.

Доповідала:  Марія Савка

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Олег Токарчук, Андрій Іваськів

 

Вирішили рекомендувати:

Проект рішення обласної ради “Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2017 рік”.

Доповідала:  Жанна Табанець

 

Виступили: Андрій Левкович, Оксана Тебешевська

 

Вирішили рекомендувати:

проект рішення обласної ради “Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2017 рік” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік”.

Доповідала:  Жанна Табанець

 

Виступили: Андрій Левкович, Олег Токарчук

 

Вирішили рекомендувати:

проект рішення обласної ради “Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8   Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Андрій Левкович, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук, Андрій Іваськів, Олександр Матусевич

 

Вирішили рекомендувати: проект рішення обласної ради “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8  Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року”.

 

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Олександр Матусевич, Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

 

Вирішили рекомендувати: проект рішення обласної ради “Про внесення змін до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 8  Проти –   0  Утримались – 0

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Ігор Шевчук, Оксана Тебешевська, Олег Токарчук

 

Вирішили рекомендувати: проект рішення обласної ради “Про надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 0  Проти –   0  Утримались – 8

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Слухали: Про проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску”.

 

Доповідав:  Андрій Пліхтяк

 

Виступили: Ігор Шевчук

 

Вирішили рекомендувати: проект рішення обласної ради “Про переоформлення товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” акта про надання гірничого відводу для розробки Стратинського родовища піску” підтримати та рекомендувати внести на розгляд сесії обласної ради.

 

Голосували: За – 0  Проти –   0  Утримались – 8

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

 

  1. Різне. Розгляд листів та звернень.

– Про звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо розподілу коштів екологічного податку.

Вирішили рекомендувати:

підтримати звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо розподілу коштів екологічного податку та рекомендувати для розгляду на сесії обласної ради.

 

– Про відповідь Державної регуляторної служби України щодо проекту рішення обласної ради “Про затвердження Порядку проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках Івано-Франківської області”.

Інформацію взяли до відома.

 

– інформація Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації щодо виконання протоколу № 26 від 09.08.2017 року постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування

Інформацію взяли до відома.

 

– про депутатське звернення депутата обласної ради О. Федишиної щодо дотримання Надвірнянським спеціалізованим агролісгоспом
ОП “Івано-Франківськоблагроліс” норм законодавства при проведенні на території Надвірнянського району Івано-Франківської області рубок головного користування та суцільних санітарних рубок цінних порід дерев.

Вирішили рекомендувати:

  1. Питання вивчити та розглянути на наступному засіданні комісії.
  2. Звернення скерувати на розгляд державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області з метою підготовки питання на розгляд наступної комісії. Рекомендувати екологічній інспекції провести виїзд на місце з залученням депутата обласної ради О. Федишиної, депутатів обласної ради, депутатів Надвірнянської районної ради.
  3. На розгляд питання запросити:

– директора Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу
ОП “Івано-Франківськоблагроліс”;

– директора ОКП “Івано-Франківськоблагроліс”;

– сільського голову села Тисменичани;

– начальника державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області:

– начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

 

 

Голова комісії                                                                 Андрій Левкович

 

 

 

 

Секретар комісії                                                             Андрій Іваськів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]