Протокол № 36


Протокол № 36
засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я

 та соціальної політики

від 27.11.2018 року
м. Івано-Франківськ

 

Всього членів комісії: 9 чол.

Присутні: 9

(М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів)

 

Запрошені:

Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради;

Федорів Віталій Васильович – заступник голови обласної державної адміністрації;

Мацькевич Ірина Богданівна – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Стовбан Микола Петрович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Корженьовський Володимир Михайлович – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Головчук Михайло Михайлович – голова Богородчанської районної ради;

Єжак Франко Франкович – голова Богородчанської районної державної адміністрації;

Малофій Любомир Степанович – директор обласного фтизіопульмонолічного центру;

Павлушинський Юрій Миколайович – головний лікар Богородчанської центральної районної лікарні;

Скопич Валерій Анатолійович – головний лікар обласного наркологічного диспансеру;

Романчук Володимир Романович – головний лікар обласного клінічного онкологічного диспансеру;

Бирчак Наталія Василівна – голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України;

Долик Андрій Ігорович – позаштатний радник голови обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики;

Рудик Марія Олександрівна – депутат обласної ради;

Никорович Святослав Ігорович – депутат обласної ради.

Брали участь у роботі комісії:

Пеца-Довбуш Віра Іванівна – консультант відділу електронного забезпечення обласної ради та доступу до публічної інформації виконавчого апарату обласної ради.

 

 

Порядок денний
засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

  1. Про розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
  2. Про проект обласного бюджету на 2019 рік галузей “Охорона здоров’я” та “Соціальний захист”.
  3. Про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області.
  4. Про стан виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 20.08.2018 року щодо передачі на фінансування з обласного бюджету фтизіатричного відділення Солотвинської районної лікарні Богородчанського району.
  5. Про звернення обласної ради щодо захисту інституції сім’ї в Україні.
  6. Про функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.
  7. Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр”, Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр” і Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру”.
  8. Про надання дозволу на списання автотранспорту обласному клінічному центру паліативної допомоги.
  9. Про дозвіл на списання автотранспорту Коломийського геріатричного пансіонату.
  10. Про затвердження обласної програми підтримки осіб, які брали участь у
    бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей
    на 2018-2021 роки.
  11. Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.12.2014. № 1467-33/2014 “Про затвердження обласної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки”.
  12. Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016 (зі змінами)”.
  13. Про звернення депутатів Кіровоградської обласної ради щодо необхідності прийняття Верховною Радою України Закону України “Про фармацевтичне самоврядування”.
  14. Про внесення змін до календарних планів заходів на 2018 рік регіональних цільових програм галузі  “Охорона здоров’я”.
  15. Про внесення змін до календарних планів заходів на 2018 рік галузі “Соціальний захист”.
  16. Про листи Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України.
  17. Про лист голови поважної Ради комітету Відзнаки за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” В. Князевича щодо проведення заходів з відзначення кращих фахівців медичної галузі.
  18. Різне.

 

 

  1. Слухали: І. Мацькевич про розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: погодити розподіл обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 20009,0 тис. грн. відповідно до додатку № 1 (додається), погодити розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 52070,2 тис. грн. та спрямувати її департаменту фінансів обласної державної адміністрації за КПКВМБ 3719410 “Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції” в сумі 48070,0 тис. грн. та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації за КПКВМБ 0712144 “Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет”  в сумі 4000,0  тис. грн. відповідно до додатку № 2 (додається).

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана та В. Корженьовського про проект обласного бюджету на 2019 рік галузей “Охорона здоров’я” та “Соціальний захист”.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів

Вирішили: інформацію взяти до відома.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

 

Вирішили:

  • інформацію взяти до відома;
  • у разі не вирішення питання забезпечення видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери до 7 грудня 2018 року департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації підготувати проект рішення про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери на розгляд чергової сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про стан виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
    від 20.08.2018 року щодо передачі на фінансування з обласного бюджету фтизіатричного відділення Солотвинської районної лікарні Богородчанського району.

Виступили: В. Гладій, В. Федорів, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів, М. Головчук, Ф. Єжак,
Л. Малофій

Вирішили:

1) з урахуванням вимог пункту 3 статті 90 Бюджетного Кодексу України передати на фінансування з обласного бюджету фтизіатричне відділення Солотвинської районної лікарні Богородчанського району з 1 січня 2019 року;

2) рекомендувати департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації при поданні бюджетного запиту до департаменту фінансів обласної державної адміністрації на 2019 рік врахувати потребу в коштах на утримання зазначеного відділення, як структурного підрозділу обласного фтизіопульмонологічного центру.

Голосували:

“за” – 8 (М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. 5. Слухали: І. Дебенка про звернення обласної ради щодо захисту інституції сім’ї в Україні.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів

Вирішили:  підтримати поданий проект рішення “Про звернення обласної ради щодо захисту інституції сім’ї в Україні” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів, А. Долик.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про проекти рішень “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр”, “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр” і “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру”.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: 1) надіслати проекти рішень “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр”, “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Комунального закладу “Прикарпатський клінічний онкологічний центр” і “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру” на доопрацювання до департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

2) підготувати та подати проекти рішень про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) усіх комунальних закладів області сфери охорони здоров’я у встановленому порядку на розгляд обласній раді у  I-II кварталі 2019 року.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про надання дозволу на списання автотранспорту обласному клінічному центру паліативної допомоги.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про надання дозволу на списання автотранспорту обласному клінічному центру паліативної допомоги” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про дозвіл на списання автотранспорту Коломийського геріатричного пансіонату.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про дозвіл на списання автотранспорту Коломийського геріатричного пансіонату” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про затвердження обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про затвердження обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2018-2021 роки” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до рішення обласної ради від 05.12.2014. № 1467-33/2014 “Про затвердження обласної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки”.

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.12.2014. № 1467-33/2014 “Про затвердження обласної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області
    на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016 № 402-12/2016 (зі змінами).

Виступили: М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “ внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016 № 402-12/2016 (зі змінами)” та рекомендувати для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про звернення депутатів Кіровоградської обласної ради щодо необхідності прийняття Верховною Радою України Закону України “Про фармацевтичне самоврядування”.

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: підтримати поданий проект рішення “Про звернення депутатів Кіровоградської обласної ради щодо необхідності прийняття Верховною Радою України Закону України “Про фармацевтичне самоврядування” та рекомендувати внести на розгляд чергової президії та сесії обласної ради.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Стовбана про внесення змін до календарних планів заходів на 2018 рік регіональних цільових програм галузі “Охорона здоров’я”.

Виступили: В. Гладій, М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: погодити зміни до календарних планів заходів на 2018 рік регіональних цільових програм галузі  “Охорона здоров’я” відповідно до листів обласної державної адміністрації від 6 вересня 2018 р. № 896/0/2-18/01-132, від 22 жовтня 2018 р. № 1067/0/2-18/01-132, від 6 листопада 2018 р. № 1128/0/2-18/01-132, від 19 листопада 2018 р. № 1203/0/2-18/01-132

Голосували:

“за” – 8 (М. Піцуряк, О. Кисилиця, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук,
І. Яремин, І. Іванів)

“утримались” – 0

“проти” – 1 (О. Атаманюк)

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: В. Корженьовського про внесення змін до календарних планів заходів на 2018 рік галузі “Соціальний захист”.

Виступили М. Піцуряк, М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький, В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: погодити зміни до календарних планів заходів на 2018 рік галузі  “Соціальний захист” відповідно до листів обласної державної адміністрації від 21 вересня 2018 р. № 965/0/2-18/01-132, від 11 жовтня 2018 р. № 1035/0/2-18/01-132, від 18 жовтня 2018 р. № 10  56/0/2-18/01-132, від 26 жовтня 2018 р. № 1089/0/2-18/01-132, від 9 листопада 2018 р. № 1162/0/2-18/01-132.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про листи Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України.

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький,
В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

 

Вирішили:

1) інформацію про засідання круглого столу у Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я про раптову серцеву смерть – фактори ризику та шляхи профілактики та про стан фінансового забезпечення потреб хворих на цукровий діабет у препаратах інсуліну у 2018 році взяти до уваги.

2) департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації при затвердженні обласної цільової програми про цукровий діабет в області поінформувати постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики про стан фінансового забезпечення потреб хворих на цукровий діабет у препаратах інсуліну.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про лист голови поважної Ради комітету Відзнаки за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” В. Князевича щодо проведення заходів з відзначення кращих фахівців медичної галузі.

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький,
В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: інформацію взяти до уваги.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про лист центральної міської лікарні щодо розподілу лікарського засобу для надання медичної допомоги жителям.

Виступили: О. Атаманюк, М. Дроняк, О. Кисилиця, М. Ілюк, М. Сухоцький,
В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: доручити департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації надати роз’яснення щодо розподілу лікарського препарату севофлурану для інгаляційного наркозу, отриманого за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

  1. Слухали: М. Піцуряка про лист комунального закладу “Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” щодо

Виступили: М. Дроняк, О. Кисилиця, О. Атаманюк, М. Ілюк, М. Сухоцький,
В. Кифорук, І. Яремин, І. Іванів.

Вирішили: департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації при затвердженні обласного бюджету на 2019 рік врахувати кошти для виконання заходів Програми розвитку та вдосконалення служби екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги Івано-Франківської області на 2018-2022 роки.

Голосували:

“за” – 9

“утримались” – 0

“проти” – 0

Рішення прийнято.

 

Голова постійної комісії                                                                    Манолій Піцуряк

Секретар постійної комісії                                                                Оксана Кисилиця

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]