ПРОТОКОЛ № 7


Протокол № 7

засідання постійної комісії обласної ради

з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу

 

19  травня 2016 року

м. Івано-Франківськ

 

Присутні: Остап Дзеса, Олександр Левицький,

Михайло Королик, Іван Візінський, Андрій Іваськів, Богдан Ленігевич

 

Запрошені: Володимир Чернецький – начальник управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в області;

Ігор Гриник – директор Державного архіву Івано-Франківської області;

Мирон Матейко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації;

Ігор Гаврилюк – заступник директора департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації;

Ірина Опалко – начальник відділу позашкільної освіти і роботи з інтернатними закладами департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації;

Віталій Яворський – заступник директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації;

Віталій Костишин – директор комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна;

Василь Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області;

Назарій Іванів – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації;

Микола Паламарчук – начальник мобільно-оперативної групи управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації;

Віталій Семків – начальник господарського  управління обласної державної адміністрації

В роботі комісії беруть участь:

Василь Гладій – перший заступник голови обласної ради;

Ігор Дебенко, Василь Попович, Сергій Федорців, Ігор Шевчук – депутати обласної ради;

Олександра Чорній – начальник відділу документообігу виконавчого апарату обласної ради

 

 

Порядок денний:

  1. Про виконання рішення обласної ради від 24.03.2011. № 76-4/2011 “Про комплексну програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2011-2015 роки.”
  2. Про цільову програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2016-2020 роки.
  3. Про регіональну цільову програму забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Івано-Франківської області на 2016-2018 роки.
  4. Про зміну типу та найменування Івано-Франківської обласної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради.
  5. Про передачу цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів.
  6. Про дозвіл на продаж автомобіля (обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики).
  7. Про дозвіл на списання автотранспорту (Залучанський дитячий будинок-інтернат)
  8. Про оренду приміщень адміністративних будівель на вул. Грушевського, 21, вул. Незалежності, 46, вул. Василіянок, 62а у м. Івано-Франківську.
  9. Про внесення змін  та  доповнень  до  рішення  обласної  ради від 31.07.2007. № 340-14/2007 “Про обласне комунальне підприємство “Торговий дім (об’єднання) “Галичина”.
  10. Про внесення змін і доповнень до Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.
  11. Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності територіальних громад  сіл,  селищ,  міст  області  (площа   Ринок, 8 у м. Івано-Франківську).
  12. Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (вул. Тринітарська, 13 у м. Івано-Франківську).
  13. Про укладення з Івано-Франківським обласним комунальним агро- лісогосподарським підприємством “Івано-Франківськоблагроліс” договору на безоплатне користування нерухомим майном.
  14. Про оренду нерухомого майна у 2016 році (встановлення розміру орендної плати).
  15. Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  16. Про Порядок приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  17. Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1188-27/2014 “Про комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна”.
  18. Про переліки заходів, які проводитимуться в межах коштів, передбачених на 2016 рік щодо реалізації:

– Регіональної цільової програми “Питна вода” на 2012-2020 роки”.

– Регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року”.

  1. Про розподіл коштів спеціального фонду обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.
  2. Про виконання регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення за I квартал 2016 року.
  3. Про виконання заходів комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.
  4. Про умови конкурсу (аукціону) на право оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  5. Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  6. Про виконання доручень, пропозицій та зауважень постійної комісії.

 

  1. Слухали: Про виконання рішення обласної ради від 24.03.2011. № 76-4/2011 “Про комплексну програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2011-2015 роки.”

Доповідає: Володимир Чернецький

Вирішили: погодити проект рішення “Про виконання рішення обласної ради від 24.03.2011. № 76-4/2011 “Про комплексну програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2011-2015 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про цільову програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2016-2020 роки.

Доповідає: Володимир Чернецький

Виступили: Олександр Левицький, Остап Дзеса, Василь Гладій, Андрій Іваськів

Вирішили:

  1. Погодити проект рішення “Про цільову програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби Івано-Франківської області до дій за призначенням на 2016-2020 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. Пропонувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області вибирати пріоритетні заходи і реально прораховувати обсяги їх фінансування на кожен рік дії програми.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про регіональну цільову програму забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Івано-Франківської області на 2016-2018 роки.

Доповідає: Ігор Гриник

Вирішили: погодити проект рішення “Про регіональну цільову програму забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Івано-Франківської області на 2016-2018 роки” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про зміну типу та найменування Івано-Франківської обласної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради.

Доповідає: Ірина Опалко

Виступили: Олександр Левицький, Сергій Федорців

Вирішили: погодити проект рішення “Про зміну типу та найменування Івано-Франківської обласної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Івано-Франківської обласної ради” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про передачу цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів.

Доповідає: Ігор Гаврилюк

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: погодити проект рішення “Про передачу цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – 5, проти – немає, утримався – 1 (О. Левицький).

 

  1. Слухали: Про дозвіл на продаж автомобіля (обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики).

Доповідає: Мирон Матейко

Вирішили: погодити проект рішення “Про дозвіл на продаж автомобіля” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про дозвіл на списання автотранспорту (Залучанський дитячий будинок-інтернат)

Доповідає: Віталій Яворський

Вирішили: погодити проект рішення “Про дозвіл на списання автотранспорту” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду приміщень адміністративних будівель на вул. Грушевського, 21, вул. Незалежності, 46, вул. Василіянок, 62а у м. Івано-Франківську.

Доповідає: Віталій Костишин

Вирішили: погодити проект рішення “Про оренду приміщень адміністративних будівель на вул. Грушевського, 21, вул. Незалежності, 46, вул. Василіянок, 62а у м. Івано-Франківську”  і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від 31.07.2007. № 340-14/2007 “Про обласне комунальне підприємство “Торговий дім (об’єднання) “Галичина”.

Доповідає: Василь Даниш

Виступили: Олександр Левицький, Сергій Федорців

Вирішили: доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області опрацювати з державною реєстраційною службою питання ліквідаційної процедури підприємства, при необхідності внести правки в проект рішення “Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від 31.07.2007. № 340-14/2007 “Про обласне комунальне підприємство “Торговий дім (об’єднання) “Галичина” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін і доповнень до Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації”.

Доповідають: Василь Даниш, Василь Бегей

Виступив: Михайло Королик

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін і доповнень до Статуту обласного комунального підприємства “Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності територіальних громад  сіл,  селищ,  міст  області  (площа   Ринок, 8 у м. Івано-Франківську).

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили:

  1. Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області підготувати і подати членам комісії інформацію про хід виконання програми приватизації.
  2. Погодити проект рішення “Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності територіальних  громад  сіл,  селищ,  міст  області” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (вул. Тринітарська, 13 у м. Івано-Франківську).

Доповідає: Василь Даниш

 Вирішили: погодити проект рішення “Про затвердження висновку про вартість продажу об’єкта спільної власності  територіальних  громад  сіл,  селищ,  міст  області” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – 5, проти – немає, утримався – немає, 1 (М. Королик) не брав участі в голосуванні.

 

  1. Слухали: Про укладення з Івано-Франківським обласним комунальним агро- лісогосподарським підприємством “Івано-Франківськоблагроліс” договору на безоплатне користування нерухомим майном.

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити проект рішення “Про укладення з Івано-Франківським обласним комунальним агролісогосподарським підприємством “Івано-Франківськоблагроліс” договору на безоплатне користування нерухомим майном” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду нерухомого майна у 2016 році (встановлення розміру орендної плати).

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили:

  1. Погодити проект рішення “Про оренду нерухомого майна у 2016 році” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.
  2. Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області розробити механізм передачі в оренду вільного майна, підготувати перелік вільних об’єктів спільної власності територіальних громад області і подати членам постійної комісії.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили: Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області доопрацювати проект рішення “Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зокрема пункт 2 щодо додатку 1 до рішення обласної ради від 09.10.2015. № 1778-39/2015. Доопрацьований проект рішення пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про Порядок приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Василь Даниш

Виступив: Сергій Федорців

Вирішили: Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області доопрацювати проект рішення “Про Порядок приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зокрема в частині відчуження майна, а також додати розділ щодо нерухомого майна.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1188-27/2014 “Про комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна”.

Доповідає: Віталій Костишин

Вирішили: погодити проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2014. № 1188-27/2014 “Про комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна” і пропонувати на розгляд президії та сесії обласної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про переліки заходів, які проводитимуться в межах коштів, передбачених на 2016 рік щодо реалізації:

– Регіональної цільової програми “Питна вода” на 2012-2020 роки.

– Регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року (лист обласної державної адміністрації від 15.04.2016. № 139/4/1-16/01-132).

Доповідає: Назарій Іванів

Виступив: Олександр Левицький

Вирішили:

  1. Доручити департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури обласної державної адміністрації в робочому порядку опрацювати пропозиції до Регіональної цільової програми “Питна вода” на 2012-2020 роки, які подавав депутат обласної ради Олександр Левицький. При врегулюванні всіх питань погодити перелік заходів, які проводитимуться в межах коштів, передбачених на 2016 рік на реалізацію Регіональної цільової програми “Питна вода” на 2012-2020 роки.
  2. Погодити перелік заходів, які проводитимуться в межах коштів, передбачених на 2016 рік на реалізацію Регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2020 року (додається).

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про розподіл коштів спеціального фонду обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року (додається).

Доповідає: Назарій Іванів

Виступили: Андрій Іваськів, Василь Попович, Олександр Левицький, Михайло Королик, Василь Гладій

Голосували за те, щоб доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури обласної державної адміністрації вишукати кошти в сумі 198,0 тис.грн. на  ремонт вул. Шухевича у м. Бурштині.

За – одноголосно.

Голосували за те, щоб додатково вишукати 150,0 тис.грн. на реконструкцію автомобільної дороги на відрізку Товмачик-Торговиця Коломийського району.

За – 1 (О. Левицький), проти – немає, утрималось – 5.

Вирішили:

  1. Доручити департаменту фінансів обласної державної адміністрації та департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури обласної державної адміністрації вишукати кошти в сумі 198,0 тис.грн. на ремонт вул. Шухевича у м. Бурштині.
  2. Погодити розподіл коштів спеціального фонду обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Cлухали: Про виконання регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення заI квартал 2016 року (лист обласної державної адміністрації від 04.05.2016. № 250/2/1-16/01-132).

Доповідає: Віталій Семків

Вирішили: інформацію про виконання регіональної цільової програми діяльності господарського підрозділу управління облдержадміністрації з питань ресурсного забезпечення  за I квартал 2016 року прийняти до відома.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про виконання заходів комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки (лист обласної державної адміністрації від 07.04.2016. № 6473/1/1-15/01-132).

Доповідає: Микола Паламарчук

Вирішили: інформацію про виконання заходів комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки прийняти до відома.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про умови конкурсу (аукціону) на право оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (лист обласної ради від 19.05.2016. № 10-198/990-р/095).

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили: погодити умови конкурсу (аукціону) на право оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (14 об’єктів).

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (лист управління об’єктами спільної власності територіальних громад області від 16.05.2016. № 76/0804/007).

Доповідає: Василь Даниш

Вирішили:

  1. Погодити перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що передаються:
    • в оренду згідно з додатком 1 (14 об’єктів);
    • в оренду на умовах конкурсу (аукціону) згідно з додатком 2 (15 об’єктів).
  1. Доручити управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області при опрацюванні методики розрахунку плати за оренду майна спільної власності територіальних громад області передбачати регулюючі відсотки для різних сфер діяльності.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. Слухали: Про виконання пропозицій, зауважень та доручень постійної комісії.

Інформує: Олександра Чорній

Вирішили:

  1. Інформацію про виконання пропозицій, зауважень та доручень постійної комісії прийняти до відома.
  2. Доручити директору комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна В. Костишину опрацювати можливість виконання рішення обласної ради від 21.08.2015. № 1744-38/2015 в частині передачі нерухомого майна спільної власності територіальних громад області на площі Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську з балансу Ради професійних спілок області на баланс та в оперативне управління комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна в судовому порядку.

 

Голова постійної комісії                                                              Остап Дзеса

Секретар постійної комісії                                                           Михайло Королик

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]