Про затвердження обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дванадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 23.12.2016. № 404-12/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про затвердження обласної
цільової соціальної програми
розвитку фізичної культури
та спорту на 2017-2021 роки

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про підсумки виконання регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на
2012-2016 роки, відповідно до Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постанови Верховної Ради України від 19 жовтня 2016 року № 1695-VІІІ “Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади”, Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 17.10.2014.
№ 1401-32/2014, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію управління спорту обласної державної адміністрації про

    підсумки виконання регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки взяти до уваги.

  2. Затвердити обласну цільову соціальну програму розвитку фізичної

    культури та спорту на 2017-2021 роки (далі – Програма) (додається).

  3. Управлінню спорту обласної державної адміністрації (О. Оклієвич):

3.1. При складанні та поданні департаменту фінансів обласної державної адміністрації бюджетних запитів на наступні роки враховувати потребу в коштах на реалізацію заходів Програми.

3.2. При прийнятті Загальнодержавної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки внести відповідні доповнення до затвердженої
Програми.

3.3. Спільно з районними державними адміністраціями, виконавчими
комітетами міських рад міст обласного значення, структурними підрозділами
обласної державної адміністрації, установами та організаціями, забезпечити
неухильне виконання Програми.

  1. Департаменту фінансів облдержадміністрації при складанні проекту

    обласного бюджету щороку передбачати кошти для виконання заходів Програми, виходячи з можливостей дохідної частини обласного бюджету.

  2. Рекомендувати районним державним адміністраціям та виконавчим

    комітетам міських рад міст обласного значення, головам об’єднаних

    територіальних громад розробити та подати на затвердження у встановленому порядку відповідні цільові соціальні програми на 2017-2021 роки, передбачивши видатки на виконання завдань, визначених Програмою, виходячи з можливостей дохідної частини місцевих бюджетів.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника

    голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич


 

Інформація
про підсумки виконання регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки

 

В ході реалізації регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки, яка затверджена рішенням обласної ради від 07.09.2012. № 621-17/2012, в Івано-Франківській області вживалися заходи щодо подальшого покращення стану та розвитку матеріально-спортивної бази, залучення різних груп населення до систематичних занять фізичною культурою і спортом, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки. Свідченням цього є позитивні тенденції в наступних напрямах сфери фізичної культури і спорту.

 

Розділ І. Фізичне виховання в навчальних закладах, за місцем роботи, проживання та у місцях масового відпочинку населення, в правоохоронних органах

 

До фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем навчання залучено понад 1100 навчальних закладів. Всіма видами зазначеного напряму охоплено близько 100 тисяч дітей, учнів і студентів. Понад 115 тисяч учнів і студентів відвідують заняття з фізичної культури три рази на тиждень.

За місцем навчання діяльність здійснюють 44 спортивних клуби із статусом юридичної особи публічного права. Заняттями фізичною культурою і спортом в клубах охоплено понад 5 тисяч осіб.

Одним із розділів навчальних програм з фізичної культури є навчання плаванню. Впродовж 2012-2016 років понад 50 тисяч учнів загальноосвітніх шкіл навчено плаванню, що становить 34,5 відсотків від їх загальної кількості.

Серед учнівської та студентської молоді забезпечено проведення різноманітних фізкультурно-спортивних та оздоровчих заходів, серед яких змагання «Стрімкий м’яч», «Нащадки козацької слави», «Козацький гарт», «Шкіряний м’яч», «Старти надій», турніри шкільного футболу та баскетболу «Євробаскет-2015», спартакіади серед учнів загальноосвітніх шкіл, ПТНЗ та студентів ВНЗ, студентські спортивні фестивалі.

Понад 30 тисяч працюючих громадян є суб’єктами фізкультурно-спортивного руху області.

Щорічно працівники різних галузей залучалися до участі в фізкультурно-спортивних заходах, які проводилися на теренах області, а саме:

– спартакіади серед депутатів місцевих рад, державних службовців структурних підрозділів облдержадміністрації та інших органів виконавчої влади;

– спартакіади серед працівників освіти, закладів охорони здоров’я та культури, правоохоронних органів, хімічної, нафтової, газової, будівельної та енергетичної галузей, автотранспорту, ПАТ «Івано-Франківськгаз», ВАТ «Лукор-Нафтохім», державного казначейства, пенсійного фонду, інвалідів праці;

– спартакіада серед духовенства Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ;

– Галицькі літні та зимові спортивні ігри, турнір з міні – футболу на призи профспілкової газети «Єдність»;

– змагання з міні-футболу «Граємо разом за Україну» серед команд райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення.

Різними формами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи охоплено понад 30 тисяч осіб, що проживають у сільській місцевості. Розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту серед дітей сільської місцевості здійснюють 10 спортивних шкіл, в яких до систематичних занять фізичною культурою і спортом залучено понад 3 тисячі дітей.

Серед громадян сільської місцевості забезпечено проведення змагань під гаслом «Краще спортивне село України». Щорічно у фінальній частині зазначених змагань беруть участь в межах 400 осіб.

Для дітей, що проживають в сільській місцевості, проводилися заходи за програмою змагань «Хто, ти майбутній Олімпієць».

В області реалізовувалися заходи щодо забезпечення реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями засобами фізичної культури та спорту. Спортивну роботу серед зазначеної категорії громадян здійснювали регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів.

В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі інвалідів до систематичних занять з голболу, дзюдо, вільної боротьби, плавання, тенісу настільного, легкої атлетики, шашок, спортивного орієнтування та лижних перегонів щорічно залучено в межах 200 – 220 дітей різної нозології інвалідності.

Серед осіб з обмеженими фізичними можливостями проводилися різноманітні спортивні змагання, серед яких заслуговують на увагу обласна спартакіада «Повір у себе» та спортивні ігри, присвячені Міжнародному дню інвалідів.

Реалізацію державної політики щодо розвитку масового спорту забезпечували обласний, 6 районних та 2 міських центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Щорічно, серед різних верств населення проводилися заходи під гаслами: «Прикарпатські моржі», «Спортивна зима», «Ти зможеш, якщо зміг я!», «Здоровим бути весело», «Тато, мама і я – спортивна сім’я». Фізкультурно-оздоровчу та спортивну роботу за місцем проживання здійснюють 64 клуби, з яких 13 – дитячо-підліткових. Загальна кількість осіб, що займалася всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи за місцем проживання, щорічно становила в середньому 5 тисяч осіб, з яких 1200 осіб, що займалися в дитячо-підліткових фізкультурно-спортивних клубах.

Спортивний ветеранський рух регіону об’єднував в середньому 3 тисячі ветеранів фізичної культури і спорту. Серед ветеранів спорту розвиток отримали 21 вид спорту, з яких пріоритетними є: легка атлетика, плавання, волейбол,
футбол, теніс настільний, шахи, шашки, футзал та пауерліфтинг.

 

Розділ ІІ. Розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту,
спорту вищих досягнень

 

 В області функціонують 44 комплексних дитячо-юнацьких спортивних школи, 5 спеціалізованих спортивних шкіл олімпійського резерву та одна школа вищої спортивної майстерності. Зазначена мережа спортивних шкіл забезпечує розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту, здійснює підготовку спортсменів вищої кваліфікації та олімпійського резерву.

В області вживаються заходи щодо збереження та забезпечення діяльності спортивних шкіл, шляхом їх утримання та фінансової підтримки. Впродовж 2012-2015 років фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів різних джерел становило суму 209165,7 тис. гривень.

За рахунок коштів обласного бюджету здійснювалася фінансова підтримка 10 спортивних шкіл, які належать фізкультурно-спортивним товариствам
«Спартак», «Україна» та «Колос».

Впродовж 2012 – 2016 років спортсмени нашого регіону завоювали 2816 медалей національного та міжнародного гатунку.

На Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх Івано-Франківську область представляли 20 спортсменів, в тому числі:

ХХХ літні Олімпійські ігри:

– Христина Стуй, Віталій Наконечний, Роман Гонтюк, Василь Федоришин, Андрій Квятковський, Олександр Ісаков.

ХІV літні Паралімпійські ігри:

– Світлана Куделя, Андрій Голіней, Ірина Волинець.

Дефлімпійські ігри:

– Володимир Рій.

ХХІІ зимові Олімпійські ігри:

– Богдана Мацьоцька, Надія Діденко, Надія Мохнацька.

ХХХІ літні Олімпійські ігри:

– Вероніка Івасюк, Галина Облещук, Андрій Квятковський, Тетяна Кіт.

ХV літні Паралімпійські ігри:

– Павло Волуйкевич, Василь Петрунів, Ірина Волинець.

В столиці Великої Британії дві спортсменки завоювали бронзові медалі, зокрема на ХХХ літніх Олімпійських іграх вихованка школи вищої спортивної майстерності, заслужений майстер спорту України Христина Стуй з естафетного бігу 4х100м та на ХІV Паралімпійських іграх – студентка коледжу фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу Світлана Куделя зі штовхання ядра серед спортсменів з вадами розумового розвитку.

За результатами участі спортсменів у національних і міжнародних змаганнях присвоєно спортивні та почесні звання:

– «Заслужений майстер спорту України» – 3.

– «Майстер спорту України міжнародного класу» – 34;

– «Майстер спорту України» – 193.

За двосторонніми угодами із структурним підрозділом з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації розвиток олімпійських та неолімпійських видів спорту забезпечували 38 обласних федерацій. В межах від 20 до 25 спортивних федерацій із пріоритетних видів спорту отримували фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету.

Відповідно до єдиних календарних планів спортивних змагань на території області проведено 1308 регіональних чемпіонатів, з яких 600 навчально-тренувальних зборів.

 

Розділ ІІІ. Фінансове забезпечення

Впродовж 2012-2015 років обсяги фінансування розвитку фізичної культури і спорту з обласного та місцевих бюджетів склали кошти в сумі 282797,1 тис. грн.

 

Розділ ІV. Кадрове забезпечення

Розвиток фізичної культури і спорту забезпечують 2648 штатних працівників, з яких 614 тренерів-викладачів. Із зазначеної кількості штатних працівників 1992 мають повну вищу освіту та 517 базову.

 

Розділ V. Розвиток матеріально-технічної бази

В області налічується 3173 спортивних об’єкти, з яких 57 стадіонів, 2159 площинних спортивних споруд, з яких 127 із синтетичним покриттям, 42 тенісних корти, 506 спортивних зали, 25 плавальних басейни, 2 споруди зі штучним льодом, 14 трамплінів. Мережа спортивних об’єктів в області збережена. Факти їх ліквідації та перепрофілювання відсутні.

У порівняні з 2011 роком кількість спортивних споруд збільшилася на 100 одиниць.

Відповідно до регіональної цільової програми «Спортивний майданчик» на 2012-2016 роки в області облаштовано 87 майданчиків із синтетичним покриттям та антивандальним обладнанням.

З державної до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області передана Калуська льодова арена. В м. Івано-Франківську введено в експлуатацію універсальний спортивний зал з місцями для глядачів та фізкультурно-оздоровчий центр для людей з особливими потребами.

 

Розділ VІ. Вирішення соціально-побутових питань
спортсменам високого класу та їх тренерам

Впродовж 2012-2016 років надана матеріальна допомога на придбання житла 8 провідним спортсменам та їх тренерам за рахунок коштів обласного бюджету, зокрема:

– Дарії Згобі, заслуженому майстру спорту України зі спортивної гімнастики, учасниці ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року;

– Христині Стуй, майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, бронзовій призерці ХХХ літніх Олімпійських ігор;

– Володимиру Рію, майстру спорту України міжнародного класу з футболу та футзалу серед спортсменів з вадами слуху, чемпіону ХХІ Дефлімпійських ігор з футболу;

– Олександру Пічугіну, заслуженому тренеру України з фрістайлу, тренеру учасниці трьох зимових Олімпійських ігор з фрістайлу Надії Діденко (Турін, Ванкувер, Сочі);

– Надії Діденко, майстру спорту України міжнародного класу, учасниці трьох зимових Олімпійських ігор (Турін, Ванкувер, Сочі);

– Ігорю Барні, заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України, заслуженому тренеру України з вільної боротьби;

– Євгену Боднаруку, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України, заслуженому тренеру України з дзюдо;

– Олені Сайко, заслуженому майстру спорту України з боротьби самбо, майстру спорту України міжнародного класу з дзюдо;

– Юрію Процюку, заслуженому тренеру України, головному тренеру жіночої збірної команди України з баскетболу 3х3, яка стала срібним призером І Європейських ігор.

Відповідно до розпоряджень облдержадміністрації від 18.02.2011 р. № 83 «Про положення про обласні стипендії молодим та перспективним спортсменам Прикарпаття» (із змінами) та від 05.12.2012 р. № 883 « Про затвердження положення про виплату стипендій членам штатної спортивної команди резервного спорту області» (із змінами) продовж 2012-2016 років здійснювалася виплата стипендій кращим спортсменам області в розмірах від 250 до
1000 гривень.

 

Начальник управління спорту
обласної державної адміністрації                                               Орест Оклієвич


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення обласної ради
від 23.12.2016. № 404-12/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обласна цільова соціальна програма
розвитку фізичної культури та спорту
на 2017-2021 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Замовник Програми:

Управління спорту
облдержадміністрації                                                                      О. Оклієвич

 

 

Керівник Програми:

Заступник голови
облдержадміністрації                                                                      І. Пасічняк

 


ПАСПОРТ
обласної цільової соціальної програми розвитку
фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки

 

  1. Ініціатор розроблення Програми: управління спорту обласної державної адміністрації.
  2. Розробник Програми: управління спорту обласної державної адміністрації.
  3. Термін реалізації Програми: впродовж 2017 – 2021 років.
  4. Етапи фінансування Програми: впродовж 2017 – 2021 років.
  5. Обсяги фінансування Програми (тис. грн.): 272606,7.
РокиОрієнтовні обсяги фінансування, тис. грн.
Всьогов т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджетрайонні та міські бюджетиінші джерела
2017-2021  в т.ч.272606,7272606,7
201747302,947302,9
201851323,951323,9
201953331,653331,6
202057864,857864,8
202162783,562783,5

 

  1. Очікувані результати виконання Програми: розвиток фізичної культури та спорту на основі нових економічних перетворень і ринкових відносин; залучення дітей, підлітків і молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом до 15 відсотків від загальної кількості учнівської молоді; підвищення

    рівня залучення громадян до занять фізичною культурою та спортом до

    15 відсотків від загальної кількості населення області; покращення стану

    матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту; якісний підбір кадрів відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня; належні умови для більш ефективної підготовки спортсменів високої майстерності.

 

  1. Термін проведення звітності: Відповідно до мети та завдань, визначених Програмою, замовник подає обласній раді:

– звіт про результати виконання Програми за підсумками року – до
10 лютого наступного за звітним року;

– інформацію про хід виконання Програми щоквартально до 15 числа
місяця, наступного за звітним кварталом.

 

 

Замовник Програми:

Управління спорту
облдержадміністрації                                                          О. Оклієвич

 

Керівник Програми:

Заступник голови
облдержадміністрації                                                          І. Пасічняк

 

 


 

Обласна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки

 

Концептуальні засади Програми

 

Мета Програми

Обласна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки (далі – Програма) – це комплекс заходів, які спрямовані на підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту.

В основу Програми покладено ідею задоволення потреб кожного громадянина в фізкультурно-оздоровчих та спортивних послугах.

Реалізація Програми забезпечить створення умов для покращення фізичного потенціалу і здоров’я населення, прискорить процес адаптації фізкультурно-спортивного руху до ринкових відносин, дасть змогу вийти на рівень передових показників фізичного розвитку населення та спортивних досягнень.

Метою Програми є:

– формування здорового способу життя, орієнтація громадян на поетапне формування ефективної моделі розвитку фізичної культури і спорту на демократичних та гуманістичних засадах;

– створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності кожної людини, досягнення нею достатнього рівня фізичної та функціональної підготовки, задоволення спортивних видовищних запитів населення;

– максимальне залучення дітей, підлітків, юнаків до занять спортом, створення обдарованим особам умов для реалізації їхніх здібностей у спорті вищих досягнень.

Програма ґрунтується на аналізі стану і проблем розвитку сфери фізичної культури та спорту в державі, результатів попереднього етапу реалізації галузі на Прикарпатті, а також враховує програмні вимоги і перспективи Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 17.10.2014 р. № 1401-32/2014.

 

Основні завдання Програми

Реалізація Програми спрямовується на вирішення таких завдань:

– удосконалення та впровадження ефективних форм залучення різних груп населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом;

– формування у населення інтересу і звичок до занять фізичними вправами;

– підвищення якості роботи дитячо-юнацького спорту, системи відбору обдарованих осіб до резервного спорту, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки;

– збереження існуючої мережі об’єктів і закладів фізичної культури і спорту, ефективне їх використання та будівництво сучасних спортивних споруд;

– удосконалення економічних засад у сфері фізичної культури і спорту, запровадження ефективного кадрового, фінансового, матеріально-технічного, наукового, методичного та інформаційного забезпечення.

                                                                                                             

Напрями розвитку фізичної культури і спорту

Дія Програми охоплює наступні напрями:

– створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення для зміцнення здоров’я з урахуванням інтересів, здібностей та індивідуальних особливостей кожного;

– забезпечення функціонування та вдосконалення мережі закладів фізичної культури та спорту;

– підтримка та розвиток олімпійського, неолімпійського, паралімпійського та дефлімпійського руху;

– розбудова спортивної інфраструктури, в тому числі будівництва та модернізації спортивних споруд із залученням коштів інвесторів;

– кадрове та фінансове забезпечення;

– організаційне та нормативно-правове забезпечення;

– міжнародні зв’язки.

 

Очікувані  результати виконання Програми

Реалізація Програми дозволить забезпечити:

– розвиток фізичної культури та спорту на основі нових економічних перетворень і ринкових відносин;

– залучення дітей, підлітків і молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом до 15 відсотків від загальної кількості учнівської молоді;

– підвищення рівня залучення громадян  до занять фізичною культурою та спортом до 15 відсотків від загальної кількості населення області;

– покращення стану матеріально-технічної бази;

– якісний підбір кадрів відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня;

– належні умови для більш ефективної підготовки спортсменів високої майстерності.

Фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів обласного, районних та міських бюджетів,  інших  джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Видатки на підтримку заходів,  здійснюваних  на виконання Програми, передбачаються в обласному та місцевих бюджетах на 2017-2021 роки. 

 Управління і контроль за ходом виконання ПрограмиУправління і контроль за ходом виконання Програми покладається на управління спорту обласної державної адміністрації, яке несе відповідальність за виконання і кінцеві результати Програми, раціональне використання фінансових ресурсів, визначає форми і методи виконання Програми.

 

  

Начальник управління
спорту облдержадміністрації                                                       Орест Оклієвч

 


Додаток
до обласної цільової соціальної програми розвитку
фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки

 

Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування обласної цільової соціальної програми
розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки

 

 Назва замовника: Управління спорту облдержадміністрації.

Назва програми: Обласна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки.

 

Найменування заходуВиконавецьТермін виконанняОрієнтовний обсяг фінансування,
тис. грн.
Очікувані
результати
 
Рокиусьогов т.ч. за джерелами фінансування 
обласний бюджетрайонні та міські бюджетиінші джерела
Завдання 1. Створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення для зміцнення здоров’я з
 урахуванням інтересів, здібностей та індивідуальних особливостей кожного
 
1.1. Забезпечення проведення щороку всеукраїнських і регіональних фізкультурно-оздоровчих заходів серед різних верств населення, в тому числі центрами з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”Управління спорту облдержадміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :592,5592,5Підвищення рівня охоплення населення руховою активністю на
1-2 відсотки щороку;
 
2017100,0100,0 
2018108,5108,5 
2019117,7117,7 
2020127,7127,7 
2021138,6138,6 
1.2. Організація та проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів зі спорту ветеранівУправління спорту облдержадміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :в межах бюджетних
призначень
підвищення рівня заінтересованості дітей та молоді до соціальних, профілактичних акцій, спрямованих на мотивацію свідомого ставлення до власного здоров’я;
підвище­ння рівня поінформованості та обізнаності різних груп населення щодо формування здорового способу життя та профілактики негативних явищ серед дітей та молоді;
створення умов
для соціальної адаптації та
реабілітації інвалідів і осіб з
обмеженими фізичними можливостями.
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
1.3. Залучення представників підприємств, установ та організацій різних форм власності, а також організацій, установ та підприємств агропромислового комплексу, що знаходяться в сільській місцевості до занять фізичною культурою і спортом за місцем роботи, проживанняУправління спорту облдержадміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, фізкультурно-спортивне товариство “Колос”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
2017
2018
2019
2020 
2021 
1.4.Забезпечення проведення серед сільського населення фізкультурно-оздоровчих заходів, літніх та зимових сільських спортивних ігор, надання організаторам цих заходів всебічної матеріально-технічної та фінансової допомоги в їх підготовці і проведенні на належному організаційному рівні на усіх етапахУправління спорту облдержадміністрації, обласний центр з
фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, фізкультурно-спортивне товариство “Колос”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:1185,11185,1
2017200,0200,0
2018217,0217,0
2019235,4235,4
2020255,5255,5 
2021277,2277,2 
1.5. Проведення серед сіл та селищ оглядів-конкурсів з фізкультурно-масової та спортивної
роботи
Управління спорту облдерж-адміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, фізкультурно-спортивне товариство “Колос”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних призначень 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
1.6. Проведення масових спортивних свят, галузевих спартакіад, днів активного відпочинку серед працівників підприємств, установ організацій.Управління спорту облдерж-адміністраці, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:2666,52666,5  
2017450,0450,0 
2018488,3488,3 
2019529,8529,8 
2020574,8574,8 
2021623,6623,6 
1.7. Збільшення кількості загальнодоступних фізкультурно-оздоровчих заходів у місцях масового відпочинку населення (в парках, скверах, на пляжах, тощо)Управління спорту облдерж-адміністрації, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
1.8. Проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення областіУправління спорту облдерж-адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, головне управління Національної поліції в області, управління ДСНС України в області, обласний військовий комісаріат, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017  
2018  
2019 
2020 
2021  
1.9. Проведення регіональних спартакіад та інших масових фізкультурно-спортивних заходів серед державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування

 

Управління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласна, сільські та селищні ради

 

2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :562,9562,9  
201795,095,0 
2018103,1103,1 
2019111,8111,8 
2020121,3121,3 
2021131,7131,7 
1.10. Залучення населення з обмеженими можливостями до систематичних занять з фізичної культури і спорту, організація та проведення відповідних заходів серед інвалідів, в тому числі всеукраїнської спартакіади “Повір у себе” серед дітей-інвалідівУправління спорту облдержадміністрації, регіональний  центр з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, обласна дитячо-юнацька спортивна школа
інвалідів
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:592,5592,5  
2017100,0100,0 
2018108,5108,5 
2019117,7117,7 
2020127,7127,7 
2021138,6138,6
1.11. Сприяти наданню у встановленому порядку у користування на пільгових умовах спортивних споруд, облаштованих засобами безперешкодного доступу до них осіб з обмеженими фізичними можливостями, для проведення фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед інвалідівУправління спорту облдержадміністрації, регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, обласна дитячо-юнацька спортивна школа
інвалідів
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017  
2018  
2019  
2020  
2021  
1.12. Передбачення в програмах навчальних закладів усіх типів та форм власності навчання дітей та молоді плаванню з урахуванням кліматичних та географічних умов, наявної ресурсної базиДепартамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, управління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :в межах бюджетних
призначень
2017  
2018  
2019  
2020  
2021  
1.13. Створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах, інших військових формуваннях шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, зокрема Всеукраїнської спартакіади допризовної молодіДепартамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, головне управління Національної поліції в області, управління ДСНС України в області, управління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :в межах бюджетних
призначень
  
2017  
2018  
2019  
2020  
2021  
1.14. Популяризація здорового способу життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення шляхом висвітлення позитивного впливу на здоров’я людини оптимальної рухової активності у засобах масової інформації, зокрема у теле- і радіопрограмах, на веб-сайтах відповідних установ та організаційМісцеві засоби масової інформації, управління спорту облдержадміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, установи, заклади та громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:296,4296,4  
201750,050,0  
201854,354,3  
201958,958,9  
202063,963,9  
202169,369,3  
1.15. Підготовка розпорядчих документів для організації та проведення комплексних медичних оглядів учасників всіх видів спортивних змаганьДепартамент охорони здоров’я облдержадміністрації, управління спорту облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, обласні федерації всіх видів спорту, громадські спортивні організації2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.: 
2017 
2018  
2019  
2020  
2021  
Завдання 2. Забезпечення функціонування та вдосконалення мережі закладів фізичної культури та спорту  
2.1.  Залучення дітей та молоді до занять фізичною культурою і спортом у дитячо-юнацьких спортивних школах усіх типів і форм власностіУправління спорту облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації
фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
Забезпечення надання якісних фізкультурно-спортивних послуг фізкультурно-оздоровчими закладами, які функціонуватимуть відповідно до встановлених стандартів;
 
залучення до 13 відсотків дітей та молоді віком від 6 до 18 років до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах; створення умов для розвитку резервного спорту та ефективного поповнення складу національних збірних команд України
 
2017 
2018 
2019 
2020
2021
2.2. Забезпечення модернізації та зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл, облаштування необхідним обладнанням та інвентаремУправління спорту облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
2.3. Забезпечення діяльності мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типівУправління спорту облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:93028,393028,3 
201715700,015700,0 
201817034,517034,5 
201918482,418482,4 
202020053,420053,4 
202121758,021758,0
2.4. Забезпечення функціонування дитячо-юнацької спортивної школи інвалідного спорту. Здійснення соціального захисту спортсменів-інвалідів, які досягли
високих спортивних результатів
Управління спорту облдержадміністрації, регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, обласна
дитячо-юнацька спортивна
школа інвалідів
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:6896,56896,5 
20171163,91163,9 
20181262,81262,8 
20191370,21370,2 
20201486,61486,6 
20211613,01613,0 
2.5. Забезпечення діяльності школи вищої спортивної майстерностіУправління спорту облдержадміністрації, школа вищої
спортивної майстерності
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:23677,823677,8  
20173996,03996,0 
20184335,74335,7 
20194704,24704,2 
20205104,05104,0 
20215537,95537,9 
2.6. Забезпечення утримання та функціонування регіональних центрів з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, сприяння розширенню їх мережіУправління спорту облдержадміністрації, регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного
значення
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :4121,24121,2  
2017695,5695,5 
2018754,6754,6 
2019818,8818,8 
2020888,4888,4 
2021963,9963,9 
2.7. Залучення населення до занять фізичною культурою та спортом за місцем проживання та відпочинку шляхом утримання та подальшого розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, зміцнення їх матеріально-технічної базиУправління спорту облдержадміністрації, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч. :4374,04374,0 
2017738,2738,2    
2018800,9800,9 
2019869,0869,0 
2020942,9942,9 
20211023,01023,0 
2.8. Відкриття та забезпечення діяльності центру з розвитку зимових видів спорту.Управління спорту облдерж­адміністрації, райдерж­адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:16413,316413,3 
20172770,02770,0 
20183005,53005,5 
20193260,93260,9 
20203538,13538,1 
20213838,83838,8 
2.9. Забезпечення активним відпочинком вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів,  в тому числі дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, з метою продовження навчально-тренувальної роботи під час літніх канікулУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, рай­держадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
   
2017 
2018 
2019 
2020 
2021
2.10. Відкриття Івано-Франківської обласної академії футболуУправління спорту облдерж­адміністрації, Івано-Франківська обласна федерація футболу2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017
2018 
2019 
2020 
2021
2.11. Проведення та участь у змаганнях різного рівня всіх вікових груп вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл різних типів та форм власностіУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
2.12. Сприяти наданню в установленому порядку у користування спортивних об’єктів закладів освіти комунальної форми власності дитячо-юнацьким спортивним школам, які надають послуги з організації навчально-тренувальної та спортивної
роботи
Управління спорту облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування 
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
   
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
2.13. Постійний моніторинг роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів та форм власності і присвоєння їм відповідної категорії відповідно до Положення про надання категорії спортивним школам, затвердженого наказом Міністерством молоді та спорту УкраїниУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
Завдання 3. Підтримка та розвиток олімпійського, неолімпійського, паралімпійського та дефлімпійського руху 
3.1. Забезпечення підготовки та участі спортсменів області різних вікових груп у спортивних заходах всеукраїнського та міжнародного рівня з олімпійських та неолімпійських видів спортуУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:30592,730592,7Забезпечення підготовки та участі спортсменів області у змаганнях найвищого рівня; подальший розвиток пріоритетних для області  олімпійських та
неолімпійських видів спорту
 
20175163,05163,0 
20185601,95601,9 
20196078,06078,0 
20206594,66594,6 
20217155,27155,2 
3.2. Забезпечення участі спортсменів-інвалідів у національних та міжнародних змаганнях, матеріального стимулювання переможців та призерів вказаних змаганьУправління спорту облдержадміністрації, регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, обласна дитячо-юнацька спортивна школа
інвалідів
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:950,9950,9 
2017160,5160,5 
2018174,1174,1 
2019188,9188,9 
2020205,0205,0 
2021222,4222,4 
3.3. Забезпечення підготовки та участі спортсменів області в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських іграх, Паралімпійських та Дефлімпійських, Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, Юнацьких Олімпійських та Європейських іграхУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, Івано-Франківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, громадські організації фізкультурно-спортивного спрямування2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
3.4. Забезпечення заохочень та стипендій спортсменам – чемпіонам, призерам та учасникам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, переможцям всеукраїнських змагань та, відповідно, переможцям та призерам  спортивних заходів міжнародного рівняУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:4538,24538,2   
2017765,9765,9 
2018831,0831,0 
2019901,6901,6 
2020978,3978,3 
20211061,41061,4 
3.5. Розвиток пріоритетних олімпійських та неолімпійських видів спорту шляхом залучення до цієї мети громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування та надання їм фінансової підтримки за рахунок коштів обласного бюджетуУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:10250,910250,9  
20171730,01730,0 
20181877,11877,1 
20192036,62036,6 
20202209,72209,7 
20212397,52397,5 
3.6. Популяризація та розвиток олімпійського руху, який забезпечується відділенням Національного Олімпійського комітету України в Івано-Франківській областіУправління спорту облдерж-адміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, відділення Національного Олімпійського комітету України в Івано-Франківській області, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:296,4296,4 
201750,050,0 
201854,354,3 
201958,958,9 
202063,963,9  
202169,369,3  
3.7. Здійснення заходів щодо забезпечення спортсменам – членам національних збірних команд України та їх тренерам належних умов для підготовки до офіційних міжнародних змагань, Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх ігор та Універсіад, надання їм необхідної допомоги у вирішенні житлово-побутових питаньУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:3086,03086,0  
2017520,8520,8  
2018565,1565,1  
2019613,1613,1  
2020665,2665,2  
2021721,8721,8 
3.8. Збільшення видатків з відповідних бюджетів на забезпечення навчально-тренувального процесу школи вищої спортивної майстерності, дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів (в тому числі обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів)Управління спорту облдерж-адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
3.9. Забезпечення висвітлення у місцевих засобах масової інформації участі спортсменів області в Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, Всесвітніх та Європейських іграх, всеукраїнських та міжнародних змаганняхМісцеві засоби масової інформації, управління спорту облдерж­адміністрації, установи, заклади та громадські організації фізкультурно-спортивного спрямування2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
Завдання 4. Розбудова спортивної інфраструктури, у тому числі будівництва та модернізації спортивних споруд  
4.1. Модернізація, реконструкція, капітальний ремонт, проектування та будівництво закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки, спортивних спорудУправління спорту облдерж-адміністрації, департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдерж-адміністрації, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації
фізкультурно-спортивного
спрямування

 

2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:27871,627871,6Покращення стану матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту; збереження наявної та розбудова нової спортивної інфраструктури області; 
20176000,06000,0 
20186510,06510,0 
20194708,94708,9 
20205109,25109,2 
20215543,55543,5 
4.2. Облаштування багатофункціональних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям та тренажерним обладнанням*Управління спорту облдерж-адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, Івано-Франківська обласна федерація футболу2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:29626,829626,8залучення якомога більшої кількості різних груп населення та створення їм умов для занять фізичною культурою та спортом; створення
належних умов для більш ефективної підготовки спортсменів високої майстерності 
 
20175000,05000,0 
20185425,05425,0 
20195886,15886,1 
20206386,46386,4 
20216929,36929,3 
4.3. Придбання обладнання та інвентаря, спортивного одягу, взуття та аксесуарів загального і спеціального призначенняУправління спорту облдерж-адміністрації, райдерж-адміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
4.4. Модернізація Бурштинської веслувальної бази з метою створення відповідних умов для проведення навчально-тренувальних зборівУправління спорту облдержадміністрації, департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, школа вищої спортивної
майстерності
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:5866,25866,2  
2017990,0990,0 
20181074,21074,2 
20191165,51165,5 
20201264,51264,5 
20211372,01372,0 
4.5. Організація контролю за ефективністю використання в області спортивних споруд, недопущення перепрофілювання та ліквідації фізкультурно-спортивних об’єктів без створення рівноцінних їмУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
4.6. Здіснення постійного моніторингу нерентабельних приміщень підприємств, організацій, установ, придатних для переобладнання, створення у встановленому порядку на їх базі фізкультурно-оздоровчих кімнат, клубів, центрів, які увійдуть до сфери управління центрів “Спорт для всіх”Управління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласний центр з фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
4.7. Подальше утримання та розвиток Івано-Франківського обласного комунального підприємства “Льодова арена”Управління спорту
облдержадміністрації
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:5120,05120,0  
2017864,1864,1 
2018937,5937,5 
20191017,21017,2 
20201103,71103,7 
20211197,51197,5
Завдання 5. Кадрове та нормативно-правове забезпечення 
5.1. Збільшення під час складання проектів обласного та місцевих бюджетів фінансового нормативу бюджетної забезпеченості сфери фізичної культури та спортуУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент фінансів облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного
значення
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
Нормативно-правове забезпечення та регулювання сфери фізичної культури та спорту; якісний підбір кадрів відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня;
підвищення рівня обізнаності працівників та фахівців сфери
фізичної культури та спорту з питань нормативно-правового забезпечення галузі; 
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.2. Забезпечення своєчасного, в межах визначених бюджетних призначень, фінансування видатків на розвиток усіх напрямків галузі фізичної культури та спортуУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент фінансів облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020
2021 
5.3. Забезпечення реалізації на території області вимог Закону України “Про фізичну культуру і спорт” в частині виключного права вести навчально-тренувальну роботу, в сфері фізичної культури і спорту, громадянами зі спеціальною освітою або підготовкою, та за наявності диплому, посвідчення (атестату), що видані акредитованими навчальними закладамиУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації,  вищі навчальні заклади2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.4. Забезпечення підвищення кваліфікації тренерів в акредитованих вищих навчальних закладах України з періодичністю не менше одного разу на 5 роківУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, вищі навчальні
заклади
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.5. Проведення семінарів-нарад з керівниками структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту районних державних адміністрацій, директорами дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів та форм власностіУправління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, вищі навчальні заклади2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.6. Забезпечення укладання угод між структурними підрозділами з питань фізичної культури і спорту обласної, районних державних адміністрацій та громадськими організаціями фізкуль­турно-оздоровчої та спортивної спрямованості про їх участь у реалізації державної політики в галузі фізичної культури і спортуУправління спорту облдерж­адміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.7. Щорічне визначення за підсумками року шляхом колегіального рішення пріоритетних для області олімпійських та неолімпійських видів спортуУправління спорту облдерж­адміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.: 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.8. Створення бази нормативно-правових актів, що регулюють організацію діяльності у сфері фізичної культури і спорту та
функціонування закладів галузі
Управління спорту облдерж­адміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.: 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021 
5.9. Реалізація Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”, затвердженої Указом Президента України від 9 лютого 2016 року № 42/2016Управління спорту облдерж­адміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, рай­держадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, громадські організації фізкультурно-спортивного спрямування 2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
  
2017 
2018 
2019 
2020 
2021  
5.10. Проведення практичних семінарів з адміністративним персоналом фізкультурно-спортивних організацій на тематику нормативно-правового регулювання галузіУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
 
2017 
2018 
2019 
2020 
2021
Завдання 6. Міжнародні зв’язки 
6.1. Проведення обміну з іноземними країнами спортивними делегаціями, командами, фахівцями наукових установ та інших організацій, що займаються фізкультурно-спортивною діяльністюУправління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень
Сприяння та організація міжнародного співробітництва в галузі фізичної культури та спорту, обміну досвідом з іноземними країнами 
2017
2018
2019
2020
2021 
6.2. Вивчення питання щодо регіонального міжнародного співробітництва в сфері фізичної культури і спорту з іноземними державами та розробка міжнародних спільних проектів та програм за напрямами:

стажування та навчання фахів-ців фізичної культури і спорту, обопільний обмін досвідом
проведення міжнародних молодіжно-спортивних обмінів, матчевих зустрічей, турнірів, Кубків з різних видів спорту

Управління спорту облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, громадські організації фізкультурно-спортивного
спрямування
2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:в межах бюджетних
призначень 
  
2017
2018
2019
2020
2021
РАЗОМ ПО ПРОГРАМІ 2017-2021 роки2017-2021, у т.ч.:272606,7272606,7  
201747302,947302,9  
201851323,951323,9  
201953331,653331,6  
202057864,857864,8  
202162783,562783,5  
 

* Виділення коштів з обласного бюджету на облаштування багатофункціональних спортивних майданчиків із синтетичним
покриттям та тренажерним обладнанням здійснюватиметься за умови співфінансування з місцевими бюджетами.

 

Начальник управління спорту
облдержадміністрації              Орест Оклієвич                                                               

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]