Про звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Дев’ятнадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 22.12.2017. № 724-19/2017
м. Івано-Франківськ

Про звернення депутатів
Івано-Франківської обласної ради
до Президента України,
Голови Верховної Ради України

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Підтримати звернення до Президента України П. Порошенка та Голови Верховної Ради України А. Парубія щодо ситуації, яка розгортається навколо діяльності Національного антикорупційного бюро України та спрямована на дискредитацію його роботи (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. Парубію.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

Голова обласної ради                                                                         Олександр Сич


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 22.12.2017. № 724-19/2017

 

Президенту України
П. Порошенку

 

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

 

 

Звернення

            Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, занепокоєні ситуацією, яка розгортається навколо діяльності Національного антикорупційного бюро України (надалі – НАБУ) та спрямована на дискредитацію його роботи, адже українське суспільство високо оцінює роботу цього органу та довіряє йому. Схвальні відгуки про результати діяльності НАБУ отримано також і від депутатів Європарламенту.

НАБУ є унікальним органом, який створений з нуля саме в незалежній Україні з метою протидії кримінальним корупційним правопорушенням, які вчиняються, перш за все, вищими посадовими особами держави. Спроби інших органів державної влади чи посадових осіб втручатися у спецоперації НАБУ, контролювати здійснення його працівниками своїх повноважень є зловживанням та блокуванням реальної боротьби з корупцією на найвищих рівнях влади.

Відповідно до Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України” забороняється незаконне втручання державних органів влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, політичних партій, громадських об’єднань, інших фізичних або юридичних осіб у діяльність Національного антикорупційного бюро України.

Очевидно, реалізація цієї норми закону потребує не лише часу, але й перш за все сильної спільної позиції Глави держави, Парламенту та громадянського суспільства щодо незворотності боротьби і протистояння корупції у всіх її проявах.

Без існування цілком незалежного та непідзвітного жодній з гілок влади антикорупційного органу протидія корупції, особливо на найвищому рівні держави, є безрезультатною.

Враховуючи наведене та з метою забезпечення послідовності у підтримці антикорупційних реформ, забезпечення результативності боротьби з корупцією, просимо вжити всіх можливих заходів для забезпечення та гарантування незалежності НАБУ, в тому числі запобігання будь-яким спробам перешкоджання його діяльності.

Прийнято на другому пленарному
засіданні дев’ятнадцятої сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
22 грудня 2017 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]