Про звернення обласної ради


УКРАЇНА 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Четверта сесія) 
РІШЕННЯ

 

від 31.03.2016. № 127-4/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Голови Верховної Ради України
    В. Гройсмана та народних депутатів України від області щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників (додається).
  2. Рішення надіслати Голові Верховної Ради України В. Гройсману, народним депутатам України від області, обласним радам.
  3. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, оприлюднити на інтернет-сторінці обласної ради та в інших засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин (І. Приймак).

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 31.03.2016. № 127-4/2016

 

Голові Верховної Ради України
В. Гройсману

Народним депутатам України
від області

 

ЗВЕРНЕННЯ

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році” частково скасовано пільговий режим оподаткування для сільськогосподарських підприємств.

У 2014 році майже півтори сотні агроформувань – платників ПДВ накопичили на спецрахунках 386,3 млн. грн., а за 2015 рік – понад 700 млн. грн. Зазначені кошти щорічно інвестувались у розвиток аграрного бізнесу Прикарпаття, що забезпечило нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції, оновлення матеріально-технічної бази, будівництва сучасних елеваторів, тваринницьких приміщень, впровадження новітніх технологій.

Внесені зміни до податкового законодавства, на думку аграріїв і експертів аграрного ринку Івано-Франківської області, мають відчутний негативний вплив на розвиток аграрного сектору економіки, спричиняють згортання інвестиційних проектів та банкрутство частини дрібних і середніх сільськогосподарських підприємств, скорочення робочих місць. Всі ці факти викликають соціальну напругу серед працівників агроформувань.

Після проведення аграріями численних акцій протесту до Верховної Ради України подано законопроект за № 3851-1 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників”, прийняття якого суттєво покращить фінансову ситуацію, особливо у дрібних та середніх агроформуваннях.

Враховуючи вищенаведене, звертаємося до Голови Верховної Ради України В. Гройсмана та народних депутатів України від нашої області з пропозицією підтримати законопроект № 3851-1 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників”.

 

Прийнято на четвертій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
31 березня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]