Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять друга сесія)

РІШЕННЯ

 від 22.06.2018. № 853-22/2018

 

Про звернення
обласної ради

 

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

 Схвалити звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, народних депутатів України від області щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, (додається).

  1. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад спрямовувати нерозподілені вільні залишки коштів загального фонду, які склалися станом на 01.01.2018 року, та кошти від перевиконання місцевих бюджетів за відповідні звітні періоди першочергово на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, не допустивши виникнення простроченої кредиторської заборгованості із зазначених виплат.
  2. Текст звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації області.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук).

 

 

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич

 

 

Додаток
до рішення обласної ради
від 22.06.2018. № 853-22/2018

 

Кабінет Міністрів України

Міністерство фінансів України

Комітет Верховної Ради України
з питань бюджету

Народні депутати України
від області

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради, вкотре звертаємося до Вас щодо напруженої  ситуації із забезпеченістю видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ області, зокрема тих, які фінансуються за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Для збалансування показників місцевих бюджетів та підвищення рівня їх фінансової забезпеченості органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вживаються заходи, спрямовані на забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Так, станом на 1 червня 2018 року на вказану мету додатково спрямовано 67,0 млн. грн. за рахунок власних ресурсів місцевих бюджетів різних рівнів.

Однак, на сьогодні проблеми із своєчасною виплатою заробітної плати виникають по 25 із 44 місцевих бюджетах області, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Виходячи з вищенаведеного, просимо збільшити для області фінансовий ресурс з державного бюджету на 402,8 млн. гривень для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, в тому числі тих, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, – 195,2 млн. гривень.

 

 

Прийнято на двадцять другій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
22 червня 2018 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]