Про звернення обласної ради щодо недопущення фактів переслідування за громадську і політичну діяльність


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Сімнадцята сесія)
РІШЕННЯ

 

від 15.09.2017. № 585-17/2017
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради
щодо недопущення фактів переслідування
за громадську і політичну діяльність

 

 Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України П. Порошенка щодо недопущення фактів переслідування за громадську і політичну діяльність.
  2. Рішення надіслати Президенту України П. Порошенку та народним депутатам України від області.
  3. Звернення опублікувати в газеті “Галичина”, розмістити на інтернет-сторінці обласної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації.

 

  Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 15.09.2017. № 585-17/2017

 

 Президенту України
П. Порошенку

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, засуджуємо дії керівництва вищих органів державної влади щодо політичних переслідувань і репресій воїнів російсько-української війни, суспільно-громадських діячів та активістів, щодо цинічного порушення прав людини та норм чинного законодавства, адже такі дії нівелюють і знищують здобутки демократії і Революції Гідності та становлять загрозу для суспільства і держави.

Нещодавно світова спільнота стала свідком численних безпрецедентних фактів, що завдають удару демократії в Україні, серед яких: вбивство депутата Миргородської міської ради Олега Супруненка, відкриття численних кримінальних проваджень за надуманими фактами проти Героїв війни з Росією, позбавлення громадянства України Міхеіла Саакашвілі, відкриття кримінального провадження щодо голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Це все відбувається одночасно з цілковитим небажанням правоохоронців розслідувати факти побиття силовиками воїнів, які намагалися зупинити потік контрабанди з окупованих територій, та корупційних злочинів, вчинених високопосадовцями.

Розправа з політичними опонентами і власним народом – це прямий крок до узурпації влади та встановлення авторитарного режиму. Така ситуація є неприпустимою в Україні – державі, що вже стала на шлях реалізації європейських і світових демократичних цінностей.

Зусилля влади повинні бути спрямовані виключно на утвердження верховенства права, на гарантування і захист прав людини і громадянина, на розбудову і цілісність держави, і аж ніяк не на знищення демократичних інститутів.

Враховуючи наведене, для забезпечення неухильного виконання державними органами і посадовими особами Конституції України, норм чинного законодавства, з метою захисту інтересів держави, прав людини та громадянина, формування демократичного суспільства вимагаємо:

  1. Вжити заходів щодо неухильного дотримання органами державної влади та посадовими особами Конституції України, чинного законодавства України та норм міжнародного права у сфері прав людини та громадянина.
  2. Припинити політичне переслідування опозиційних політичних сил, їхніх представників, громадських активістів у будь-яких формах та проявах.

 

Прийнято на сімнадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
15 вересня 2017 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]