Про порядок роботи виконавчого апарату обласної ради в умовах карантину на період з 16 березня 2020 року по 06 квітня 2020 року


РОЗПОРЯДЖЕННЯ
16.03.2020.


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 16.03.2020. № 188-р
м. Івано-Франківськ

 

 

Про порядок роботи виконавчого
апарату обласної ради в умовах
карантину на період з 16 березня

2020 року по 06 квітня 2020 року

 

 

З метою мінімізації ризиків поширення інфекційного захворювання COVID-19 та інших інфекційних хвороб людини, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, керуючись статтею 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 29, 30 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, нормативно-правовими актами у сфері трудового законодавства України:

  1. Установити, що в період з 16 березня 2020 року по 06 квітня 2020 року у виконавчому апараті Івано-Франківської обласної ради для працівників виконавчого апарату функціонує режим “віддаленої роботи” (в місцях постійного проживання працівників) відповідно до графіка роботи, затвердженого головою обласної ради.

  2. У період, зазначений у пункті 1 цього розпорядження, впродовж робочого часу, в адміністративній будівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську може знаходитися не більше двох-чотирьох працівників (пропорційно до кількісного складу відділу, управління) з кожного структурного підрозділу виконавчого апарату обласної ради, котрі забезпечують стале функціонування обласної ради та виконання термінових завдань.

  3. Графік роботи працівників виконавчого апарату розробляється начальниками відділів (управління) з урахуванням специфіки діяльності та кількісного складу відділу (управління) обласної ради та погоджується із начальником організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради – заступником керуючого справами обласної ради Л. Романів.

  4. Керівникам структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради забезпечити складання графіка виходу на роботу працівників. При цьому визначити, що в одному робочому кабінеті зобов’язана перебувати одна посадова особа обласної рада, яка в разі службової необхідності повинна мати доступ до робочого місця, документів та техніки працівника, який в цей день працює в режимі “віддаленої роботи”.

  5. На час функціонування в обласній раді режиму “віддаленої роботи” працівникам виконавчого апарату нараховуються та виплачуються усі виплати, які нараховуються в звичайний робочий період, незалежно від місця виконання посадових обов’язків (з місця проживання чи робочого місця в адміністративній будівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську).

  6. Відділу бухгалтерського обліку та матеріально-технічного забезпечення виконавчого апарату обласної ради забезпечити своєчасне нарахування та виплату працівникам заробітної плати з урахуванням усіх передбачених доплат, надбавок та премій.

  7. Надати можливість працівникам виконавчого апарату обласної ради (за наявності підстав та з урахуванням виробничої потреби) оформляти щорічні відпустки та інші види відпусток, передбачених законодавством, у тому числі матерям або іншим особам, зазначеним у частині третій статті 18 Закону України “Про відпустки”, для догляду за дитиною віком до 14 років.

  8. Максимально обмежити фізичне контактування та здійснювати виконувану роботу шляхом віддаленого доступу із застосуванням електронних засобів комунікацій, новітніх технологій та поштового зв’язку.

  9. Рекомендувати працівникам виконавчого апарату обласної ради утриматися, на період дії карантину, від участі в будь-яких масових заходах.

  10. Запровадити режим профілактичного спостереження за працівниками виконавчого апарату обласної ради.

  11. Тимчасово припинити проведення особистих прийомів громадян керівництвом обласної ради.

Задля вирішення невідкладних проблем жителі області можуть звернутися із письмовими зверненнями та надіслати їх поштою на адресу: 76004, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21 або електронною поштою: [email protected] чи залишити в скриньці, що розміщена на першому поверсі адміністративної будівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.

  1. Обмежити проведення засідань робочих органів обласної ради, окрім випадків, пов’язаних із заходами щодо запобігання поширенню інфекційних хвороб, у тому числі інфекції COVID-19, а також необхідністю забезпечення нормального функціонування обласних підприємств, установ, закладів, організацій.

  2. У разі реалізації пункту 12 цього розпорядження головам постійних комісій обласної ради забезпечити дотримання вимог епідеміологічного контролю.

  3. Працівникам виконавчого апарату обласної ради, які здійснюють організаційне забезпечення роботи постійних комісій обласної ради, проінформувати голів постійних комісій про тимчасову зміну порядку роботи виконавчого апарату обласної ради.

  4. Рекомендувати представникам громадськості та засобів масової інформації самообмежити відвідування засідань робочих органів, які відбуватимуться в обласній раді.

  5. Патронатній службі обласної ради (М. Гринечко) забезпечити гласність та відкритість в роботі обласної ради шляхом розповсюдження відео, аудіо, інформаційних релізів тощо стосовно прийнятих рішень.

  6. Комунальному підприємству Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна (В. Костишин):

– забезпечити проведення щоденної дезінфекції приміщень та робочих кабінетів в адміністративній будівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську, розмістити в приміщенні дезінфікуючі засоби для гігієни (антисептичні сполуки, що мають протимікробні властивості) та здійснювати інші заходи, необхідні для запобігання поширенню інфекційних хвороб, у приміщеннях Івано-Франківської обласної ради;

– обмежити доступ до приміщення обласної ради на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.

  1. Довести до відома усіх працівників виконавчого апарату обласної ради зміст цього розпорядження.

  2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування області, керівникам підприємств, установ, закладів, організацій, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, розробити заходи щодо забезпечення неухильного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”.

  3. Установити, що дія цього розпорядження має тимчасовий характер – до відміни карантину на загальнодержавному рівні, але може бути пролонгована в разі існування подальшої загрози для здоров’я працівників виконавчого апарату обласної ради та відвідувачів адміністративної будівлі на вул. Грушевського, 21 у м. Івано-Франківську.

  4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради – заступника керуючого справами обласної ради Л. Романів.

 

 

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич


 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]