Василь Гладій: Державотворення – це не лише історія, це і сьогодення, це те, що Україна творить зараз

У час, коли українці своєю незламністю боронять Українську державу від російського агресора, в Україні вперше відзначають День Української Державності. Його встановлено Указом Президента України 24 серпня 2021 року та відзначається 28 липня у День Хрещення Київської Русі – України.

Вітаючи прикарпатців з Днем Української Державності перший заступник голови обласної ради Василь Гладій відзначив, що нація, як і людина, розвивається і передає набуті знання і досвід майбутнім поколінням.

Сьогодні ми вперше відзначаємо цей День, але парадокс у тому, що українська державність має тисячолітню історію. Це важливо з точки зору протидії тій пропаганді, яку проводить російський агресор. Я маю на увазі ідеологію “русского міра”, буцімто і українці, і росіяни – це єдина нація зі спільним походженням. Однак, сьогодні ми голосно говоримо, що єдиними нащадками Київської Русі є українці і Україна, а російська федерація є нащадками московії. Всі території, які нині входять до складу цієї держави – завойовані агресією і сьогодні цю правду знаємо не тільки ми, її знає увесь світ. Протягом тисячолітньої історії ми не один раз здобували свою незалежність і втрачали її. Якщо хочемо бути вільними, то маємо бути сильними і єдиними. В цей день маємо згадати всіх Героїв України, які полягли у боротьбі за волю України, всіх захисників і захисниць, які захищають нашу територіальну цілісність і незалежність у російсько-українській війні. Маємо робити все від нас залежне, кожен на своєму місці, щоби була якнайшвидше перемога. Ми віримо у перемогу! Ми віримо в Україну!” – наголосив Василь Гладій.