Василь Гладій привітав прикарпатських освітян з професійним святом

У першу неділю жовтня в Україні традиційно вшановують працівників освіти. З цієї нагоди в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості.

Привітати прикарпатських педагогів завітав перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

“Не випадково саме восени святкуємо день працівника освіти. Осінь ми пов’язуємо з багатством природнім, а для суспільства найбільшим багатством є освічена нація. При святі ми завжди згадуємо про соціальний статус вчителя і говоримо про необхідність його підвищення. Бажаю, щоби визнання соціального статусу вчителя в Українській державі постійно росло, ви цього заслуговуєте. Щиро дякую вам за вашу працю, за ті здобутки, якими славите Прикарпаття”, – сказав Василь Гладій.

Опісля вітальних слів Василь Гладій спільно з заступником голови облдержадміністрації Богданом Футерком вручили прикарпатським освітам обласні відзнаки. Так, за вагомі внески в педагогічну науку, розвиток дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної освіти, упровадження нових передових технологій у навчання і виховання учнів та студентів, значний особистий внесок у розвиток освіти Івано-Франківської області понад 60 педагогів нагороджено спільними грамотами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради. Ще три педагоги нагороджені медалями “За заслуги перед Прикарпаттям”.