Відбулася дев’ята обласна спартакіада серед депутатів місцевих рад Прикарпаття

На базі Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання відбулася IX обласна спартакіада між командою депутатів обласної ради та збірними командами, сформованими з депутатів місцевих рад шести районів Прикарпаття. Розпочалася вона з урочистого виходу команд на футбольне поле, виконання державного гімну та підняття прапора.

З привітальним словом до учасників змагань звернувся голова обласної ради Олександр Сич.

Завдання кожного з вас перемогти в обласній спартакіаді. Завдання керівництва обласної ради і керівництва оргкомітету спартакіади – сформувати переможну збірну команду на Всеукраїнську спартакіаду. Сьогодні я бажаю вам не тільки хорошого і повного завзяття дня, але й чесного спортивного змагання. Адже в спорті, як і в політиці, – всередині треба принципово змагатися між собою для того, щоб бути сильними ззовні. Змагаймось запекло, але чесно між собою тут, щоби бути разом сильними на Всеукраїнський спартакіаді!” – наголосив Олександр Сич.

Упродовж дня депутатські команди виборювали спортивну першість у п’яти видах спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шашки та шахи.

Кращу командну гру у волейболі продемонструвала команда депутатів Коломийського району, а “золото” у міні-фуболі вибороли депутати Івано-Франківського району.

Першість у шашках серед чоловіків виборов депутат обласної ради Микола Вітенко, серед жінок – Ірина Кащенко (Надвірнянський район). Перемогу у шахах отримали Віктор Гошилик (Калуський район) та Ірина Ткачук (Косівський район).

Кращі результати серед чоловіків у настільному тенісі продемонстрував Ігор Терлецький (Коломийський район), серед жінок – Христина Височан (Калуський район).

Окрім цього, четверо депутатів обласної ради здобули призові місця спартакіади в індивідуальних заліках. Так, Людмила Головатюк виборола “срібло” у шашках, Наталія Чаплинська стала другою у шахах, Дмитро Дзвінчук зійшов на другу сходинку п’єдесталу у настільному тенісі, а Василь Мельничук здобув “бронзу” у шахах.

Загальнокомандні місця визначить організаційний комітет спартакіади після зведення результатів у всіх видах спорту. Команди-переможці будуть нагороджені на сесії обласної ради. Разом із грамотами та кубками вони отримають фінансову нагороду на покращення спортивної інфраструктури.

За результатами змагань з числа кращих буде сформовано збірну команду депутатів Івано-Франківської області, яка представить Прикарпаття на Всеукраїнській спартакіаді.