Відбулася дев’ята сесія обласної ради VIII демократичного скликання

У п’ятницю, 10 вересня 2021 року, відбулося чергове пленарне засідання дев’ятої сесії обласної ради VIII демократичного скликання.

За рекомендацією президії обласної ради до порядку денного сесії було включено 44 питання. Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за перший квартал 2021 року, інформацію керівника обласної прокуратури та начальника Головного управління Національної поліції про результати діяльності відповідних структурних підрозділів у першому півріччі 2021 року. Водночас директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації поінформував депутатський корпус про стан надання медичної допомоги пацієнтам з туберкульозним захворюванням і про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні та соціально-економічні проблеми обласна рада схвалила три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються необхідності відзначення на державному рівні 1125-річчя міста Галича, потреби у невідкладному врегулюванні кризової ситуації, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ, а також фінансування будівництва пункту пропуску на українсько-румунському кордоні на території Івано-Франківської області.

У зв’язку із завершенням у 2021 році низки обласних програм на сесії обласної ради було затверджено сім нових. Серед них, зокрема, програма, заходи якої спрямовані на підготовку та гідне відзначення на обласному рівні 1125-річчя з часу першої письмової згадки про місто Галич.

Серед інших рішень, які були схвалені депутатським корпусом – питання, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.