Відбулася друга благодійна спортивно-патріотична акція “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України”, присвячена Дню героїв

В Івано-Франківську відбулася друга благодійна спортивно-патріотична акція “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України”, організована Івано-Франківською обласною радою. Цього року акція була присвячена Дню героїв, який в Україні відзначають 23 травня.

Благодійна спортивно-патріотична акція проходила у форматі спартакіади, в рамках якої органи місцевого самоврядування  виставили свої команди у шести видах спорту: волейбол, футзал, настільний теніс, бадмінтон, шахи і шашки.

Загалом до участі у акції зголосилися 32 команди всіх рівнів органів місцевого самоврядування, а це – близько 350 учасників. Умовою участі було визначено благодійний внесок у розмірі 200 тисяч гривень для обласної ради та 20 тисяч гривень для всіх інших органів місцевого самоврядування.

Я прекрасно усвідомлюю, що насправді кожна громада, кожен з вас щоденно дбає за те, аби надати посильну допомогу нашим Збройним Силам. Наша акція є символічним виявом солідарності органів місцевого самоврядування зі Збройними Силами і демонстрація того, що ми хочемо наблизити нашу Велику Національну Перемогу. Також це вияв солідарності між нами – всередині системи місцевого самоврядування. Адже, окрім такої доброї справи, як допомога нашим військовослужбовцям, ми маємо нагоду зустрітися, поділися досвідом, обмінятися думками та ідеями“, – сказав голова обласної ради Олександр Сич.

За результатами благодійної спортивно-патріотичної акції “Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України” вдалося зібрати майже півмільйона гривень – у формі фінансової допомогу для ЗСУ, а також шляхом надання військового спорядження для потреб військових частин, які базуються на території Прикарпаття на загальну суму близько 3 мільйонів гривень.

Відзначимо, що захід проводиться представниками місцевого самоврядування області з метою збору коштів на допомогу Збройним Силам України, а також для посилення співпраці органів місцевого самоврядування області і пропаганди фізичної культури, спорту та здорового способу життя.