Відбулася друга сесія обласної ради восьмого демократичного скликання

У середу, 23 грудня 2020 року, відбулася друга сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. На початку засідання пластуни передали Вифлеємський вогонь миру керівникам та депутатам обласної ради.

За рекомендацією президії та депутатів обласної ради до порядку денного сесійного засідання було включено 55 питань. Розгляд проєктів рішень розпочався із обговорення і затвердження Регламенту обласної ради восьмого демократичного скликання та Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради. Опісля депутати заслухали інформацію про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID-19  в області і схвалили два звернення обласної ради до центральних органів публічної влади. Вони стосувалися фінансування коштів з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року на Прикарпатті та щодо сприяння Уповноваженому із захисту державної мови у здійсненні  контролю за виконанням Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Ключовим питанням порядку денного пленарного засідання стало затвердження головного фінансового документу Івано-Франківщини на 2021 рік. Загальний ресурс обласного бюджету на наступний рік складе 2,6 мільярди гривень.

Прикарпатські обранці також заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2020 року та внесли зміни до нього. Разом з цим депутати схвалили звіти про виконання п’яти регіональних програм, реалізація яких завершилася, та затвердили одинадцять нових.

В ході сесійного засідання обласна рада також затвердила низку рішень, які регулюють кадрові та майнові відносини.