Відбулася ХІІІ сесія обласної ради

У середу, 23 березня 2022 року, відбулася тринадцята сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. Перед початком роботи сесії представники духовенства спільно з депутатами помолилися за всіх, хто загинув від рук російського агресора.

У неспокійний час, час війни, маємо показати свою єдність. В нас дороги назад немає, бо дорога назад – це в неволю, а попереду – воля, до якої потрібно всім нам разом прийти. Тому, коли ми будемо співпрацювати всі разом, Боже благословення буде з нами і ми здобудемо нашу перемогу. Перемогу для нашого народу, для наших сімей, родин, дітей і майбутніх поколінь“, – сказав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин.

До порядку денного сесії було включено 22 питання.

Ми вважаємо, що сьогодні є декілька архіважливих питань, які обласна рада має розглянути. Незважаючи на війну ми всі працюємо на своїх місцях. Працюємо спільно і злагоджено разом з обласною адміністрацією та правоохоронними органами“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

В ході розгляду питань порядку денного депутати заслухали інформацію голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук про ситуацію на Прикарпатті в умовах воєнного стану в Україні.

В свою чергу директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин поінформував депутатський корпус про проведення комплексу весняно-польових робіт на території області в умовах воєнного стану в Україні. За результатами розгляду цього питання депутати схвалили звернення, напрацьоване постійною комісію обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій, до сільськогосподарських виробників та жителів Прикарпаття із закликом максимально ефективно провести посівну кампанію.

Водночас депутатами схвалене рішення, яке дає можливість тимчасово звільняти орендарів від плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період дії правового режиму воєнного стану в Україні. А також депутати звернулися до Президента США Джозефа Байдена, Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, Президент Франції Еммануеля Макрона, Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга щодо негайного закриття повітряного простору над Україною.

Низка рішень, схвалених депутатами обласної ради, стосувалися врегулювання трудових відносин з керівниками комунальних підприємств, установ, організацій.