Відбулася 10-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання

У п’ятницю, 12 листопада 2021 року, відбулася 10-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. До порядку денного за рекомендацією президії обласної ради та депутатів було включено понад 70 проєктів рішень.

Традиційно першими прикарпатські обранці обговорили звернення до центральних органів влади щодо актуальних суспільно-політичних та соціально-економічних питань. Відтак було схвалено сім таких рішень обласної ради. Серед них звернення щодо відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії, необхідності прийняття в другому читанні проєкту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки”, щодо екологічної ситуації, що склалася в регіоні, недопущення підвищення тарифів для населення та інші.

Водночас депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за дев’ять місяців 2021 року та внесли зміни до головного фінансового документу області. Окрім цього рішеннями обласної ради було схвалено внесення змін до п’яти діючих обласних програм і затверджено тринадцять нових регіональних програм.

В ході сесійного засідання депутати обласної ради також прийняли низку рішень, які регулюють трудові, земельні та майнові відносини.